maciaszek Posted January 20, 2008 Author Posted January 20, 2008 Nie miałam pojęcia, że taki kennel zajmuje AŻ tyle miejsca. Do małych, blokowych mieszkanek niezbyt się nadaje (chociaż jak trzeba to trzeba...). Biały potwór też chciał koniecznie sprawdzić co to :evil_lol: Ale na dłuższą metę nie był zainteresowany (i dobrze!). Quote
epe Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 A biały potwór pewnie się cieszy na taki widok i myśli sobie: "dobrze jej tak,po co przyszła do naszego domu!" Fajne zdjecia! Quote
halbina Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 mój kennel jest chyba większy... nawet dog wchodzi, tylko musi sie schylić... Quote
maciaszek Posted January 20, 2008 Author Posted January 20, 2008 halbina napisał(a):mój kennel jest chyba większy... nawet dog wchodzi, tylko musi sie schylić...Zastanawiałam się nad zamówieniem większej klatki, ale (będzie to klatka "przechodnia", sfinansowana została z "katowickiego" konta, dla psów schroniskowych) doszłyśmy do wniosku, że raczej bydlaków do trzymania w kennelu wyciągać nie będziemy, a poza tym mniejsza klatka mniej waży i mniej miejsca zajmuje (choć i tak mi się wydaje, że ta zajmuje pół domu...:roll:). P.S. Do tej też wszedł dog. Tyle, że argentyński ;). Quote
sacred PIRANHA Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 hehhe ciesze sie,ze kennel sie Ziutce spodobal...mowilam,ze to dobry pomysl:) sprawdzony sposob na wprowadzanie nowych domownikow i odchowywanie szczeniat:):):) ile kosztowal? Quote
maciaszek Posted January 21, 2008 Author Posted January 21, 2008 [quote name='Niki-lidka']hehhe ciesze sie,ze kennel sie Ziutce spodobal...mowilam,ze to dobry pomysl:) sprawdzony sposob na wprowadzanie nowych domownikow i odchowywanie szczeniat:):):) ile kosztowal? Wczoraj się podobał, dzisiaj z rana też. Dopóki jej nie zamknęliśmy i nie wyszliśmy z domu... Już jej się nie podoba :shake:. Niestety nie było czasu na oswajanie jej z takimi sytuacjami... Na razie jest obrażona na kennel. A klatka kosztowała 207 zł. Transport gratis. Aktualizacja wydatków: Wydatki: 115 zł - pierwsza wizyta weterynaryjna (badania, morfologia, usg jamy brzusznej, antybiotyk) 16 zł - pierwsze zakupy jedzeniowe (kurczak + ryż) 22 zł - druga wizyta weterynaryjna + leki (antybiotyk) 15 zł - drugie zakupy jedzeniowe (kurczak) 114 zł - trzecia wizyta weterynaryjna (badania krwi, usg jamy brzusznej, antybiotyk na dalsze 6 dni, płyn do czyszczenia uszu - Otifree, krople do uszu - Oridermyl) 11,50 - trzecie zakupy jedzeniowe (kurczak) 15,65 - Allegro cegiełkowe 12,93 - Allegro zwykłe 12,72 - czwarte zakupy jedzeniowe (kurczak) 25 zł - czwarta wizyta weterynaryjna (czyszczenie, kropienie uszu, zakup tabletek na robaki) 9 zł - 1,5 kg Frieskiesa 15 zł - kurczak 35 zł - piąta wizyta weterynaryjna (kontrola + antybiotyk) 15,20 - aukcja na Allegro (wyróżniona, pogrubiony tekst) 8,23 - kurczak Razem: 442,23 zł Wpływy: 5 zł - cegiełka z Allegro 100 zł - wpłata od Epe :loveu: 5,00 zł - cegiełka z Allegro 20 zł - wpłata od Vitis :loveu: 80 zł - wpłata od Kaliny T. z Jaworzna 20 zł - wpłata od maggiejan :loveu: 20 zł - cegiełki Allegro 30 zł - z pozdrowieniami od Joany :loveu: 10 zł - cegiełki Allegro 30 zł - wpłata od Anny K. z Tarnobrzega :loveu: 80 zł - wpłata od Moniki F. z Bydgoszczy :loveu: 75 zł - cegiełki z Allegro 20 zł - cegiełki z Allegro 20 zł - szasztin :loveu: 30 zł - ponownie szasztin :loveu: :loveu: 66,06 - Allegrowicz Tyranozaur (skąd inąd mi znany :smile: ), który ma serce :loveu: i wpłacił tyle, zamiast 5 zł :loveu: Razem: 611,06 zł :multi: W sumie: +168,83 :multi: :multi: Ponieważ Ziutka od kilku dni się drapie (chyba pchły ją napadły) zakropiliśmy ją dziś Fiprexem. Nie ujęłam tego w wydatkach, bo to taki nasz prezent dla suni :). Quote
kama_i_ja Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Eee moim zdaniem klatka idealna (wielkościowo);) Pasuje Ziutce jak ulał. Mam nadzieję, że będzie służyć nam i katowickim psom. Quote
maciaszek Posted January 21, 2008 Author Posted January 21, 2008 Ach, zapomniałam napisać, że pani z rynku jednak się nie zdecydowała na Ziutkę... :( Quote
maciaszek Posted January 21, 2008 Author Posted January 21, 2008 szasztin napisał(a):A masz jakiś kontakt z Izis?Obiecałam Izis, że odezwę się jak coś się wyjaśni z zainteresowanymi domkami. Czekam jeszcze na telefon pani z Zabrza. Quote
maciaszek Posted January 21, 2008 Author Posted January 21, 2008 Jak na razie pani sie nie odezwała :(. Quote
halbina Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 no to szanse, że sie odezwie... maleją... :roll: Quote
diabelkowa Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 kurcze a taka juz bylam pewna ze bedzie miec dom... Quote
maciaszek Posted January 21, 2008 Author Posted January 21, 2008 halbina napisał(a):no to szanse, że sie odezwie... maleją... :roll:I zmalały do zera :-(. Zaraz będę pisać do Izis. Quote
Peter Beny Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Oj nie dobrze, sunia na pierwszą , może ktoś cię wypatrzy ;) Quote
maciaszek Posted January 22, 2008 Author Posted January 22, 2008 Izis odpisała, że będzie szukała Ziutce domu za granicą. Proponuje też, żeby jak najszybciej załatwić suni paszport i chip, żeby miała na wszelki wypadek, gdyby znalazł się domek i szybki transport (może nawet w tym tygodniu by tak było, ale to nic pewnego). I tu mam pytanie do Was, osób zasilających Ziutkowe konto - co Wy na to? To koszt 120 zł. Ja mam wątpliwości takiej natury: jeśli dom w Niemczech nie znajdzie się tak szybko, natomiast znajdzie się dom w Polsce to czy nie lepiej zostawić tą kasę na dołożenie się do sterylki albo zaszczepienie suni? A jeśli dom za granicą się znajdzie to wtedy zachipować małą i wyrobić paszport. Może sieję niepotrzebne zamieszanie. Chciałam was spytać o zdanie. Choćby też dlatego, że nie mam kompletnie doświadczenia w takich sprawach. Mam jutro jechać zapaszportować i zachipować Ziutę? A tu Ziuta śpiąca: I Ziuta "pokręcona" Quote
szasztin Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Najlepiej było by zrobić wszystko! Ale nie da rady!! Wydaje mi sie że warto zachipować i zrobic paszport! Czy starczy Ci składkowej kasy! Ja moge dorzucić juz tylko 20,00zł:( A jak znajdzie sie domek w Polsce to przyda im sie paszport. Co do sterylki to jaki to jest koszt? Może osobno na to pozbierać??? Co myslicie??? Quote
maciaszek Posted January 22, 2008 Author Posted January 22, 2008 Na koncie Ziutki jest 168 zł. Po wyrobieniu paszportu i zachipowaniu zostanie 48 zł. Jeśli sunia zostanie tu to czeka ją szczepienie na wirusówki (ok. 50 zł) i sterylka + usunięcie zęba (ok. 250 zł). Oczywiście jeśli znajdzie domek w kraju to te koszty pewnie pokryje domek, ale niektórym domkom trzeba by trochę pomóc finansowo.... Quote
szasztin Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 No to może jeszcze zrzutka na Ziutę! Kto co może oferować!! A jak Bazarki!!! Quote
maciaszek Posted January 22, 2008 Author Posted January 22, 2008 Z mojego, kończącego się dziś, bazarku będą 43 zł. Z kończącego się za tydzień jest na razie 20 zł. Quote
epe Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Wyrobić paszport i zaczipować nie zawadzi,skoro są na to pieniążki! A jak zostanie w kraju to sie jakoś poskładamy na całą resztę! Przecież w końcu coś się "wyklaruje",a gdyby znalazła fajny domek w Niemczech,to można nie zdążyć potem z wyrabianiem papierów! Wiem,że wolałabyś,aby domek był w Polsce /ja też!/-ale kiedy on się znajdzie? To może trochę potrwać!! Jeśli możesz wytrzymać z tym wszystkim- to czekaj na domek tu,a jeśli jest Ci /i psu/ ciężko to "bierz co dają"-oczywiście taki pewny w 100%!!! Quote
diabelkowa Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 moj bazarek tragiczny... w sumie powinno z niego przyjsc narazie 29 zl tzn jesli nikt nie przebije licytacji bo jest do dzis Quote
VitisVini Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Zaczipowac i opaszportować jak najbardziej. Nie ma co "wybrzydzać", jakby mogła pojechać za granice to niech jedzie, napewno są to sprawdzone domy tam. A jak się tutaj uda to przecież faktycznie można potem wspomóc domek w sterylizacji, bo nie zajonc;) on i nie ucieknie. Coz tam jeszcze poskrobię na nieboraczke też, to doślę. Damy radę.Jak na razie finansowo świetnie idzie:lol: Tylko ten ząb strasznie drogi. A jakbyś maciaszku nitkę uwiązała i do klamki- wiesz te stare sposoby:evil_lol: Quote
Recommended Posts