Aga - Czakra Posted January 20, 2008 Author Posted January 20, 2008 to że są kraty, że jest to boks - to nie jest takie straszne. Strasznie jest wtedy, kiedy towarzysze niedoli gryzą, kiedy pracownicy bija, kiedy nie ma co jeśc i co pić - to naszej Dziuni nie grozi. Spójrz na to z innej perspektywy - Dziunia dzieli los wielu psów spędzających życie w kojcach, chociażby moich służbowych. Między nimi jest jednak istotna różnica - Dziunia nie ma tego jedynego własnego serca, które o nią dba, które ją kocha i martwi się o nią... Quote
kaj-ka Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 A dla mnie kraty są przerażające i już. To, ze nie biją, nie gryzą daja jeśc i pić to nie zmienia faktu, ze samotnie i smutno. I wszędzie te kraty jak w więzieniu. Quote
Aga - Czakra Posted January 20, 2008 Author Posted January 20, 2008 samotnie i smutno - a ja wyjeżdżam na tydzień i z pewnością nie będę miała dostępu do neta. Więc dbajcie dziewczyny o Dziunię. Quote
Esia Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Dbamy również wirtualnie :) Dziunia na pierwszą ! Quote
olenka_f Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 mam wrażenie że w tych pojedynczych boksach są pieski bardziej widoczne no ale mają mało ruchu, w boksach gdzie jest ich 8 gubią się w masie zwłaszcza że boks obok boksu i w każdym kilka piesków - słyszałam jak pani mówiła do męża że teraz to ona już nic nie widzi i wszystkie są takie same, popatrzyłam na nią jak na :stupid: ale może w tym jest jakiś sens myślę że ogłaszać i jeszcze raz ogłaszać żeby nie była to anonimowa masa szczekających piesków Quote
kaj-ka Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Ola nam też się te psy mylą. Nie ma się co dziwic, że ludzie chodza po tym schronisku jak otępiali. Jak ja byłam tam pierwszy raz to wychodziłam w wielkim szoku. Żadnego psa nie pamiętałam. Masz rację, ze je trzeba wszędzie ogłaszać. I mówic o nich. Ciągle i w kółko. Quote
Aga - Czakra Posted January 21, 2008 Author Posted January 21, 2008 a może na każdym boksie, którego lokatorów znamy powiesić informację taką jak u Bobka? Dziunia na fotce... Quote
kaj-ka Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Przecież te psy sa przenoszone z boksu do boksu, czy razem z psem pójdzie informacja o nim? Jeżeli tak to mozna spróbować. Albo porozmawiac o pomysle z kierownikiem. Chociaz po tym jak mnie opieprzył to jakoś tak mi dziwnie. Quote
Aga - Czakra Posted January 22, 2008 Author Posted January 22, 2008 bo karmy tym razem nie przywiozłaś... dzień był zły - to z pracownikami trzeba rozmawiać - to im w jakiś tam sposób zależy na psach, przecież to pracownica prosiła o ostrzyżenie Dziuni, Foksia i zrobienie zdjęć sznaucerowi Quote
kaj-ka Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Ale ja dopiero z samochodu wysiadalam jak dostałam opr. Potem to chyba mu głupio było. Quote
Pysia Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Dzień Dobry Dziunia :loveu: Jestes śliczną kobietą :) I taką radosną. Powinnaś iść szybko do swojego domku. Znalazł go Bobek, Micio i inni - znajdziesz go i Ty ;) Quote
Esia Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Dziunia co ty jeszcze w schronisku robisz? Taka piękna a domek zgubiła no! Quote
Pysia Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Aga...Potrzebny mi odpowiedni wiersz do Dziuni. I opis .... Dobranoc Dziuniu :loveu: Quote
Pysia Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 Dzień Dobry Dziuniu :loveu: U nas dzisiaj cieplutko chociaż wiatr. Ale ten wiatr może przywieje Ci kogoś do kochania? Quote
Aga - Czakra Posted January 25, 2008 Author Posted January 25, 2008 widzę, że Dziunia wierna jak pies i czeka na mnie... wiersz? a co ty myślisz, że ja poetka jestem. mam wiersz, ale dla kaleki, albo dla samca - dla kobiet nikt wierszy nie pisze pomyślę... Quote
Pysia Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 Aga - Czakra napisał(a):widzę, że Dziunia wierna jak pies i czeka na mnie... wiersz? a co ty myślisz, że ja poetka jestem. mam wiersz, ale dla kaleki, albo dla samca - dla kobiet nikt wierszy nie pisze pomyślę... Czeka, chociaż ja bym wolała, aby nie czekała :shake: Znajdź wierszyk o wiernym psie .... Potrzebny mi do ogłoszeń. Dobranoc Dziuniu :loveu: Quote
Pysia Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 Dzień Dobry Dziuniu :loveu: Marzy mi się, że ktoś chodzi po schronisku i wypatruje. Nagle widzi Ciebie. I wie, że będziecie się kochać na wieki :roll: Quote
Aga - Czakra Posted January 26, 2008 Author Posted January 26, 2008 leje deszcz - więc nikt nie chodzi a ja mam pustkę w głowie Quote
Esia Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 Biedny Dziuniek, niebo płacze, Dziuniek płacze i ja płaczę :( Quote
Aga - Czakra Posted January 26, 2008 Author Posted January 26, 2008 Esiu - nie płacz. Dziunia jest wesołym psem, dla którego schronisko jest domem. Oczywiście - szukamy Dziuni domu bo ją lubimy i chcemy dla niej jak najlepiej - ale Dziunia w schronie nie jest powodem do płaczu. Powodem do płaczu są psy, które nie potrafią tego zrozumieć i nie potrafia sie przystosować. Dziunia jest mądra tą swoją psią akceptacją i dlatego jest jej łatwiej. Żaden pies nie zasługuje na schronisko, każdy marzy o własnym przyjacielu - ale Dziunia jest silna i poczeka jeszcze trochę Quote
Recommended Posts