Sonuś Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 Wie ktoś może jak wygląda sprawa przewozy szczeniaka z Portugalii do Polski? Maluch będzie zaszczepiony, dostanie paszport,rodowód eksportowy i takie tam pierdoły- będzie miał 7-8 tyg. Czym najlepiej przewieźć? Bawić się w jazdę samochodem(jak wtedy ta podróż powinna wyglądać z prawnego i z moralnego punktu widzenia) czy próbować samolotem? Ja generalnie wolałabym autkiem, ale co wy radzicie? Quote
akard Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 [quote name='Sonuś']Wie ktoś może jak wygląda sprawa przewozy szczeniaka z Portugalii do Polski? Maluch będzie zaszczepiony, dostanie paszport,rodowód eksportowy i takie tam pierdoły- będzie miał 7-8 tyg. Czym najlepiej przewieźć? Bawić się w jazdę samochodem(jak wtedy ta podróż powinna wyglądać z prawnego i z moralnego punktu widzenia) czy próbować samolotem? Ja generalnie wolałabym autkiem, ale co wy radzicie? podaję Ci priva dogniemiecki@gmail.com sprowadziłam 2 importy z Portugalii ostatniego tydzień temu. Pozdrawiam Quote
xochi Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 po co meczyc siebie i psiaka samochodem? mozna bez problemu przyleciec samolotem. koszt tranportu szczeniaka zalezy od linii lotniczej. obawiam sie jednak, ze pies musi miec wiecej niz 3 mce i szczepienie na wscieklizne. szczegolowe przepisy: http://www.lizbona.polemb.net/files/pdf/przewozUEdoPL.pdf Quote
Recommended Posts