Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szkoda byłoby domku, bo Pani przez GG wydawała się fajna i odpowiedzialna, no i Ziuta miałaby swój ogródek. Myślę, że jak Pan zobaczy Ziutkę, to się zabuja i nie pozwoli jej odjechać.;]
Moja suka też gania koty na dworze, a jak dogoni to tylko wącha, więc mam nadzieję, że i Ziuta da się do kotków przekonać. Co innego kot obcy, a co innego swój domowy.
Czymam kciuki za pozytywną dla Ziuty decyzję Pana.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='diabelkowa']jutro wtorek i sie wszystko okazeJuż się okazało...:placz:.

[quote name='diabelkowa']mysle ze ta pani bedzie potrafila uzyc tajej brani kazdej kobiety- kobiecych wdziekow i pan da sie namowic a Ziutka wzamian polubi koty :)Nie udało się. Ziutka by koty polubiła, ale mąż nie dał się przekonać...:-(

[quote name='szasztin']Znów banery i plakaty po okolicy i w psich gazetkach i ktoś na pewno sie znajdzie. No i jak już bedzie aukcja to rozpropaguje ją na wolfdogu- tam sie udzielam ( bo mam wilczaka). Znam wielu ludzi i myślę że uzbieramy niezłą sumkę.
W jakiej okolicy szukamy hoteliku? Moze coś poruszę i coś znajdziemy!
Maciaszek - jak sa potrzebne jakieś pieniążki na Sunie - daj znać!
Ziutka na razie jest na plusie, ale zaraz czeka ją szczepienie na wirusówki i trzeba będzie kupić jedzenie, więc kasa zawsze jakaś się przyda.
Wystawię na nią drugi bazarek, może na tym ludzie będą coś kupować :roll:.

Akcja plakatowania i ogłaszania jak najbardziej wskazana!

[quote name='jayo']Trzymam kciuki, zeby jednak panienka do kojca nie trafila...

[quote name='Niki-lidka']hotelik jest w janowie lubelskim...(a wlasciwie to kolo)
prowadzi go bardzo fajna dziewczyna z mezem...
maja chyba 15zl/dobe
dla Ziutki bylby boks z racji jej wielkosci, miejsce jest od 22 stycznia (jak psina wyjedze do domku) bo kolezanka bardzo pilnuje ilosci miejsc ze wgleldu na to ze sami zajmuja sie wszytskimi psami, chca miec wlasciwa ilosc zeby moc lepiej sie nimi zajmowac...no i np jak byly mrozy to wszytskie psy jakie mieli zgarneli do domu takze wazne jest dla nich zeby nie przesadzic z iloscia:)
to jest wyjscie awaryjne, trzeba by nadal szukac domku caly czas...ale wiem ze u niej Ziutke nic zlego by nie spotkalo....
Wiem, że hotelik czy kojec to nie takie straszne zło i miejsce o wiele lepsze niż schronisko, ale mam mieszane uczucia. To strasznie trudne zawozić psiaka, który się zadomowił i wyraźnie dobrze mu w 4 ścianach, do kojca, gdzie na dodatek będzie miał sporadyczny kontakt z ludźmi :-(.
Kurcze... co robić? U nas może zostać jeszcze jakiś czas (choć sytuacja na linii Bazyl-Ziuta wciąż napięta), ale niezbyt długo - kilka dni, tydzień...

[quote name='zona']Szkoda byłoby domku, bo Pani przez GG wydawała się fajna i odpowiedzialna, no i Ziuta miałaby swój ogródek. Myślę, że jak Pan zobaczy Ziutkę, to się zabuja i nie pozwoli jej odjechać.;]
Moja suka też gania koty na dworze, a jak dogoni to tylko wącha, więc mam nadzieję, że i Ziuta da się do kotków przekonać. Co innego kot obcy, a co innego swój domowy.
Czymam kciuki za pozytywną dla Ziuty decyzję Pana.
Domek naprawdę byłby fajny. Pani zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie. Ziuta miałaby tam dobre życie. Ale co z tego, skoro mąż pani się nie zgodził na ani jednego zwierzaka więcej. Absolutnie :-(. I myślę, że nie tylko nam jest przykro, ale tej pani też...

Na razie jestem przybita... Jak się troszkę pozbieram to pomyślę co tu robić...

Posted

Maciaszek może wstawisz tak jak ostatnio aukcję charytatywną na allegro - z nowymi zdjęciami i takimi tam) i jeszcze raz adopcyjną. No i od nowa powstawiamy ogłoszenia o poszukiwaniu domku. Dobrze że choć jeszcze kilka dni może być u Ciebie:).
Jak nic nie znajdziemy a ty już nie dasz rady - to będzie hotelik ( mam nadzieję że na krótki czas). DAMY RADĘ!!!
Maciaszek daj znać co mozesz sama zrobić a w czym potrzebujesz pomocy.
Jak wystawisz aukcje na allegro - to ja mogę je podłączyć np. do wolfdoga itp.

Posted

Aha dorzuciłam na Twoje konto 20,00zł. Może coś jeszcze wyskrobię. 150 zł wolę trzymać na hotelik - na czarna godzinę. Jakbys coś dla małej potrzebowała to daj znać na priva. Chetnie pomogę.

Posted

[quote name='szasztin']Maciaszek może wstawisz tak jak ostatnio aukcję charytatywną na allegro - z nowymi zdjęciami i takimi tam) i jeszcze raz adopcyjną.

Jak wystawisz aukcje na allegro - to ja mogę je podłączyć np. do wolfdoga itp.
Ziutka ma Allegro adopcyjne: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=294170806 Jak się skończy wystawię nowe. Jak dotąd ma prawie tysiąc wyświetleń, 1 obserwującego i ZERO zapytań, zainteresowania...:placz:

Maciaszek daj znać co mozesz sama zrobić a w czym potrzebujesz pomocy.
Wszystkie aktualne info są w pierwszym poście na wątku. Tam jest też spis stron, na których Ziutka ma ogłoszenia. Jeśli możecie ją wrzucić na jakieś inne to bardzo o to proszę!
Przypominam tez o pięknych plakatach, zrobionych przez Hanek.

[quote name='szasztin']Aha dorzuciłam na Twoje konto 20,00zł. Może coś jeszcze wyskrobię. 150 zł wolę trzymać na hotelik - na czarna godzinę. Jakbys coś dla małej potrzebowała to daj znać na priva. Chetnie pomogę.Dziękuję bardzo :loveu:.

Wydatki:
115 zł - pierwsza wizyta weterynaryjna (badania, morfologia, usg jamy brzusznej, antybiotyk)
16 zł - pierwsze zakupy jedzeniowe (kurczak + ryż)
22 zł - druga wizyta weterynaryjna + leki (antybiotyk)
15 zł - drugie zakupy jedzeniowe (kurczak)
114 zł - trzecia wizyta weterynaryjna (badania krwi, usg jamy brzusznej, antybiotyk na dalsze 6 dni, płyn do czyszczenia uszu - Otifree, krople do uszu - Oridermyl)
11,50 - trzecie zakupy jedzeniowe (kurczak)
15,65 - Allegro cegiełkowe
12,93 - Allegro zwykłe
12,72 - czwarte zakupy jedzeniowe (kurczak)
25 zł - czwarta wizyta weterynaryjna (czyszczenie, kropienie uszu, zakup tabletek na robaki)
Razem: 359,80 zł

Wpływy:
5 zł - cegiełka z Allegro
100 zł - wpłata od Epe :loveu:
5,00 zł - cegiełka z Allegro
20 zł - wpłata od Vitis :loveu:
80 zł - wpłata od Kaliny T. z Jaworzna
20 zł - wpłata od maggiejan :loveu:
20 zł - cegiełki Allegro
30 zł - z pozdrowieniami od Joany :loveu:
10 zł - cegiełki Allegro
30 zł - wpłata od Anny K. z Tarnobrzega :loveu:
80 zł - wpłata od Moniki F. z Bydgoszczy :loveu:
75 zł - cegiełki z Allegro
20 zł - cegiełki z Allegro
Razem: 495 zł :multi:

W sumie: +135,20:multi: :multi: :multi:

A teraz prośba gorąca do wszystkich!!!!

Porozsyłajcie do znajomych, których macie na gg taki tekst (z prośbą by posłali dalej):
[SIZE=2]Niepowtarzalna sunia!

Mieszaniec owczarka niemieckiego.Z pięknym, puszystym ogonem - "lisią kitą" do samej ziemi i bardzo gęstą sierścią. Jak przystało na prawdziwą damę nigdy nie człapie, lecz porusza się "zwiewnie" i elegancko - miękkim, cichym, sprężystym chodem kota. Zachowuje dystans wobec obcych, ale do ludzi jest nastawiona bardzo życzliwie. Na szczęście nie ma za sobą złej przeszłości (na pewno nigdy nie była bita), ale najprawdopodobniej nie była też rozpieszczana (dopiero się uczy jaką przyjemność może sprawić głaskanie). Ma około 4 lat.
W ciągu tygodniowego pobytu pod naszych dachem (po zabraniu jej ze schroniska) dała się poznać jako zdolna, sprytna i niewątpliwie inteligentna istota. Jest nauczona czystości. Bardzo spokojna i zrównoważona. Ładnie chodzi na smyczy i jeździ samochodem. Toleruje inne psy (niezależnie od płci).
Sunia szuka domu!!! Osoby, u których jest są tylko przystankiem na jej drodze do nowego kochającego domu. Dali jej dach nad głową, gdy tego najbardziej potrzebowała, a teraz jest już gotowa poznać nowych opiekunów. Kontakt: 605 788 166 (proszę NIE dzwonić przed 11.00), maciaszek@plusnet.pl, gg: 4204702.
Wątek suni na dogomanii (tam też zdjęcia): http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=102525

Posted

Poradźcie, co robić?
Jeśli za moment zostanę sama z dwoma psami, normalnie przy tym funkcjonując (pracując itp.) to obawiam się, że zakończy się to tragedią :(! Bazyl będąc ze mną sam (bez TZta) będzie tysiąc razy bardziej zazdrosny... w pewnym momencie użyje zębów :(.

Posted

maciaszek napisał(a):
Poradźcie, co robić?
Jeśli za moment zostanę sama z dwoma psami, normalnie przy tym funkcjonując (pracując itp.) to obawiam się, że zakończy się to tragedią :(! Bazyl będąc ze mną sam (bez TZta) będzie tysiąc razy bardziej zazdrosny... w pewnym momencie użyje zębów :(.

Kasia nie da sobie rady z dwoma psiakami...:(

Tymczas konieczny....

Posted

[quote name='jusstyna85']Kasia nie da sobie rady z dwoma psiakami... :(No właśnie...

[quote name='diabelkowa']wysylam te ogloszenia na gg ale jak narazie zero odzewu...Tu nawet nie chodzi o szybki odzew, ale o to, by jak najwięcej osób się o niej dowiedziało. To zwiększa szanse :). Czyli Wy wysyłacie do swoich znajomych, oni do swoich, itd., itp. Kto jeszcze może porozsyłać ten tekst na gg?:

[SIZE=2]Niepowtarzalna sunia!

Mieszaniec owczarka niemieckiego.Z pięknym, puszystym ogonem - "lisią kitą" do samej ziemi i bardzo gęstą sierścią. Jak przystało na prawdziwą damę nigdy nie człapie, lecz porusza się "zwiewnie" i elegancko - miękkim, cichym, sprężystym chodem kota. Zachowuje dystans wobec obcych, ale do ludzi jest nastawiona bardzo życzliwie. Na szczęście nie ma za sobą złej przeszłości (na pewno nigdy nie była bita), ale najprawdopodobniej nie była też rozpieszczana (dopiero się uczy jaką przyjemność może sprawić głaskanie). Ma około 4 lat.
W ciągu tygodniowego pobytu pod naszych dachem (po zabraniu jej ze schroniska) dała się poznać jako zdolna, sprytna i niewątpliwie inteligentna istota. Jest nauczona czystości. Bardzo spokojna i zrównoważona. Ładnie chodzi na smyczy i jeździ samochodem. Toleruje inne psy (niezależnie od płci).
Sunia szuka domu!!! Osoby, u których jest są tylko przystankiem na jej drodze do nowego kochającego domu. Dali jej dach nad głową, gdy tego najbardziej potrzebowała, a teraz jest już gotowa poznać nowych opiekunów. Kontakt:605 788 166 (proszę NIE dzwonić przed 11.00), maciaszek@plusnet.pl, gg: 4204702.
Wątek suni na dogomanii (tam też zdjęcia): http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=102525

Wydatki:
115 zł - pierwsza wizyta weterynaryjna (badania, morfologia, usg jamy brzusznej, antybiotyk)
114 zł - trzecia wizyta weterynaryjna (badania krwi, usg jamy brzusznej, antybiotyk na dalsze 6 dni, płyn do czyszczenia uszu - Otifree, krople do uszu - Oridermyl)
12,93 - Allegro zwykłe
25 zł - czwarta wizyta weterynaryjna (czyszczenie, kropienie uszu, zakup tabletek na robaki)
Razem: 359,80 zł

Wpływy:
20 zł - cegiełki Allegro
10 zł - cegiełki Allegro
20 zł - szasztin :loveu:
Razem: 515 zł :multi:

W sumie: +155,20:multi: :multi: :multi:

Posted

Jak tylko wrócę z pracy i od dentysty to wieczorkiem zaczynam rozsyłać i wklejać info o Ziucie.
Aha Maciaszek jeszcze 30 zł uskrobałam i przelałam. Na leki i weta. zawsze sie przyda!
No to do góry!!!

Posted

Klementynkaa napisał(a):
kurczę... to się zmartwiłam z rana :( a tak liczyłam na ten domek dla ZIUTY...
Ja też, i TZ też, a najbardziej to chyba Bazyl...:roll:.

szasztin napisał(a):
Jak tylko wrócę z pracy i od dentysty to wieczorkiem zaczynam rozsyłać i wklejać info o Ziucie.
Aha Maciaszek jeszcze 30 zł uskrobałam i przelałam. Na leki i weta. zawsze sie przyda!
No to do góry!!!

Dziękuję Ci bardzo, bardzo, bardzo! :loveu:

Posted

Agata69 napisał(a):
trzymam kciuki, to tylko mogę...
A możesz rozesłać tekst zamieszczony w jednym z powyższych postów wśród znajomych na gg i poprosić by przesłali dalej?

dogofanka napisał(a):
A ja podnoszę !
Dzięki :).

Posted

Dziś były wpływy :) i wydatki, więc aktualizacja:

Wydatki:
12,93 - Allegro zwykłe
9 zł - 1,5 kg Frieskiesa
15 zł - kurczak
Razem: 383,80 zł

Wpływy:
20 zł - cegiełki Allegro
10 zł - cegiełki Allegro
20 zł - szasztin :loveu:
30 zł - ponownie szasztin :loveu: :loveu:
Razem: 545 zł :multi:

W sumie: +161,20:multi: :multi: :multi:

A teraz druga część historii kuchennych :)