Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no a kto ją przygarnie? kto z nią popracuje?
No właśnie... Tego się boję najbardziej - że nikt taki się nie znajdzie :(.

[quote name='Izis']Kurcze niedobrze.(...)Ci ludzie po prostu zmarnowali Ziutkę.(...)Teraz bedzie bardzo ciezko Wiem, że będzie ciężko. 10 razy ciężej niż jak ona trafiła do nas ze schroniska :(. I to mnie stresuje najbardziej :(. Boję się, że nawet jak znajdzie się ktoś, kto ją weźmie, to odda ją za 3 tygodnie, bo nie da sobie z nią rady :(.

Hej, a kontaktowałyście się z Beką - ona ma sentyment do On-ków może coś poradzi ?
Dzięki, zaraz napiszę PW do Beki.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Maciaszku, straszna sytuacja się zrobiła...
Może z zachowaniem Ziutki nie być tak źle jak się ją wyciągnie z tego stresującego środowiska. Sunia w otoczeniu zdrowym, ludzi, którzy właściwie ją będą traktować może się uspokoić. Agresja Ziuty nie jest cechą wrodzoną, ale nabytą i to niedawno, więc jej charakter nie zmienił się w sposób trwały. Ci ludzie najwyraźniej nie mają niajmniejszego poczucia winy z powodu zmiany zachowania Ziuty :shake:.

Posted

Dziewczyny, jeśli chodzi o trudne psy to j odpadam. Ja nawet w domu nie potrafie zprowadzic porządku.
Dodatkowo mam chorego onka Boniego który pochłania resztke czasu.

Agnieszka Noiszewska prowadzi hotelik pod Warszawą i zaimuje się szkoleniami.
Wiem że dziewczyny z Ostrowi umieszczały u niej trudna suczkę, ale nie wiem jakie to koszty...
to tu
http://www.dobrypies.pl/

Posted

maggiejan napisał(a):
Ci ludzie najwyraźniej nie mają niajmniejszego poczucia winy z powodu zmiany zachowania Ziuty :shake:.
Nie mają, oj nie mają... A na dodatek nie mają najmniejszego zamiaru z nią w żaden sposób pracować.
Cienko to widzę :placz:. Ciekawe kiedy będzie dzwonek do drzwi... (a kiedy otworzę, to do domu wejdzie Ziutka...) :-(

Posted

Maciaszku, może rzeczywiście zacząć zbierać pieniądze na hotelik, w razie gdyby trzeba zabrać Ziutkę natychmiast, a tymczasu czy domu stałego można jej i tak szukać.

Posted

[quote name='maggiejan']Maciaszku, może rzeczywiście zacząć zbierać pieniądze na hotelik, w razie gdyby trzeba zabrać Ziutkę natychmiast.To myśl całkiem niezła.
Zainteresowanym wpłatami podam dane do przelewu na PW.
A jeśli Ziutka nie będzie potrzebowała tych pieniędzy przeleję je na inne potrzebujące psiaki!

Przypominam stan konta suni:

Wypłaty:
12,90 - Allegro wyróżnione

Wpłaty:
0,00 zł

Razem: 118,10 zł

Posted

maggiejan napisał(a):
Macieszku, jęśli będzie konieczność umieszczenia Ziutki w hoteliku to ja dorzucę 30 zł.
Dziękuję :loveu:, ale może zostaw te pieniądze dla Czarusia :)?

Posted

Doda_ napisał(a):
ehh.. co u Ziutki ?
Spotkałam ją dzisiaj. Pomachała do mnie ogonem, łaskawie dała się pogłaskać i poszła do domu, a raczej pociągnęła w jego kierunku...

Posted

Melduję się na wątku.

Ciotki Kochane, możecie podać link do allegro?
Skopiuję tekst i poproszę żeby ogłosili ją w Metrze.
Tam są ostatnio fartowne ogłoszenia....

Posted

maciaszek napisał(a):
Kantarek dobrze się sprawdza. Mam w domu Bazylowy, to przetestuję. Co prawda nie ten rozmiar, ale przynajmniej zobaczę czy w wypadku Ziutki to w ogóle coś daje...

dobrze by było :cool3:

Posted

rufusowa napisał(a):
:multi: wreszcie cień nadziei :multi: dla Ziutki...no i dla mnie ;)
Obawiam się, że nie bardzo jest się z czego cieszyć :(. Nawet jeśli kantarek podziała na Ziutę i pani będzie chciała go stosować, to i tak trzeba PILNIE szukać jej domu!

Doda_ napisał(a):
maciaszek, napewno pomoze, zobaczysz.
Obawiam się, że nawet jeśli kantar będzie "działał" to pani go nie będzie chciała stosować... Poza tym na kantarku trzeba umieć psa prowadzić. Nie jest to oczywiście trudne, żeby się tego nauczyć, ale watpię, by pani chciała zgłębiać tajniki prowadzenia psów na kantarkach :shake:.
Ja niestety się nie cieszę... Z powodów powyższych. No i jeszcze z tego, że domu szukać trzeba. A jak go nie było, tak go nie ma :(.