Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy macie jakiś pomysł na preparat który pomógłby osiągnąć prosty włos u cockera?Trochę pomaga kąpiel i czesanie "z włosem" przy suszeniu ale efekt nie jest idealny i nie starcza na długo.Na łapkach zostają loczki :-?

A i jeszcze jedno -jakiś genialny preparat przeciwko łamaniu włosa?Bo moja mala hasa po wysokiej ,sztywnej trawie i przez to prprd. ma kiepski włos na brzuchu,nie mogę sie doczekać na falbanki...Tzn. dawniej,jak mieszkałam w centrum miasta i spacerowałyśmy po przystrzyżonych trawnikach falbanki były i to jakie...a teraz od roku mieszkamy przy tych chaszczach - i efekty od razu widoczne.No jeszcze pozostaje kubraczek w ostatecznosci,jak nie znajdę dobrego kozmetyku..

• 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

Na łamanie sierści najlepsza jest oliwka dla niemowlat rozcięczona z wodaw rozpylaczu, to można używać na codzień.

a jeśli chodzi o loczki to zostało ci tylko czesanie przy suszeniu i lakier do włosów. Wiem ze niktórzy wystawcy używaja do prostowania wlosow u cocerów gofrownicy z koncówka wygladzajecą-widziałam to na Euro Dog.

Posted

dokładnie, prostownicą, nie musisz kupować jakiejś super z milionem końcówek, byle było tzn "żelazko", oczywiście to tylko do użycia na wystawach inaczej zniszczysz włos (przesuszysz), więc na wystawach prostownica a w domu odżywianie odżywkami, olejkami itd

• 2 weeks later...
Posted

na zniszcone koncowi to najlepeij jakis BIO SILK albo Serum z Avonu.Taka dobra prostownica do wlosow MPM produkt z wkladem wodnym ktory powoduje nawilzenie wlosa przez co wlos jest dokladnie rozprostowany i sie dluzej trzyma cena okolo 120 zloty.Ni polecam tych prostownic z wymienianymi glowicami gdyz po jakims czasie zaczynaja wypadac,jak rowniez z grziebieniami ktory sie lamia i napuszaja wlosy.