Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Też czytałam o tym szkliwie... Ta piłka jest w stylu tenisowej, ale specjalna dla psów - powłoka jest inna niż typowa piłka tenisowa. No i jest znacznie mniejsza - taka normalna to się Spykerowi ledwo w paszczy mieści :evil_lol:

Co do rozmiarów Spykera, to już kilka razy słyszałam podobny komentarz :lol: My sami często zapominamy, że jest taki maluni - 7.5 kg aktualnie :evil_lol:

• Replies 178
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ten park jest jak na razie najnowszy i chyba najbardziej wypasiony w moim mieście :cool3: Houston jest w ogóle fajne pod tym względem, jeden z naszych parków wygrywał konkurs na najlepszy psi park w USA kilka razy z rzędu :multi: Co najważniejsze: parki nie powstają defaultowo, ale są efektem lobbingu psiarzy, aktualnie jestem minimalnie zaangażowana w powstanie nowego parku na południu miasta, więc widzę, jak to wygląda...

Kilka zdjątek z parku:

Staw do pływania w części dla małych psów:

Tak wygląda ogrodzenie, ze "śluzą":

Są też wiaty, w których można schronić się przed słońcem i deszczem, albo po prostu spotkać się na plotach :cool3:

Posted

Czy przy wejściu coś się placi.

W Niemczech mają parki z puszkami przy bramie, każdy wrzuca drobne ( kasa jest przeznaczona dla osób, które sąodpowiedzialne za porządek ) :p

Posted

Nie, nic się nie płaci. Wiele osób (nie wiem, czy większość) wpłaca darowiznę na park 1-2 razy do roku.
Mamy organizację, która patronuje wszystkim psim parkom w Houston, i to oni koordynują tą działalność.
http://www.houstondogpark.org/

Nie wiem, jak to wygląda w innych miastach - byliśmy w dwóch psich parkach na Florydzie i też były za darmo.

Posted

W sobotę jesteśmy umówieni na test instynktu - mam nadzieję, że tym razem nic nam nie stanie na przeszkodzie... Już się nie mogę doczekać :loveu: I będzie filmik :evil_lol:

Posted

dunia77 napisał(a):
W sobotę jesteśmy umówieni na test instynktu - mam nadzieję, że tym razem nic nam nie stanie na przeszkodzie... Już się nie mogę doczekać :loveu: I będzie filmik :evil_lol:

Właśnie się miałam pytać, czy przypadkiem zajęcia nie są znowu odwołane...
Czekam niecierpliwie na relację i filmik...
Trzymaj się Spykulku...:loveu:

Posted

A oto pierwsze spotkanie Spykera z owieczkami :evil_lol: Nie była to oficjalna próba, bo na razie nie starałam się jeszcze o papierek "rasowy nierodowodowy" :cool3: (AKC PAL/ILP) dla niego.

Co to za dziwny pies?

Niezbyt mi się podobało, że pani trenerka wzięła mnie za ogrodzenie, a pańcia musiała zostać...

...więc pańcia też została zaproszona :cool3:
Najpierw dokładnie obwąchałem owieczki...

Posted

..a potem zaczęło się nakręcanie na całego :evil_lol:

Mimo że czasem bardziej pasłem panią niż owce :razz:, zostałem pozytywnie oceniony i zaproszony na następny trening. :multi:

Posted

Dunia - zdjęcia suuuuper!!!! Rety, jaki ten Spykulek malusi...:loveu: On by chyba musiał wypasać owieczkowe przedszkole :razz:.
Żartuję - skoro został zaproszony na następne spotkanie i nie spanikował, to będzie z niego pastuszek.
Zastanawiam się tylko - Dunia, co Ty robiłaś z tymi owcami, biłyście się?...:evil_lol:

Kiedy następny trening?

Posted

Chandler napisał(a):
Rety, jaki ten Spykulek malusi...:loveu: On by chyba musiał wypasać owieczkowe przedszkole :razz:.

To jagniątko na pierwszym zdjęciu jest tak rozmiarowo w sam raz, nieprawdaż? :diabloti:

Chandler napisał(a):
Zastanawiam się tylko - Dunia, co Ty robiłaś z tymi owcami, biłyście się?...:evil_lol:

Ty już mi nic nie mów :cool3: Spykulek miał się nakręcić na łowieczki, i w tym celu Joy kazała mi wchodzić między owce :crazyeye: A największy hardcore był, kiedy kazała mi klepać owce po tyłku :crazyeye: :evil_lol: A ja nigdy w życiu nie dotknęłam owcy... całe szczęście, że te były takie wytrenowane i generalnie to nas olewały :roll:
Chandler napisał(a):

Kiedy następny trening?

Na razie nie wiadomo, bo Joy ma teraz (luty) ciągle jakieś zawody i pokazy w weekendy... ale jakoś się zgramy.

Fajnie było, bo poobserwowałam sobie treningi innych psów... najlepszy był Corgi, który wyżerał owcze bobki z pastwiska :evil_lol:

A ze Spykera jestem dumna, bo wcale a wcale się nie bał, o!

Posted

dunia77 napisał(a):

A ze Spykera jestem dumna, bo wcale a wcale się nie bał, o!

Też jestem dumna, jako ciotka zza oceanu...:lol: I proszę o wygłaskanie Spykulka ode mnie...:loveu:
Czekam na nowe wieści.

Posted

Dziękujemy za wszystkie komplementy :oops: Zostały oczywiście przekazane Spykerowi wraz z głaskami od ciotek zza oceanu :loveu:

Nie macie pojęcia, jaka jestem dumna z mojego chłopczyka... Pół roku temu bał się własnego cienia, a teraz same widzicie :crazyeye: Sporo się nauczył, a ja przy nim...

Wierzę w to, że zawsze warto podjąć się pracy nad psem - wiele z Was przekonało się o tym na własnej skórze - niezależnie od tego, jakie stoją przed nami wyzwania.

Posted

Nie, nie jednak mi się pomyliło ;) W innym wątku, komentowałam coś po Tobie ;)

Znasz jakiś sklep, lub hurtownię ( u siebie ) z taśmami do produkcji smyczy i obroży ??

Posted

Duuuuuunia!!!

Czy ty jeszcze masz szelciaka o imieniu Spykuś ;)? Jeżeli masz, to robimy właśnie kontrolę poadopcyjną i prosimy na cito o AKTUALNE zdjęcia futrzaka...:evil_lol: