Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jest lista sędziów na wystawę :p

1. 3рвин Дойчер (Германия) - Erwin Dozier (Niemcy)
2. Петер Харшани (Венгрия) - Peter Harsanyi (Węgry)
3. Андраш Виннаи (Венгрия) - Andras Winnay (Węgry)
4. Иштван Лашло (Венгрия) - Istvan Laszlo (Węgry)
5. Тино Пехар (Хорватия) - Tino Pehar (Chorwacja)
6. Немане Джованович (Сербия) - Niemanie Dżowanowić (Serbia)
7. Кармен Гил Поло (Испания) - Karmen Gil Polo (Hiszpania)
8. Альфонсо Товар дель Соляр (Испания) - Alfonso Thovar Del Solar(Hiszpania)
9. Георгий Щеголь (Грузия) - Georgij Siegol (Gruzja)
10. Людмила Никитина (Pоссия) - Ludmila Nikitina (Rosja)
11. Галина Киркицкая (Pоссия) - Galina Kirkickaja (Rosja)
12. Александр Иванов (Pоссия) - Aleksandr Ivanov (Rosja)
13. Ирина Швец (Pоссия) - Irina Szwiec (Rosja)
14. Яна Гаврилова (Pоссия) - Jana Gavrilova (Rosja)
15. Шамиль Абракимов (Pоссия) - Shamil Abrakimov (Rosja)
16. Светлана Дружинина (Pоссия) - Svietlana Drużynina (Rosja)
17. Галина Жук (Белоруссия) - Galina Żyk (Białoruś)
18. Андрей Кисляков (Белоруссия) - Andrej Kisliakov (Białoruś)
19. Отто Шимпф (Австрия) - Otto Sumpf (Austria)
20. Геннадий Северин (Украина) - Gennadij Severin (Ukraina)
21. Николай Палий (Украина) - Nikolaj Palij (Ukraina)
22. Виталий Хижняк (Украина) - Witalij Hiżnjak (Ukraina)
23. Игорь Семененко (Украина) - Igor Semenenko (Ukraina)
24. Борис Александров (Украина) - Borys Aleksandrow (Ukraina)
25. Наталья Крыжановская (Украина) - Natalia Kryżanowska (Ukraina)
26. Юрий Овоц (Украина) - Jurij Owoc (Ukraina)
27. Татьяна Шиян (Украина) - Tatiana Szijan (Ukraina)
28. Сергей Слукин (Украина) - Sergiej Slukin (Ukraina)

• 2 weeks later...
  • Replies 211
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witajcie
Czytam wasze posty, zastanawiam się nad wystawieniem mojej "córki" w tym roku na Ukrainie. Nie wiem, czy do marca uporam się z otrzymaniem polskiego championatu, więc wystawa w Kijowie może być jeszcze nie dla mnie. Ale czy ktos z Was wybiera się na jakąś ukraińską następną wystawę...? 20 lipca jest Khmelnitskyy a potem Lwów, a jeszcze potem 14 września Zhytomir.
Czy z tej obsady sędziowskiej ktoś rozróżnia sędziów od nowofundlandów lub jamników...?
ela

Posted

efra-husky napisał(a):
6. Немане Джованович (Сербия) - Niemanie Dżowanowić (Serbia)

Jakby ktoś szukał info o tym sędziu to dokładnie nazywa się: Nemanja Jovanovic:)

Posted

z tego co wiem to 4 CACJ, i zamiast jednego CACJ może być CAC otrzymany w wieku poniżej 24 msc, jakoś tak nie pamietam dokladnie, jak znajde to wkleje jak to dokładnie jest

Posted

Frytela napisał(a):
z tego co wiem to 4 CACJ, i zamiast jednego CACJ może być CAC otrzymany w wieku poniżej 24 msc, jakoś tak nie pamietam dokladnie, jak znajde to wkleje jak to dokładnie jest

Dzięki, jeśli jeszcze coś znajdziesz będę wdzięczna ;)

Posted

zefirr napisał(a):
Dzięki, jeśli jeszcze coś znajdziesz będę wdzięczna ;)

Kurcze nie moge tego znaleźć niby w temacie o ch innych krajów jest o mł ch, ale gdzies czytałam ze sie zmienily wymagania z 3 CACJ na 4...
może ktoś pomoże bo ja chyba oślepłam o.O

Posted

karenina napisał(a):
Czego wiele osob nie wie, na ukrainie byla mała rebelia w zwiazku. Wymienione zostały władze najwyzsze i wiele zasad sie zmieniło, w tym takze zasady zdobywania championatu.
Teraz na Mł Ch Ukrainy potrzeba 4 Zwyc Mł, a do championatu dorosłego CAC z kijowa nie jest konieczny.
Klasa posrednia bedzie na wszystkich wystawach krajowych nie tylko na wybranych.
Nowm prezesem Zwiazku na ukrainie jest niejaki Oniszczenko - wiele spraw jest jeszcze w trakcie dogrywania.

no i już wiem gdzie to widziałam ;) na pierwszej stronie tego tematu ;)

Posted

[quote name='gidelskie-psy']http://www.uku.com.ua/shows_champ/titles.html
nowe zasady championatów ukrainy,sorki znalazłam tylko po rosyjsku

Jest tam taki odnośnik: "- Собаки принадлежащие иностранным гражданам, имеющие титул "Чемпион" и "Юный Чемпион" становятся "Чемпионом Украины" и "Юным Чемпионом Украины" по одному САС на сертификатных выставках КСУ."
Wie ktoś które wystawy są КСУ?

• 2 weeks later...
Posted

Frytela napisał(a):
a ja mam jedno pytanie znacie jakieś hotele w kijowie bądz w okolicach gdzie przyjmują z psami??
aha i jak wysyłacie zgloszenie na ukrainskie wystawy... ;)

Z tym jest problem. Pamiętam jakim cieżko nam szło znalezienie hotelu, który przyjmuje z psem. Pomogli znajomi. Nie pamiętam nazwy hotelu. Postaram się poszukac w jakichś papierkach. Hotel był ok. Standart ...;) ale jak na dwa dni wystarczający.
Zgłoszenie wysyłałam faksem bo z @ były problemy. Aha w poprzednich latach bezwzględnie żądali potwierdzenia opłacenia wystawy. Jak jest w tym roku nie wiem.

Posted

Zabajka napisał(a):
Witajcie
Czytam wasze posty, zastanawiam się nad wystawieniem mojej "córki" w tym roku na Ukrainie. Nie wiem, czy do marca uporam się z otrzymaniem polskiego championatu, więc wystawa w Kijowie może być jeszcze nie dla mnie. Ale czy ktos z Was wybiera się na jakąś ukraińską następną wystawę...? 20 lipca jest Khmelnitskyy a potem Lwów, a jeszcze potem 14 września Zhytomir.
Czy z tej obsady sędziowskiej ktoś rozróżnia sędziów od nowofundlandów lub jamników...?
ela

Ja mam podobny problem ;) z tym, że na pewno wiem, że z mojej Małej szamponki nie zrobię przed Kijowem. W tym roku Kijów więc sobie odpuszczam. Chciałabym wybrać się do Lwowa. Waham się bo termin pokrywa się z wystawą Drakuli w Rumunii.
też Ela / z tych okolic/ :cool3:

Posted

Karmi napisał(a):
Ja mam podobny problem ;) z tym, że na pewno wiem, że z mojej Małej szamponki nie zrobię przed Kijowem. W tym roku Kijów więc sobie odpuszczam. Chciałabym wybrać się do Lwowa. Waham się bo termin pokrywa się z wystawą Drakuli w Rumunii.
też Ela / z tych okolic/ :cool3:

Karmi, czy to baucerony...?
Moja jamniczka ma już polski championat, lecz jechać taki kawał drogi z psinką 2,7 kg...?:-o Więc chciałabym "zaczekać" na championat nowofundlandki. We Lwowie byłam w zeszłym roku, mamy BOB- tylko byłyśmy jeszcze "gówniary" w pośredniej, a poza tym przepisy ichniejszego championatu były o wiele trudniejsze do spełnienia.
Więc w tym roku będziemy próbować zdobyć Ukrainę właśnie w nieco późniejszym terminie...
ela

Posted

Karmi napisał(a):
Z tym jest problem. Pamiętam jakim cieżko nam szło znalezienie hotelu, który przyjmuje z psem. Pomogli znajomi. Nie pamiętam nazwy hotelu. Postaram się poszukac w jakichś papierkach. Hotel był ok. Standart ...;) ale jak na dwa dni wystarczający.
Zgłoszenie wysyłałam faksem bo z @ były problemy. Aha w poprzednich latach bezwzględnie żądali potwierdzenia opłacenia wystawy. Jak jest w tym roku nie wiem.

Ok dzieki za odpowiedz, jakbys znalazła namiary na hotelik to prosze o info :)
a co do tego potwierdzenia wplaty to teraz tez zadaja ;)

Posted

Zabajka napisał(a):
Karmi, czy to baucerony...?
Moja jamniczka ma już polski championat, lecz jechać taki kawał drogi z psinką 2,7 kg...?:-o Więc chciałabym "zaczekać" na championat nowofundlandki. We Lwowie byłam w zeszłym roku, mamy BOB- tylko byłyśmy jeszcze "gówniary" w pośredniej, a poza tym przepisy ichniejszego championatu były o wiele trudniejsze do spełnienia.
Więc w tym roku będziemy próbować zdobyć Ukrainę właśnie w nieco późniejszym terminie...
ela

Tak to beaucerony a dokładniej mówiąc beauceronki ;)

Posted

Ja tą wystawę sobie odpuszczę, bo nie ma sensu takiego szmatu drogi jechać, by psa w szczeniakach wystawić, ale na następną w młodzieży już przybędziemy :)

Posted

Katarzyna napisał(a):
Czy ktos jedzie bez tych badan?

Jeżeli jedziesz bez badań to trzeba być przygotowanym na łapówkę... Z nami jechał pies nawet bez zaświadczenia od powiatowego weterynarza i też pokonał granicę ukraińsko-polską. Ryzyko jest, ale jak zwykle to kwestia na kogo trafisz. Ja tym razem badania robię.

Posted

simbik napisał(a):
Jeżeli jedziesz bez badań to trzeba być przygotowanym na łapówkę... Z nami jechał pies nawet bez zaświadczenia od powiatowego weterynarza i też pokonał granicę ukraińsko-polską. Ryzyko jest, ale jak zwykle to kwestia na kogo trafisz. Ja tym razem badania robię.

No z tym braniem to fakt. Pewnego razu ,,wymuszano" na nas ,,cziornyj geld" czyli wolny datek w E a jesli nie to chociaż jakiś ,,suwenir'' albo choć ,,cigareten". :razz: Jak widać można się nawet było targować. Oddałam ostatnią paczkę LMów :lol: Pocieszające jest to, że z nimi zawsze można dojść do porozumienia.;) Nie lubię łapówkarstwa /bo jak to inaczej nazwać?/ ale przyznam, że kiedyś zmęczona staniem w długiej kolejce w upale nie odmówiłam takiej ,,propozycji" wracając przez Słowację z Użgorodu.:oops:

Posted

Katarzyna napisał(a):
Czy ktos jedzie bez tych badan?

Do tej pory zawsze jeździłam bez miareczkowania. Miałam paszport + zaświadczenie od powiatowego. O miareczkowaniu mówiło się zawsze, że jest potrzebne. Teraz od czasu Schengen mówi się jeszcze bardziej.;)
Na razie więc obserwuję. Poczekam. Zobaczę jak to wygląda w praktyce. Czy
rzeczywiście bedą wymagane na granicy. Mam nadzieję, ze powracający z Kijowa nam o tym opowiedzą :cool3: