olenka_f Posted January 2, 2008 Author Posted January 2, 2008 to była śliczna postawa do zdjęcia ale nim ja durna przycisk znalazłam to Aga poszła :oops: Quote
Aga - Czakra Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 może jutro coś da Agi wymyślę. Jak skończymy z bokserami - to za owczary się bierzemy, ok? Quote
olenka_f Posted January 2, 2008 Author Posted January 2, 2008 ok tylko tych onków jest taka masa :shake: Quote
Aga - Czakra Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 nie - przynajmniej jeden pies Oli ma jakąś normalną linię zamiast balonu Quote
olenka_f Posted January 3, 2008 Author Posted January 3, 2008 Aga - Czakra napisał(a):nie - przynajmniej jeden pies Oli ma jakąś normalną linię zamiast balonu czytałam to :mad::mad::mad::mad::mad: Aga to chudzinka straszna , trzesąca się boksia Quote
olenka_f Posted January 3, 2008 Author Posted January 3, 2008 ona się trzęsła nawet jak mrozów nie było tylko wiało a teraz - nie chcę nawet o tym myśleć :-( Quote
Aga - Czakra Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 [FONT=Arial]Kiedyś biegałam... kiedyś się śmiałam... kiedyś kochałam...[/FONT] [FONT=Arial]Potem czekałam... bo myślałam, że to zabawa w chowanego... ja uwiązana przy drzewie a ty zaraz wrócisz... ale nie wróciłeś...[/FONT] [FONT=Arial]teraz już tylko leżę... i czekam... choć nie wiem na kogo...[/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial]Bokserka Aga - trafiła do gdańskiego schroniska Ola - musisz podać mi jakieś dane...............okoliczniości dramatyczne jakieś[/FONT] [FONT=Arial]Psu wielkiej miłości, psu rodziny ofiarowano betonowy kojec metr na metr i totalną pustkę emocjonalną. Kogo ma teraz kochać, komu ma czuć się potrzebna - niechciana, niekochana, zbyteczna stoi i czeka na przeznaczenie.[/FONT] Aga jest niespełna dwuletnią bokserką z kopiowanym ogonem. jest piękna, jednak na lewym boku utworzyła się narośl - może to ona jest przyczyną porzucenia Agi. Narośl wielkości mandarynki niewiadomego pochodzenia skreśliła Agę z listy członka rodziny. [FONT=Arial]Aga zachowuje się typowo dla rasy - gotowa dać swoją miłość każdemu, kto będzie jej potrzebował. Pięknie chodzi na smyczy, przyjazna kotom, psom i dzieciom.[/FONT] [FONT=Arial]Oczekuje tylko jednego - chce czuć się potrzebna. Niepotrzebny bokser to martwy bokser. Tak niewiele a tak wiele znaczy...[/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial]Będa biegała... będę się śmiała.... będę kochała....[/FONT] [FONT=Arial]z Tobą... do Ciebie... Ciebie...[/FONT] [FONT=Arial]Prawda?[/FONT] [FONT=Arial]to jest na bazie ogłoszenia, które robiłam dla Mleka. Podobno ludzie płakali.[/FONT] [FONT=Arial]więc Olka - zostaw buły i pisz[/FONT] Quote
olenka_f Posted January 3, 2008 Author Posted January 3, 2008 tylko że te okoliczności musimy wymyśleć Quote
Iza i Avanti Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 Kto da domek ślicznej suni? Jest tak zimno.... Quote
Aga - Czakra Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 Ola - nie wymyślaj, bo kłamstwo ma krótkie nogi. Potem ktoś w schronie się zapyta - i co? na durne baby wyjdziemy. Trzeba się dopytać kiedy, jak i skąd - i wystarczy lekko podkoloryzować. Ważne jest ile siedzi w schronie, bo o to zawsze ludzie pytają. W przypadku Hektora skupią się na dolegliwościach i mogą o to nie pytać, ale u Agi będą - ten guz nie łapie za serce, będą pytać o wszystko, trzeba zrobić test miskowy i kanapkowy, przepychanki z miejsca, zabieranie zabawki - bo jak weźmie ją rodzina z dzieckiem, żeby była pewność - że się nadaje, a nie powiesz, że jest ok a ona po miesiącu wróci. No i trzeba ją wyciąć, bo nie wiem czy jest czy nie. Obowiązkowo. W sobotę przyjeżdża moja koleżanka ze swoja koleżanką, chcą wspierać finansowo - to może zamiast karmy - sfinansują zabieg, oczywiście w ramach schroniska, nie prywatnie, schroniskowa suka - zabieg finasowany przez wolontariat, lecznica do wyboru przez weta schroniskowego, oczywiście klinika nałąkowej nie wchodzi w grę. Karma i tak w ścieki idzie Quote
olenka_f Posted January 4, 2008 Author Posted January 4, 2008 wet powiedziała jeśli nie rośnie to się nie rusza, może w tym i jest sens - nie wiem nie znam się. a z tego co wiem to ona się błąkała nic więcej ale wypytam, może jeszcze jakieś szczegóły Quote
Aga - Czakra Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 no i już masz - błąkając się zaglądała w oczy przechodniom z niemą prośbą o dom i kawałek chleba w zależności od pory roku - błagała o kroplę wody.... - zamrzała, a oni przechodzili obojętnie.... Quote
Aga - Czakra Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 Aga też poszła w eter.rano powinno juz być allegro. ale tak czytałam - "bokserka, jeszcze dziecko..." - Ola, przecież ona stara dupa jest! Quote
olenka_f Posted January 4, 2008 Author Posted January 4, 2008 jaka stara dupa , rok to dzieciak :shake: Quote
Aga - Czakra Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 niespełna dwa lata... Ola - u Micia dziewczyny napisały o niemieckiej fundacji i jeszcze niechciane i zapomniane - co ty na to? zobacz o co chodzi, bo ty sie lepiej znasz. Bo z Miciem to na razie się wstrzymamy, nie ma co zamieszania robić, bo może za tydzień będzie kaszubem pełną gębą Quote
Jagoda1 Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 Kochana Boksinka... A może ten guz to uraz, może ktoś ją uderzył? Quote
Aga - Czakra Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 Ola - zobacz, jak trzeba i nie podoba się coś - to zmienimy http://www.allegro.pl/show_item.php?item=293065746 Quote
olenka_f Posted January 5, 2008 Author Posted January 5, 2008 byłam z nią dzisiaj na spacerku, nie jest nigdzie przeniesiona dalej w kojcu z tymi łobuzami i dalej buda, zdjęć nie zrobiłam żadnych bo byłam sama a ona ciągle się przytula i zaprasza do zabawy znów przywiązac nie chciałam bo kiedy tylko stanęłam Aga zaczynała piszczeć. Przemarznięta jest strasznie, niestety to schronisko jest na autentycznym wygwizdowiu niczym nie osłonięte z każdej strony pola i kiedy w całym Gdańsku da się wytrzymać tam się zamarza:shake::shake: Quote
olenka_f Posted January 5, 2008 Author Posted January 5, 2008 [quote name='Aga - Czakra']Ola - zobacz, jak trzeba i nie podoba się coś - to zmienimy http://www.allegro.pl/show_item.php?item=293065746 ślicznie Aga :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Recommended Posts