Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 238
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

to że są kraty, że jest to boks - to nie jest takie straszne. Strasznie jest wtedy, kiedy towarzysze niedoli gryzą, kiedy pracownicy bija, kiedy nie ma co jeśc i co pić - to naszej Dziuni nie grozi.
Spójrz na to z innej perspektywy - Dziunia dzieli los wielu psów spędzających życie w kojcach, chociażby moich służbowych. Między nimi jest jednak istotna różnica - Dziunia nie ma tego jedynego własnego serca, które o nią dba, które ją kocha i martwi się o nią...

Posted

A dla mnie kraty są przerażające i już. To, ze nie biją, nie gryzą daja jeśc i pić to nie zmienia faktu, ze samotnie i smutno. I wszędzie te kraty jak w więzieniu.

Posted

mam wrażenie że w tych pojedynczych boksach są pieski bardziej widoczne no ale mają mało ruchu, w boksach gdzie jest ich 8 gubią się w masie zwłaszcza że boks obok boksu i w każdym kilka piesków - słyszałam jak pani mówiła do męża że teraz to ona już nic nie widzi i wszystkie są takie same, popatrzyłam na nią jak na :stupid: ale może w tym jest jakiś sens
myślę że ogłaszać i jeszcze raz ogłaszać żeby nie była to anonimowa masa szczekających piesków

Posted

Ola nam też się te psy mylą. Nie ma się co dziwic, że ludzie chodza po tym schronisku jak otępiali. Jak ja byłam tam pierwszy raz to wychodziłam w wielkim szoku. Żadnego psa nie pamiętałam. Masz rację, ze je trzeba wszędzie ogłaszać. I mówic o nich. Ciągle i w kółko.

Posted

Przecież te psy sa przenoszone z boksu do boksu, czy razem z psem pójdzie informacja o nim? Jeżeli tak to mozna spróbować. Albo porozmawiac o pomysle z kierownikiem. Chociaz po tym jak mnie opieprzył to jakoś tak mi dziwnie.

Posted

bo karmy tym razem nie przywiozłaś...
dzień był zły - to z pracownikami trzeba rozmawiać - to im w jakiś tam sposób zależy na psach, przecież to pracownica prosiła o ostrzyżenie Dziuni, Foksia i zrobienie zdjęć sznaucerowi

Posted

Dzień Dobry Dziunia :loveu: Jestes śliczną kobietą :) I taką radosną. Powinnaś iść szybko do swojego domku. Znalazł go Bobek, Micio i inni - znajdziesz go i Ty ;)

Posted

Aga - Czakra napisał(a):
widzę, że Dziunia wierna jak pies i czeka na mnie...
wiersz? a co ty myślisz, że ja poetka jestem.
mam wiersz, ale dla kaleki, albo dla samca - dla kobiet nikt wierszy nie pisze
pomyślę...

Czeka, chociaż ja bym wolała, aby nie czekała :shake:
Znajdź wierszyk o wiernym psie .... Potrzebny mi do ogłoszeń.
Dobranoc Dziuniu :loveu:

Posted

Dzień Dobry Dziuniu :loveu:
Marzy mi się, że ktoś chodzi po schronisku i wypatruje. Nagle widzi Ciebie. I wie, że będziecie się kochać na wieki :roll:

Posted

Esiu - nie płacz. Dziunia jest wesołym psem, dla którego schronisko jest domem. Oczywiście - szukamy Dziuni domu bo ją lubimy i chcemy dla niej jak najlepiej - ale Dziunia w schronie nie jest powodem do płaczu. Powodem do płaczu są psy, które nie potrafią tego zrozumieć i nie potrafia sie przystosować. Dziunia jest mądra tą swoją psią akceptacją i dlatego jest jej łatwiej.
Żaden pies nie zasługuje na schronisko, każdy marzy o własnym przyjacielu - ale Dziunia jest silna i poczeka jeszcze trochę