Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

diabelkowa napisał(a):
a na czym ma polegac to allegro ktore tak duzo kosztuje ?
Na tym, że aukcja Ziutki będzie się pojawiać na głównej stronie Allegro w promowanych przedmiotach i dzięki temu zobaczy ją więcej osób.

Od wczoraj, na obecnej, wyróżnionej, aukcji zobaczyło Ziutkę 340 osób.

Posted

Klementynkaa napisał(a):
rany to jakis koszmar!!! czy ta suka nie może spokojnie dożyć swoich dni :( co za ludziska...
A miało być tak pięknie, prawda? :-(

madzia828 napisał(a):
oj nieciekawie to wygląda:shake: moze jakiegoś hoteliku trzeba by poszukać dla suni:roll: wiem ze Mabel od Villas jest w jakimś hoteliku i sunia "wyszła na prostą";)
Mabel jest w hotelu w Gliwicach, w "Psiej Krainie". Miesiąc pobytu psa w tym miejscu to 450 zł. Fakt, że w tej cenie jest szkolenie, ale to kupa forsy :-(. A nie wiadomo kiedy Ziutka znajdzie dom...
Ja już nie wiem co robić...

Posted

Z tego całego stresu nie wrzuciłam Wam wczorajszych fot Ziutki. Niebrzydka jest bestia, niechże ją ktoś zechce...

A tak się potwornie boi Bazyla i to jest jeszcze jeden powód, dla którego nie może do nas wrócić (choć są i ważniejsze powody...).

Posted

RATUJCIE !!!!!!!!

W Was moja nadzieja...

Miałam dziś nieprzyjemną rozmowę z córką państwa. Czeka nas jeszcze bardziej nieprzyjemna z synem. Pretensje i straszenie. Dużo by pisać, ciśnienie mi się podniosło, zrobiło mi się przykro i jestem zła. Do cholery - myśmy oddali ludziom normalną sukę - to u nich jej odbiło. To chyba o czymś świadczy :roll:.
Ale mniejsza o to - usłyszałam w każdym razie, że córka z synem chcą oddać Ziutkę do schroniska. Gdy przypomniałam o umowie adopcyjnej to usłyszałam, że przyprowadzą ją do nas i że chyba się z tym liczymy...
I wiem, że oni to zrobią :placz:.
Oczywiście liczymy się z tym, ze Ziutka może do nas wrócić, ale to fatalny moment - ja jestem w trakcie badań, czeka mnie pobyt w szpitalu. Nie mam siły ani nerwów, żeby z nią pracować (a bez tego będzie źle, oj źle). Poza tym nigdy nie miałam zadatków na behawiorystę :shake:. A TZ to już w ogóle.
Jak ona do nas wróci, to ja się chyba powieszę :placz:.

Wzięłam łajzę dziś na 40 minutowy spacer treningowy. W trakcie chodzenia stosowałam "metodę drzewa". Umęczyłam się okropnie :shake:. A ta małpa jest tak uparta, że choćby miała się udusić, to będzie ciągnąć...
Na kawałku trawy porzucałam Ziutce piłkę (łaskawie pobiegła 3 razy, a potem miała mnie w d..., totalnie mnie olewała). Poćwiczyłyśmy do mnie (zero efektu) i siadanie (za przysmak, brany z wielką łaską. Na 50 "siadów" wykonane z 5 razy, ale to i tak sukces). Wróciłyśmy padnięte :-(.
Porozmawiałam też z państwem o tym, żeby ćwiczyli z nią w domu - takie proste ćwiczenia (typu siad, do mnie). Tłumaczyłam, że bez tego będzie gorzej i w ogóle. Ale z reakcji widziałam, że nic z tego :placz:. A jeśli oni nie będą nic robić, to o kant d... rozbić nasze 2x w tygodniu ćwiczenia.

A na koniec słów kilka o wczorajszym pogryzieniu przez Ziutkę kolegi pana. Dopytałam dokładnie jak to było. Otóż pan przyszedł w odwiedziny, wszedł do domu i wtedy Ziutka skoczyła mu na nogę i użarła go. Do tego stopnia, że wbiła mu w mięsień część kła :shake:. Jak widać nie chciała postraszyć - chciała ugryźć!

Dla mnie to wszystko porażka i tragedia. I to się dzieje w najgorszym momencie... :placz:

Posted

Kurcze, niedobrze :shake:
Nie mam wolnych tymczasow, nie mam! :angryy:
Ale postaram sie czegos poszukac.. :-(
Moze platny tymczas? hotelik? wiem ze kasa.. ale schron jest o wiele gorszy :-(

Posted

Doda_ napisał(a):
Ale postaram sie czegos poszukac.. :-(
Dziękuję...
Doda_ napisał(a):
Moze platny tymczas? hotelik? wiem ze kasa.. ale schron jest o wiele gorszy :-(
To musiałoby być miejsce, w którym ktoś będzie z Ziutką pracował... No i jeszcze ta cholerna kasa :(.

Posted

Madzia_K napisał(a):
cholera...nasze tymczasy też pozajmowane, a jedyny wolny właśnie "pojechał do córki" bo musiał. Wkleję to info na nasze forum. Może kogoś ruszy sumienie

Dziękuję Ci bardzo :)!

Posted

[quote name='Madzia_K']Postaram się jeszcze skotaktować z dziewczyną od nas. Nie ma wprdziw neta, ale jest z Gliwic i ma niezłe kontakty. Dzisiaj ma wyłączony telefon, albo jest poza zasięgiem, ale jutro na bank Ewę złapię. Informację wkleiłam na naszym forum...a może...:roll:
http://forum.bassety.net/viewtopic.php?p=18788#18788
I moze jeszcze do jutra coś "wyśnię":angryy:

Naprawdę bardzo Ci dziękuję!

Posted

Juz sie skontaktowałam z naszą Ewą ( nick na Dogo "ewan" ). Nadal nie ma dostępu do sieci, ale telefonicznie powiadomi znajomych o suni. Na razie tyle mogę...a jutro "się obaczy"

Posted

Doda_ napisał(a):
maciaszek moze jakies ogloszenie zrobic ?

Jakbyś mogła...
Na pewno aktualne są allegro i alegratka. Nie wiem jak z resztą (lista jest w pierwszym poście), część na pewno jest jeszcze aktywna. Możesz wziąć tekst z Allegro :).

Posted

biedna maciaszkowa :placz:

nie powinnas sie kobieto teraz denerwowac i to wykluczone zeby pies byl u Ciebie...szkoda ze to teraz tak na Ciebie spada :-(

no a kto ją przygarnie? kto z nią popracuje? :shake:

podesłałam linka gusi - miłośniczce ON-kow i jeszcze wysle Elizie ale nie wiem czy ona będzie mogła jakos pomoc..

Posted

Kurcze niedobrze :-( Gryzące psy i do tego duże nie są tymi, które Niemcy adoptują :-(
Cholerka ona miała większe szanse na adopcję przed tym domem. Ci ludzie po prostu zmarnowali Ziutkę :-( A przeciez wlozylas w nia tyle pracy.
Moim zdaniem oni w ogóle nie ustawili ja w hierarchi stada a raczej ona ustawila sie sama i to na pozycji przywodcy i oni jej na to pozwolili. :-(
Teraz bedzie bardzo ciezko :-(

Posted

Hej, a kontaktowałyście się z Beką - ona ma sentyment do On-ków może coś poradzi ? My załadowane na maksa, nawet psiaka, który koczuje przy ruchliwej drodze nie mamy gdzie zabrać :placz: