Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dada napisał(a):
Rotek i Zuz, kapitalni są w duecie!! :multi:
Flaskha:
Salvador, super chłopak. Uwielbiam tak glębokie kątowanie u psów :loveu: i taką szyjkę i proste plecki. Niech zgadnę, pewnie ruch ma też super. :lol:

rusza sie dobrze poki nie zobaczy jakiegos cienia ktory go zawsze zaintresuje i ani kroku wiecej nie zrobi;) no ale cwiczymy cwiczymy;) biednego malutkiego chlopczyka męczą na ringówce.

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

oh jej, biedulek mały ;):evil_lol:
Ja przeważnie wychodzę z założenia, że większość (oczywiście nie wszystkie) psów z takim kątowaniem ma wrodzony dobry ruch..
Dzisiaj ze swoim dzieciakiem ćwiczyłam, bo pewna mądra osoba kazała nam niezależnie od sytuacji potrafić wystawic idealnie psa.
W sumie sporo wcześniej też ćwiczyliśmy, ale teraz zwracam uwagę już nie tylko na psa, ale i na siebie.. Bo on w każdej sytuacji się odnajdzie, gorzej ze mną, a wcale nie trudno jest tragicznie pokazać psa nawet tego z fantastycznym nastawieniem do otoczenia.
Nie mam zdjęć, ale było bardzo fajnie

Posted

Dada napisał(a):
oh jej, biedulek mały ;):evil_lol:
Ja przeważnie wychodzę z założenia, że większość (oczywiście nie wszystkie) psów z takim kątowaniem ma wrodzony dobry ruch..
Dzisiaj ze swoim dzieciakiem ćwiczyłam, bo pewna mądra osoba kazała nam niezależnie od sytuacji potrafić wystawic idealnie psa.
W sumie sporo wcześniej też ćwiczyliśmy, ale teraz zwracam uwagę już nie tylko na psa, ale i na siebie.. Bo on w każdej sytuacji się odnajdzie, gorzej ze mną, a wcale nie trudno jest tragicznie pokazać psa nawet tego z fantastycznym nastawieniem do otoczenia.
Nie mam zdjęć, ale było bardzo fajnie

ojj a ja znam psa z dobrymi kątami po niezle utytylowanych rodzicach co zasuwa pięknym hackeneyem:) z reszta ja uwazam ze najwzniejsze jest zrównoważenie kątowania miedzy przodem a tyłem- ruch wtedy jest najbardziej dynamiczny i płynny zarazem. Chociaz patrzac np. pod wzgledem siberianow widzialam wiele wspanialych psow ktore mialy tylne slabe kąty a mocno wykątowany front i po prostu miały ruch bajeczny. Ja jestem zadowolona z anatmoii moich maluchów:)

Posted

Dokladnie tego w mojej wypowiedzi brakowało, co ujęłaś w swojej. Niestety za mało wiem, by móc ocenić psa czy ma zrównoważone kąty, czy nie widząc go jedynie na zdjęciach.. Za to w ruchu chyba wszystko wychodzi jak na dloni..
Zgadzam się z tym, ze dzieci Ci się udaly, gratuluję

Posted

Wiec tak...wszytsko zaczeło sie w zeszłą niedziele od rozmowy z Miniagą, która powiedziała że sa 2 śliczne powder puffy u Ani w hodowli iii jak skończyło:)
Dzisiaj bylismy w hodowli Resuruss u Ani, wybrac sobie domownika, wrocilismy z Beniutkiem, WHITE CHRISTMASs Resuruss, własnie lezy na moich kolanach i mam lekie trudnosci z pisaniem:)
Jest przekochany, moj pies przyjął go ze spokojem, po wskazowkach Ani co do łaczenia:) Bawia sie, jestesmy w domu od 1,5 ggodziny a mały juz djadł pił bawił sie z psem i kotem,
Chciałam serdecznie podziekowac Ani Strzodzie- Ress za powierzenie mi Beniutka, jesteś niesamowita osoba a Beniutek to niesamowity pies, spełnienie moich marzen, DZIĘKUJE!~
Oto moje cudo z pierwszych chwil w domu:)
Poznajemy Kaprysa

Jemy pod bacznym okiem kota

I miłości , fotka z dedykacja dla Ani i Miniagi :)

Dziewczyny jestescie wielkie, Aga dziekuje ze mi powiedziałas bez ciebie by sie nie udało
Aniu...pisałabym chyba dowieczora :] Jesteś niesamowita, twoje psy sa niesamowite, oby wiecej takich hodowcow jak Ty :)
To co widzimy sie na wystawach :)
Mam nadzieje że mnie przyjmiecie do waszego grona:)
Pozdrawiam i witam serdecznie wszystkich:)

Posted

Ja się absolutnie nie nadaję na takie sceny- popłakałam się jak bóbr. Atrur patrzy jak na wariatkę . Kate bardzo bardzo się cieszę- Benio ma cudowny, kochający dom i wspaniałych właścicieli. Jestem ogromnie szczęśliwa!!!

Posted

Ale słodziak z niego.Gratulacje.:loveu:
Świetny jest na tych fotkach.Prosimy o więcej.

A wczoraj do nowego domku pojechał tez Gucio. Ah jak ten czas szybko minął,dopiero co się urodziły a już trzeba je oddawać.

Posted

Beniutek to uroczy chłopak, widzę, że ma wspaniale i wiem, że stworzycie zgrany duet!
Aga, nie Ty jedna taka jesteś, mi też łezka poleciala z oka, te wszystkie maluchy kocham jak własne i bardzo, bardzo się cieszę, że pierwszy malec tak dobrze trafił!

Posted

Kate fajnie, że masz Beniutka i witamy w gronie zagrzywaczonych a pamiętaj zazwyczaj na jednym grzywcu się nie kończy hihi:evil_lol:
Dziewczyny jest coraz cieplej więc mam nadzieję,że damy radę niedługo zorganizować jakieś grzywaczowe spotkanko;)

Posted

I Calineczka pojechała.:placz: Nasze maleństwo. Będę tęsknić.
dobrze ze Panduś jest jeszcze bo to taki chłopak ze miłości potrzebuje tyle co 3 na raz a i taki wesoły że tylko by się bawił.
Ide może nakręce pare filmików w ruchu malca. Śmiga nieźle jak na 9,5 tyg. Dziś miał 1 raz ringówkę na sobie ale zdolniacha z niego.

Posted

Pandus uroczy, fajnie że malec cieszy sie z tego co robi , a nie cos na siłe, Beniutek miał dzisiaj ringoweczke i tak samo ogon merdolił cały czas :loveu:

A potem była dzika zabawa :cool3:

Ale ja jestem przeciez taki słodziak :loveu:

Posted

Aniu oczywiscie kradnij na stronke które chcesz :)
Dada dziękujemy :)
Moje oczko w głwoie wpatrzone w pańcie podczas zdjecia, wczoraj była u nas ciocia miniaga i dała nam duzo przydatnych rad, dziekujemy :multi:

Posted

Była była- Beniutek strasznie słodki i przystojny:loveu: Wiecznie merdający ogonek, zero stresu. Bardzo fajny ma charakter- tak go wymęczyłam że powinien na mój widok uciekać a on mi dawał buziaki:loveu: