dunia77 Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 Też czytałam o tym szkliwie... Ta piłka jest w stylu tenisowej, ale specjalna dla psów - powłoka jest inna niż typowa piłka tenisowa. No i jest znacznie mniejsza - taka normalna to się Spykerowi ledwo w paszczy mieści :evil_lol: Co do rozmiarów Spykera, to już kilka razy słyszałam podobny komentarz :lol: My sami często zapominamy, że jest taki maluni - 7.5 kg aktualnie :evil_lol: Quote
dunia77 Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 Ten park jest jak na razie najnowszy i chyba najbardziej wypasiony w moim mieście :cool3: Houston jest w ogóle fajne pod tym względem, jeden z naszych parków wygrywał konkurs na najlepszy psi park w USA kilka razy z rzędu :multi: Co najważniejsze: parki nie powstają defaultowo, ale są efektem lobbingu psiarzy, aktualnie jestem minimalnie zaangażowana w powstanie nowego parku na południu miasta, więc widzę, jak to wygląda... Kilka zdjątek z parku: Staw do pływania w części dla małych psów: Tak wygląda ogrodzenie, ze "śluzą": Są też wiaty, w których można schronić się przed słońcem i deszczem, albo po prostu spotkać się na plotach :cool3: Quote
monita Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Czy przy wejściu coś się placi. W Niemczech mają parki z puszkami przy bramie, każdy wrzuca drobne ( kasa jest przeznaczona dla osób, które sąodpowiedzialne za porządek ) :p Quote
dunia77 Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 Nie, nic się nie płaci. Wiele osób (nie wiem, czy większość) wpłaca darowiznę na park 1-2 razy do roku. Mamy organizację, która patronuje wszystkim psim parkom w Houston, i to oni koordynują tą działalność. http://www.houstondogpark.org/ Nie wiem, jak to wygląda w innych miastach - byliśmy w dwóch psich parkach na Florydzie i też były za darmo. Quote
monita Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 Marzenie ściętej głowy, że takie parki będą w PL :shake: Quote
dunia77 Posted February 7, 2008 Author Posted February 7, 2008 W sobotę jesteśmy umówieni na test instynktu - mam nadzieję, że tym razem nic nam nie stanie na przeszkodzie... Już się nie mogę doczekać :loveu: I będzie filmik :evil_lol: Quote
Chandler Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 dunia77 napisał(a):W sobotę jesteśmy umówieni na test instynktu - mam nadzieję, że tym razem nic nam nie stanie na przeszkodzie... Już się nie mogę doczekać :loveu: I będzie filmik :evil_lol: Właśnie się miałam pytać, czy przypadkiem zajęcia nie są znowu odwołane... Czekam niecierpliwie na relację i filmik... Trzymaj się Spykulku...:loveu: Quote
dunia77 Posted February 12, 2008 Author Posted February 12, 2008 W sobotę byliśmy na spotkaniu z owieczkami :multi: Postaram się jeszcze dziś wrzucić fotki. Quote
Chandler Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 Wklejaj Dunia, wklejaj...:smile: te fotki z owieczkami i Spykusiem...:loveu: Quote
dunia77 Posted February 12, 2008 Author Posted February 12, 2008 A oto pierwsze spotkanie Spykera z owieczkami :evil_lol: Nie była to oficjalna próba, bo na razie nie starałam się jeszcze o papierek "rasowy nierodowodowy" :cool3: (AKC PAL/ILP) dla niego. Co to za dziwny pies? Niezbyt mi się podobało, że pani trenerka wzięła mnie za ogrodzenie, a pańcia musiała zostać... ...więc pańcia też została zaproszona :cool3: Najpierw dokładnie obwąchałem owieczki... Quote
dunia77 Posted February 12, 2008 Author Posted February 12, 2008 ..a potem zaczęło się nakręcanie na całego :evil_lol: Mimo że czasem bardziej pasłem panią niż owce :razz:, zostałem pozytywnie oceniony i zaproszony na następny trening. :multi: Quote
Chandler Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 Dunia - zdjęcia suuuuper!!!! Rety, jaki ten Spykulek malusi...:loveu: On by chyba musiał wypasać owieczkowe przedszkole :razz:. Żartuję - skoro został zaproszony na następne spotkanie i nie spanikował, to będzie z niego pastuszek. Zastanawiam się tylko - Dunia, co Ty robiłaś z tymi owcami, biłyście się?...:evil_lol: Kiedy następny trening? Quote
dunia77 Posted February 12, 2008 Author Posted February 12, 2008 Chandler napisał(a): Rety, jaki ten Spykulek malusi...:loveu: On by chyba musiał wypasać owieczkowe przedszkole :razz:. To jagniątko na pierwszym zdjęciu jest tak rozmiarowo w sam raz, nieprawdaż? :diabloti: Chandler napisał(a):Zastanawiam się tylko - Dunia, co Ty robiłaś z tymi owcami, biłyście się?...:evil_lol: Ty już mi nic nie mów :cool3: Spykulek miał się nakręcić na łowieczki, i w tym celu Joy kazała mi wchodzić między owce :crazyeye: A największy hardcore był, kiedy kazała mi klepać owce po tyłku :crazyeye: :evil_lol: A ja nigdy w życiu nie dotknęłam owcy... całe szczęście, że te były takie wytrenowane i generalnie to nas olewały :roll: Chandler napisał(a): Kiedy następny trening? Na razie nie wiadomo, bo Joy ma teraz (luty) ciągle jakieś zawody i pokazy w weekendy... ale jakoś się zgramy. Fajnie było, bo poobserwowałam sobie treningi innych psów... najlepszy był Corgi, który wyżerał owcze bobki z pastwiska :evil_lol: A ze Spykera jestem dumna, bo wcale a wcale się nie bał, o! Quote
Chandler Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 dunia77 napisał(a): A ze Spykera jestem dumna, bo wcale a wcale się nie bał, o! Też jestem dumna, jako ciotka zza oceanu...:lol: I proszę o wygłaskanie Spykulka ode mnie...:loveu: Czekam na nowe wieści. Quote
monita Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Ale macie rozrywki :p Zdjęcia super :razz: Czyli teraz za Spaykera będzie pastuch ?? Quote
Anetka83 Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 sliczny psiak:D a ten park... no musze przyznac ...rewelacja:) Quote
WŁADCZYNI Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Spyker ślicznie wypasał, nie ważne czy owce czy swoją pańcię:loveu: Cudnie wygląda przy dużych owcach, choć przy jagniątku najładniej. Quote
dunia77 Posted February 15, 2008 Author Posted February 15, 2008 Dziękujemy za wszystkie komplementy :oops: Zostały oczywiście przekazane Spykerowi wraz z głaskami od ciotek zza oceanu :loveu: Nie macie pojęcia, jaka jestem dumna z mojego chłopczyka... Pół roku temu bał się własnego cienia, a teraz same widzicie :crazyeye: Sporo się nauczył, a ja przy nim... Wierzę w to, że zawsze warto podjąć się pracy nad psem - wiele z Was przekonało się o tym na własnej skórze - niezależnie od tego, jakie stoją przed nami wyzwania. Quote
monita Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Yyyy ... wydawało mi się, że pisałam dzisiaj, tutaj posta :-o Quote
dunia77 Posted February 15, 2008 Author Posted February 15, 2008 Monita, to napisz raz jeszcze :razz: Quote
monita Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Nie, nie jednak mi się pomyliło ;) W innym wątku, komentowałam coś po Tobie ;) Znasz jakiś sklep, lub hurtownię ( u siebie ) z taśmami do produkcji smyczy i obroży ?? Quote
Guest Reyes Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Wypas ten wypas :D Prosimy o więcej Quote
Chandler Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Duuuuuunia!!! Czy ty jeszcze masz szelciaka o imieniu Spykuś ;)? Jeżeli masz, to robimy właśnie kontrolę poadopcyjną i prosimy na cito o AKTUALNE zdjęcia futrzaka...:evil_lol: Quote
dunia77 Posted February 21, 2008 Author Posted February 21, 2008 Ufff.... jestem, jestem :cool3: Kilka fotek... Borderkiem jestem chyba :razz: A tak kocham swoją mamusię :loveu: Quote
Recommended Posts