Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziunia jest przesympatyczna - nie wiem czy o tym juz pisałam, ale ona nas woła: cześc to ja! jestem tutaj i chcę na spacer! Wygląda to tak jakby na nas czekała... Mika też nas tak woła. Nawet Bobek tak nas nie wita jak te dwie baby

• Replies 238
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Esia']Może ciocie mają jakiś pomysł ??[/quote]
Nie mają:oops:
A jeszcze dowiedziałam się ze w wałbrzyskim schronie są dwa sznaucerki. Jeden sredniak w Poznaniu i niewidomy na paluchu:placz:W Tomaszowie tez jeden się błąkał:placz:

Posted

Bo to jest typ psa, który nikogo nie zachwyca. Może za 2-3 miesiące coś z tego włosa da się zrobić i będzie wyglądała dużo lepiej. To co było przed strzyżeniem nawet do głaskania nie zachęcało. Z suki zdejmowałam sfilcowany koc.

Posted

Esiu - ja ją będę strzygła w schronie - tylko włos musi odrosnąć po tym strzyżeniu na pałę - ale innego wyjścia nie było - sierść przypiminała sfilcowany koc. Kiedyś były na dogo zdjęcia strzyżonego psa, z którego dziewczyny zdejmowały płaty sfilcowanej sierści - tak samo było z Dziunią. Z tego zdjętego ficu można byłoby zrobić wycieraczkę, ale nic więcej.
Dopóki będę w schronie - będę ją czesać i strzyc. Wykąpie ją w schronisku na wiosnę. Wyobraź sobie minę Dziuni - jak wraca do schroniska po kąpieli i nocy w jakimś domu. Wolę, żeby była brudna...

Posted

Dziunia też załapała się dzisiaj na spacerek i czesanko.
Dziunia uwielbia tarzać sie w trawie i jest o nas strasznie zazdrosna, tzn. Bobkowi pozwala na przytulanie się, ale już na drugą sunię była zła. Podczas spaceru zachęcała ją do zabawy, ale jak na pierwszy ich kontakt - wolałam nie ryzykować.
Dziunia zazdrosna o Mikę

Posted

jak przychodze do niej - to radości nie ma końca, skacze na mnie aż zła jestem, bo tam zawsze nawalone - więc i ja od razu utytłana... spacerek - coraz bardziej rozwydżone suczydło, ale jak gadasz do niej - to minę ma "tylko mnie nie bij..."

Posted

Aga - Czakra napisał(a):
jak przychodze do niej - to radości nie ma końca, skacze na mnie aż zła jestem, bo tam zawsze nawalone - więc i ja od razu utytłana... spacerek - coraz bardziej rozwydżone suczydło, ale jak gadasz do niej - to minę ma "tylko mnie nie bij..."

Pewnie nigdy nie szalała na spacerkach. Teraz wie jak jest i nadrabia, choć nieśmiało:(

Posted

Ona na spacerze próbuje zrobić wszystko na raz - idzie ładnie przy nodze, za chwile szarpie, warczy na Mikę, za chwilę zachęca ją do zabawy, tarza się w trawie, skacze, bawi się patykiem (nie wszystkie psy ze schroniska potrafią się bawić), zachęca nas do zabawy, zabiera rękawiczki... by nagle popaść w sobie znaną tylko melancholię...

Posted

dzisiaj Dziunia wyciągnęła na spacer Kasię. Podobno dużo sikała... nie wiemy czy jest to spowodowane przeziębieniem czy nawykowe - ona zawsze często sikała na spacerach, nawet przed strzyżeniem. Niestety w boksie nie jest to możliwe do zaobserwowania, te boksy są wciąż mokre...
tak się Dziunia wczoraj tarzała w trawie. Na dwadzieścia ujęć - tyko w tym nie wypadła cała z kadru:

Posted

Dzisiaj Dziunia była smutna. Szła ze mna bo widać lubi spacery ale była jakś taka nieobecna, może dlatego ze ona mnie nie zna. Z tym sikaniem to jest problem, sikała ze 20 razy. Co chwila stawałyśmy na sikanko. Według mnie to z pęcherzem cos jest nie tak. Dzisiaj był jakis taki smutny dzień. 2 psy poszły do domu a przywieżli 6. Jednego jacyś wspaniali właściciele przywieźli, przywiązali do płotu i odjechali - nową Laguną pewnie na rodzinny obiadek. Tak przerażonego i smutnego psa to ja jeszcze nie widziałam.