Esia Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 Aga - Czakra napisał(a):Esiu - nie płacz. Dziunia jest wesołym psem, dla którego schronisko jest domem. Oczywiście - szukamy Dziuni domu bo ją lubimy i chcemy dla niej jak najlepiej - ale Dziunia w schronie nie jest powodem do płaczu. Powodem do płaczu są psy, które nie potrafią tego zrozumieć i nie potrafia sie przystosować. Dziunia jest mądra tą swoją psią akceptacją i dlatego jest jej łatwiej. Żaden pies nie zasługuje na schronisko, każdy marzy o własnym przyjacielu - ale Dziunia jest silna i poczeka jeszcze trochę Mam nadzieję że nie będzie musiała czekać długo :shake::shake: Czy Dziunia ma aktualne ogłoszenia? Czy w dziale Sznaucery ktoś o niej pisał? PS. Aga co u Micia? Quote
Pysia Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 Też mam w głowie pustke i...ogromny katar :placz: Dopadło mnie choróbsko....Wpadam na chwilę, bo pocę się w łóżku cały dzień. Gorączka mi żyć nie daje :shake: Dzisiaj przerwa w poszukiwaniu domów spowodowana mą niedyspozycją :roll: Wybacz Dziuniu :oops: Quote
Pysia Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Dzień Dobry Dziuniu :loveu: Nikt do Ciebie nie zagląda? :-( Biedaczko ...A ja ledwo zwlekłam się z łóżka - taka jestem chora :roll: Ale musiałam się z Tobą przywitać :loveu: Quote
Aga - Czakra Posted January 27, 2008 Author Posted January 27, 2008 Dziunia ma ogłoszenie na trójmieście, allegro i została wrzucona na zbiorczy wątek - sznaucery w potrzebie. Dzisiaj spacerek - ale bez zdjęć, bo akurat lało, zdjęcia robiliśmy w pomieszczeniu - i Dziunia uparła się, że musi wytrzeć futerko o Przemka. Cóz, czego się dla kobiet nie robi... no i Dziunia dostała obróżkę szczęścia Dziunia jest dziwna - albo w boksie albo ze mną i z nikim więcej, jak mnie widzi, więc na zdjęciach ma minę nieszczęśliwego psa... a u Micia? U Kuby nie za dobrze, ale to na jego wątku, tylko najpierw te w potrzebie większej Quote
kaj-ka Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 O nie! Nie zgadzam sie z przedmówczynia!!! Dzisiaj Dziunia na mój widok tak kręciła tyłkiem, myślałam, ze się w pól złamie. Ona ma swoje fochy jak kazda kobitka. Raz udaje, ze nikogo nie poznaje a innym razem cieszy się jakby największego frienda zobaczyła. To bardzo kontaktowy i sympatyczny pies. Ona musi pójść do domku!!!!!!!! Quote
Aga - Czakra Posted January 27, 2008 Author Posted January 27, 2008 Jest bardzo kontaktowa, zazdrośnico chodziło mi o to, że jak ja jestem przy niej, to nikt nie da rady jej utrzymac, bo ciągnie do mnie Quote
Pysia Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Hahahahaha ciotki nie pobijcie się :evil_lol: Mam nadzieję, ze Was zazdrosć zje, jak Dziunia pokocha tak najmocniej i ktoś ją tak samo.... Dobranoc Dziuniu :loveu: Quote
Pysia Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Dziuniu :loveu: Dzień Dobry :loveu: Ja jestem coraz bardziej chora.... Ale jak tylko odzyskam siły, to zabieram się za Ciebie kobieto! Quote
Aga - Czakra Posted January 28, 2008 Author Posted January 28, 2008 Pysiu - zdrowa nam potrzebna jesteś, więc zaklinamy choróbsko. W tej chwili Dziunia jest naszym najradośniejszym psem, w sensie znoszenia warunków schroniskowych. Jest smutna jak zamykam ją w boksie, ale spokojnie odchodzę, bo wiem, że Dziuni nie dzieje sie krzywda. Przemek mówi, że został nam najbardziej szalony pies... mamy nadzieję, że nie na długo Quote
Pysia Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Aga - Czakra napisał(a):Pysiu - zdrowa nam potrzebna jesteś, więc zaklinamy choróbsko. Zaklinaj Aga, bo w chwilach kiedy mnie nie powala wchodzę na dogo... i zaraz padam obok na kanapie. Teraz siedzę i ledwo widzę a pot mi po oczach cieknie. Oj sto lat się tak paskudnie nie czułam :roll: Mam ostre zapalenie zatok szczękowych. Boli jak diabli :shake: Trudno skupić myśli... Dziunieczko - Dobranoc wesoła dziewczyno :loveu: Lubię takie radosne psiny :loveu: Bo cóż jest warte życie bez wyszczerzonego uśmiechu psa ? NIC !! Kto pokocha Dziunie? Radosną, uśmiechniętą dziewczyne? A warto.... Quote
Pysia Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 Dzień Dobry Dziuniu :loveu: Nikt do Ciebie nie zagląda? Aga - tekst potrzebuję.... Ty ją znasz, więc napiszesz najlepszy. Dziunieczko- Ty tez musisz zaznać szczęścia !! Quote
Pysia Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 Dziuniu - choć bardzo boli mnie głowa to pamiętam.... Quote
Pysia Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 Dobranoc Dziunieczko :loveu: Moja Zmorka właśnie przewracając się na kanapie spadła z niej...A Ciebie nawet tutaj nikt nie odwiedza :-( Quote
Aga - Czakra Posted January 29, 2008 Author Posted January 29, 2008 Jutro napiszę Nie zaglądałam, bo dopiero kompa dopadłam i spadam zowu dobranoc Quote
malawaszka Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 oo tych ostatnich fotek nie widziałam - porywam je na stronkę - no i Aga Dziunia za duża na średniaka - ona olbrzymka :razz::razz::razz: przynajmniej na focie z Bobkiem :razz: Quote
malawaszka Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 no tak - już mnie Pysia uświadomiła, że mężczyzna na zdjęciach ma niewiele lat i tylko przy Nim Dziunia taka duża :lol: Quote
Aga - Czakra Posted January 30, 2008 Author Posted January 30, 2008 ona jest taka do kolana - może i olbrzym, ale mały. A Bobek naprawdę jest olbrzymi - ok. 70 cm. w kłębie mam jeszcze jednego - jest na sznaucerach i u Iry, dla mnie to jak miniatura, ale może mały średniak - mieszany oczywiście jak i Dziunia Pysiu - wysłałam ci na adres podany w profilu, zdjęcia wyślę teraz i wieczorem - wybierzesz najlepsze Quote
Pysia Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 Dzień Dobry Dziunieczko :loveu: Dzisiaj na dworze świeci piękne słoneczko :multi: Mam nadzieję, że dla Ciebie też zaświeci :loveu: Aga - odebrałam tekst i fotki - dzięki :p Zaraz powysyłam ;) Tylko najpierw pomęczę się z programem bo mi szkodnik ( czyt. syn ) wszedł ostatnio na mojego kompa i pomięszał :mad: Quote
malawaszka Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 Aga - Czakra napisał(a): mam jeszcze jednego - jest na sznaucerach i u Iry, dla mnie to jak miniatura, ale może mały średniak - mieszany oczywiście jak i Dziunia gdzie on??? ma wątek? Quote
Aga - Czakra Posted January 30, 2008 Author Posted January 30, 2008 Oj - Edek - jest na wątku zbiorczym Iry i na sznaucerach i CTR w potrzebie - nawet ktoś napisał, że mieszaniec. Nie ważne - i on i Dziunia to kundelki, ale w typie, a nawet jakby nie były w typie - to też zasługują na miłość i dom. Edek nie ma wątku, bo nie znam go jeszcze więc za bardzo nie wiadomo co pisac, będę u niego w weekend - to pomyślę nad wątkiem - tylko, że wątki o psach, którym tylko samotność w schronie doskwiera nie są poczytne i niewiele pożytku z zajmowanego miejsca na forum przynoszą. Quote
malawaszka Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 aaaa to jest Edek :loveu: widziałam go na sznaucerach faktycznie i nawet sobie zapisałam zdjęcia i... zapomniałam wgrać na stronę :oops: już się poprawiam :oops: Quote
Pysia Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 Hahahaha :) malawaszka dobrze mi rzekła, że Edek to taki mini bouvier :loveu: Jest cudny :loveu: Dziunieczko - masz nowego kolege. Ale zmykaj do domku i tam sobie szukaj dziewczyno znajomych :mad: Quote
Aga - Czakra Posted January 30, 2008 Author Posted January 30, 2008 bo ja kocham bouviery i zrobiłam z Edka kieszonkowego bouviera. Jak będzie cieplej i odrośnie mu bródka - to wtedy zrobię sznaucera. Zawsze marzyłam, żeby moją Czakrusię ciachnąć na pudla - z tymi pomponami (ona miała wspaniały włos, który pozwalał na kształtowanie wszystkiego) i cała resztą - ale nie odważyłam się ogolić jej pyszczka - bouvier z ogolonym pyszczkiem traci cały majestat, nawet Bobkowi zostawiłam grzyweczkę... Quote
kaj-ka Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 Ty z niego wariata nie rób bo całkowicie mu się tozsamość pochrzani. Jak będzie wygladał jak pudel to juz będziesz musiała sama go do domu zabrać. Prawie sznaucer z broda bouviera i i z pomponami na uszach i łapkach. Cud miód. On tam do końca będzie siedział i wszystkie psy beda się z niego śmiały. Quote
Recommended Posts