Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dla miłośników rasy - roczna suczka setera irlandzkiego od 14.12.2007 przebywa w schronisku w Częstochowie
http://czestochowa.schronisko.net/adopcja9820-0.html
Jest naprawdę śliczna, widziałam ją, bo przywieźli ją, kiedy zabierałam ze schronu moją Szczotkę, ale myślałam, że ktoś ją tam tylko do weta przywiózł - niektorzy tak robią.. W głowie mi się nie mieściło, że ktoś tak cudnego psa oddaje do schronu :placz:
Jak widać na zdjęciu - chudzinka z niej straszna.
Błagam, znajdźmy jej nowy dom, bo ja już spać nie mógę :shake:

Posted

[quote name='seti25']Już wiemy o suczce w najbliższym czasie będziemy próbować wyciągnąć ją ze schroniska. Tu jest jej wątek u nas na stronie http://www.setery-adopcje.net/phpBB2/viewtopic.php?t=235
Dziękuję, myślałam o tym, zeby ją chociaż na tymczas wziąć do siebie, ale nie ma szans :shake: Jestem świeżo po operacji i nawet moją Szczotkę dopiero jutro spróbuję wyprowadzić na spacer (na razie robią to rodzice).. Jeszcze parę tygodni będę nie do końca sprawna..
W razie czego być może będę mogła pomóc w transporcie - jeśli będzie taki potrzebny z Częstochowy na Śląsk

Posted

z transportem na śląsk nie będzie problemu ....
Niunia jest sliczna, na razie jeszcze w boksie kwarantanny, bardzo spokojna i grzeczniutka, drżała z zimna i siedziała jak posążek przyglądając się jak wyprowadzamy psiaki...

Posted

Sunie prawdopodobnie ja będę odbierała i zabierała do siebie. Tylko w razie czego znalazł by się ktoś kto by mógł ją odebrać ze schroniska i przetrzymać kilka godzin? Ponieważ prawdopodobnie będę mogła wyjechać dopiero po południu, dojadę pod wieczór. Jutro porozmawiam ze znajomym i ustalę kiedy i o której będziemy mogli jechać po nią.

Posted

Ja nie mam szans :placz: Napisz najlepiej na PW do floridy_blue, na pewno ona, albo któraś z wolontariuszek będą miały szanse pomóc..
Cieszę się, że sunia jest już o krok do przodu w poszukiwaniu nowego domku :multi:

EDIT:
Seti25, napisałam Ci na PW kontakt do Floridy_blue..

Posted

W takim razie pozostaje nam tylko się cieszyć i mieć nadzieję, że trafiła do dobrego domu :loveu:
Gdyby ktoś coś o niej wiedział, dajcie mi znać ;) Świat taki mały a dogo wielka ;) Chętnie dowiem się co słychać u kruszynki :)

Posted

Niekoniecznie ;) Ja też bym małą adoptowała szybko gdybym miała warunki ;) Ale niestety nie mam :shake: Chociaż uwielbiam setery..

Gdyby wystąpiło połączenie 2 czynników:
1) gdybym mogła wziąć dużego psa
2) gdybym wiedziala, że ktoś oddaje go do schronu <bo naprawdę w to nie wierzyłam :oops:>
to seterka w ogole nie znalazłaby się w schronisku.. Tak jak już mówiłam przywieźli ją, kiedy razem z TZtem ogladaliśmy pieski w schronie i podejmowaliśmy decyzję co do Szczotki ;)
No ale cóż, lepiej dla Szczotki, że te czynniki się nie nałożyły ;)

Chcę wierzyć, że ktoś pojechał do schroniska, z zaplanowanym wcześniej zamiarem zaadoptowania psiaka i zakochał się w naszej suni :) Albo też zobaczył ją na stronie schroniska, a że podobają mu się setery postanowił ją adoptować. Nic nam więcej nie pozostaje.
Trzeba zająć się tymi, które pomocy dalej potrzebują.