Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sara podczas suszenia. Pozwoliła robić ze sobą wszystko. Nawet nie warknęła, gdy czyszczono jej uszy.

http://img230.imageshack.us/img230/4443/sarciaaa001ym6.jpg" class="ipsImage" alt="">

Zrobiona na bóstwo Sara w całej okazałości.

• Replies 963
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sluchajcie szukalismy domu dla owczarka niem. Kai zglosilo sie wielu chetnych, pies pojedzie do nowego domu juz w srode prawdopodobnie, ale mysle ze dobrym pomyslem jest podsuniecie owczarkow ktore tu czekaja na domy ludziom ktorzy chcieli przygarnac kaje. jesli mozemy podeslac ten watek ludziom ktorzy sie zgodzili byloby super a nuz ktos wezmie ta suczke?:)

Posted

Lilith! Z nieba spadasz,bo Sara ma tylko 2 tygodnie-naprawdę! We wtorek bedzie sterylka i spokojnie wygoi sie u Safii,ale potem mmusi zniknąć!!
Napisz do Safii i porozmawiajcie sobie!

Posted

juz napisalam do niej jutro bedzie dzwonil do mnie jeden pan ktory chcial nasza kaje pytal sie o sterylizacje suki niestety kajka nie byla sterylizowana takze wasza suczka bedzie miala wiekszy plus:) pan ma juz jednego psa ale wszystko napisze jutro jak zadzwoni i zaproponuje mu ta niunie

Posted

Sara jest na DT w Czestochowie! Domek bardzo pilnie potrzebny!!!
Zbieramy również kase na sterylke,która bedzie we wtorek.To tez pilne,bo Safi nie stać na zapłacenie za zabieg!!!

Posted

Stan konta na tą chwilę jest bez zmiam.
Wpłynęło 300 i 50 zł.
Ale mam nadzieję, że w poniedziałek to się zmieni, bo operacja we wtorek.
Mam nadzieję, że to przez to, że jest weekedn i pieniążki czekają na zaksięgowanie, a nie to, że ich nie ma, bo będę bić :mad:

Filmy video, które nakręciłam: Łukasz próbuje je zgrać u siebie, bo u mnie się nie udało :(
Mam stary aparat :(

Sara pojadła, wypieszczona, teraz śpi i chrapie. Przebiera łapami przez sen i podszczekuje, pewnie śni jej się, że goni kotka. :shake:
Wyjdzie jeszcze 2 razy dziś (mała sraczunia-więc musi).

Posted

Safii-Aniele!!
Jakie dobre wieści! Pieniażki napewno będą w poniedziałek,bo w weekend nie pokazują wpłat! Ja przelałam jeszcze 100,- to napewno będą w poniedziałek!! A Emilia ma przelać we wtorek,więc gdyby jeszcze nie doszły przed operacja,to napewno miły wet Twój poczeka do popołudnia-tak myslę!
Ale Sara jest tak piękna,że nie mogę sie na nią napatrzeć!
Powinny być konkursy pieknosci dla psów-pewnie zajęłaby 1 miejsce!!

Posted

Naprawdę wygląda teraz niesamowicie. Jest taka piękna. Ma miłą w dotyku sierść a przedtem..... fuuuu.
Cała się błyszczy.
Jutro dostanie kropelki na kark, bo pchełki ją strasznie męczą. Wet powiedział, żeby nie stosować ich od razu po kąpieli.
A jakie ma czyste uszka. Mój śp.Szczekuś przez całe życie nie miał takich :P
Teraz tylko chce się ją przytulać....jest jak aksamit :D
Podoba się wszystkim sąsiadom.
Nie dość, że piękna, to jeszcze taka łagodna i ułożona....mój Szczekuś w życiu nie dałby z sobą robić tego, co dziś wyprawialiśmy z nią u fryzjera.
To anioł na czterech łapkach. Po prostu anioł !!!!!

Posted

Safi ja tylko tak na marginesie powiem ja mam bernardyna mieszka w domku i uwielbia kanapy ....i nie widze ze cierpi cierpi jak go nie chce do miszkania wpuscic to skomli i szczeka ja mieszkam w swoim domku dwor tez nied la niego .....on lubi byc z nami ..owczarek jest mniejszy to tez kanapowce

Posted

Z tego co zaobserwowałam - dom tymczasowy (w skrócie DT) jest swego rodzaju "przechowalnią" pieska. Najczęsciej piesek trafia tam z ulicy albo schronu i ze względu na jego charakter/ stan zdrowia nie jest wskazane umieszczanie go z powrotem w schronie. Poza tym w DT otrzymuje duzo miłości i jest to jego "socjalizacja" na drodze do nowego domu.
W czasie pobytu pieska w DT, pozostali Dogomaniacy kontynuują akcję szukania domu stałego (DS) oraz wspomagają leczenie/utrzymanie zwierzęcia do momentu znalezienia DS.
Bardziej doświadczeni Dogomaniacy mogą więcej powiedzieć na ten temat.

Posted

Na opieka nad psem,do czasu znalezienia domu stałego!
Pies nie musi przebywać w schronisku i to najważniejsze dla niego!
Najczęściej osoba,która ma psa na DT otrzymuje zwrot kosztów leczenia i karmy!
A co jestes zainteresowana? To wielka pomoc dla psów,jesli mogłabyś zostać domem tymczas. to wspaniale-szukamy takich!!

Posted

Niedawno się obudziłam. Poszłam spać dziś nad ranem o 4 :) U nas pada śnieg - co za pogoda! Cieszę się ze są dobre wieści o Sarze. Zmieniłam temat wątku wczoraj albo w piątek. No tak - racja, mieszkanie nie musi być taaakie duże jeśli w mieszkaniu mieszka dog niemiecki :D Psy lubią spać na kanapie, w łózku, być przytulane, głaskane przez ukochaną panią/pana. Psu nie zależy na duużego domu jak pałac, z duuuzym ogrodem, tylko na miłość. Ale wiecie - nie będziemy na siłę namawiać Safii żeby zatrzymała Sarę na zawsze - Jest jeszcze czas, może zmieni zdanie, może nie. Ale Sara już się do Safii bardzo przywiązała. Nie wiem co zrobię jak Sara zmieni dom - znowu bardzo cierpieć będzie.. Już pojutrze Sara ma zabieg - pieniądze muszą być.. Podobno ludzie z Krakowa przelali (a może dopiero jutro wpłacą) jeszcze 150 zł... :*:*:*

Posted

Witaj Doda!
Jak sie czujesz? Mam nadzieję,że lepiej- sen leczy!
Śliczna ta "nasza" Sara - miss ONek!
Oby znalazła taki dom jak u Ciebie lub Safii! Trzeba się chyba o to modlić!

Posted

Niestety najlepiej do czasu znalezienia domu stałego!
Moze to trwac nawet parę miesiecy-oczywiście,jeśli dający DT zobowiąże się do tego!
Można z góry określić- tak jak zrobiła to Safii!-ile może być pies w DT!
Czasem nawet 2 tygodnie ratują psa i dają czas na znalezienie domu,a przede wszystkim np.wyleczenie!

Posted

Doda! Ale proszę Cię "wyleż" tą chorobę! Nie wychodź za wcześnie z domu!
To są stare,sprawdzone,metody! Wystarczy 3-4 dni,a nie będzie żadnych powikłań!
Osoby,które tylko 1 dzień leżą,a potem chodzą z choroba,najczęściej mają różne powikłania-oskrzela,zapalenie płuc!
Po co Ci to? Leż i grzej się,zwłaszcza,że pogoda okropna!

Posted

leżę cały czas - wstaję z łózka tylko zeby iść do wc :) Z domu nie wyjdę :) Chorowałam juz jakies 1,5 tyg temu, w czwartek znowu na nowo :( bo wtedy nie leżałam, musiałam z ta chorobą jechac do babci pomagać, wyprowadzać sarę na spacery. ale teraz - Sara w częstochowie - mogę spokojnie wyleczyć. Wczoraj napisałam do babci dłuuugi faks - wszystko o Sarze napisałam. I nic nie odpisała pewnie jej smutno jest..