diabelkowa Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 a na czym ma polegac to allegro ktore tak duzo kosztuje ? Quote
maciaszek Posted May 24, 2008 Author Posted May 24, 2008 diabelkowa napisał(a):a na czym ma polegac to allegro ktore tak duzo kosztuje ?Na tym, że aukcja Ziutki będzie się pojawiać na głównej stronie Allegro w promowanych przedmiotach i dzięki temu zobaczy ją więcej osób. Od wczoraj, na obecnej, wyróżnionej, aukcji zobaczyło Ziutkę 340 osób. Quote
Klementynkaa Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 rany to jakis koszmar!!! czy ta suka nie może spokojnie dożyć swoich dni :( co za ludziska... Quote
madzia828 Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 oj nieciekawie to wygląda:shake: moze jakiegoś hoteliku trzeba by poszukać dla suni:roll: wiem ze Mabel od Villas jest w jakimś hoteliku i sunia "wyszła na prostą";) Quote
maciaszek Posted May 25, 2008 Author Posted May 25, 2008 Klementynkaa napisał(a):rany to jakis koszmar!!! czy ta suka nie może spokojnie dożyć swoich dni :( co za ludziska...A miało być tak pięknie, prawda? :-( madzia828 napisał(a):oj nieciekawie to wygląda:shake: moze jakiegoś hoteliku trzeba by poszukać dla suni:roll: wiem ze Mabel od Villas jest w jakimś hoteliku i sunia "wyszła na prostą";)Mabel jest w hotelu w Gliwicach, w "Psiej Krainie". Miesiąc pobytu psa w tym miejscu to 450 zł. Fakt, że w tej cenie jest szkolenie, ale to kupa forsy :-(. A nie wiadomo kiedy Ziutka znajdzie dom... Ja już nie wiem co robić... Quote
maciaszek Posted May 25, 2008 Author Posted May 25, 2008 Z tego całego stresu nie wrzuciłam Wam wczorajszych fot Ziutki. Niebrzydka jest bestia, niechże ją ktoś zechce... A tak się potwornie boi Bazyla i to jest jeszcze jeden powód, dla którego nie może do nas wrócić (choć są i ważniejsze powody...). Quote
maciaszek Posted May 25, 2008 Author Posted May 25, 2008 RATUJCIE !!!!!!!! W Was moja nadzieja... Miałam dziś nieprzyjemną rozmowę z córką państwa. Czeka nas jeszcze bardziej nieprzyjemna z synem. Pretensje i straszenie. Dużo by pisać, ciśnienie mi się podniosło, zrobiło mi się przykro i jestem zła. Do cholery - myśmy oddali ludziom normalną sukę - to u nich jej odbiło. To chyba o czymś świadczy :roll:. Ale mniejsza o to - usłyszałam w każdym razie, że córka z synem chcą oddać Ziutkę do schroniska. Gdy przypomniałam o umowie adopcyjnej to usłyszałam, że przyprowadzą ją do nas i że chyba się z tym liczymy... I wiem, że oni to zrobią :placz:. Oczywiście liczymy się z tym, ze Ziutka może do nas wrócić, ale to fatalny moment - ja jestem w trakcie badań, czeka mnie pobyt w szpitalu. Nie mam siły ani nerwów, żeby z nią pracować (a bez tego będzie źle, oj źle). Poza tym nigdy nie miałam zadatków na behawiorystę :shake:. A TZ to już w ogóle. Jak ona do nas wróci, to ja się chyba powieszę :placz:. Wzięłam łajzę dziś na 40 minutowy spacer treningowy. W trakcie chodzenia stosowałam "metodę drzewa". Umęczyłam się okropnie :shake:. A ta małpa jest tak uparta, że choćby miała się udusić, to będzie ciągnąć... Na kawałku trawy porzucałam Ziutce piłkę (łaskawie pobiegła 3 razy, a potem miała mnie w d..., totalnie mnie olewała). Poćwiczyłyśmy do mnie (zero efektu) i siadanie (za przysmak, brany z wielką łaską. Na 50 "siadów" wykonane z 5 razy, ale to i tak sukces). Wróciłyśmy padnięte :-(. Porozmawiałam też z państwem o tym, żeby ćwiczyli z nią w domu - takie proste ćwiczenia (typu siad, do mnie). Tłumaczyłam, że bez tego będzie gorzej i w ogóle. Ale z reakcji widziałam, że nic z tego :placz:. A jeśli oni nie będą nic robić, to o kant d... rozbić nasze 2x w tygodniu ćwiczenia. A na koniec słów kilka o wczorajszym pogryzieniu przez Ziutkę kolegi pana. Dopytałam dokładnie jak to było. Otóż pan przyszedł w odwiedziny, wszedł do domu i wtedy Ziutka skoczyła mu na nogę i użarła go. Do tego stopnia, że wbiła mu w mięsień część kła :shake:. Jak widać nie chciała postraszyć - chciała ugryźć! Dla mnie to wszystko porażka i tragedia. I to się dzieje w najgorszym momencie... :placz: Quote
Doda_ Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 Kurcze, niedobrze :shake: Nie mam wolnych tymczasow, nie mam! :angryy: Ale postaram sie czegos poszukac.. :-( Moze platny tymczas? hotelik? wiem ze kasa.. ale schron jest o wiele gorszy :-( Quote
maciaszek Posted May 25, 2008 Author Posted May 25, 2008 Doda_ napisał(a):Ale postaram sie czegos poszukac.. :-(Dziękuję... Doda_ napisał(a): Moze platny tymczas? hotelik? wiem ze kasa.. ale schron jest o wiele gorszy :-(To musiałoby być miejsce, w którym ktoś będzie z Ziutką pracował... No i jeszcze ta cholerna kasa :(. Quote
Doda_ Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 ehh :shake: mi sie wydaje ze w styczniu bylo latwo o tymczasy a teraz...kiepsko :shake: Quote
Madzia_K Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 cholera...nasze tymczasy też pozajmowane, a jedyny wolny właśnie "pojechał do córki" bo musiał. Wkleję to info na nasze forum. Może kogoś ruszy sumienie Quote
maciaszek Posted May 25, 2008 Author Posted May 25, 2008 Madzia_K napisał(a):cholera...nasze tymczasy też pozajmowane, a jedyny wolny właśnie "pojechał do córki" bo musiał. Wkleję to info na nasze forum. Może kogoś ruszy sumienie Dziękuję Ci bardzo :)! Quote
maciaszek Posted May 25, 2008 Author Posted May 25, 2008 [quote name='maciaszek']Dziękuję Ci bardzo :)! Mamy śliczny plakacik, dzięki hanek! http://hanek.genobis.pl/ziutek.pdf Quote
Madzia_K Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 Postaram się jeszcze skotaktować z dziewczyną od nas. Nie ma wprdziw neta, ale jest z Gliwic i ma niezłe kontakty. Dzisiaj ma wyłączony telefon, albo jest poza zasięgiem, ale jutro na bank Ewę złapię. Informację wkleiłam na naszym forum...a może...:roll: http://forum.bassety.net/viewtopic.php?p=18788#18788 I moze jeszcze do jutra coś "wyśnię":angryy: Quote
maciaszek Posted May 25, 2008 Author Posted May 25, 2008 [quote name='Madzia_K']Postaram się jeszcze skotaktować z dziewczyną od nas. Nie ma wprdziw neta, ale jest z Gliwic i ma niezłe kontakty. Dzisiaj ma wyłączony telefon, albo jest poza zasięgiem, ale jutro na bank Ewę złapię. Informację wkleiłam na naszym forum...a może...:roll: http://forum.bassety.net/viewtopic.php?p=18788#18788 I moze jeszcze do jutra coś "wyśnię":angryy: Naprawdę bardzo Ci dziękuję! Quote
Madzia_K Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 Juz sie skontaktowałam z naszą Ewą ( nick na Dogo "ewan" ). Nadal nie ma dostępu do sieci, ale telefonicznie powiadomi znajomych o suni. Na razie tyle mogę...a jutro "się obaczy" Quote
maciaszek Posted May 25, 2008 Author Posted May 25, 2008 Doda_ napisał(a):maciaszek moze jakies ogloszenie zrobic ? Jakbyś mogła... Na pewno aktualne są allegro i alegratka. Nie wiem jak z resztą (lista jest w pierwszym poście), część na pewno jest jeszcze aktywna. Możesz wziąć tekst z Allegro :). Quote
maciaszek Posted May 25, 2008 Author Posted May 25, 2008 Odgrzebałam i odświeżyłam wątek Ziutki na owczarkach: http://www.owczarek.pl/forum/forum_posts.asp?TID=12599&KW=Ziutka&PID=698264#698264 Quote
Doda_ Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 ok to jak znajde wolny czas...teraz lece spac jutro do szkoly :mad: Quote
rufusowa Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 biedna maciaszkowa :placz: nie powinnas sie kobieto teraz denerwowac i to wykluczone zeby pies byl u Ciebie...szkoda ze to teraz tak na Ciebie spada :-( no a kto ją przygarnie? kto z nią popracuje? :shake: podesłałam linka gusi - miłośniczce ON-kow i jeszcze wysle Elizie ale nie wiem czy ona będzie mogła jakos pomoc.. Quote
Izis Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Kurcze niedobrze :-( Gryzące psy i do tego duże nie są tymi, które Niemcy adoptują :-( Cholerka ona miała większe szanse na adopcję przed tym domem. Ci ludzie po prostu zmarnowali Ziutkę :-( A przeciez wlozylas w nia tyle pracy. Moim zdaniem oni w ogóle nie ustawili ja w hierarchi stada a raczej ona ustawila sie sama i to na pozycji przywodcy i oni jej na to pozwolili. :-( Teraz bedzie bardzo ciezko :-( Quote
eliza_sk Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Hej, a kontaktowałyście się z Beką - ona ma sentyment do On-ków może coś poradzi ? My załadowane na maksa, nawet psiaka, który koczuje przy ruchliwej drodze nie mamy gdzie zabrać :placz: Quote
Recommended Posts