Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aga - Czakra napisał(a):
Esiu - nie płacz. Dziunia jest wesołym psem, dla którego schronisko jest domem. Oczywiście - szukamy Dziuni domu bo ją lubimy i chcemy dla niej jak najlepiej - ale Dziunia w schronie nie jest powodem do płaczu. Powodem do płaczu są psy, które nie potrafią tego zrozumieć i nie potrafia sie przystosować. Dziunia jest mądra tą swoją psią akceptacją i dlatego jest jej łatwiej.
Żaden pies nie zasługuje na schronisko, każdy marzy o własnym przyjacielu - ale Dziunia jest silna i poczeka jeszcze trochę

Mam nadzieję że nie będzie musiała czekać długo :shake::shake:
Czy Dziunia ma aktualne ogłoszenia? Czy w dziale Sznaucery ktoś o niej pisał?

PS. Aga co u Micia?

• Replies 238
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Też mam w głowie pustke i...ogromny katar :placz: Dopadło mnie choróbsko....Wpadam na chwilę, bo pocę się w łóżku cały dzień. Gorączka mi żyć nie daje :shake:
Dzisiaj przerwa w poszukiwaniu domów spowodowana mą niedyspozycją :roll:
Wybacz Dziuniu :oops:

Posted

Dzień Dobry Dziuniu :loveu:
Nikt do Ciebie nie zagląda? :-( Biedaczko ...A ja ledwo zwlekłam się z łóżka - taka jestem chora :roll: Ale musiałam się z Tobą przywitać :loveu:

Posted

Dziunia ma ogłoszenie na trójmieście, allegro i została wrzucona na zbiorczy wątek - sznaucery w potrzebie. Dzisiaj spacerek - ale bez zdjęć, bo akurat lało, zdjęcia robiliśmy w pomieszczeniu - i Dziunia uparła się, że musi wytrzeć futerko o Przemka. Cóz, czego się dla kobiet nie robi...
no i Dziunia dostała obróżkę szczęścia

Dziunia jest dziwna - albo w boksie albo ze mną i z nikim więcej, jak mnie widzi, więc na zdjęciach ma minę nieszczęśliwego psa...
a u Micia? U Kuby nie za dobrze, ale to na jego wątku, tylko najpierw te w potrzebie większej

Posted

O nie! Nie zgadzam sie z przedmówczynia!!! Dzisiaj Dziunia na mój widok tak kręciła tyłkiem, myślałam, ze się w pól złamie. Ona ma swoje fochy jak kazda kobitka. Raz udaje, ze nikogo nie poznaje a innym razem cieszy się jakby największego frienda zobaczyła. To bardzo kontaktowy i sympatyczny pies. Ona musi pójść do domku!!!!!!!!

Posted

Hahahahaha ciotki nie pobijcie się :evil_lol: Mam nadzieję, ze Was zazdrosć zje, jak Dziunia pokocha tak najmocniej i ktoś ją tak samo....
Dobranoc Dziuniu :loveu:

Posted

Pysiu - zdrowa nam potrzebna jesteś, więc zaklinamy choróbsko.
W tej chwili Dziunia jest naszym najradośniejszym psem, w sensie znoszenia warunków schroniskowych. Jest smutna jak zamykam ją w boksie, ale spokojnie odchodzę, bo wiem, że Dziuni nie dzieje sie krzywda. Przemek mówi, że został nam najbardziej szalony pies... mamy nadzieję, że nie na długo

Posted

Aga - Czakra napisał(a):
Pysiu - zdrowa nam potrzebna jesteś, więc zaklinamy choróbsko.

Zaklinaj Aga, bo w chwilach kiedy mnie nie powala wchodzę na dogo... i zaraz padam obok na kanapie. Teraz siedzę i ledwo widzę a pot mi po oczach cieknie. Oj sto lat się tak paskudnie nie czułam :roll: Mam ostre zapalenie zatok szczękowych. Boli jak diabli :shake: Trudno skupić myśli...

Dziunieczko - Dobranoc wesoła dziewczyno :loveu: Lubię takie radosne psiny :loveu: Bo cóż jest warte życie bez wyszczerzonego uśmiechu psa ? NIC !!

Kto pokocha Dziunie? Radosną, uśmiechniętą dziewczyne? A warto....

Posted

Dzień Dobry Dziuniu :loveu:
Nikt do Ciebie nie zagląda?
Aga - tekst potrzebuję.... Ty ją znasz, więc napiszesz najlepszy.

Dziunieczko- Ty tez musisz zaznać szczęścia !!

Posted

ona jest taka do kolana - może i olbrzym, ale mały. A Bobek naprawdę jest olbrzymi - ok. 70 cm. w kłębie
mam jeszcze jednego - jest na sznaucerach i u Iry, dla mnie to jak miniatura, ale może mały średniak - mieszany oczywiście jak i Dziunia
Pysiu - wysłałam ci na adres podany w profilu, zdjęcia wyślę teraz i wieczorem - wybierzesz najlepsze

Posted

Dzień Dobry Dziunieczko :loveu:
Dzisiaj na dworze świeci piękne słoneczko :multi: Mam nadzieję, że dla Ciebie też zaświeci :loveu:

Aga - odebrałam tekst i fotki - dzięki :p Zaraz powysyłam ;) Tylko najpierw pomęczę się z programem bo mi szkodnik ( czyt. syn ) wszedł ostatnio na mojego kompa i pomięszał :mad:

Posted

Oj - Edek - jest na wątku zbiorczym Iry i na sznaucerach i CTR w potrzebie - nawet ktoś napisał, że mieszaniec. Nie ważne - i on i Dziunia to kundelki, ale w typie, a nawet jakby nie były w typie - to też zasługują na miłość i dom.
Edek nie ma wątku, bo nie znam go jeszcze więc za bardzo nie wiadomo co pisac, będę u niego w weekend - to pomyślę nad wątkiem - tylko, że wątki o psach, którym tylko samotność w schronie doskwiera nie są poczytne i niewiele pożytku z zajmowanego miejsca na forum przynoszą.

Posted

Hahahaha :) malawaszka dobrze mi rzekła, że Edek to taki mini bouvier :loveu: Jest cudny :loveu:
Dziunieczko - masz nowego kolege. Ale zmykaj do domku i tam sobie szukaj dziewczyno znajomych :mad:

Posted

bo ja kocham bouviery i zrobiłam z Edka kieszonkowego bouviera. Jak będzie cieplej i odrośnie mu bródka - to wtedy zrobię sznaucera.
Zawsze marzyłam, żeby moją Czakrusię ciachnąć na pudla - z tymi pomponami (ona miała wspaniały włos, który pozwalał na kształtowanie wszystkiego) i cała resztą - ale nie odważyłam się ogolić jej pyszczka - bouvier z ogolonym pyszczkiem traci cały majestat, nawet Bobkowi zostawiłam grzyweczkę...

Posted

Ty z niego wariata nie rób bo całkowicie mu się tozsamość pochrzani. Jak będzie wygladał jak pudel to juz będziesz musiała sama go do domu zabrać. Prawie sznaucer z broda bouviera i i z pomponami na uszach i łapkach. Cud miód. On tam do końca będzie siedział i wszystkie psy beda się z niego śmiały.