Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 963
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

WALENTYNKI!!!!!!!!!!!!!!!!

To zwierzeta dostaja ode mnie cos na walentynki, nie faceci :cool3:

Safii - widzialam tego jamnika wczoraj.. Ok, mozesz wplacic pieniadzki ktore zostana..

Dzis mmama wplacila 100 zl dla Sary, przyjaciolka Milcia jutro lub w pon 50zl.

Posted

Doda!
Trzeba przeniesć watek do" znalazły dom".
Poproś moda o przeniesienie! A tytuł zmień np.Piekna Sara znalazła najlepszy dom u Safii

Posted

epe napisał(a):
Doda!
Trzeba przeniesć watek do" znalazły dom".
Poproś moda o przeniesienie! A tytuł zmień np.Piekna Sara znalazła najlepszy dom u Safii

Ok, ale taki temat jak teraz, moze byc czy bez tego 'pomozcie finansowo'?

ok

Posted

Jednak safii poprosila mnie o sprwdzenie domku dzis mialam bardzo przyjemna rozmwe z panem nie stety przez telefon wiec tak:

1. on pieska chial wziasc 2 tygodnie temu ale mial miec badania
2. pan mial pieska ktory mial padaczke piesek przeszedl 3 operacje
3 bardzo chce wziasc sare poniewaz jest jak druga kropla wody do jego poprzedniego pieska
[*]
4 sara miala miec robione rezonans jezeli miala chcial sie dowiedziec o wynikach
5 WAZNE : che miec na pismie od lek.wet. ze piesek nie ma padaczki nie chce przezywac tego drugi raz
6. ewentualnie pokrywa koszty jakich kolwiek leczeniem (oprucz padaczki)
7. jezeli piesek ma padaczke on rezygnuje (wrazliwe dziecko)
co o tym sadzicie prosze o odpowiedz co do leczenia itp powiedzialam ze oddzwonie

:roll:

Posted

Magdalenkl napisał(a):
Jednak safii poprosila mnie o sprwdzenie domku dzis mialam bardzo przyjemna rozmwe z panem nie stety przez telefon wiec tak:

1. on pieska chial wziasc 2 tygodnie temu ale mial miec badania
2. pan mial pieska ktory mial padaczke piesek przeszedl 3 operacje
3 bardzo chce wziasc sare poniewaz jest jak druga kropla wody do jego poprzedniego pieska

• 4 sara miala miec robione rezonans jezeli miala chcial sie dowiedziec o wynikach
    5 WAZNE : che miec na pismie od lek.wet. ze piesek nie ma padaczki nie chce przezywac tego drugi raz
    6. ewentualnie pokrywa koszty jakich kolwiek leczeniem (oprucz padaczki)
    7. jezeli piesek ma padaczke on rezygnuje (wrazliwe dziecko)
    co o tym sadzicie prosze o odpowiedz co do leczenia itp powiedzialam ze oddzwonie

:roll:

• Magdo, szukalismy domku dla innych piesków, nadal szukamy. Sara zostaje u Safii juz na stałe. Ona nie szuka domu już bo ma wspaniały dom.

Posted

Magdalenkl napisał(a):
    safi mnie prosila wiec zadzwonilam rozmawialam z nia nie dawno

Ale prosila zebys rozmawiala z tym panem o Sary?? Chyba o innego pieska?

Posted

Poszło 100 zł, jakby było trzeba coś pożyczyć, do mnie można pisać, mam teraz remont i to wszystko co zdołałam wpłacić teraz, ale może w przyszłości będę mogła pomóc.
    Safii niech Ci nie będzie głupio, pomożemy ile się da, a jak nam już się nie będzie udawało, to znajdziemy kolejnych, którzy pomogą, Sara i Ty jesteście warte każdych pieniędzy :loveu:

Te jej ataki są straszne :crazyeye: Czy ona w ciągu dnia, jak leży i śpi, to też je ma? Czy może ona w dzień nie śpi wcale...

Posted

zdrojka napisał(a):
    Poszło 100 zł, jakby było trzeba coś pożyczyć, do mnie można pisać, mam teraz remont i to wszystko co zdołałam wpłacić teraz, ale może w przyszłości będę mogła pomóc.
    Safii niech Ci nie będzie głupio, pomożemy ile się da, a jak nam już się nie będzie udawało, to znajdziemy kolejnych, którzy pomogą, Sara i Ty jesteście warte każdych pieniędzy :loveu:

Te jej ataki są straszne :crazyeye: Czy ona w ciągu dnia, jak leży i śpi, to też je ma? Czy może ona w dzień nie śpi wcale...

Strasznie bardzo Ci dziekuje jestes kochana:loveu:

Ona ma te ataki wtedy gdy spi... Nie wiem czy tez ma te ataki w dzien, ale wiem ze w nocy ma, rano wczas chyba tez. W dzien to niewiem a moze Sara nie spi wogole albo spi nie tak twardo jak w nocy.

Posted

Nie dziękuj, nie dziękuj, bo się zaczerwienię :oops:
    Śledzę wątek od początku i tak po cichutku też szukałam jej domu i bardzo się cieszę, że zostaje u Safii w najlepszym domku pod słońcem. Z resztą przeczuwałam, że tak to się skończy :cool3:

Posted

Popytam u wetów, może któryś spotkał się z czymś takim... Ale ważne jest, czy ona w dzień miewa podobnie, jak śpi, mam nadzieję, że Safii napisze.
    A zdjęcia cudne, jeśli ona jest na żywo jeszcze ładniejsza, to tylko zadrościć :p

Posted

Oj :loveu:
    Safii powie wszystko, ona wie najlepiej. Sara mieszkala u mojej babci przez kilka tygodni ale babcia niesłyszy i nie słyszala jak w nocy sara miala te ataki. Zauwazyl to najpierw moj kolega, gdy pierwwszego dnia Sara mogla spac spokojnie u niego - po tym jak byla bezdomna na mrozie, no i spala tak twardo ze odrazu miala ten atak - raz. U babci nic nie bylo, ale pozniej babcia mowila ze wieczorem jak ogladala TV to sara sie obudzila i miala te ataki babcia mi pokazala ale ja nic nie wiedzialam co to moze byc - za goraco w mieszkaniu, czy cos innego. Babcia widziala tylk raz, u Safii to prawie codziennie ma te ataki w nocy najczesciej podobno ale Safii napisze o tym dokladniej. Dziekuje ze popytasz wetów. No tak na zywo jest jeszcze o wiele piekniejsza - nawet jak wzielam ja blakajaca sie byla niezadbana ale piekna.. :)

Magdo - pewnie zaszła pomylka, nie wiem o co chodzi. Safii mowila ze z nikim nie rozmawiala.. Moze i rozmawiala, ten domek w rzeszowie - podobno chcieli Sare, ale Sarra zostaje u Safii juz na zawsze to Safii chciala znalezc psa dla tych ludzi z Rzeszowa. Sara nie jest juz do adopcji.

Posted

Magdo, juz wiem. Safii z toba rozmawiala, zglosilas sie ze sprawdzisz ten domek w rzeszowie, safii ci napisala o co mialas sie spytac. Mialas sie umowic z tymi ludzmi i sprawdzic domek. Oni dostali juz oferty psow i rozmawiali z florida o jakims owczarku. Mialas sprawdzic ten domek i dac znac jaki to dom. Sara nie jest do adopcji.

Posted

Co do tych ataków to nie wiem czy znacie już diagnoze. Nie dokładnie widze na tych filmikach, ale może to być polip w nosie, mój wcześniejszy pies tak miał, miał problemy z wciągnięciem powietrza - jakby nie mógł złapać oddechu, z tym, że u niego ataki występowały rzadko i niezależnie od pory dnia.
    Oby wszystko było ok, trzymam kciuki :lol:.

Posted

zdrojka napisał(a):
    Jakby to był polip a nie padaczka to świetnie, czy któryś z wetów brał to pod uwagę?

chcialabym zeby to bylo cos, co mozna wyleczyc;)