Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wyrzucac ich wcale nie chce ;),choc myslałam juz nieraz o delikatnej eksmisji :evil_lol: jak w nocy urzadzają koncerty.
Zobacze czy wezme jakiegos malca na wystawe .Paska była w Katowicach a była w podobnym wieku ,wiec moze się skusze .

Posted

Ania bierz całą gromadke :D chyba nie pozbedziesz sie jeszcze zadnego :D najgorsze bo nie wiem jak daleko jest będzin od Ciebie ;( bo bede tydzien z moim burkiem przed wystawa tam :D ale puki co pokazuj malce jak najwięcej bo sa cudne :D a najlepiej z młodą handlerka :D

Posted

Krakow lezy ode mnie ok 80 km ;) .Z Katowic dokładnie 78 km ,bo jezdziłam na uczelnie do Krakowa .
Bedzin hmmmm moze z 7 km ?
Jakos nie przypadło mi do gustu słowo pozbywac sie :mad:,wiesz wydac malca byle gdzie to nie sztuka.Juz dawno bym ich nie miała.Po pierwsze chce zeby były odpowiednio odchowane ,zaszczepione ect i zeby okres wczesnej socjalizacji przeszły u mnie .

Posted

Ania ja wiem :oops: to miało być z przymróżeniem oczka :oops: wogóle Was podziwiam ze jesteście w stanie oddac takie maluchy :( oddać to też, złe słowo, sprzedać to jak potraktować jak rzecz... bleeee chodziło mi o to, że nie wydasz z domciu żadnego :( Przepraszam jak uraziłam....
Pokazuj te maluszki jak najczęściej :D ja tam na swojego musze jeszcze troszke poczekać :placz:

Posted

Ja zrozumiałam ,ze to ;) ,ale nie lubie poprostu tego okreslenia i juz.
Malce u mnie w hodowli sa drugi raz i są szczęsciem dla wszystkich ( czasem uciązliwym ) ale szczesciem.Odchowanie miotu ma wedlug mnie sprawiac radość hodowcy ,a nie byc obowiązkiem i rutyną .U mnie poswiecam malcom wiekszosc czasu ,psiaki mają kojec w pokoju gdzie spedzamy najwiecej czasu - są w stałym kontakcie z nami .Zyja poprostu jak nasze psiaki .Wychodza na dwor ,chodza do sklepu ,poznaja rozne sytuacje i nowych ludzi.Dlatego wybór domu dla takiego malca jest trudny ,a kazde rozstanie bedzie pewnie okraszone lzami .
Pewnie niedługo juz do domku pojedzie Katia ,bo jej Pani juz czeka z niecierpliwością na nią ...A ja cały czas mysle ,jak to będzie kiedy te diable małe odejdzie ze stada.Kto bedzie w nocy sie darł ,ze chce do łozka .Kto bedzie robił przebiezki po głowach spiacych braci?:-(
Kazdy malec u mnie jest inny : Placuś to taki poczciwy misio ,którego wszyscy tłuką ,a on ucieka ta tłusta dupinka do mamusi :loveu:,Benio -wojownik - twardy chłopak - na dworze biega z dorosłymi psami ,bo on juz przeciez taki duzy jest :loveu:
Malwinka nieco nieufna ,do nowosci podchodzi z ostroznoscią kota ,ale za to jest najzwinniejsza i uczy sie metoda obserwacji .
Rotus to krolowiec - łazi dumny jak paw ,jest moim pomocnikiem.Myje ze mna podłogi ;),łazi do kuchni posprawdzac czy wszystko jest ok - taki macho.
Katia to dzikus z adhd skacze mi na głowe ,wspina sie jak kot po meblach ,szczeka ,grucha i jest ogolnie rozgadana .Wystarczy jej słowo ,by zawijała dupke w rogalik i sie cieszyła jak opętana .Ogonek jej stale lata :loveu:
No i Fifi - zawsze ma swoje zdanie ,jak sie bawic to na jej zasadach ,jak sie bic to do upadłego :evil_lol: Niemniej zna moje "słabe punkty " i jak chce spac w łozku, siada i patrzy spod byka mi w oczy takim cielecym spojrzeniem ,ze nie mozna jej odmowic .Najszybciej nauczyła sie wołac jak chce sie załatwic .Ogolnie fajnie łapie kontakt ,bo doskonale rozumie jak i kiedy trzeba pokazac ,ze sie cos chce :loveu:

Posted

McDzik napisał(a):
Yhym.... cudo puchate :) Tylko jak uczycie postawy, to przednie łapki powinny byc równolegle do podłoża :)

no prostopadle do podłoża
ale życzę wszystkim aby im się udawało 4 miesięczne szczenię ustawić jak mój syn ;)