Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

super!
taaaka roznica!
co do tej sterylki, moze odpuscic?
jezeli panstwo beda jej pilnowali?
chyba, ze maja podejscie, ze sunia to musi raz urodzic?
czy nie chca zabiegu ale deklaruja, ze beda ja pilnowali?

Posted

Niki-lidka napisał(a):
na metamorfozy z nią!!!!!!!":)
Ziutka już jest w metamorfozach. Wrzuciłam ją z 2 tygodnie temu.

kako80 napisał(a):
co do tej sterylki, moze odpuscic?
jezeli panstwo beda jej pilnowali?
chyba, ze maja podejscie, ze sunia to musi raz urodzic?
czy nie chca zabiegu ale deklaruja, ze beda ja pilnowali?
Państwo mówią, że będą pilnowali. Ale poprzednią sukę też niby pilnowali, a raz miała szczeniaki...
Poza tym boję się tych cholernych nowotworów i ropomacicza...:-(

Posted

I kolejna porcja fot z tamtego spaceru:

Dzisiaj byłam w odwiedzinach, kropić Ziutkowe uszy (ciągle się wlecze ten stan zapalny cholerny...). Sunia przywitała mnie tak, że prawie mi zęby wybiła :). I oczywiście chciała ze mną wyjść...
Wygląda i czuje się dobrze.

Posted

ANETTTA napisał(a):
i co na spacerku bazyl bawi sie z sunia a wdomku była wojna terytorialna hahahahaha oj te psiaki
Ta zabawa na spacerku trwała pół minuty... Bo Ziutka się boi Bazyla i ucieka, a z kolei on chce ją zdominować, rycząc przy tym jak lew. :roll:

Posted

Dziewczyny, można stosować antykoncepcję hormonalną... To jeden zastrzyk raz na 4 miesiące lub pół roku, zależy od użytego środka. Cieczki nie będzie, szczeniaków też i nie trzeba będzie jej pilnować. A sterylkę zawsze zdąży się zrobić :)
Jak nie chcecie drastycznych rozwiązań zawsze znajdą się półśrodki :)

Posted

ja mojej suni dawałam przez ponad 2 lata zastrzyki, aż do pojawienia się na sutku niewielkiego guza wtedy wet zalecił aby ją wysterylizować bo może się on przekształcić w nowotwór, wczesniej nawet nie wiedziałam jakie te zastrzyki sa niebezpieczne, żaden wet mnie nawet nie uświadomił,
od razu oczywiście sterylka i guz zniknął :multi:

Posted

Ja moją sunię wysterylizowałam zaraz pi pierwszej cieczce, miała wtedy dokadnie rok i miesiąc ;) Ale jak widziałam jak sie męczy z ciążami urojonymi w tym wieku, to po co czekać? Sunia ok. teraz jest 'puszysta' tzn. bardziej niż była przed sterylka, ale nie jest to jakiś kolosalny odskok od normy (biorac pod uwagę, że jest kudłacz), a wcale nie pilnujemy, żeby nic nie jadła oprócz swojej karmy xD Wręcz przeciwnie - jak się żyje w rodzinie cukierników, to nawet pies od czasu do czasu dostanie ciasteczko xD

Posted

a moja sunia własnie dostała pierwszą ciążę urojoną zaraz po sterylce co dla mnie było szokiem :crazyeye: bo nie wiedziałam, że ciąża urojona może się zdarzyć po sterylce, a jednak :razz: na szczęście już drugiej nie dostała :lol:

Posted

moja korunia nie przytyla po cesarce,
gierek ostatnio podawal taki zatrzyk suni z coig'u, ale powiedzial mi,
ze bardzo nie lubi tego robic, bo te zastrzyki niebezpieczne,
i ze koniecznie w ciagu 2/3 mies trzeba ciachnac.
wiec juz mamy termin za tydzien umowiony.

Posted

kako80 napisał(a):
moja korunia nie przytyla po cesarce,
gierek ostatnio podawal taki zatrzyk suni z coig'u, ale powiedzial mi,
ze bardzo nie lubi tego robic, bo te zastrzyki niebezpieczne,
i ze koniecznie w ciagu 2/3 mies trzeba ciachnac.
wiec juz mamy termin za tydzien umowiony.
I ciachnie ją w ramach akcji Arki (czyli taniej)?
W następnym tygodniu dowiem się kiedy w "naszej" lecznicy będą się odbywać ciachania w ramach tej akcji, umówię Ziutę i zacznę pertraktować z właścicielami :roll:.

Posted

amikat napisał(a):
Maciaszku - daj znac kiedy chceszja ciachać - najwyzej na moje konto caichniemy - zawsze to taniej.

Ale ja chcę Ziutkę dać na ciachanie do lecznicy na Ordona, a nie do Brynowa...

Posted

Amikat, a czy mogłabyś mi powiedzieć w jakich granicach cenowych jest sterylka na Brynowie?
Pomału też muszę zacząć o tym poważnie myśleć.. W związku z moją sunią oczywiście.