Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Murzyn to fajny gość. Lubi ludzi, jak mój TZ zaniósł mu jedzenie, objął lapami jego nogę i chciał go zatrzymać.
Podobno w nocy wyje ale to rozległa okolica i nikomu nie przeszkadza.
Panowie wybierają sie na spacer (na smyczy) - zobaczymy jak Murzyn da sobie radę.
Nie je suchego pokarmu, daje mu puszki ( nie mam czasu na gotowanie, może jutro).
Zdjecia będa dopiero w niedziele i moze uda sie go wyczesac przed tym ....

• Replies 156
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Eh, cuda jednak się zdarzają...wystarczy spojrzeć na początek i obecny etap wątku !!! Murzynku chwyciłeś Pana Boga za nogi, a nie tylko TZta :loveu: :loveu: :loveu: !!!

Posted

są - nie jest łatwo bo Murzynek jest w ciągłym ruchu.
Jest w calkiem dobrym stanie, wcale nie zachudzony tylko bardzo spragniony kontaktu z ludzmi.

wiecej dobrych nie zrobiłam wybaczcie ale miałam wiele zajęc dzisiaj.

Posted

Murzynek to piękniś nad pięknisiami, na pewno wszystkie panny się w nim kochają:loveu:. Pewnie sobie teraz odbije te wszystkie lata bez funfli i funfelek;).
Trafił do raju na ziemi, gdzie spotkał dwa Anioły Krysiam i jej TZta, gdyby istniała jakaś "psia wiara", pewnie byliby GURU:lol:, ja też chylę czoła:modla: i trzymam kciuki za Murzynka i jego Wybawców, jesteście kochani.:calus:

Posted

Murzynek przez pewien nie chodził na spacery na smyczy bo miał obtartą szyje - pewnie od łańcucha.
Teraz szyja sie wygoiła i próbujemy z nim chodzic na spacery ale ciąąąągnie okrutnie.
No i podlewa dosłownie wszystko. Zdaje sie że chce koniecznioe "oswoic" teren
Trudno go utrzymać na smyczy a ogrodzenie jeszcze nie jest skończone.
Ale mam nadzieję za jakis miesiąc cała działka będzie ogrodzone i Murzyn będzie mógł pobiegać.

• 2 weeks later...
Posted

Murzyn, jak sie do niego podejdzie, wystawia natychmiast brzuch do drapania.To taki duzy pieszczoch, łagodny jak baranek.
Na smyczy to mało reki nie urwie - ja ledwo daje rade go utrzymać, jest bardzo silny.
Jak juz sobie pobiega, to uspokaja sie i mozna z nim spacerować.

Murzyn ma bardzo geste futro, troche skołtunione ale czesanko zostawiłam na później.
I jeszcze musze dodac, ze Murzyn je suchą karmę :lol:

• 2 weeks later...
Posted

Bardzi lgnie - jak tylko ktoś podejdzie, to kładzie sie na plecach i wystawia brzuch do drapania.
To całkowicie zsocjalizowany pies - babcia o niego dbała choć trzymała na łańcuchu
Murzynek ostatnio troche kasłał - wszystkie moje psy chorowały na zapalenie gardła - ale dostał kilka dni antybiotyk i jest OK.
Na co on był szczepiony?

Posted

Krysiam! dopiero dzis znalazłam ten wątek - jestes wielka dzięki za uratowanie
Murzynkowi życia :loveu: zachowanie i wygląd pieska i ten brzucholek do miziania
to zupełnie jak flat retiv.
Bedę pomagac w ogłoszeniach i szukac mu domku!