Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przypominam bazarkowe adresy: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=103243
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=102634
Zapraszamy do licytowania, podnoszenia :).

A Ziuta poszła dzisiaj jednak na spacer z TZtem i z Bazylem. TZ odważył się ją spuścić ze smyczy (ja bym chyba zawału dostała, chociaż teren zamknięty, z tylko jednym wyjściem, przy którym stał TZ na straży). Trochę razem pobiegały, a potem białas olał koleżankę i poszedł szukać kotów a Ziutka pospacerowała sama i walczyła z kagańcem (spróbuję nagrać to na kamerkę) - staje wtedy, podskakując, na tylnych nogach, a przednimi próbuje zdjąć namordnik :evil_lol:.

A tu Ziutka przedwczorajsza, kanapowa :loveu:

Na konto Ziuty wpłynęły kolejne pieniądze i wygląda na to, że zaczynamy wychodzić na plus :multi:. Doskonale, bo przed nami jeszcze szczepienie na wirusówki i ew. dołożenie się do sterylki w nowym domku.

Wydatki:
115 zł - pierwsza wizyta weterynaryjna (badania, morfologia, usg jamy brzusznej, antybiotyk)
16 zł - pierwsze zakupy jedzeniowe (kurczak + ryż)
22 zł - druga wizyta weterynaryjna + leki (antybiotyk)
15 zł - drugie zakupy jedzeniowe (kurczak)
114 zł - trzecia wizyta weterynaryjna (badania krwi, usg jamy brzusznej, antybiotyk na dalsze 6 dni, płyn do czyszczenia uszu - Otifree, krople do uszu - Oridermyl)
11,50 - trzecie zakupy jedzeniowe (kurczak)
15,65 - Allegro cegiełkowe
12,93 - Allegro zwykłe
12,72 - czwarte zakupy jedzeniowe (kurczak)
25 zł - czwarta wizyta weterynaryjna (czyszczenie, kropienie uszu, zakup tabletek na robaki)
Razem: 359,80 zł

Wpływy:
5 zł - cegiełka z Allegro
100 zł - wpłata od Epe :loveu:
5,00 zł - cegiełka z Allegro
20 zł - wpłata od Vitis :loveu:
80 zł - wpłata od Kaliny T. z Jaworzna
20 zł - wpłata od maggiejan :loveu:
20 zł - cegiełki Allegro
30 zł - z pozdrowieniami od Joany :loveu:
10 zł - cegiełki Allegro
30 zł - wpłata od Anny K. z Tarnobrzega :loveu:
80 zł - wpłata od Moniki F. z Bydgoszczy :loveu:
Razem: 400 zł :multi:

W sumie: +40,20:multi: :multi:

Allegro cegiełkowe jutro się kończy, troszkę się ruszyło, więc jeszcze jakaś kasa powinna dojść (minus prowizja) :lol:.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niki-lidka napisał(a):
czyli troszke lepiej miedzy psiakami??:)
Mniej awantur :). Chociaż jedna na dobę musi być...:roll:

A ja sobie uświadomiłam, że to jej dzisiejsze bieganie to było pierwsze od PÓŁ ROKU !!!

Posted

[quote name='Niki-lidka']jakie ona ma piekne bursztynowe oczeta:):):)A jakbyś zobaczyła "na żywo" to byś się zakochała :loveu:.

[quote name='kako80']podnosze sunieczke kochana!Dziękuję :).

[quote name='jusstyna85']Jakie są opcje dla niej, jeśli w ciągu tych dni nie będzie domku?
[quote name='halbina']no właśnie... co będzie dalej z sunią?...
Opcje są takie: hotelik (tylko skąd wziąć pieniądze??? :roll:), schronisko (:placz:), wywalenie na ulicę (:shake:)... Innych pomysłów nie mam...:-(
Ostatnia opcja, jak wiadomo, w ogóle nie wchodzi w grę!
Środkowa jest straszna i cholernie krzywdząca dla Ziutki, nawet gdyby ją zawieźć do najlepszego schronu jaki jest :-(.
A pierwsza jest droga i mam ogromne wątpliwości czy uda się uzbierać kasę. Poza tym nie wiadomo jak długo sunia siedziałaby w takim hoteliku... Jak widać nie jest szczególnie adopcyjna (przypominam o pięknych plakatach do wywieszania!!!).
4 dni to bardzo mało czasu, malusieńko...:-(

Posted

Maciaszek, czy mogłabyś jakoś sprawdzić jak Ziutka reaguje na koty? Jest pani z Tychów zainteresowana sunią, ale ma też w domu 3 kotki i suczkę.

Posted

Witam
Trafiłam tu przez allegro. Od rana śledzę wątek Ziutki. Chwała takim ludziom jak maciaszek.
Wykupiłam już cegiełki na allegro ale co dalej! Strasznie zaangażowałam się tą sprawę. Poszukajmy jakiegoś hoteliku lub innego miejsca. Ja oferuję 150 zł co miesiąc - oczywiście dopóki nie znajdzie domku.
Czekam na Wasze propozycje.

Posted

szasztin napisał(a):
Witam
Trafiłam tu przez allegro. Od rana śledzę wątek Ziutki. Chwała takim ludziom jak maciaszek.
Wykupiłam już cegiełki na allegro ale co dalej! Strasznie zaangażowałam się tą sprawę. Poszukajmy jakiegoś hoteliku lub innego miejsca. Ja oferuję 150 zł co miesiąc - oczywiście dopóki nie znajdzie domku.

jest osoba, która chce płacić 150zł miesięcznie na suczkę:multi:, drugie tyle i będzie na hotelik.

Posted

Dziewczyny!
Składka!!! Po ile kto moze! A Maciaszek wybierze hotelik!
Wiem,że koło Wieliczki u p.Tomka jest Tanio /chyba 8,-za dzień,ale nie wiem,czy sa miejsca!/
Widziałam wątek o hotelikach-może przeszukać,gdzie jakie sa?

Posted

zona napisał(a):
Maciaszek, czy mogłabyś jakoś sprawdzić jak Ziutka reaguje na koty? Jest pani z Tychów zainteresowana sunią, ale ma też w domu 3 kotki i suczkę.

Może hotelik nie będzie konieczny...

Maciaszek-widziałaś post Zony? sprawdzisz?

Posted

Niki-lidka napisał(a):
maciaszek pozycz kota od sasiadow:)

A wtedy Bazyl wkroczy do akcji i nie będę miała co sąsiadom oddawać :diabloti:.

diabelkowa napisał(a):
no piekna ladnie reaguj na kotki:cool3:
Chciałabym, żeby tak było, oj chciała. Te uliczne chce gonić i na nie powarkuje. Jak by było z domowymi nie wiem, ale mam nadzieję, że by się dogadały.

szasztin napisał(a):
Witam
Witam :). Dziękuję za słowa uznania :oops:, zakup cegiełek :loveu: i deklarację wpłaty :loveu: :loveu:.

szasztin napisał(a):
No bardzo chcę płacić i niech jeszcze kilka osób sie złoży i Ziutka nie trafi do schronu.
O matko, w życiu bym jej nie oddała do schronu! Podałam takie wyjście w opcjach "co dalej", ale bym tego nie zrobiła. Nie mogłabym, nie potrafiłabym :-(.

jusstyna85 napisał(a):
Może hotelik nie będzie konieczny...
Maciaszek-widziałaś post Zony? sprawdzisz?
Właśnie rozmawiam z zainteresowaną panią na gg. Może coś z tego będzie, o ile Ziuta nie będzie chciała zjeść trzech małych kotów tej pani.
Na razie wszystko wygląda fajnie :). Mamy się umówić i podjechać na zapoznanie. Jak dobrze wypadnie to sunia zostanie (z jednej strony się cieszę, ale z drugiej już mi serce zaczyna pękać z tęsknoty za Ziutką, a łzy same płyną do oczu...:placz:).
Domek wygląda na fajny i odpowiedzialny. Państwo mają 3 koty i jedną małą sunię. Domek z ogródkiem. 4 osoby, wszystkie dorosłe i wszystkie kochają zwierzęta. Państwo mieli wcześniej owczarka, uratowanego, po przejściach, ale już odszedł...
Jest zgoda na umowę adopcyjną, sterylkę, kontrole poadopcyjne.
Państwo liczą się z wszelkimi kosztami. Jeśli chodzi o wyjazdy wakacyjne (czyli co wtedy ze zwierzakami) to nie wyjeżdżają. Właśnie ze względu na zwierzęta :).

Posted

[quote name='Niki-lidka']no to trzymam kciuki zeby pokochala te koty...Lepiej trzymaj kciuki za to, żebym Ziutkę oddała...:roll: Ciężko będzie, oj ciężko :placz:.

Zakończyła się aukcja cegiełkowa Allegro. W sumie poszło 28 cegiełek, czyli 140 zł. Część już wpłynęła na moje konto. Prowizję od sprzedaży pokryję z własnej kieszeni :).

Wydatki:
115 zł - pierwsza wizyta weterynaryjna (badania, morfologia, usg jamy brzusznej, antybiotyk)
16 zł - pierwsze zakupy jedzeniowe (kurczak + ryż)
22 zł - druga wizyta weterynaryjna + leki (antybiotyk)
15 zł - drugie zakupy jedzeniowe (kurczak)
114 zł - trzecia wizyta weterynaryjna (badania krwi, usg jamy brzusznej, antybiotyk na dalsze 6 dni, płyn do czyszczenia uszu - Otifree, krople do uszu - Oridermyl)
11,50 - trzecie zakupy jedzeniowe (kurczak)
15,65 - Allegro cegiełkowe
12,93 - Allegro zwykłe
12,72 - czwarte zakupy jedzeniowe (kurczak)
25 zł - czwarta wizyta weterynaryjna (czyszczenie, kropienie uszu, zakup tabletek na robaki)
Razem: 359,80 zł

Wpływy:
5 zł - cegiełka z Allegro
100 zł - wpłata od Epe :loveu:
5,00 zł - cegiełka z Allegro
20 zł - wpłata od Vitis :loveu:
80 zł - wpłata od Kaliny T. z Jaworzna
20 zł - wpłata od maggiejan :loveu:
20 zł - cegiełki Allegro
30 zł - z pozdrowieniami od Joany :loveu:
10 zł - cegiełki Allegro
30 zł - wpłata od Anny K. z Tarnobrzega :loveu: