Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 963
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sunia jest u babci od środy, z moim ONkiem się nie dogadali. Ja trzymałam na smyczy mojego ONka (był także w kagańcu) a mój tata sunię trzymał na smyczy, na korytarzu nawet siebie nie obwąchali tylko odrazu warczyli i szczekali na siebie... Nie wiem co zrobić, kilka osób mówili mi żeby wypuścic ich w kagańcu na terenie bezpiecznym...Boję się trochę, ze zrobią jakąś krzywdę, albo się nie dogadają... Sunia ma na imię Sara, więc Sara, nie lubi jak psy szczekają albo warczą na niej bo robi to samo. Bardzo polubiła suczkę moich dziadków, ale ta suczka była trochę zła i zabraliśmy suczkę do nas. Byliśmy z Sarą u weterynarza na kontrolę, ten guz na brzuchu to nowotwór, i będzie operacja jak łapka Sary się całkiem zagoi.

Koszt operacji - 400 zł (usunięcie guza i sterylizacja)
Bez sterylizacji guz prawdopodobnie może znowu urosnąć, tak powiedział weterynarz... Więc ją też wysterylizujemy. Proszę o pomoc, każda złotówka się liczy.. :(:(:(

Posted

Cioteczki, a czy ktoś napisał o guzie na wątku Sary na owczarkowym forum? Myślę, że tam byłby największy odzew z kasą.

Doda, nie przejmuj się, na pewno coś się dorzucimy i będzie dobrze.

A bazarku niestety nie umiem robić. :(

Posted

Może aukcja na allegro na operację i sterylizacje!! Cegiełki po 5zł.Ja nie bardzo wiem jak sie to robi ale wirzę że inni to potrafią. DO DZIEŁA!!Trzeba pomóc małej!!
No i konto - napewno ktoś bedzie chciał jej pomóc finansowo. Ja chetnie bym coś wpłaciła. A im szybciej bedzie operacj a to tym lepiej!!

Posted

Numer konta:

Małgorzata Kawalec ING BANK ŚLĄŚKI
19 1050 1360 1000 0022 5240 6471

Jeśli ktoś wpłaci, to proszę napisać kto i ile wplacił, dziękuje..

!!ZACZYNAMY ZBIERAC PIENIĄDZKI NA OPERACJE SARY!!

Posted

ANETTTA napisał(a):
piszcie ile brakuje i ile potrzeba ...na biezaco

i najwazniejsze gdzie ta operacja bedzie robiona u jakiego weta w sosonowcu dabrowie bedzinie

Brakuje 350 zł, weterynarz w Dąbrowie Górniczej.

GrubbaRybba napisał(a):
Ja też coś wpłacę, ale raczej jutro, bo dziś nie mam czasu się tym zająć.

Dziękuję :)

maggiejan napisał(a):
Dodo, prosiłam znajomą, żeby przesłała Ci instrukcję jak zrobić bazarek, ma jutro do Ciebie napisać na pw.

Dobrze, dziękuję :)

Posted

A ja jutro może jeszcze z 20,00zł! Choć tyle!

Doda - jak bedę jutro miał czas to spróbuję wystawić aukcję charytatywną na allegro. cegiełki na operację Sary może po 5zł.
Czy będę mogła podać Twoje konto do wpłat? I Twoje dane? Natomiast na allegro skorzystam z konta mojego chłopaka.
Co wy na to?

Posted

Robiłem aukcje na allegro - sprzedawałem cegiełki - były to zdjęcia wywołane i wysyłane normalną pocztą (trzeba sprzedawać przedmioty materialne). Aukcje robiłem dla niewidomego Brajla i Briego z CK. Aukcje były robione raz pod patronatem AFN a druga Stowarzyszenia CK. Jako osoba prywatna nie mam zezwolenia (jak my wszyscy) na organizowanie aukcji charytatywnych. Na allegro często zdarzają się aukcje z kontem prywatnym ale jeśli ktoś "uprzejmy" zgłosi allegro naruszenie zasad - aukcja jest usuwana a konto sprzedającego zawieszone.
Zdjęcia trzeba mieć ponieważ kupujący (większość) prosi o przesłanie zdjęć. Zawsze pytałem czy jeśli ktoś kupił więcej to pytam czy mogę przesłać jedno zdjęcie (przeważnie się zgadzają).

Posted

PIENIĄDZKI:
50 ZŁ - SZASZTIN
50 ZŁ - JA DORZUCIŁAM

BRAKUJE 300 ZŁ

Sara dzisiaj popołudniu pojedzie do nowego domu, bardzo ciężko mi jest z nią rozstać, ale nie mam innego wyjścia...Babcia mówiła że z Sarą żadnego problemu nie ma, ale nie może ją dłużej mieć - wiecie dlaczego? bo Sara zaczyna z dnia na dzień być jeszcze silniejsza, i na spacerze jeszcze mocniej ciągnie, to nie dla babci. Cieszę się że ma taką siłę. Ta p. Kasia mieszka w Katowicach, będę odwiedzać Sarę. Jak będę mieć te 400 zł, to z p. Kasią się umówię i pojedziemy do weterynarza w Dąbrowie Górniczej. Myślę że operację Sara będzie miała w lutym.

Posted

NO dziewczyny liczymy na wasze wpłaty - Tylko 300zł.
Damy radę!!
Ja jakieś pieniążki bedę mogła wpłacić dopiero pod koniec stycznia!
Może allegro- sprzedaż zdjęć Sary i zbórka na operację?
Co wy na to?
Ja nie znam się natym więc prosze o pomoc. Nie chcę sie w coś wpakować!!!!!
ALE SARA MA DOMEK!!!!!!!!!!:multi::multi: