Klementynkaa Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 ech ciężki czas na adopcje... ale ZIUTKA co raz fajniejsza :) Quote
sacred PIRANHA Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 jakos ciezko z adopcjami teraz....ale trzymamy kciuki... Quote
maciaszek Posted January 26, 2008 Author Posted January 26, 2008 Słuchajcie MAM DOBRE WIEŚCI !!! tylko z jednym "ale".... Jest domek dla ZIutki. W naszym bloku :multi:!. Starsze, bardzo fajne, małżeństwo z dużym sercem! Wczorajszej nocy, po 15 latach pobytu z nimi zmarła ich sunia :(. Już wcześniej się interesowali Ziutką, ale teraz podjęli decyzję, że chcą ją przygarnąć. Byłam dziś u nich na długiej rozmowie. Bardzo poważnie i rozsądnie podchodzą do zajmowania się psem, chwalą ich inni sąsiedzi. Zresztą gołym okiem było widać, że kochali bardzo swoją sunię. Zgodzili się na sterylizację, a umowę adopcyjną, którą zostawiłam im do przeczytania zaczęli już wypełniać, jak wyskoczyłam do domu po Ziutkę :). Sunię chcieliby wziąć na początku lutego (żeby ochłonąć kilka dni po stracie swojej Cziki). Są zdecydowani na 100%. I teraz to małe "ale". Na początku będzie troszkę wydatków: szczepienie na wirusówki (45-60 zł), sterylka + usunięcie zęba (200-250 zł + 25-30 zł kubraczek posterylkowy (chyba, że ktoś ma do pożyczenia) + ew. leki po), trzeba by też suni kupić pasujący na nią kaganiec i adresówkę (ok. 20-30 zł?), czyli razem (licząc górną granicą) ok. 370 zł. Damy radę uzbierać taką kasę? Albo chociaż jej większą część? Państwo powiedzieli, że zapłacą za część rzeczy, już nawet dziś chcieli mi dawać pieniądze. Ale myślę, że powinniśmy im pomóc finansowo. Teraz, na początku. POMOŻECIE??? Nadchodzi biały potwór, Ziutka udaje, że go nie słyszy: Już nie może udawać, że nie słyszy to udaje, że jej nie ma ;-) Quote
maciaszek Posted January 26, 2008 Author Posted January 26, 2008 hanek napisał(a):Ale dobra wiadomość:) Cieszę się bardzo!Jeszcze się nie ciesz w pełni ;)... Ta dobra wiadomość jest uzależniona trochę od strony finansowej... Quote
Ambra Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 jasne ze damy rade :) kubraczek posterylkowy dostanie ode mnie po mojej dobermance - bardzo twarzowe moro, mam dwa kagance jeden z materiału jeden metalowy jak którys spasi to tez ma, a ta sterylka to i tak nie tak od razu tylko zeby sie pewnie w domku poczula wiec sie uzbiera. I miałabyś na nią oko caly czas - to by było super:multi: Quote
Izis Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 Ojej to super. Doświadczony domek i w dodatku będziesz ją mogła mieć na oku. Quote
diabelkowa Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 jasne ze damy rade! mam nadzieje ze wszyscy wplaca juz za ten bazarek... Quote
maciaszek Posted January 26, 2008 Author Posted January 26, 2008 Ambra napisał(a):jasne ze damy rade :) kubraczek posterylkowy dostanie ode mnie po mojej dobermance - bardzo twarzowe moro,Super :) :multi:. Ambra napisał(a):mam dwa kagance jeden z materiału jeden metalowy jak którys spasi to tez ma,Tak zupełnie za darmo? Tak po prostu? Tak na stałe? :) A mogłybyśmy się jakoś umówić w najbliższych dniach na jego przekazanie? Myślę, że metalowy byłby lepszy... Ambra napisał(a):I miałabyś na nią oko caly czas - to by było super:multi: Izis napisał(a):Ojej to super. Doświadczony domek i w dodatku będziesz ją mogła mieć na oku.No właśnie :lol:. diabelkowa napisał(a):jasne ze damy rade! mam nadzieje ze wszyscy wplaca juz za ten bazarek...A ile kasy już się uzbierało? Quote
epe Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 Boska wiadomość!!! Myślę,że los jest przekorny-skoro miała papiery na wyjazd to właśnie zostaje w kraju:multi:. Cieszę się bardzo! Z finansami napewno bedzie dobrze,jak zwykle sie dołożę-na nową drogę życia dla Ziuty!! Quote
ANETTTA Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 adresówki tanie na allegro ja kupilam 6.90 szt kupujac 2 trzecia gratis .... kubraczekj juz ma odpada troche wydatków nie chcieliscie aby pojechała do niemiec hehehehehhehehehehhe a ty bedziesz miec psa pod reka a nowy własciciel gratis dostanie paszport suni na wakacje hehehheheheheh Quote
Izis Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 Tylko trzeba dane u weta zaktualizowac w paszporcie i bazie danych do paszportu wpisac nowe dane kontaktowe i tel. wlascicieli - oczywiscie juz jak beda przekazane papiery. Bo sam CHIP o ile nie jest podany do bazy z danym kontaktowymi wlasciciela to niewiele daje. Quote
diabelkowa Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 29 zl... jeszcze teraz jedna licytacja do 1 lutego Quote
diana79 Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 diabelkowa napisał(a):29 zl... jeszcze teraz jedna licytacja do 1 lutego i do tego jeszcze nie mam pełnej wpłaty :shake: Quote
Edi100 Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 Tak sie cieszę!To wspaniała wiadomość:multi::multi::multi::multi: Quote
sacred PIRANHA Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 super:) ja mam kaganiec nylonowy, jak chcesz to moge podarowac:) rozmiar nr3 cokowliek to znaczy:) Quote
joaaa Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 No to byłoby suuuuuuuper!!!!!!!!! Domek na miejscu i doświadczony! Ja też mam ubranko posterylkowe, co prawda od bokserki, ale duże. W razie czego mogę wysłać. A żarcie całe w klatce,tak jak dziewczyny pisały, wtedy klatka kojarzy się z jedzeniem. Quote
Aarionne Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 Widzę, że sytuacja baaaaardzo się zmieniła :) Więc ja też muszę co nieco zmienić, Maciaszku ;) Quote
VitisVini Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 No i czy to nie wyglada jak jakiś "palec Boży" jednak, że tamten pies odszedł akurat teraz .maciaszek podjął karkołomną i heroiczna decyzję o ratowaniu Ziuty i oto cnota została nagrodzona. Bardzo podnoszące na duchu to jest. Oczywiście ja też się w lutym do Ziutki jeszcze dorzucę, niech panna idzie z dobra wyprawką do nowego domu. Quote
sacred PIRANHA Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 a gdzie sie maciaszek w to niedzielne popoludnie podziewa? Quote
maciaszek Posted January 27, 2008 Author Posted January 27, 2008 Niki-lidka napisał(a):a gdzie sie maciaszek w to niedzielne popoludnie podziewa? diabelkowa napisał(a):dobre pytanie ;) Jak to gdzie? Jak to gdzie?? w pracy oczywiście... :shake: :-( Wydatki: 115 zł - pierwsza wizyta weterynaryjna (badania, morfologia, usg jamy brzusznej, antybiotyk) 16 zł - pierwsze zakupy jedzeniowe (kurczak + ryż) 22 zł - druga wizyta weterynaryjna + leki (antybiotyk) 15 zł - drugie zakupy jedzeniowe (kurczak) 114 zł - trzecia wizyta weterynaryjna (badania krwi, usg jamy brzusznej, antybiotyk na dalsze 6 dni, płyn do czyszczenia uszu - Otifree, krople do uszu - Oridermyl) 11,50 zł - trzecie zakupy jedzeniowe (kurczak) 15,65 zł - Allegro cegiełkowe 12,93 zł - Allegro zwykłe 12,72 zł - czwarte zakupy jedzeniowe (kurczak) 25 zł - czwarta wizyta weterynaryjna (czyszczenie, kropienie uszu, zakup tabletek na robaki) 9 zł - 1,5 kg Frieskiesa 15 zł - kurczak 35 zł - piąta wizyta weterynaryjna (kontrola + antybiotyk) 15,20 zł - aukcja na Allegro (wyróżniona, pogrubiony tekst) 8,23 zł - kurczak 120 zł - paszport + chip 12,59 zł - udka i skrzydełka z kurczaka Razem: 574,82 zł Wpływy: 5 zł - cegiełka z Allegro 100 zł - wpłata od Epe :loveu: 5,00 zł - cegiełka z Allegro 20 zł - wpłata od Vitis :loveu: 80 zł - wpłata od Kaliny T. z Jaworzna 20 zł - wpłata od maggiejan :loveu: 20 zł - cegiełki Allegro 30 zł - z pozdrowieniami od Joany :loveu: 10 zł - cegiełki Allegro 30 zł - wpłata od Anny K. z Tarnobrzega :loveu: 80 zł - wpłata od Moniki F. z Bydgoszczy :loveu: 75 zł - cegiełki z Allegro 20 zł - cegiełki z Allegro 20 zł - szasztin :loveu: 30 zł - ponownie szasztin :loveu: :loveu: 66,06 zł - Allegrowicz Tyranozaur (skąd inąd mi znany :smile: ), który ma serce :loveu: i wpłacił tyle, zamiast 5 zł :loveu: 10 zł - Ula_czarnuszka (bazarek) :lol: 10 zł - Rybcia. (bazarek) :lol: 7 zł - makatka (bazarek) :lol: 10,70 zł - maggiejan (bazarek) :lol: 5 zł - BoUnTy (bazarek) :lol: 25 zł - Vitis Vini :loveu: 11,70 zł - Kasia_777 (bazarek) :lol: 60 zł - wpłata od Moniki F. z Bydgoszczy :loveu: Razem: 750,46 zł :multi: :multi: W sumie: + 175,64 :multi: Kochani, niepokoi mnie, że Ziutka się wciąż się drapie... Już 6 dni minęło od podania jej Fiprexu. Pcheł nie ma. Ciągle się drapie. Po szyi i po zadku. Tylko w tych dwóch miejscach. I wyskoczyła jej łysa plamka po drugiej stronie pyska (tak między wąsami)... Pisałam Wam w środę, że wetka w Brynowie podejrzewa nużeńca/grzybicę/alergię, a nasz wet powiedział, żeby się na razie nie stresować, tylko obserwować. No więc obserwuję i niepokoi mnie ta druga łysinka i to ciągłe drapanie. Może to jakaś alergia? Co to może być??? Kurcze mam nadzieję, że się nic teraz nie pokomplikuje jak już domek jest i czeka :-( :shake:. Quote
jayo Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 A ode mnie za bazarek pieniazki nie doszly ? :-( Super, ze Ziuta bedzie miala domek bez bialego potwora :evil_lol: Quote
maciaszek Posted January 27, 2008 Author Posted January 27, 2008 jayo napisał(a):A ode mnie za bazarek pieniazki nie doszly ? :-(Nie do mnie chyba miały dojść, tylko do Diany79, która potem wyśle mi kasę zbiorczą za bazarek :). Quote
Recommended Posts