Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 114
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj Hope przywitała mnie rano typowym dla boksiów wytarciem ślinki w spodnie:lol: Malutka jest nadal nieco zdezorientowana, ale już nie odchodzi, kiedy się ją głaszcze.
Dzisiaj też udało się jej nie wynosić z kliniki (żeby wyjść na poprzednie spacery, mój Mateusz musiał brać Hope na ręce, bo zapierała się i nie chciała ruszyć).
Niestety, kiedy wyszła już na zewnątrz, a ja rozradowana zaczęłam iść w stronę wyjścia z podwórka, poczułam, że smycz powoli się napręża. Odwróciłam się i zobaczyłam Hope zapierającą się z całych sił na nóżkach. Zatem, ponieważ tym razem przyjechałam do niej sama, a nic nie było w stanie przekonać boksinki do wykonania jakiegokolwiek ruchu w stronę "trasy spacerowej", musiałam wziąć ją na ręce i przenieść parę metrów dalej. Myślałam, że będę miała z noszeniem jej problemy, ale Hope jest bardzo lekka:-(
Później pospacerowałyśmy trochę po okolicy. Hope zaczyna zwracać uwagę na ludzi, próbuje do nich podchodzić, bardzo duże zainteresowanie wzbudzają w niej ludzie, którzy wchodzą lub wychodzą z samochodu.
Niestety widać, że jest jej mimo kubraczka zimno, ponieważ trzęsła się i nie miała za bardzo ochoty na spacerowanie:shake: Klinikę traktuje chyba jak domek, bo cały czas do niej ciągnie i nawet zapamiętała drogę powrotną do niej.
Nadal jednak nie rozróżnia ludzi i nie szuka z nami bliższego kontaktu:-(

Posted

To jest jakiś koszmar:-(. sunia prześliczna i wierzę, że szybko znajdzie domek. Jak widać na razie w szoku, słaba... może ma nadzieję znaleźć w tłumie swoich właścicieli oprawców:angryy:.

Może jakaś cioteczka banerek by zrobiła:roll:?

Posted

Kochane cioteczki i wujkowie!!
W tej samej klinice oczekuje na wybawienie pewien psiak, którego znalazła red naczelna Mojego Psa. Czy moglibyście i jego zabierać na spacerki przy okazji?
Na gwałt też szukamy dt!!

Posted

Hania&Andrzej napisał(a):
:shake: Nie boksinka, ale tak czy inaczej bida :shake:. Jestesmy umowione do dr Orłowskiego z Agą na 16. Wezmę smycz...;);)
Ja wobec tego też przyjadę i zrobimy zdjęcia bidulinek...
Szukajcie proszę dt...

Posted

Jest bez życia, nie chce jeść, ma wymioty i biegunkę...
Podano jej kontrast, teraz robią zdjęcia rtg, a później się dowiemy czy to np. nie wgłobienie jelit.... :-(