Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 178
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Śnieg na zdjęciach był w Flagstaff, Arizona. My mieszkamy na dalekim południu ;) więc śniegu u nas niet. (No dobra, co pięć lat spadnie kilka niemrawych płatków i roztopi się zanim dotknie gruntu). Nie byłam pewna, czy Spykerowi się spodoba (i - co najważniejsze - czy będzie siusiał na śnieg?! ;))
Ale poradził sobie świetnie jak na psa urodzonego w klimacie subtropikalnym :evil_lol: Nawet nie był jakoś specjalnie zdziwiony!

Z nowości to nareszcie udało nam się z klikerem! Nie pamiętam, czy pisałam, ale Spyker nie lubił tego odgłosu. W tamtym tygodniu spróbowałam raz jeszcze (po dłuuuuugiej przerwie) i w ciągu dwóch krótkich sesji nauczyłam go przyciskać łapą przycisk!! :multi: Moje serce należy teraz do klikera! :evil_lol:

Posted

Nie Ty pierwsza, Władczyni! Spyker to "chick magnet", jak to mawia mój TZ. W Nowym Jorku spotkaliśmy Heidi Klum, która zachwyciła się Spykusiem i dała mu swoje zdęcie z autografem:

A tu spotkanie z Michelle DeJean, która grała Roxy w musicalu "Chicago" na Broadwayu (który wspólnie ze Spykerem obejrzeliśmy):

Posted

No i żeby nie było, że się chwalę... ale sami wiecie, jakie były Spykusiowe początki. Zwłaszcza teraz, w trudnym okresie mojego życia, Spyker jest dla mnie przykładem, że wszystko jest możliwe! :loveu:

• 4 weeks later...
Posted

Jestem absolutnie zachwycona Waszą historią:loveu::loveu::loveu:
Spyker jest super dzielnym psem, przeszedł mega metamorfozę!!
Prosimy o więcej zdjęć! Jestem fanką Spykera:loveu::oops::eviltong:

Posted

Witamy po raz pierwszy ale na 1000% nie ostatni :)
Właśnie mam całą szczękę siną jak mi z wrażenia opadła do samej ziemi. To co zobaczyłam na tym wątku jest niesamowite. Takie zamiłowanie i praca z psiakiem - super!! Do miejsc, widoków i możliwości, aż brakmi słów. Żeby w Polsce choć w małej części tak było :)

Pozdrawiamy serdecznie, wygłaszcz Spykusia i zapraszamy do nas :)

• 4 months later...
Posted

Daje mojemu psu prawo uczestniczeniach w zawodach sponsorowanych przez AKC (tylko dla psów rasowych). A mamy zamiar uczestniczyć w AKC Rally.

Sędzia obejrzał Spykera na wystawie, dał zielone światło i w ciągu tygodnia dostaliśmy certyfikat. I tyle.

Posted

Jaki koń jest każdy widzi. Spyker nie jest "podobny" do sheltie, on po prostu jest sheltie bez rodowodu (nie tylko z wyglądu). Jasne, kariery wystawowej by nie zrobił, ale wiele rodowodowych sheltie ma podobne - dyskwalifikujące - wady.
W Stanach ludzie mają inne podejście do r=r i ja się z amerykańskim podejściem zgadzam ("purebred" vs "pedigreed"). "Rasa" to pojęcie biologiczne, "rodowód" to rejestr przodków psa.
I owszem, wiem, że na dogomanii to bluźnierstwo :mad:... więc mam po prostu radochę, że mój pies z ulicy ma papier AKC stwierdzający, że pies jest
rasowy! :diabloti:

Posted

mineralna_ napisał(a):
Hej:multi:
Jaki fajny piesek :loveu:

Wielkie dzięki! Dobrze, że Spyker nie rozumie komplementów, bo by się kompletnie rozbestwił :diabloti: