Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 278
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aga - Czakra napisał(a):
nie - przynajmniej jeden pies Oli ma jakąś normalną linię zamiast balonu

czytałam to :mad::mad::mad::mad::mad:
Aga to chudzinka straszna , trzesąca się boksia

Posted

[FONT=Arial]Kiedyś biegałam... kiedyś się śmiałam... kiedyś kochałam...[/FONT]
[FONT=Arial]Potem czekałam... bo myślałam, że to zabawa w chowanego... ja uwiązana przy drzewie a ty zaraz wrócisz... ale nie wróciłeś...[/FONT]
[FONT=Arial]teraz już tylko leżę... i czekam... choć nie wiem na kogo...[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]Bokserka Aga - trafiła do gdańskiego schroniska Ola - musisz podać mi jakieś dane...............okoliczniości dramatyczne jakieś[/FONT]
[FONT=Arial]Psu wielkiej miłości, psu rodziny ofiarowano betonowy kojec metr na metr i totalną pustkę emocjonalną. Kogo ma teraz kochać, komu ma czuć się potrzebna - niechciana, niekochana, zbyteczna stoi i czeka na przeznaczenie.[/FONT]
Aga jest niespełna dwuletnią bokserką z kopiowanym ogonem. jest piękna, jednak na lewym boku utworzyła się narośl - może to ona jest przyczyną porzucenia Agi. Narośl wielkości mandarynki niewiadomego pochodzenia skreśliła Agę z listy członka rodziny.
[FONT=Arial]Aga zachowuje się typowo dla rasy - gotowa dać swoją miłość każdemu, kto będzie jej potrzebował. Pięknie chodzi na smyczy, przyjazna kotom, psom i dzieciom.[/FONT]
[FONT=Arial]Oczekuje tylko jednego - chce czuć się potrzebna. Niepotrzebny bokser to martwy bokser. Tak niewiele a tak wiele znaczy...[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]Będa biegała... będę się śmiała.... będę kochała....[/FONT]
[FONT=Arial]z Tobą... do Ciebie... Ciebie...[/FONT]
[FONT=Arial]Prawda?[/FONT]

[FONT=Arial]to jest na bazie ogłoszenia, które robiłam dla Mleka. Podobno ludzie płakali.[/FONT]
[FONT=Arial]więc Olka - zostaw buły i pisz[/FONT]

Posted

Ola - nie wymyślaj, bo kłamstwo ma krótkie nogi. Potem ktoś w schronie się zapyta - i co? na durne baby wyjdziemy.
Trzeba się dopytać kiedy, jak i skąd - i wystarczy lekko podkoloryzować.
Ważne jest ile siedzi w schronie, bo o to zawsze ludzie pytają. W przypadku Hektora skupią się na dolegliwościach i mogą o to nie pytać, ale u Agi będą - ten guz nie łapie za serce, będą pytać o wszystko, trzeba zrobić test miskowy i kanapkowy, przepychanki z miejsca, zabieranie zabawki - bo jak weźmie ją rodzina z dzieckiem, żeby była pewność - że się nadaje, a nie powiesz, że jest ok a ona po miesiącu wróci. No i trzeba ją wyciąć, bo nie wiem czy jest czy nie. Obowiązkowo. W sobotę przyjeżdża moja koleżanka ze swoja koleżanką, chcą wspierać finansowo - to może zamiast karmy - sfinansują zabieg, oczywiście w ramach schroniska, nie prywatnie, schroniskowa suka - zabieg finasowany przez wolontariat, lecznica do wyboru przez weta schroniskowego, oczywiście klinika nałąkowej nie wchodzi w grę. Karma i tak w ścieki idzie

Posted

wet powiedziała jeśli nie rośnie to się nie rusza, może w tym i jest sens - nie wiem nie znam się.
a z tego co wiem to ona się błąkała nic więcej ale wypytam, może jeszcze jakieś szczegóły

Posted

no i już masz -
błąkając się zaglądała w oczy przechodniom z niemą prośbą o dom i kawałek chleba
w zależności od pory roku - błagała o kroplę wody....
- zamrzała, a oni przechodzili obojętnie....

Posted

niespełna dwa lata...
Ola - u Micia dziewczyny napisały o niemieckiej fundacji i jeszcze niechciane i zapomniane - co ty na to? zobacz o co chodzi, bo ty sie lepiej znasz. Bo z Miciem to na razie się wstrzymamy, nie ma co zamieszania robić, bo może za tydzień będzie kaszubem pełną gębą

Posted

byłam z nią dzisiaj na spacerku, nie jest nigdzie przeniesiona dalej w kojcu z tymi łobuzami i dalej buda, zdjęć nie zrobiłam żadnych bo byłam sama a ona ciągle się przytula i zaprasza do zabawy znów przywiązac nie chciałam bo kiedy tylko stanęłam Aga zaczynała piszczeć.
Przemarznięta jest strasznie, niestety to schronisko jest na autentycznym wygwizdowiu niczym nie osłonięte z każdej strony pola i kiedy w całym Gdańsku da się wytrzymać tam się zamarza:shake::shake: