maciaszek Posted January 22, 2008 Author Posted January 22, 2008 Zakończył się pierwszy z moich bazarków. Uzbierało się z niego prawie 45 zł (44 z groszami) :)! Quote
maciaszek Posted January 23, 2008 Author Posted January 23, 2008 No to jesteśmy po wizycie w Brynowie. Ziuta zachipowana, stała się też posiadaczką paszportu. Przyjemność ta kosztowała 120 zł. Pani doktor zauważyła niepokojącą łysinkę na pycholu suni i na łokciu (nużeniec? grzybica?). Skonsultowaliśmy to z wetem, u którego leczy się Ziutka. Nakazał na razie obserwację. Nie zaniepokoiło go to mocno, ale powiedział, że jeśli te zmiany się powiększą lub zacznie się z nich coś sączyć itp., itd. to żeby przyjść, zrobi wtedy zeskrobinę. Na razie nakazał się nie przejmować. Kupiliśmy dziś też większą ilość udek i skrzydełek z kurczaka - będzie na 2 gotowania. Aktualizacja rozliczeń: Wydatki: 115 zł - pierwsza wizyta weterynaryjna (badania, morfologia, usg jamy brzusznej, antybiotyk) 16 zł - pierwsze zakupy jedzeniowe (kurczak + ryż) 22 zł - druga wizyta weterynaryjna + leki (antybiotyk) 15 zł - drugie zakupy jedzeniowe (kurczak) 114 zł - trzecia wizyta weterynaryjna (badania krwi, usg jamy brzusznej, antybiotyk na dalsze 6 dni, płyn do czyszczenia uszu - Otifree, krople do uszu - Oridermyl) 11,50 - trzecie zakupy jedzeniowe (kurczak) 15,65 - Allegro cegiełkowe 12,93 - Allegro zwykłe 12,72 - czwarte zakupy jedzeniowe (kurczak) 25 zł - czwarta wizyta weterynaryjna (czyszczenie, kropienie uszu, zakup tabletek na robaki) 9 zł - 1,5 kg Frieskiesa 15 zł - kurczak 35 zł - piąta wizyta weterynaryjna (kontrola + antybiotyk) 15,20 - aukcja na Allegro (wyróżniona, pogrubiony tekst) 8,23 - kurczak 120 zł - paszport + chip 12,59 - udka i skrzydełka z kurczaka Razem: 574,82 zł Wpływy: 5 zł - cegiełka z Allegro 100 zł - wpłata od Epe :loveu: 5,00 zł - cegiełka z Allegro 20 zł - wpłata od Vitis :loveu: 80 zł - wpłata od Kaliny T. z Jaworzna 20 zł - wpłata od maggiejan :loveu: 20 zł - cegiełki Allegro 30 zł - z pozdrowieniami od Joany :loveu: 10 zł - cegiełki Allegro 30 zł - wpłata od Anny K. z Tarnobrzega :loveu: 80 zł - wpłata od Moniki F. z Bydgoszczy :loveu: 75 zł - cegiełki z Allegro 20 zł - cegiełki z Allegro 20 zł - szasztin :loveu: 30 zł - ponownie szasztin :loveu: :loveu: 66,06 - Allegrowicz Tyranozaur (skąd inąd mi znany :smile: ), który ma serce :loveu: i wpłacił tyle, zamiast 5 zł :loveu: Razem: 611,06 zł :multi: W sumie: +36,24... Ziuta za kratami ;) Quote
Edi100 Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Maciaszku, nakryj klateczkę tak do połowy, jakby daszek.Ona wtedy będzie czuła się w niej bezpieczniej:) Quote
maggiejan Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Podobno Ziutka za granicę wybiera się? A jak jej się w tej klatce podoba...? Bezpiecznie, ale mało wygodnie chyba... Bazarek na Ziutke się chyba skończył, a ja licytowałam coś...zaraz tam zajrzę... Quote
sacred PIRANHA Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 maciaszek czyli wygralam? czy ten bazarek jeszcze aktywny i ktos sie bedzie bil?:) PS...wejdz na watek Norda (shar-pei) ...tekst do allegro juz jest:) Quote
maciaszek Posted January 23, 2008 Author Posted January 23, 2008 [quote name='Edi100']Maciaszku, nakryj klateczkę tak do połowy, jakby daszek.Ona wtedy będzie czuła się w niej bezpieczniej:)Nakryliśmy po kilku godzinach, te zdjęcia są z początku "pobytu" klatki u nas. [quote name='maggiejan']Podobno Ziutka za granicę wybiera się?Jak dobrze pójdzie... A jak jej się w tej klatce podoba...? Bezpiecznie, ale mało wygodnie chyba...Na początku ją lubiła, ale po pierwszym zamknięciu jej na 4 spusty i wyjściu w z domu przestała kennelik kochać. Czasem się tam kładzie, tak sama z siebie, ale rzadko. A jeśli chodzi o wygodę to całkiem w porządku jest :). [quote name='Niki-lidka']maciaszek czyli wygralam? czy ten bazarek jeszcze aktywny i ktos sie bedzie bil?:)Ten bazarek jest jeszcze aktywny, do 29.01. [quote name='diabelkowa']a ja podniose :))Dzięki :). Quote
joaaa Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Maciaszku, bo z klatką trzeba ćwiczyć, żeby utrwalić lubienie. Czyli całe żarcie i smakołyki jakie dostaje, to w klatce. I klatka powinna stać w jakimś zacisznym miejscu, nie na środku i nie w przejściu. I zamykać ją jak jesteście w domu, na trochę, z jakimś smakołykiem. Quote
Izis Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 I zakryć czymś nieprzezroczystym ale przewiewnym (np.) kolorowe przescieradlo od stron gdzie styka sie z bialym tyranem ;-) zeby dac malej chocby minimalne poczucie bezpieczenstwa tam. Quote
maciaszek Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 joaaa napisał(a):Maciaszku, bo z klatką trzeba ćwiczyć, żeby utrwalić lubienie. Czyli całe żarcie i smakołyki jakie dostaje, to w klatce. I klatka powinna stać w jakimś zacisznym miejscu, nie na środku i nie w przejściu. I zamykać ją jak jesteście w domu, na trochę, z jakimś smakołykiem.Jedzenie też w klatce??? O zaciszne miejsce w tak małym mieszkaniu strasznie trudno. Bo nawet jak takowe się znajdzie to klatki się tam nie wciśnie... Jeśli chodzi o zamykanie jej w klatce ze smakołykiem to jest mały problem. Ona da się zamknąć i będzie sobie pałaszować, ale Bazyl jej nie da spokoju, będzie zazdrosny i zapamięta sobie, że ona dostała i boję się, że to się źle odbije na ich stosunkach, które i tak nie są kolorowe :shake:. Nawet jeśli dostaną oba na raz - Ziutka w klatce, Bazyl w pokoju to on nim ona na dobre się zabierze do jedzenia to on swoje "wciągnie nosem" i będzie się czaił i na jej... Izis napisał(a):I zakryć czymś nieprzezroczystym ale przewiewnym (np.) kolorowe przescieradlo od stron gdzie styka sie z bialym tyranem ;-) zeby dac malej chocby minimalne poczucie bezpieczenstwa tam. Klatka już od kilku dni jest przykryta :). Izis, jak wyglądają "niemieckie sprawy"? Daria_13 napisał(a):dałam sunię na forum zwierzakiDziękuję :). Quote
Klementynkaa Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 maciaszku, FIZIA od samego początku dostaje jedzonko w klatce, tak się wyrobiła, że jak widzi w moim ręku miskę to biegnie aż na zakretach się przewraca! musi być maximum dobrych skojarzeń z klatką :) Quote
sacred PIRANHA Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 zarcie w klatce to podstawa...ja jak ide z miska to Abi prawie rozwala klatke tak do niej wpada...a jesli chodzi o smakolyki to tez czesto ja z nimi zamykaj tam...bazylowi daj proporcjonalnie 10 razy wiecej zeby nie wyrobil sie pierwszy:) Quote
maciaszek Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 [quote name='diabelkowa']co tam ciekawego u waS?Chyba nic ciekawego. Ziutka zżyta z nami już mocno, zbyt mocno :placz:. Dziś urządzała sceny jak wyszłam do pracy (mimo, że została z TŻetem). [quote name='Niki-lidka']a jesli chodzi o smakolyki to tez czesto ja z nimi zamykaj tam...bazylowi daj proporcjonalnie 10 razy wiecej zeby nie wyrobil sie pierwszy:)Kurcze, to chyba musiałabym go przestać karmić... Już przytył podczas pobytu Ziuty :shake:. [quote name='halbina']Nie ma różowo... :roll:Ano nie ma. Cieszę się, że ją uratowaliśmy, ani trochę nie żałuję, ale szczerze mówiąc to nie jest dobry moment na jej pobyt u nas... A tu Ziuta spacerowa: Podglądająca Bazyla i ucząca się od niego wypatrywania kotów: Quote
sacred PIRANHA Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 no no ona juz wyglada jak czlowiek nareszcie:):):) Quote
Edi100 Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Niki-lidka napisał(a):no no ona juz wyglada jak czlowiek nareszcie:):):) Tak:) Śliczna Panna. Domku przybywaj szybko i pokochają panienkę:):loveu: Quote
maciaszek Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 Niki-lidka napisał(a):no no ona juz wyglada jak czlowiek nareszcie:):):)Tylko dlaczego nikt jej nie chce??? :placz: Quote
Edi100 Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 maciaszku, będzie cięzko się rozstać z Zuitką. Znam to, Foke wyadoptowałam do wawy i wróciłam z Nią do domu. Dom nie był taki jak się zapowiadał, a ja zaryczana przywiozłam ją do domu(400km). Lekko nie jest, bo Ona "ma z głową" problem:( Potrafi pogryźć i ciągle szczekać, i boi się spacerów.Zdominowała mojego Dropsa:shake: Ale, kofam te moją tymczasowiczkę tak bardzo że obiecałam jej dozywocie u mnie. Quote
maciaszek Posted January 25, 2008 Author Posted January 25, 2008 Zapomniałam o aktualizacji rozliczeń, więc przybywam ponownie :). Wydatki: 115 zł - pierwsza wizyta weterynaryjna (badania, morfologia, usg jamy brzusznej, antybiotyk) 16 zł - pierwsze zakupy jedzeniowe (kurczak + ryż) 22 zł - druga wizyta weterynaryjna + leki (antybiotyk) 15 zł - drugie zakupy jedzeniowe (kurczak) 114 zł - trzecia wizyta weterynaryjna (badania krwi, usg jamy brzusznej, antybiotyk na dalsze 6 dni, płyn do czyszczenia uszu - Otifree, krople do uszu - Oridermyl) 11,50 zł - trzecie zakupy jedzeniowe (kurczak) 15,65 zł - Allegro cegiełkowe 12,93 zł - Allegro zwykłe 12,72 zł - czwarte zakupy jedzeniowe (kurczak) 25 zł - czwarta wizyta weterynaryjna (czyszczenie, kropienie uszu, zakup tabletek na robaki) 9 zł - 1,5 kg Frieskiesa 15 zł - kurczak 35 zł - piąta wizyta weterynaryjna (kontrola + antybiotyk) 15,20 zł - aukcja na Allegro (wyróżniona, pogrubiony tekst) 8,23 zł - kurczak 120 zł - paszport + chip 12,59 zł - udka i skrzydełka z kurczaka Razem: 574,82 zł Wpływy: 5 zł - cegiełka z Allegro 100 zł - wpłata od Epe :loveu: 5,00 zł - cegiełka z Allegro 20 zł - wpłata od Vitis :loveu: 80 zł - wpłata od Kaliny T. z Jaworzna 20 zł - wpłata od maggiejan :loveu: 20 zł - cegiełki Allegro 30 zł - z pozdrowieniami od Joany :loveu: 10 zł - cegiełki Allegro 30 zł - wpłata od Anny K. z Tarnobrzega :loveu: 80 zł - wpłata od Moniki F. z Bydgoszczy :loveu: 75 zł - cegiełki z Allegro 20 zł - cegiełki z Allegro 20 zł - szasztin :loveu: 30 zł - ponownie szasztin :loveu: :loveu: 66,06 zł - Allegrowicz Tyranozaur (skąd inąd mi znany :smile: ), który ma serce :loveu: i wpłacił tyle, zamiast 5 zł :loveu: 10 zł - Ula_czarnuszka (bazarek) :lol: 10 zł - Rybcia. (bazarek) :lol: 7 zł - makatka (bazarek) :lol: 10,70 zł - maggiejan (bazarek) :lol: 5 zł - BoUntY (bazarek) :lol: 25 zł - Vitis Vini :loveu: Razem: 678,76 zł :multi: W sumie: + 103,94 :multi: Quote
Izis Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 Na razie Ziutka jest tutaj. Edytka ją tam umieściła. Będzie miała swoja niemieckojezyczna stronke o niej - jak każdy z cieżkich przypadkow. Tekst juz wyslalam do Edytki. http://www.czworonogi.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=7&Itemid=1 Jak coś poprawić w tekście czy uaktualnić to daj proszę znać. Quote
diabelkowa Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 dobrze ze juzz ciagle na plusie jestescie :) Quote
maciaszek Posted January 25, 2008 Author Posted January 25, 2008 [quote name='Izis']Na razie Ziutka jest tutaj. Edytka ją tam umieściła. Będzie miała swoja niemieckojezyczna stronke o niej - jak każdy z cieżkich przypadkow. Tekst juz wyslalam do Edytki. http://www.czworonogi.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=7&Itemid=1 Jak coś poprawić w tekście czy uaktualnić to daj proszę znać. Jedyną rzecz, którą trzeba by zmienić to czas za jaki Ziutka będzie mogła być zaszczepiona. To już za jakieś 10 dni, a nie 3 tygodnie. Poza tym ok :). [quote name='diabelkowa']dobrze ze juzz ciagle na plusie jestescie :)I to na większym jeszcze o 10,70 zł :). Wydatki: 115 zł - pierwsza wizyta weterynaryjna (badania, morfologia, usg jamy brzusznej, antybiotyk) 16 zł - pierwsze zakupy jedzeniowe (kurczak + ryż) 22 zł - druga wizyta weterynaryjna + leki (antybiotyk) 15 zł - drugie zakupy jedzeniowe (kurczak) 114 zł - trzecia wizyta weterynaryjna (badania krwi, usg jamy brzusznej, antybiotyk na dalsze 6 dni, płyn do czyszczenia uszu - Otifree, krople do uszu - Oridermyl) 11,50 zł - trzecie zakupy jedzeniowe (kurczak) 15,65 zł - Allegro cegiełkowe 12,93 zł - Allegro zwykłe 12,72 zł - czwarte zakupy jedzeniowe (kurczak) 25 zł - czwarta wizyta weterynaryjna (czyszczenie, kropienie uszu, zakup tabletek na robaki) 9 zł - 1,5 kg Frieskiesa 15 zł - kurczak 35 zł - piąta wizyta weterynaryjna (kontrola + antybiotyk) 15,20 zł - aukcja na Allegro (wyróżniona, pogrubiony tekst) 8,23 zł - kurczak 120 zł - paszport + chip 12,59 zł - udka i skrzydełka z kurczaka Razem: 574,82 zł Wpływy: 5 zł - cegiełka z Allegro 100 zł - wpłata od Epe :loveu: 5,00 zł - cegiełka z Allegro 20 zł - wpłata od Vitis :loveu: 80 zł - wpłata od Kaliny T. z Jaworzna 20 zł - wpłata od maggiejan :loveu: 20 zł - cegiełki Allegro 30 zł - z pozdrowieniami od Joany :loveu: 10 zł - cegiełki Allegro 30 zł - wpłata od Anny K. z Tarnobrzega :loveu: 80 zł - wpłata od Moniki F. z Bydgoszczy :loveu: 75 zł - cegiełki z Allegro 20 zł - cegiełki z Allegro 20 zł - szasztin :loveu: 30 zł - ponownie szasztin :loveu: :loveu: 66,06 zł - Allegrowicz Tyranozaur (skąd inąd mi znany :smile: ), który ma serce :loveu: i wpłacił tyle, zamiast 5 zł :loveu: 10 zł - Ula_czarnuszka (bazarek) :lol: 10 zł - Rybcia. (bazarek) :lol: 7 zł - makatka (bazarek) :lol: 10,70 zł - maggiejan (bazarek) :lol: 5 zł - BoUntY (bazarek) :lol: 25 zł - Vitis Vini :loveu: 10,70 zł - Kasia_777 (bazarek) :lol: Razem: 689,46 zł :multi: W sumie: + 114,64 :multi: Quote
Recommended Posts