maciaszek Posted May 26, 2008 Author Posted May 26, 2008 no a kto ją przygarnie? kto z nią popracuje?No właśnie... Tego się boję najbardziej - że nikt taki się nie znajdzie :(. [quote name='Izis']Kurcze niedobrze.(...)Ci ludzie po prostu zmarnowali Ziutkę.(...)Teraz bedzie bardzo ciezko Wiem, że będzie ciężko. 10 razy ciężej niż jak ona trafiła do nas ze schroniska :(. I to mnie stresuje najbardziej :(. Boję się, że nawet jak znajdzie się ktoś, kto ją weźmie, to odda ją za 3 tygodnie, bo nie da sobie z nią rady :(. Hej, a kontaktowałyście się z Beką - ona ma sentyment do On-ków może coś poradzi ?Dzięki, zaraz napiszę PW do Beki. Quote
maggiejan Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Maciaszku, straszna sytuacja się zrobiła... Może z zachowaniem Ziutki nie być tak źle jak się ją wyciągnie z tego stresującego środowiska. Sunia w otoczeniu zdrowym, ludzi, którzy właściwie ją będą traktować może się uspokoić. Agresja Ziuty nie jest cechą wrodzoną, ale nabytą i to niedawno, więc jej charakter nie zmienił się w sposób trwały. Ci ludzie najwyraźniej nie mają niajmniejszego poczucia winy z powodu zmiany zachowania Ziuty :shake:. Quote
beka Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Dziewczyny, jeśli chodzi o trudne psy to j odpadam. Ja nawet w domu nie potrafie zprowadzic porządku. Dodatkowo mam chorego onka Boniego który pochłania resztke czasu. Agnieszka Noiszewska prowadzi hotelik pod Warszawą i zaimuje się szkoleniami. Wiem że dziewczyny z Ostrowi umieszczały u niej trudna suczkę, ale nie wiem jakie to koszty... to tu http://www.dobrypies.pl/ Quote
maciaszek Posted May 26, 2008 Author Posted May 26, 2008 maggiejan napisał(a):Ci ludzie najwyraźniej nie mają niajmniejszego poczucia winy z powodu zmiany zachowania Ziuty :shake:.Nie mają, oj nie mają... A na dodatek nie mają najmniejszego zamiaru z nią w żaden sposób pracować. Cienko to widzę :placz:. Ciekawe kiedy będzie dzwonek do drzwi... (a kiedy otworzę, to do domu wejdzie Ziutka...) :-( Quote
ANETTTA Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Kasiu i zitka jak mozna Wam pomóc :-(:-(:-(:-(:-( DT lub Ds pilnie potrzebny na cito ................kto moze zatrzymac sunie :-( Quote
maggiejan Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Maciaszku, może rzeczywiście zacząć zbierać pieniądze na hotelik, w razie gdyby trzeba zabrać Ziutkę natychmiast, a tymczasu czy domu stałego można jej i tak szukać. Quote
maciaszek Posted May 26, 2008 Author Posted May 26, 2008 [quote name='maggiejan']Maciaszku, może rzeczywiście zacząć zbierać pieniądze na hotelik, w razie gdyby trzeba zabrać Ziutkę natychmiast.To myśl całkiem niezła. Zainteresowanym wpłatami podam dane do przelewu na PW. A jeśli Ziutka nie będzie potrzebowała tych pieniędzy przeleję je na inne potrzebujące psiaki! Przypominam stan konta suni: Wypłaty: 12,90 - Allegro wyróżnione 12,90 - Allegro wyróżnione 12,90 - Allegro wyróżnione Wpłaty: 0,00 zł Razem: 118,10 zł Quote
maggiejan Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Macieszku, jęśli będzie konieczność umieszczenia Ziutki w hoteliku to ja dorzucę 30 zł. Quote
maciaszek Posted May 26, 2008 Author Posted May 26, 2008 maggiejan napisał(a):Macieszku, jęśli będzie konieczność umieszczenia Ziutki w hoteliku to ja dorzucę 30 zł.Dziękuję :loveu:, ale może zostaw te pieniądze dla Czarusia :)? Quote
maggiejan Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Czaruś ma małe oszczędności, jakoś sobie poradzi...;) Quote
amikat Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 W razie czego - my tez w hoteliku pomożemy - jest tylko jedno ale - idę wakacje i o miejsce trudno.... Quote
maciaszek Posted May 27, 2008 Author Posted May 27, 2008 amikat napisał(a):jest tylko jedno ale - idę wakacje i o miejsce trudno....No właśnie... Trzeba by chyba rezerwować już... Quote
maciaszek Posted May 27, 2008 Author Posted May 27, 2008 Doda_ napisał(a):ehh.. co u Ziutki ?Spotkałam ją dzisiaj. Pomachała do mnie ogonem, łaskawie dała się pogłaskać i poszła do domu, a raczej pociągnęła w jego kierunku... Quote
rufusowa Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 moze by tak kantarek? :cool3: ja sie nad tym zastanawiam, bo to ciągnięcie jest tragiczne...szczegolnie jak moja mama musi z psem wyjść :shake: Quote
gusia0106 Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Melduję się na wątku. Ciotki Kochane, możecie podać link do allegro? Skopiuję tekst i poproszę żeby ogłosili ją w Metrze. Tam są ostatnio fartowne ogłoszenia.... Quote
Doda_ Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 kantarek polecam, bardzo pomaga. Zapomnialam o tym :roll: Quote
maciaszek Posted May 27, 2008 Author Posted May 27, 2008 Kantarek dobrze się sprawdza. Mam w domu Bazylowy, to przetestuję. Co prawda nie ten rozmiar, ale przynajmniej zobaczę czy w wypadku Ziutki to w ogóle coś daje... Quote
rufusowa Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 :multi: wreszcie cień nadziei :multi: dla Ziutki...no i dla mnie ;) dziekuje Doda :loveu: Quote
rufusowa Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 maciaszek napisał(a):Kantarek dobrze się sprawdza. Mam w domu Bazylowy, to przetestuję. Co prawda nie ten rozmiar, ale przynajmniej zobaczę czy w wypadku Ziutki to w ogóle coś daje... dobrze by było :cool3: Quote
maciaszek Posted May 27, 2008 Author Posted May 27, 2008 rufusowa napisał(a)::multi: wreszcie cień nadziei :multi: dla Ziutki...no i dla mnie ;) Obawiam się, że nie bardzo jest się z czego cieszyć :(. Nawet jeśli kantarek podziała na Ziutę i pani będzie chciała go stosować, to i tak trzeba PILNIE szukać jej domu! Doda_ napisał(a):maciaszek, napewno pomoze, zobaczysz.Obawiam się, że nawet jeśli kantar będzie "działał" to pani go nie będzie chciała stosować... Poza tym na kantarku trzeba umieć psa prowadzić. Nie jest to oczywiście trudne, żeby się tego nauczyć, ale watpię, by pani chciała zgłębiać tajniki prowadzenia psów na kantarkach :shake:. Ja niestety się nie cieszę... Z powodów powyższych. No i jeszcze z tego, że domu szukać trzeba. A jak go nie było, tak go nie ma :(. Quote
Doda_ Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Niestety, tak trzeba umiec psa prowadzic jak nosi kantarek. Quote
Recommended Posts