Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziękuję za ogłoszenia :) :loveu:.
Aktywacja przyszła. Aktywowałam.
Niebawem, jak przyjdzie dogofanka, idziemy do państwa, a potem dogofanka z Ziutka na spacer. O ile Ziuta z nią pójdzie :roll: i pogoda ich nie zniechęci...:shake:

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jusstyna85 napisał(a):
Dużo robi też "Owczarek Niemiecki"
Niestety ostatnio już nie :(. Mam na Allegro jeszcze dwa owczarki niemieckie i one mimo, tego, że widnieją tam 2 razy dłużej mają 2 razy mniej odsłon...

Posted

Ziuta ma paskudny stan zapalny ucha. Bród i smród, a do tego rozdrapała sobie paskudnie ucho :(. Zabieram ja jutro do weta. Dostanie "głupiego jasia", bo jak zapewne pamiętacie czyszczenie jej uszu na żywca to szaleństwo...
Nie wiem czy nie otworzę na nowo jej konta i nie zacznę jakiejś zbiórki, bo państwo coś tam przebąkują, że z kasą teraz u nich kiepsko...

Posted

maciaszek napisał(a):
Ziuta ma paskudny stan zapalny ucha. Bród i smród, a do tego rozdrapała sobie paskudnie ucho :(. Zabieram ja jutro do weta. Dostanie "głupiego jasia", bo jak zapewne pamiętacie czyszczenie jej uszu na żywca to szaleństwo...
Nie wiem czy nie otworzę na nowo jej konta i nie zacznę jakiejś zbiórki, bo państwo coś tam przebąkują, że z kasą teraz u nich kiepsko...

Biedna......

Posted

[quote name='Izis']Edytka dodała Ziutkę znów na czworonogi:
http://www.czworonogi.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=27&Itemid=1
Dziękuję :loveu:.

Byłam z Ziutką u weta. To była droga przez mękę, jestem wykończona :shake:.
Najpierw w ogóle nie chciała wyjść z bloku. Pół godziny poświęciłam na przekonywanie jej, żeby jednak poszła. Różnymi sposobami. Nic. Wróciłyśmy obydwie zmachane i spocone... Drugą próbę podjęłam z panią-właścicielką. Też nie było łatwo. Pani ciągnęła suczydło, ja pchałam. I jakoś doszłyśmy...
Nie wiem dlaczego i o co chodzi, ale Ziutce czasami się tak zdarza podobno, że nie chce wychodzić. Tak jakby się czegoś bała...
U weta sunia dostała "głupiego jasia", ponoć jakąś dużą dawkę i czekaliśmy aż ją zmuli. Czekaliśmy, czekaliśmy, czekaliśmy... W końcu podjęliśmy decyzję, że ładujemy ją na stół, bo co prawda film jej się nie urwał, ale jest przymulona. No więc kaganiec na pysk, wet za zadek, jak za przód i do gabinetu. Ledwie doniosłam balerona...
Na stole, jak tylko wet zbliżył się do jej ucha, Ziuta ożyła, co pan skwitował tekstem: "Twarda sztuka. Po takiej dawce leku jeszcze walczy...". Rozważaliśmy koncepcję dodania jej środka uspokajającego, ale stwierdziliśmy, że po co ją truć... Czyszczenie uszu odbywało się w szarpaninie - 2 osoby trzymały Ziutę, wet czyścił. W uchu syf, bród, smród i malaria :shake:. Czyścił, czyścił i czyścił... Potem zakroplił porządnie, wygolił zewnętrzną, rozdrapaną część ucha, zaaplikował lek i poszliśmy do poczekalni czekać aż Ziutka będzie mogła o własnych siłach wyjść z lecznicy. A jak już mogła wyjść to stwierdziła, że nigdzie nie idzie i znowu przez pół drogi musiałam ją pchać i się z nią szarpać... I już w ogóle się nie dziwię tej pani, że się tak stresuje. Ja, chwilami, ledwie Ziutę trzymałam.
W końcu dotarłyśmy, suczydło wychłeptało nieco wody i padło. Ja też padłam... mój kręgosłup też...
Zapłaciłam 30 zł (tzn. państwo zapłacili).
W poniedziałek powtórka z rozrywki. Znowu "głupi jaś", znowu czyszczenie :cool3:. Aaaaa.... :shake:

Posted

Maciaszku ja jej zrobiłam plakaty i powiesze w Silesii...
Nie jest to wielka pomoc ale może ktoś Ją doceni...
Jak skończe reszte to wkleje tutaj plakacik może będziesz chciała coś zmienić. :buzi:

Posted

maciaszek napisał(a):
Czy ktoś ma jeszcze jakiś pomysł gdzie można by Ziutkę poreklamować?
Myślałam o tym, żeby ją zabrać na Dni Ziemi w Silesia City Center, ale nie wiem czy dam radę...

czemu mialabys nie dac rady ?? bierz ja ! :))

Posted

UeMka napisał(a):
Maciaszku ja jej zrobiłam plakaty i powiesze w Silesii...
Nie jest to wielka pomoc ale może ktoś Ją doceni...
Jak skończe reszte to wkleje tutaj plakacik może będziesz chciała coś zmienić. :buzi:
Dziękuję Ci bardzo :loveu:.

diabelkowa napisał(a):
czemu mialabys nie dac rady ?? bierz ja ! :))
Ech... z Dwóch powodów. Po pierwsze ten baleronik jest silny i uparty, a ja chwilowo nie mam zdrowia, żeby się z nią szarpać :(. Po drugie, nie wiem czy w ogóle w Silesii będę. Jutro pracuję, w niedzielę jeszcze nie wiem...