Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:loveu::loveu::loveu::loveu:,alez one porosły :crazyeye:...2 tygodnie roznicy miedzy Twoimi Salsa a moimi a roznica ze ,hoho .A ja mam nadzieje juz uporałam sie z wirusem w kompie i bede mogła sie pochwalic moim stadem ,bo dzis miały kolejną powazną sesyjke - juz przypominają grzywacze :evil_lol:

Juta !!!Nadal trzymam kciuki !

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem. Ledwo żywa. Nie było mnie wcześniej, ponieważ "spałam na siłę", żeby móc czuwać gdy zacznie się wypieranie maluchów. Zaczęło się o 1,30. Było ciężko, a momentami nawet bardzo ciężko. Myślałam, że będę budziła lekarza i skończy się cesarką. Ale wszystko jest już dobrze. Jak dotąd urodził się jedynie łysolek (semi) : czarny z małą ilością białego lub jak kto woli czarny z białymi znaczeniami + czarno biała grzywa. Ma fantastyczną białą strzałkę/trójkąt na pupie :lol:! Jeszcze go nie ważyłam, gdyż chcę dać mu odpocząć. Poprzednie maluchy Frytki ważyły po 5 dkg. Ten jest moim zdaniem nieco cięższy.
Natomiast mogłabym przysiądz, że czułam ruchy 2-3 maluchów. Jednak jak na razie mam wrażenie, że to by było na tyle. Choć nie jestem pewna czy nie ma jeszcze jednego szkraba. Jeśli jest tylko jeden (lub dwa) bobas, to stąd te problemy z urodzeniem go. Mały na razie nie może sobie poradzić z cycem, ale chyba jest zbyt zmęczony ponad 2 godzinną próbą wydobycia go na świat. Na szczęście z każdą chwilą jest coraz żywszy i żwawszy. Idę więc do Frytadeli i juniora. A potem spać, bo film mi się urywa. :roll:

Posted

Mały księciunio zaczyna ćmokać.

No i dobrze mi się wydawało. Urodziła się jeszcze czarna suczka PP.
No i to już chyba tyle. Wsio jednym słowem. Idę spać. No chyba, że się okaże, że nie wsio to znów przybiegnę. :cool3:
Papa

Posted

Heheheh, najwyraźniej. Najśmieszniejsze jest to, że obojętnie po jakich rodzicach a i tak rodzą się czarnule. Koczkę będę kryła za granicą i mam nadzieję, że będzie większe urozmaicenie kolorystyczne.
A Frytkowy maluch mało, ze urodzony 13 to jeszcze w czepku i ze znaczkiem ala Batman na pupce. :loveu: Dziś postaram się wstawić jego fotkę.

Posted

Dziewczyny te maluchy ważą po 2 dkg :crazyeye:! Nie pomyliłam się, waga tez nie! 2 DKG :-o:-o:-o Frytka poprzednie malce urodziła o wadze 5 dkg każdy, ale było ich 4. A tu.... Tylko dwa maluchy... Taka waga i ledwo urodziła pierwszego malutka! Dlaczego??? Może dlatego, że ona ma już 8 lat? Tzn. w marcu skończy. Dziwne to dla mnie. I przyznam, że bardzo się zdenerwowałam. Już mam za to odpowiedź dlaczego nie radzą sobie z cycem i spadają z niego, gdy tylko suka się ruszy.
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze:placz::placz::placz:
Idę karmić. PA

Posted

Juta !Nie pomyliłas się ???2 dkg???czyli 20 gramów???:crazyeye::crazyeye::crazyeye: boszeee jakie maleństwa :crazyeye:
U mnie najmniejsza sunia po urodzeniu miała 120 gramów i się bałam bardzo o nią ,bo mocno odstawała od miotu .
Trzymam kciuki za maleństwa.

Posted

Trzymam za nie kciuki, ale mam nadzieję, ze to pomyłka z tą wagą. 5dkg, to tez musiały byc straszne drobinki:-o (aż nie do uwierzenia..) ale nie wyobrazam sobie malców o wadze 2dkg.......:shake:

Posted

Ress, nasze szczeniaczki po urodzeniu ważyły +/- 150 gram, czyli 15 dkg, a było ich pięć, więc nie jestem w stanie sobie wyobrazić 20 gramowego maleństwa. Myślę, że jednak waga jest zepsuta i źle wskazuje ciężar.
Gratuluję czarnuszków i niech zdrowo rosną.

mama Magdy

Posted

No u mnie była jedna chudzinka - 120 gram ,jedna miała ok 140 ,potem 160-175 x3 ,no i jeden 200 gramow ,wiec ta najmniejsza mocno rozniła sie od reszty miotu ...

A teraz wyglądamy tak:

Posted

Maluchy jak mi sie rozpełzną po chałupie to można zwariowac;) najbardziej im sie podoba spierniczanie z kapciami ktore wynajduja pod moim łózkiem i ciekawe takze są wujka papiloty:) Apetyt maja szkodniki jak konie, cały dzien śpią, a potem grasują w nocy przez co oczywiscie ja juz mam odwrocone zycie z dziennego na nocne- takie kochane maluszki:evil_lol:

Moze uda mi sie porobic dzisiaj jakas nowa sesje to wlepie.. narazie musze wykapac starsze kołtunki poki mam czas.

Posted

resuruss napisał(a):
Aaaaaaaaaaaaaaa SATYNKA :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: MOJA MOJA MOJA :loveu:

ma fajny tłusty tyłeczek:cool3: jak mamuska:) w piatek je wazylam na szczepieniu to maja juz grubo ponad kilogram:)

Posted

Juta to niemozliwe-mala torebka lekkiej przyprawy typu oregano,majeranek wazy 2 dkg,moze na wage polozysz jakiego gotowca ze sklepu
u mnie raz urodzil sie maluch 7 dkg i nie mial szans na przezycie...

Posted

Nie, właśnie się nie mylę! Też jestem w szoku. Poprzednim razem Frytka urodziła 4 szczeniaczki (2xs.PP, 1xs.HL, 1xp.HL) i każdy z nich miał wagę urodzeniową 5 dkg. Nie miały najmniejszych problemów z przeżyciem ani z czymkolwiek. Dwa z nich są u mojej rodzinki : suczka PP (ostatnio mocno wygolona z kołtunów przez bratową co widać na załączonym przez Śnieżynkę obrazku) i piesek HL, który jest u moich rodziców. Trzecia suczka HL "poszła daleko w świat" ale wiem, że też jest wszystko ok. Zdjęcia obydwu wstawiła ostatnio Śnieżynka. Jedna suczka faktycznie nie przeżyła, bo dostała parwowirozę poszczepienną. Ale miały po 5 dkg w dniu urodzenia i było wszystko ok. Wielkościowo natomiast nie były małe. Były lekkie.
Podobnie jest z tymi dwoma. One nie są malutkie tylko strasznie lekkie. Sa jak na mój gust większe aniżeli poprzednie. Zdjęcia batmana wstawię dzisiaj, bo zrobiłam kilka. Waga jest dobra, bo ważyłam kostkę masła i zgadza się. Ważne, że już dają sobie radę z samodzielnym jedzeniem. Jeśi uda mi się pożyczyć znów aparat to zrobię zdjęcie na wadze.
Myślała, że taka abstarkcyjna waga jest typowa tylko dla yorków. :roll: W sumie Frytka jest malutka : 27 cm i około 3 kg. Na pewno nadgonią. Byleby tylko jadły i nie spadały z cyca;).

Posted

kate8828 napisał(a):
Flashka-g One sa niesamowite :loveu: przesliczne i przesłodkie, takie małe aniołki z drygiem diabełka w oczach :)
Przesliczne, coś zostaje z Tobą :cool3:?

narazie nie wiadomo:)