Ulaa Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Myślę jakby tu pomóc... Umieściłabym jakiś link na stronce Fundacji, tylko do czego? Do wątku? Do jakiegoś ogłoszenia? Bezpośrednio w adopcjach nie mogę, bo Ziutka nie jest fundacyjna, ale może ktoś ją wypatrzy. W końcu Katowice niedaleko. Quote
maciaszek Posted January 6, 2008 Author Posted January 6, 2008 [quote name='Ulaa']Myślę jakby tu pomóc... Umieściłabym jakiś link na stronce Fundacji, tylko do czego? Do wątku? Do jakiegoś ogłoszenia? Bezpośrednio w adopcjach nie mogę, bo Ziutka nie jest fundacyjna, ale może ktoś ją wypatrzy. W końcu Katowice niedaleko.Dzięki :loveu:. Może podaj link do wątku. Tu, na pierwszej stronie jest wszystko napisane :). Bazyl doszedł do wniosku, że co za dużo to niezdrowo i po dwóch dniach spokoju dzisiaj rano zaatakował Ziutkę. Znów (na szczęście) nic jej nie zrobił, tylko obślinił, ale zdenerwował mnie okrutnie :mad:. Ziutka natomiast zaczyna się z nami coraz bardziej zżywać. Uskutecznia już małe dramaty jak wychodzimy gdzieś razem (tzn. ja, TZ, ona, Bazyl) i jedno z nas (ja lub TZZ, bo za Bazylem to szczególnie by nie tęskniła ;)) zniknie. W domu też robi się coraz bardziej kontaktowa. Doprasza się o głaskanie (jak Bazyla nie widzi na horyzoncie), zaczepia łapą, kładzie się na boku i nawet lekko brzuszkiem do góry. Chyba nie bardzo wie co to jest głaskanie i co z tym zrobić :roll:... Może nikt jej nigdy nie rozpieszczał? Jedno jest pewne (i fajne) nigdy nie była bita, nie ma żadnych urazów na tym tle. Poza tym jest bardzo sprytna i inteligentna. Myślę, że możnaby ją dużo nauczyć. I dzisiaj po raz pierwszy zaszczekała w domu, gdy ktoś hałasował na korytarzu. Zaczyna się czuć jak u siebie...niestety :roll:. Telefonów zero... Zapytań z Allegro zero... Stan konta jaki był, taki jest (cegiełki się nie sprzedają)... Zostało 8 dni! Quote
maciaszek Posted January 6, 2008 Author Posted January 6, 2008 [quote name='jusstyna85']wyróżniłaś aukcje? Tak, wyróżniłam. Teraz wystawiłam drugą, niecegiełkową: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=294170806 Też wyróżniłam. Właśnie sobie uświadomiłam, że zapomniałam doliczyć poprzednie Allegro do rozliczeń. A zatem uzupełniam: Wydatki: 115 zł - pierwsza wizyta weterynaryjna (badania, morfologia, usg jamy brzusznej, antybiotyk) 16 zł - pierwsze zakupy jedzeniowe (kurczak + ryż) 22 zł - druga wizyta weterynaryjna + leki (antybiotyk) 15 zł - drugie zakupy jedzeniowe (kurczak) 114 zł - trzecia wizyta weterynaryjna (badania krwi, usg jamy brzusznej, antybiotyk na dalsze 6 dni, płyn do czyszczenia uszu - Otifree, krople do uszu - Oridermyl) 11,50 - trzecie zakupy jedzeniowe (kurczak) 15,65 - Allegro cegiełkowe 12,93 - Allegro Razem: 322,08 zł Wpływy: 5,00 zł - za cegiełkę z Allegro 100,00 zł - wpłata od Epe :loveu: 5,00 zł - cegiełka z Allegro 20,00 zł - wpłata od Vitis :loveu: 80,00 zł - wpłata od Kaliny T. z Jaworzna Razem: 210 zł W sumie: -112,08 zł :roll: Quote
hanek Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Nowy, bardziej optymistyczny plakat, pobierajcie i wieszajcie: http://genobis.rootnode.pl/ziuta_new.pdf wersja czarno-biała: http://genobis.rootnode.pl/ziuta_new_czb.pdf Quote
dogofanka Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 A czy Ziuta została kiedyś sam na sam z Bazylem, czy zawsze ktoś z Was jest w domu? Quote
diabelkowa Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 podnosze mam nadzieje ze bazarek sie rozwinie.... Quote
jusstyna85 Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 [quote name='dogofanka']A czy Ziuta została kiedyś sam na sam z Bazylem, czy zawsze ktoś z Was jest w domu?[/quote] wątpie, żeby Kasia na to pozwoliła... Quote
maciaszek Posted January 7, 2008 Author Posted January 7, 2008 [quote name='dogofanka']A czy Ziuta została kiedyś sam na sam z Bazylem, czy zawsze ktoś z Was jest w domu?Nie, jeszcze nie. Dopóki się nie dogadają w pełni to nie odważę się ich zostawić samych. Choć pewnie wtedy nie byłoby problemu... ale nigdy nic nie wiadomo :shake:. Możnaby je co prawda rozdzielić, ale tu pojawia się mały problem - jak? Jak zamkniemy Ziutkę w pokoju to obdrapie całe drzwi :mad:, a jak Bazyla to będzie się czuł poszkodowany, że ona ma całe mieszkanie, a on jest zamknięty :roll:. Mam nadzieję, że zanim nadejdzie konieczność zostawienia ich samych to Ziutka znajdzie dom. Został tydzień... Wczoraj wieczorem czyściliśmy/kropiliśmy małej uszy. To był koszmar :cool3:. Wszyscy wstaliśmy po walce (która trwała z 20 minut) zapoceni, zmęczeni, wściekli i zdyszani. Takiej zawziętości to dawno nie widziałam :shake:. A do tego wszystkiego jeszcze Bazyl, który nie rozumiał co się dzieje, dał popis jęków, wycia, szczekania i jeszcze na niego musieliśmy porządnie huknąć. Ech... Dzisiaj poszło trochę lepiej, ale pominęłam etap zalewania uszu płynem czyszczącym i poświęciłam więcej czasu. Pewnie z czasem (i np. przekupywana smakołykami) Ziutka pojęłaby, że to nic strasznego, ale teraz to koszmar. A oto fotki zdyszanego i złego suczydła po wczorajszym czyszczeniu: A tu suka obrażona :evil_lol: Dzisiaj kupiłam (troszkę na zapas) kolejną porcję kurczaka, wpłynęły też pieniądze na Ziutkę, uaktualniam zatem rozliczenia: Wydatki: 115 zł - pierwsza wizyta weterynaryjna (badania, morfologia, usg jamy brzusznej, antybiotyk) 16 zł - pierwsze zakupy jedzeniowe (kurczak + ryż) 22 zł - druga wizyta weterynaryjna + leki (antybiotyk) 15 zł - drugie zakupy jedzeniowe (kurczak) 114 zł - trzecia wizyta weterynaryjna (badania krwi, usg jamy brzusznej, antybiotyk na dalsze 6 dni, płyn do czyszczenia uszu - Otifree, krople do uszu - Oridermyl) 11,50 - trzecie zakupy jedzeniowe (kurczak) 15,65 - Allegro cegiełkowe 12,93 - Allegro niecegiełkowe 12,72 - czwarte zakupy jedzeniowe (kurczak) Razem: 334,80 zł Wpływy: 5,00 zł - za cegiełkę z Allegro 100,00 zł - wpłata od Epe :loveu: 5,00 zł - cegiełka z Allegro 20,00 zł - wpłata od Vitis :loveu: 80,00 zł - wpłata od Kaliny T. z Jaworzna 5,00 zł - cegiełka z Allegro 5,00 zł - cegiełka z Allegro 30 zł - z pozdrowieniami od Joany :loveu: Razem: 240 zł W sumie: -94,80 zł :roll: Kupiłam Ziutce jeszcze witaminki, ale to odliczam z naszej kieszeni :). Quote
NETA1 Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 maciaszek a jak ona reaguje na dzieci i hałas? Quote
maciaszek Posted January 7, 2008 Author Posted January 7, 2008 [quote name='NETA1']maciaszek a jak ona reaguje na dzieci i hałas?Bezpośredniej reakcji na dzieci nie miałam okazji przetestować, bo nie mam na kim :roll:, ale jak ją obserwuję podczas spacerów to wygląda na pozytywnie nastawioną. Ona w ogóle jest pozytywnie nastawiona do wszystkich ludzi. Może nie jest wylewna i nie rzuca się lizać od razu, ale podejście ma bardzo życzliwe. Na hałasy w ogóle nie reaguje. Tak samo na rzeczy jej nieznane - wtedy jest tylko zainteresowana, ale strachu nie wykazuje :). To bardzo zrównoważone i spokojne psisko! A pytasz z jakiegoś konkretnego powodu (nadzieja, nadzieja, nadzieja...)? Quote
maciaszek Posted January 8, 2008 Author Posted January 8, 2008 [quote name='jusstyna85']jakieś zainteresowanie z allegro?Zerowe :(. Dostałam tylko trzy wiadomości. W jednej koleś pouczał mnie, że pisze się "zajrzyj" a nie "zaglądnij", w dwóch ktoś oferował pomoc w zrobieniu porządku w schronisku. Wszystko... :(. A zostało 6 dni... Z najnowszych wieści: Ziuta nie boi się odkurzacza, daje sobie ładnie wycierać łapy (choć czasem się zniecierpliwi i kłapnie jadaczką :evil_lol:, ale bardzo rzadko), prowadzi (spryciula) baczne obserwacje gdzie jest Bazyl i jak mocno śpi i gdy ten śpi mocno to włazi na jego kanapę (ale tylko wtedy) :evil_lol:. Quote
jusstyna85 Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 [quote name='maciaszek']Zerowe :(. Dostałam tylko trzy wiadomości. W jednej koleś pouczał mnie, że pisze się "zajrzyj" a nie "zaglądnij", w dwóch ktoś oferował pomoc w zrobieniu porządku w schronisku. Wszystko... :(. A zostało 6 dni... Można sie załamać takimi ludźmi...:( Z najnowszych wieści: Ziuta nie boi się odkurzacza, daje sobie ładnie wycierać łapy (choć czasem się zniecierpliwi i kłapnie jadaczką :evil_lol:, ale bardzo rzadko), prowadzi (spryciula) baczne obserwacje gdzie jest Bazyl i jak mocno śpi i gdy ten śpi mocno to włazi na jego kanapę (ale tylko wtedy) :evil_lol:. Jakie to psiaki są mądre...:) Quote
maciaszek Posted January 8, 2008 Author Posted January 8, 2008 [quote name='diabelkowa']ale ten bazarek idzie .... :((([/quote] No właśnie widziałam. Postaram się wystawić dziś/jutro jakieś rzeczy na Ziutkę. Quote
maggiejan Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Biedna Ziutka...i sprytna, jednak na kanapę mimo wszystko potrafi się dostać...:evil_lol: Wysłałam na suczkę 20zł na konto. A tu banerek dla struszka w potrzebie: Quote
maciaszek Posted January 8, 2008 Author Posted January 8, 2008 [quote name='maggiejan']Wysłałam na suczkę 20zł na konto.[/quote]Dziękuję :loveu:. Quote
maciaszek Posted January 8, 2008 Author Posted January 8, 2008 Wystawiłam bazarek dla Ziutki: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=103243 ZAPRASZAM !!! Są i ciuchy, i zabawki, i inne rzeczy :). Quote
maciaszek Posted January 9, 2008 Author Posted January 9, 2008 Nikt już prawie nie zagląda do Ziutki... :(. A czas biegnie :roll:. Domku brak :shake:. Quote
joaaa Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 Ja też zaglądam, chociaż nie ma pomysłu. Wszyscy znajomi zapsieni. A jak z kojcem proponowanym przez Jayo? W razie czego będzie wolny? A tak prawdę mówiąc, liczę, że sytuacja się ustabilizuje i poradzisz sobie z dwoma psami, które się wreszcie dogadają. :cool1: Dopuki nie będzie domu dla Ziutki. Quote
diabelkowa Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 poradzenie z dwoma psami to jedna sprawa finanse druga... probowalam namowic TZta na nia ale jakos nie chce, za wczesnie pod koniec grudnia mu suczka odeszla... Quote
dogofanka Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 Też zaglądam, ale jedyne co mogę zaproponować to pomoc w wyprowadzaniu psiaków, ale skoro nie mogą zostać same w domu, to chyba na nic... Quote
Recommended Posts