Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 952
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

jezu...nasz Tymus taki mizerniutki...wyglada o niebo lepiej ale wciaz takie chucherko...choc loze ma eleganckie nie powiem:pi tak ladnie sie usmiecha:) zdrowiej malutki!

Posted

Tymuś chyba po raz pierwszy w życiu leży sobie jak król na łóżeczku.
Biedny maluszek,ale ciocia Idalia zrobi wszystko,żeby mu pomóc.

Posted

idalia ma niestety zablokowane konto, nie wiemy dlaczego. mam nadzieję, że do jutra się to wyjaśni i będzie mogła tu wejść...
ja w międzyczasie wstawiam dokładkę najnowszych zdjęć Tymka oraz jego braci i sióstr ;) Tymuś to już inny pies niż ten sprzed tygodnia...

Posted

wszystkie wpływy z bazarków przelewajcie proszę na konto fundacji. z tych pieniędzy cały czas będziemy finansować leczenie Tymka.

Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt
BANK PKO BP

22 1020 3408 0000 4902 0174 2246
(w tytule przelewu: bazarek dla Tymka)

Posted

Witajcie , tu idalia-ida ,jak widac na zdjeciach Tymus ma nadal, obrzek kolo oczka , ale jest w dosc dobrej formie , mimo ze jeszcze dluga droga przed nami , nie chce chodzic , , zrobi kilka kroczkow i siada , bardzo duzo spi , :p, , bierze nadal leki , ma apetyt , , ma klopoty z gryzieniem , ,dostaje sumamed , bardzo silny lek , ,jego skora tez zdrowieje ,

Posted

ida47 napisał(a):
Witajcie , tu idalia-ida ,jak widac na zdjeciach Tymus ma nadal, obrzek kolo oczka , ale jest w dosc dobrej formie , mimo ze jeszcze dluga droga przed nami , nie chce chodzic , , zrobi kilka kroczkow i siada , bardzo duzo spi , :p, , bierze nadal leki , ma apetyt , , ma klopoty z gryzieniem , ,dostaje sumamed , bardzo silny lek , ,jego skora tez zdrowieje ,
na innych zdjeciach jest mielecki Lakus i pabianicki Groszek , oraz boksio z moja pinczerka :p ,Lakusiowi i Groszkowi potrzebna jest dietka , to sa stworzenia bardzo zarloczne ,:diabloti:

Posted

hanka456 napisał(a):
Super, pies z "kołami" do góry to relaks pełen. A inne widac zaakceptowały nowego brata. Choć późno ale przydarzyło się szczęście Tymkowi. Ciepło domu i troska.
na tych zdjeciach Tymus nie wyglada na bardzo chorego , ale nie jest tak rozowo na codzien , Tymus w wiekszosci lezy , trudno go wyciagnac na dwor ,prawie sie nie rusza , lezy i spi caly dzien , wieczorem ten obrzek jakby sie powiekszal , oczko na wpol zamkniete , dostaje leki przeciwbolowe i przeciwzapalne , ,bardzo martwie sie tym obrzekiem , dotal juz tyle lekow , teraz bierze taki silny ,antybiotyk , wyobrazam sobie jak bardzo musial sie meczyc wczesniej

Posted

[quote name='ida47']na tych zdjeciach Tymus nie wyglada na bardzo chorego , ale nie jest tak rozowo na codzien , Tymus w wiekszosci lezy , trudno go wyciagnac na dwor ,prawie sie nie rusza , lezy i spi caly dzien , wieczorem ten obrzek jakby sie powiekszal , oczko na wpol zamkniete , dostaje leki przeciwbolowe i przeciwzapalne , ,bardzo martwie sie tym obrzekiem , dotal juz tyle lekow , teraz bierze taki silny ,antybiotyk , wyobrazam sobie jak bardzo musial sie meczyc wczesniej:shake::-(

Posted

[quote name='ewatonieja']
rewelacja ,co za podła menda porzuciła takiego rozkosznego psiaka:shake:
na pozostałych zdjeciach widac ze Tymek sie ozywił ,ewidentnie ma sie ku lepszemu:multi:obserwujac Tymusia na codzien ,raczej bylabym ostrozna w z wypowiedzi ze czuje sie lepiej , on napewno jest wypoczety wyspany, najedzony , dostaje leki ale nadal jest chory , mam na mysli ten obrzek , w tygodniu zrobie zdjecia , i wszytkie badania , i wtedy okaze :-(sie , lekarz powiedzial ze jak badania wyjda zle,to psa nie mozna dluzej meczyc , ja go nie uspie , ja juz go pokochalam :-( Tymus spi caly czas prawie sie nie rusza , trudno go na dwor wyciagnac , i wstaje tylko do jedzenia , nie wiem co o tym wszytkim sadzic:shake:

Posted

Zakończył się bazarek dla Tymka. Na koncie z pewnością jest już suma 42 zł za sprzedane przedmioty. 20 zł od samoglow i 22 zł od ludwa. Czekam jeszcze na jedną wpłatę, która gdzieś krąży między bankami.
Bardzo dziękuję za udział w aukcji każdej osobie, która wzięła w niej udział:-).

Posted

idalia, Tymek był w Łodzi pod dobrą opieką, zrobiono mu badania. oczywiście będzie trzeba je powtórzyć i na bieżąco sprawdzać jego stan zdrowia, ale niezależnie od wyników nie uśpimy psa, który ma taką wolę życia. jeśli ten lekarz nie będzie chciał go dalej leczyć, to się znajdzie takiego, który będzie leczył do końca, bez względu na koszty. Tymek potrafi walczyć i to już wszyscy wiemy. póki co nie ma sensu wywoływać wilka z lasu, bo jak będziemy tak ciągle się bać i spodziewać najgorszego, to najgorsze naprawdę przyjdzie. trzeba wierzyć, że Tymek będzie walczył, cokolwiek się stanie. błagam, nie mów o uśpieniu, bo słabo mi się robi...

Posted

nata od jadzi napisał(a):
idalia, Tymek był w Łodzi pod dobrą opieką, zrobiono mu badania. oczywiście będzie trzeba je powtórzyć i na bieżąco sprawdzać jego stan zdrowia, ale niezależnie od wyników nie uśpimy psa, który ma taką wolę życia. jeśli ten lekarz nie będzie chciał go dalej leczyć, to się znajdzie takiego, który będzie leczył do końca, bez względu na koszty. Tymek potrafi walczyć i to już wszyscy wiemy. póki co nie ma sensu wywoływać wilka z lasu, bo jak będziemy tak ciągle się bać i spodziewać najgorszego, to najgorsze naprawdę przyjdzie. trzeba wierzyć, że Tymek będzie walczył, cokolwiek się stanie. błagam, nie mów o uśpieniu, bo słabo mi się robi...
rzeczywiscie , nieporezebnie o tym mowilam , ale taka bylsa ostatnia wizyta , ja bede o niego walczyc do konca , ni e uspie go na pewno , wedlug obserwacji moich jest lepiej , , ,naprawde jest lepiej , ja tymka juz pokochalam , i on sie tak tuli domnie

Posted

ida47 napisał(a):
rzeczywiscie , nieporezebnie o tym mowilam , ale taka bylsa ostatnia wizyta , ja bede o niego walczyc do konca , ni e uspie go na pewno , wedlug obserwacji moich jest lepiej , , ,naprawde jest lepiej , ja tymka juz pokochalam , i on sie tak tuli domnie
, moze on tak powoli zdrowieje , jest pod opieka 2 lekarzy i to niezlych ,