Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Maj-Guć, czyli Barnaba odszedł wczoraj... (jego wątek znikł)

Tak napisały dziewczyny, które tuliły go w ostatnich minutach:

Dziś, 13 kwietnia 2008, odszedł od nas Barnaba - zjawiskowy, wyjątkowy i niezwykły kot. Od kilku miesięcy był bardzo słaby. Podejrzewano FIP, jednak nikt nie chciał pogodzić się z tym wyrokiem. Mieliśmy nadzieję, że to jednak coś innego. Barnaba w swoim krótkim życiu doznał wiele bólu od ludzi: został porzucony przez swój pierwszy dom, drugi dom "zwrócił mu wolność"... Trafił do fundacji, wreszcie los się do niego uśmiechnął. Przecież takie piękne koty szybko znajdują domy. Ale nie dane mu było doczekać takiego prawdziwego domu. Był oczywiście przez nas wszystkich kochany, bo takich kotów, jak Barnaba nie da się nie kochać całym sercem. Jednak gdy zaczął chorować, szanse na własny dom zmalały... Dzisiaj rano Barni zaczął słaniać się na nogach, płakać i osłabł bardzo. Poprzedniego dnia lekarz stwierdził płyn w jego chudziutkim brzuchu. I powiedział, że to już niedługo... Nie sądziliśmy, że aż tak krótki będzie ten Czas Ukradziony :-( Barnaba odszedł głaskany przez nas, tych, którzy go tak kochali. Odszedł cicho i szybko. Wiele można opowiadać o tym, jaki to był mądry, dobry, czuły i kochany kot. Rozumiał wszystko, wyczuwał każde emocje, mimo iż doznał tylu krzywd od człowieka, kochał ludzi najmocniej na świecie. Wszystkich ludzi. Teraz już ma wreszcie swój Dom Stały, taki na Zawsze. Nikt mu tego nie zabierze. I wierzymy, że Barnaba kiedyś wyjdzie nam na spotkanie przy Tęczowym Moście. Otrze się łebkiem o nasze nogi, wymruczy "No, wreszcie jesteście, kochani" i uśmiechnie się do nas swoim niezywkłym kocim uśmiechem...

• Replies 588
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czym jest śmierć? Odejściem, cierpieniem, a może zapomnieniem... Nie zapomnieniem nie, ale bólem na pewno, nawet wtedy, gdy odchodzi zwierzę. Czy istnieje przeczucie śmierci? Tak. Nie tylko człowiek, ale i pies przeczuwa własną śmierć.
Mój Bulinek oszedł 3 stycznia 2008 r. Miał 11,8 lat. Nie dowiozłam go do weterynarza. W taksówce spojrzł mi w oczy i już go nie było, serduszko stanęło.
Buli odszedł na drugą stronę tęczy. Dobrze, że poczekał na mnie i zdążyłam pożegnać się z nim. Jednak to głębokie i smutne spojrzenie wiernych, psich oczu jest nie do zapomnienia. Ciągle widzę te oczy i nie mogę pozbyć się łez, to tak boli. Pies to sama szczerość i pawdziwa przyjaźń, taka jakiej nie spotyka się wśród ludzi.

Posted

Łódź
Sześć maleńkich szczeniaczków z dwóch miotów urodzonych na terminalu kontenerowym pod cysterną, które odeszły z głodu i wyziębienia.

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=109855

Maluszki , nie dane wam było cieszyć sie życiem, znaleźć kochające domki!
Biegajcie szczęśliwie po tych tęczowych łąkach, bawcie się piłeczkami i biegnijcie w objęcia Psoni. Ona was przytuli i zastąpi wam matkę.

Posted

We wtorek (16.04.08) odeszła po cięzkiej i długiej chorobie moja dobeczka Almusia.
Była moją jedyną ,najszczerszą i najwierniejszą przyjaciółką. Będę Cię do końca nosiła w sercu. Biegaj po zielonych łąkach, teraz jesteś zdrowa i szczęśliwa, a kiedyś spotkamy się na TM i ......

Posted

Dziś w południe odeszła cichutko starowinka Majeczka. Ślepa, głucha porzucona shih tzu, która u nas była od sierpnia ub. roku.
Stary, wyrzucony pies, a nam dane było ją dochować.

Posted

[quote name='malagos']Dziś w południe odeszła cichutko starowinka Majeczka. Ślepa, głucha porzucona shih tzu, która u nas była od sierpnia ub. roku.
Stary, wyrzucony pies, a nam dane było ją dochować.

Dziękuję Malagos, że Maja miała taką wspaniałą końcówkę życia

Posted

Wczoraj odeszła Frycia,moja zaledwie 7-letnia kotka.Ojciec mówi,że miała objawy zawału.Jak wygląda zawał u zwierzat u kotów?Kiedy się zaczęło szukaliśmy weta,ale w tym zadupiu ani jednego w ten długi weekend!!!!!!!!!!7 lat...nie mogę uwierzyć...nie mogę się pozbierać....

Posted

Wczoraj odeszła Frycia,moja zaledwie 7-letnia kotka.Ojciec mówi,że miała objawy zawału.Jak wygląda zawał u zwierzat u kotów?Kiedy się zaczęło szukaliśmy weta,ale w tym zadupiu ani jednego w ten długi weekend!!!!!!!!!!7 lat...nie mogę uwierzyć...nie mogę się pozbierać....