Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 952
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Tymek przebywa na permanentnym urlopie Pokerku :razz: ale o ile mi wiadomo nigdzie nie wyjechał, chyba że trafiło mu się jakieś last minute ;) ostatnio rozmawiałam z Moniką kilka dni temu i było wszystko w normie - czyli Tymek żywy, wesoły, z nosa leci i tak już zostanie.

ponieważ już wszystkie bazarki się skończyły, chciałabym serdecznie podziękować ich założycielkom, czyli fonce, iryskowi i Pokerkowi oraz wszystkim wpłacającym :loveu: DZIĘKUJĘ :Rose:

• 2 weeks later...
Posted

Przepraszam, że nie piszemy ale "troszkę" psów nam przybyło i nie miałyśmy kiedy odwiedzić Tymka. Przedwczoraj Natalia pojechała do Moniki i Tymusia, wszystko z nim w porządku, po południu napisze dokładniej.
Pozdrawiam wszystkie Tymkowe Ciotki!

Posted

u Tymusia - o dziwo - wszystko dobrze. odwiedziłam go kilka dni temu i byłam bardzo mile zaskoczona, kiedy przywitał mnie machając tym swoim marnym ogonkiem i kręcąc się po pokoju :lol: według mnie jest w świetnej kondycji psychicznej - w fizycznej również, gdyby nie te zaschnięte glutki na pyszczku... no ale z tym się wszyscy liczyliśmy. to jest przypadłość, z którą sobie niestety nie poradzimy. na szczęście Tymuś nie ma już krwawych wycieków, jest tylko ta ropa zaklejająca nosek i oczka. to musi na pewno go męczyć, ale wygląda jakby już się przyzwyczaił i pogodził ze swoim losem...
wczoraj też był fałszywy alarm, bo Tymek zaczął utykać na tylną łapkę, ale prawdopodobnie były to bóle reumatyczne przez zmianą pogody - dzisiaj jest już wszystko dobrze.

a pomyśleć, że te dwa miesiące temu lekarze widzieli tylko jedno wyjście...

Posted

epe, faktycznie, Tymkowi też brakuje podniebienia i cholera wie czego jeszcze... niestety u niego nie da się tego przemywać, bo gryzie i bardzo się denerwuje, a wtedy chlusta krwią :-( głównie musi sobie sam radzić z tymi wyciekami...

Posted

aha, czyli rozumiem, że tam już zostaje na stałe. Bo jakoś nie wyczytałam, czy po zmianie ostatniego miejsca pobytu znów ma DT czy juz znalazł DS, bo szkoda by było jakby znów miał się przenosić

• 2 weeks later...
Posted

U Tymusia wszystko w porządku, wygląda coraz ładniej, sierść mu powoli odrasta. Jeśli chodzi o stan zdrowia to nic się nie zmieniło, najważniejsze, że nie jest gorzej. Poproszę Monikę żeby tu zajrzała i napisała więcej bo to ona opiekuje się Tymkiem.

Posted

Tu chyba jednak ten cud sie nie zdarzy...I tak się cieszymy, że Monika zaopiekowała sie Tymkiem i tak naprawdę jej dom tymczasowy stał się dla Tymusia domem stałym. Młode, piękne psy nie moga znaleźć domu, co tu mówić o Tymku. Miał wielkie szczęście w tym swoim smutnym życiu...

• 2 weeks later...
Posted

myślę że najlepiej opisze obecny stan Tymka komentarz Moniki z profilu fundacji na naszej klasie. Monice zrobiło się strasznie przykro, gdy ktoś zasugerował uśpienie Tymka z przyczyn humanitarnych:

Od zabiegu Tymka minęło już dużo czasu i od tej pory ani razu nie pojawił się u niego krwawy wyciek z nosa. Nie przyjmuje też żadnych leków. Nie ma takiej potrzeby. Tymek jest bardzo aktywny i wesoły, cieszy się z każdego spaceru. Każdy kto poznaje jego historię, nie może się nadziwić, jak można było myśleć o tym, żeby go uśpić. Bo takie rozwiązanie też rozważaliśmy. Ale na szczęście zajął się nim wspaniały weterynarz i powiedział, że na taką decyzję zawsze jest czas, ale najpierw trzeba spróbować temu psu pomóc. I tak Tymek dostał od pana Adama szansę na nowe lepsze życie.
Działalność Fundacji nie polega na "udowadnianiu sobie czegoś", tylko na ratowaniu zwierząt, które podli ludzie potraktowali okrutnie. Ale wcale nie "za wszelką cenę". Nasza Fundacja na co dzień współpracuje z najlepszymi lecznicami i specjalistami, którzy czuwają nad Tymkiem. Więc proszę się o nic nie martwić.
A jeśli chodzi o dom, to Tymek go ma i nie jest wystawiony do adopcji. Każdego dnia rano wstaję, spoglądam na niego i nie mogę się nadziwić ile radości i woli życia jest w tym sponiewieranym przez życie piesku. Tymek zasługuje jak żaden inny pies na to, żeby dać mu szansę na spokojną starość. A on już wie, jak tą szansę wykorzystać.
"Czasem trzeba psu pomóc w inny sposób", a czasem trzeba ugryźć się w język. Szczególnie wtedy gdy nie zna się szczegółów. Polecam Pani lekturę o Tymku na stronie Fundacji oraz portalu Dogomania.
Jeszcze raz serdecznie dziękuję panu Adamowi z lecznicy "Max - Wet" oraz specjalistom z "Sowy".

Logowanie do nasza-klasa.pl

:)