Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 963
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

margotka napisał(a):
Ula ja go wezmę chociażby na tymczas a wy w między czasie coś znajdziecie i zajmiecie się jej zdrowiem-co Wy na to?;)

Margotka jesteś kochana :loveu::multi:

No i co Wy na to ciotki? :multi::cool3:

Posted

Z jednej strony cieszę się, że znalazł się kojec dla Sary. Z drugiej popieram to, co napisała Ulaa. Wczoraj zresztą też o tym pisałam. Moim zdaniem trzeba zabrać Sarę do dobrego weta, aby zrobił biopsję (to trwa chwilę i wygląda jak zastrzyk). Jak będą wyniki, będziemy wiedzieć na czym stoimy.

Po Sarę zgłasza się wiele osób. Prawie wszystkie boją się guza. A jeśli nie ma się czego bać, sunia może od razu trafić do DS. Moim zdaniem badania to priorytet.

Posted

maggiejan napisał(a):
Doda, masz rację, że sie sprzeciwiasz dawaniu psa byle komu. Nie po to go ratowałaś, żeby teraz oddawać go komuś kto mu krzywdę zrobi.

No tak, zawsze się o zwierzęta nawet o rybke boję ;)

Posted

margotka napisał(a):
Ula ja go wezmę chociażby na tymczas a wy w między czasie coś znajdziecie i zajmiecie się jej zdrowiem-co Wy na to?;)

A gdzie mieszkasz??

Posted

Dziewczyny, Ludzie z Krakowa zmienili zdanie i podobno chcą zabrać Sarę. Ale poprosili żeby ktoś z nas - kogo Sara najbardziej lubi (mnie) pojechał do Krakowa i tam został na ok 2 dni. Ja naprawdę nie mogę tam zostać, muszę wyprowadzać na dwór 2 psy! Nikt poza mnie nie pójdzie z tym ONkiem na dwór! Ach, tata pójdzie ale złapał grypę, więc leży w łóżeczku :-(.. Nikt oprócz mnie i taty nie poszedłby z tym pssem na dwór. Jak wyjechałam za granicą to dziadkowie wyprowadzili tego psa na dwór - wiecie co zrobili? założyli dwa smycze, jeden trzymał dziadek, drugi babcia!! I tak byli krótko na dworze bo się bali...

No to jak?? Myślę że ludzie z Krakowa to dobrzy, bo wczoraj zrezygnowali, ale bardzo prosili żebym Sarę nie oddała do schroniska, dziś powiedzieli że jak się nie znajdzie domek to mamy się do nich odezwać, a później że chcą Sarę zabrać...

Posted

Doda, nie wiem czy zauważyłaś, ale Margotka w dalszym ciągu oferuje Sarze dom. Nie zraziła się niczym, zależy jej na losie suni. Nie zmienia zdania.

Posted

Pozostaje mi najmocniej jak mogę trzymać kciuki za Sunię...
Jestem oczywiście zdania, że jakikolwiek domowy DT jest bez porównania lepszy od kojca.
Moja propozycja odnosiła się do wizji schroniska i uznałam, że to lepsze niż schronisko....;)

Posted

Ulaa napisał(a):
Doda, nie wiem czy zauważyłaś, ale Margotka w dalszym ciągu oferuje Sarze dom. Nie zraziła się niczym, zależy jej na losie suni. Nie zmienia zdania.

Nie wiem gdzie ona mieszka??
I bierze Sarę na tymczas, tak?
Z Krakowa ludzie chcą zabrać Sarę na stałe (ale musieliby spróbować, bo mają sznaucera olbrzyma)

Gdzie mieszka margotka?

Posted

Doda przecież juz mówiłam gdzie mieszkam!Mowiłam też,ze jak będę znała wynik Sary/a beda dobre/to ja zostawimy.Chcę żeby była zdrowa,aby sie nie okazało,że pies jest chory nieuleczalnie i nam odejdzie,nie zniesiemy nastepnej straty psa!Rozumiesz!Wez się w koncu do roboty i przebadaj ja na litość Boską!Bedzie wynik i po sprawie,pies trafi do domu bez problemu,bo nawet ja ją zostawie,czy to nie jest zrozumiałe???:shake:

Posted

Z Tobą sie Ulaa da rozmawiać:multi:Jeżeli macie taką możliwość to na co czekać!A tak na marginesie to ja też mam olbrzyma psa:loveu:ale mam cichą nadzieję,że sunia wpadnie mu w oko:loveu:

Posted

Margotka, fajnie, że nie zraziłaś się całym tym bałaganem na wątku i nadal chcesz zabrać Sarę. Rozumiem, że mieszkasz niedaleko Dody? Czy tak? Wiem, ze pisałaś, ale w tym zamieszkaniu mogło mi umknąć.

Doda, błagam, nie mieszaj już. Margotka chce zabrać Sarę, więc organizujemy transport. Nie kręćmy już. Tu chodzi o dobro psa i o znalezienie domu. Proszę za to, zrób dziś Sarze badania. To bardzo ważne!!!

Posted

Jakie badanie? Biopsje, coś jeszcze? I ile to bedzie wszystko kosztować?
Margotka chce zabrać na tymczas, czy na DS ??
Ludzie z Krakowa piszą, są zainteresowani Sarą, muszę im powiedzieć ze Sara znalazła DT lub DS...

Wychodzę na spacery z psami :scared::wolfie:

Posted

Doda_ napisał(a):
Jakie badanie? Biopsje, coś jeszcze? I ile to bedzie wszystko kosztować?
Margotka chce zabrać na tymczas, czy na DS ??
Ludzie z Krakowa piszą, są zainteresowani Sarą, muszę im powiedzieć ze Sara znalazła DT lub DS...

Wychodzę na spacery z psami :scared::wolfie:

Doda, nie denerwuj się...
Ludzie z Krakowa najpierw mówili, że nie są zainteresowani, a teraz nagle zmienili zdanie. To dość dziwne.
Margotka pisze, że narazie może dać DT, jeśli wyniki będą dobre, to sunia zostanie na zawsze. Moim zdaniem to odpowiedzialne podejście. Poza tym z Margotką zawsze jest kontakt na dogo. Można zapytać o Sarę, itd...
Badania - chodziło o biopsję. Nie wiem, ile ona kosztuje, ale wiele osób wpłaciło ci pieniądze. Z tego na pewno wystraczy.

Moim zdaniem najpierw zrób biopsję u dobrego weta, a potem rozmawiaj z ludźmi z Krakowa. Jak będą wyniki, będzie wiadomo, czy Margotka oferuje DT, czy DS i będzie można porozmawiać z ludźmi z Krakowa.

Posted

Podpisuję się pod powyższym postem GrubbaRybba. Sosnowiec jest rzute beretem od Chrzanowa, ok 30 min - więc z dowozem żadnego problemu nie ma, jeździ nawet autobus :cool3:

Posted

Jezeli będe wiedziała,że Sara nie ma zagrożonego zycia to ją zabiorę na stałe,nie chcemy cierpieć straty i tyle.Mogę ja już zabrać tylko nie dam rady jej leczyć.W kazdej chwili możecie mi ja dostarczyć.A co do miejscowości-to mieszkam koło Chrzanowa

Posted

Ktoś z was zna w Sosnowcu, lub w okolicy dobrego weta?? Bo ja znam tylko w dabrowie g. Molicki & Molicki..
Ok, więc mam pojechać do weta, później do Chrzanowa?

Posted

Słuchajcie o czymś zapomnieliśmy.
To, że Sara ma jakies zgrubienie - stwierdził to jeden weterynarz i jak już ustaliliśmy..."partacz".
Sara może być zupełnie zdrowa, a to może być zwykłe zgrubienie, jakie ma wiele psów.

Proponuję takie rozwiązanie i wydaje mi się, że najlepsze.

Podajcie Dodzie namiary na weterynarza w okolicy (ja nie z tego rejonu, więc nikogo nie znam).
Doda pojedzie tam z Sarą.
Zrobi dokładne badania.
Weterynarz zadecyduje, czy i co robić ze zgrubieniem.
Jeśli będzie potrzebna biopsja, operacja, czy co tylko innego...
umówimy Sarę na konkretny termin i zbierzemy pieniążki na badania.

Oki??
Namiary na dobredo weta w okolicy - Margotka, może do Twojego, było by najlepiej. Do kogo Ty chodzisz??

Margotka - jesteś wspaniała NAPRAWDĘ !!!!!
DZIĘKUJĘ :*

To do roboty.
Doda zabierze Sarę do weta i huraaaa nowy domek :D

Posted

"Abacus" Lecznica dla Zwierząt Grzegorz Golba lek. wet. Specjalista Chorób Psów i Kotów

Sosnowiec, ul. Matejki 35, tel. 032 2908609

"Animal-Service" S.C. Przychodnia dla Zwierząt

Sosnowiec, ul. Wysoka 1 a, tel. 032 2996870

"Bio" Gabinet Weterynaryjny

Sosnowiec, ul. Skośna 2, tel. 032 2907239

"Biofaktor" S.C. Lecznica Weterynaryjna

Sosnowiec, ul. Żelazna 32, tel. 032 2923162

Całka Krzysztof Zakład Weterynaryjny

Sosnowiec, ul. Czysta 9, tel. 0501300990

Dogma" S.C. Przychodnia Weterynaryjna Agnieszka Błaut Mariusz Świderski

Sosnowiec, ul. Baczyńskiego 31, tel. 0508583032

Kozielski Janusz Lecznica dla Zwierząt

Sosnowiec, ul. Struga 16, tel. 0502314664

"Lupus" Przychodnia Weterynaryjna

Sosnowiec, ul. Ostrogórska 33 a, tel. 032 2924918

Majczak Benita Lecznica Weterynaryjna

Sosnowiec, ul. Zamkowa 8 a, tel. 032 2661288

Sobecka Maria Przychodnia Weterynaryjna

Sosnowiec, ul. Sportowa 2, tel. 032 2917815

"Terrier" Przychodnia Weterynaryjna

Sosnowiec, ul. Gospodarcza 32, tel. 032 2911758

"Vet-Import" S.C. Lecznica dla Zwierząt

Sosnowiec, ul. Braci Mieroszewskich A-8, tel. 032 2985094

Tyle znalazłam w książce telefonicznej. Nie wiem jednak, które lecznice są dobre. O to trzeba spytać kogoś ze śląska.

Posted

Margotka chodzi do lecznicy, która współpracuje z fundacją i leczy, kastruje, sterylizuje wszytkie "nasze" psiaki. Jest to najlepiej wyposażona lecznica w okolicy i weci są wspaniali. Można ich zobaczyć na naszej stronce w dziale podziękowań ;)

Posted

Super :D
Dziewczyny, nie denerwujcie się na Dodzię. To młoda dziewczyna, która robi co może. Bardzo się stara, bo chce dla Sary jak najlepiej.

Doda już czeka na konkretny adres do weta. (kurcze super te adresy - muszę je zapisac na przyszłość - dzięki :* )
Zrobi tyle badań, na ile starczy pieniążków. Mam nadzieję, że wszystkie.
Margotko nie wiem, czy już podałaś adres Dodzie, ale ona czeka na niego, żeby zawieśc Ci suńkę......( i proszę nie denerwujcie się na nią. To kochana dziewczyna. )
Pojedzie tam z Sarą.