Aga - Czakra Posted March 30, 2008 Author Posted March 30, 2008 Byłyśmy dzisiaj u Dziuni - jeszcze ma cieczkę. Zabrałam ją na spacer, ale przy moim stanie to była masakra. Poczesałam ją, włoś stwardniał, pięknie się błyszczy... ale sa teżniepokojące objawy - Dzinia łysieje symetrycznie, prawdopodobnie hormony, ma jeszcze wygryzioną dziurę ma półdupku... Pokazałam ja kierownictwu - została wpisana na litę do sterylek i tyle. Jutro wkleję zdjęcia Quote
malawaszka Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 kurcze to łysienie to tak jak mówisz mogą być hormony - a jakiś termin sterylki? czy to tylko tak - lista i czekamy? Kochana sunia:placz: Quote
Aga - Czakra Posted March 31, 2008 Author Posted March 31, 2008 Dziunia ma jeszcze cieczkę - i to wcale nie ostatki, cieczka bardzo przedłuża się i to bardzo niepokoi weterynarza, te zmiany plackowate pojawiły sie na miesiąc przed cieczką, są symetryczne i postępujące, z drugiej strony też zaczynają sie robić wyłysienia- więc 100 % to hormony, skóra jest czysta i gładka w tych miejscach (na tym dużym wyłysieniu widać jakby blizny, takie szramy, ale faktura skóry nie jest zmieniona tylko kolor, może ślady po biciu albo rozstępy, nie wiem). Zmiana na pośladku może mieć podłoże bakteryjne, grzybiczne nawet - jest zaogniona, spuchnięta i sącząca się. Ale może też byc hormonalna tylko zainfekowana - na razie drugi pośladek jest czysty. Jak tylko Dziunia skończy cieczkę i macica obkurczy się troszkę - idzie pod nóż. Jeżeli zmiany nie ustąpią po zabiegu - weterynarz będzie szukał dalej, ale psu z grzybicą jest w schronisku bardzo ciężko... mam nadzieję, że to hormony, tylko ta wariatka wygryzła się na dupsku z nudów albo nie wiem sama z czego. Na razie dostaje antybiotyk i jakieś maści. Quote
malawaszka Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 ojejku biedna :shake: a po tych fotkach to mnie się wydaje że ona nie do końca mixem może jest? no i w końcu jakiej wielkości bo teraz zgłupiałam? Twój syn ją trzyma czy dorosła osoba? :lol: Quote
Aga - Czakra Posted March 31, 2008 Author Posted March 31, 2008 u góry syn, a to ja: ona ma tak z 50 cm w kłębie, nie więcej Quote
malawaszka Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 ok! już widzę - średniaczka jak się patrzy :loveu: biedna przez te wyłysienia cholera no :shake: Quote
Aga - Czakra Posted March 31, 2008 Author Posted March 31, 2008 czyli moge napisać - oddam sznaucera średniego w dobre ręce? Quote
malawaszka Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 wg mnie spokojnie tak można pisać - a przy ew. rozmowie przecież i tak powiesz, że to nie jest rasowy pies z papierami i rodzice są nieznani, ale wg mnie jakby o nią ktoś zadbał w domu to i włosy na łapkach i broda pięknie odrosną i będzie piękną sznupką :loveu: Quote
Aga - Czakra Posted April 7, 2008 Author Posted April 7, 2008 Dziunia wczoraj poszła do domu. Nowa rodzina dowiedziała sie o niej z ogłoszeni na trójmieście, ale myślę że już wcześniej, bo przyjechali bezpośrednio do schroniska po sunię nie kontaktując się ze mną, a ostatnie ogłoszenie było bez namiarów schroniska. Na prośbę Kasi, która akurat była w schronisku, pani napisała do mnie. Dziunia mieszka w domu z ogrodem, ma kilka kotów i dwójke dzieci do swojej dyspozycji. Podobno mieli podobną suczkę do Dziuni, ale odeszła ze starości. Mam nadzieję, że nowy dom Dziuni będzie dobry i pełen miłości, a pani nie zapomni o mnie. Quote
kaj-ka Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 Ciesze się Agnieszka razem z Tobą!!!! Rodzina zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie, Pani bardzo miła a dzieci biegały z Dziunia jakby znały ja od zawsze. Quote
Aga - Czakra Posted April 7, 2008 Author Posted April 7, 2008 nie wyobrażam sobie Dziuni w mieszkaniu zostawionej na kilkanaście godzin dziennie i spacrującej na osiedlowym trawniku, siku, kupa i do domu spać. Dziunia to wesoły, "wiejski" pies, w sam raz do dzieci, znających zasady obycia z psiakami, i w kałużę i w błoto, i piłka, i patyk, i kota pogonić Quote
malawaszka Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 aaa ja chyba wiem kto wziął Dziunię - Państwo z Gdańska którzy mieli średniaczkę 16 lat??? Jak tak to Oni chcieli najpierw średniaczkę p&s z Elbląga i już mieli po nią jechać, ale okazało się, że ktoś ją adoptował ze schroniska kilka dni wcześniej i posłałam im Dziunię :multi::multi::multi: :laola: nie odpisali mi i myślałam, że im się nie podobała, a tu taka niespodzianka :multi::multi::multi: Quote
Aga - Czakra Posted April 7, 2008 Author Posted April 7, 2008 Dziunia mieszka pod Wejherowem, a pani ma na imię Mariola (nie wiem czy o kocim spojrzeniu czy nie), ale Kasia mówi, że dobrze jej z oczu patrzyło Quote
malawaszka Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 no to chyba nie ci Państwo:lol:, ale i tak się cieszę :multi::multi::multi: Quote
Recommended Posts