Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja cały czas myślę o Ziucie. Szkoda, że nie jest wysterylizowana, bo zapropobowałabym ją domkowi, który chce Sorbona.
Ale Sorbona nie dostanie, bo tam jest niemowlę.

Posted

[quote name='Edi100']Ja zaglądam, tylko pomysłu nie mam:([/quote]To proszę chociaż o podnoszenia

[quote name='joaaa']A jak z kojcem proponowanym przez Jayo?
W razie czego będzie wolny?[/QUOTE]Jak będzie konieczność wyprawienia Ziuty to się dowiem, bo nie chcę na razie wprowadzać zamieszania. Poza tym nie wiem czy kojec to dobre miejsce dla suni...

[quote name='joaaa'] A tak prawdę mówiąc, liczę, że sytuacja się ustabilizuje i poradzisz sobie z dwoma psami, które się wreszcie dogadają. :cool1:
Dopuki nie będzie domu dla Ziutki.[/quote]Małe szanse. Codziennie jest przynajmniej jeden atak Bazyla na Ziutkę. Jest lepiej niż było, ale nie jest super :roll:. A kiedy zostanę sama to będzie jeszcze gorzej, bo Bazyl jest o mnie zazdrosny 10 razy bardziej niż o TZta i większość ataków ma miejsce z mojego powodu :-(.

[quote name='diabelkowa']poradzenie z dwoma psami to jedna sprawa finanse druga...[/QUOTE]No właśnie...

[quote name='diabelkowa'] probowalam namowic TZta na nia ale jakos nie chce, za wczesnie pod koniec grudnia mu suczka odeszla...[/quote]Szkoda, ale rozumiem.

[quote name='Niki-lidka']a co z ta klatka? moglyby zostac same wtedy....[/quote]Myślę, że można by spróbować zostawić je same i bez klatki. Podejrzewam, że jakby zostały same to Bazyl by ją bardziej olewał (nie byłoby nas, o których jest zazdrosny), a ona by się bardziej pilnowała.

[quote name='Ulaa']Ja cały czas myślę o Ziucie. Szkoda, że nie jest wysterylizowana, bo zaproponowałabym ją domkowi, który chce Sorbona.
Ale Sorbona nie dostanie, bo tam jest niemowlę.[/quote]Proponuj kochana, proponuj (o ile domek rzeczywiście fajny. Powiesz o nim coś więcej?). Chyba, że państwo chcą koniecznie dostać już wysterylizowanego psa. Ziutka teraz jeszcze nie nadaje się do zabiegu (najpierw musi nabrać sił i troszkę masy), ale za jakiś czas można ją spokojnie ciachnąć. Pieniądze na to będą (jakieś bazarki, trochę uszczknie się z katowickiego konta, trochę z naszej kieszeni...), więc państwo nie muszą się martwić.

[quote name='Niki-lidka']sterylizacje mozna np zalatwic finansowo...umowic sie ze ktos im pomoze przy tym...jesli tylko ziuta by im pasowala...[/quote]No właśnie :).

[quote name='zona']Może Czogała by jakąś tańszą sterylizację zaproponował? W końcu sunia jest ze schroniska...[/quote]To też jest jakaś myśl :). Choć Ziutka wzięta była jeszcze kiedy on nie był tam wetem...

Zaraz wybywamy do weta na kontrolę. Potem zdam relację. I będą fotki :).

Posted

Jestem na wyjeżdzie ale myślami też z ziutą i z tobą maciaszku kochany.
Po tym dożku nie mogę dojść do siebie:-(, zupełnie bezsensowna akcja niestety.Lepiej już po jednym ratować niż kilka napocząć a potem zostać z ręką w nocniku i kacem moralnym. Musimy zmobilizować się teraz wszyscy w pomocy Ziutce. Trzeba pomyśleć skąd finanse wygospodarować i kto byłby ewentualnie chętny zadeklarować dołożenie części do jej utrzymania miesiecznego jeśli pójdzie na hotel-bo to może potrwać a już jesteśmy na minusie.Skoro nie będzie wystarczającej ilości chętnych na opłacenie hotelu to suka powinna wrócić do schronu:angryy: Tak, niestety taka jest smutna rzeczywistość, pieniądze na drzewach nie rosną a maciaszek i tak zrobiła już wiele ale jeszcze cudów czynić nie umie:eviltong:

Posted

Jesteśmy po wizycie u weta.
Było czyszczenie uszu (oczywiście w kagańcu i z pomocą TZta :roll:) - prawe jest praktycznie zdrowe, w lewym brązowa maź :shake:. Mamy codziennie czyścić (czyli koszmaru część dalsza :roll:) i aplikować lek. Za tydzień (jeśli Ziutka jeszcze u nas będzie) stawiamy się do kontroli.
Można już sunię odrobaczyć więc kupiliśmy tabletki na robale (które, jak dotąd, się nie ujawniły).
W piątek koniec zażywania antybiotyku.
Za dwa tygodnie będzie można ją zaszczepić na wirusówki.
Za miesiąc wysterylizować.
Zapłaciliśmy 25 zł, z czego 15 zł za tabletki na robale.

Na konto wpłynęły dziś 2 wpłaty. Aktualizuję rozliczenie:

Wydatki:
115 zł - pierwsza wizyta weterynaryjna (badania, morfologia, usg jamy brzusznej, antybiotyk)
16 zł - pierwsze zakupy jedzeniowe (kurczak + ryż)
22 zł - druga wizyta weterynaryjna + leki (antybiotyk)
15 zł - drugie zakupy jedzeniowe (kurczak)
114 zł - trzecia wizyta weterynaryjna (badania krwi, usg jamy brzusznej, antybiotyk na dalsze 6 dni, płyn do czyszczenia uszu - Otifree, krople do uszu - Oridermyl)
11,50 - trzecie zakupy jedzeniowe (kurczak)
15,65 - Allegro cegiełkowe
12,93 - Allegro zwykłe
12,72 - czwarte zakupy jedzeniowe (kurczak)
25 zł - czwarta wizyta weterynaryjna (czyszczenie, kropienie uszu, zakup tabletek na robaki)
Razem: 359,80 zł

Wpływy:
5 zł - cegiełka z Allegro
100 zł - wpłata od Epe :loveu:
5,00 zł - cegiełka z Allegro
20 zł - wpłata od Vitis :loveu:
80 zł - wpłata od Kaliny T. z Jaworzna
20 zł - wpłata od maggiejan :loveu:
20 zł - cegiełki Allegro
30 zł - z pozdrowieniami od Joany :loveu:
Razem: 280 zł :multi:

W sumie: -79,80 zł :roll:

[quote name='VitisVini']Skoro nie będzie wystarczającej ilości chętnych na opłacenie hotelu to suka powinna wrócić do schronu:angryy: I to mnie właśnie przeraża... :( Czas biegnie, a domku ani widu, ani słychu...

Posted

Obiecałam zdjęcia :). Oto i one.
Czasami wydaje się, że psy się dogadają i wreszcie będzie można spokojnie egzystować, tak jak np. tu:

Ale niestety Bazyl musi raz na jakiś czas pokazać, że coś mu się tam nie podoba. Wtedy oczywiście my pokazujemy mu, że nam BARDZO się nie podoba. A potem wszyscy padają wykończeni ;).
Żarty żartami, choć w dużej mierze wygląda to tak, jak opisałam (wczoraj na przykład wyrażaliśmy swoje niezadowolenie o 3 w nocy...), ale poważnie pisząc to Ziutka stresuje się Bazylem. Nawet jak przysypia w ciągu dnia to śpi bardzo czujnie i jak tylko usłyszy jakiś ruch to sprawdza czy to czasem nie nadciąga biały potwór... :(
Od dzisiaj pomieszkuje w łazience, chyba czuje się tam bezpieczniej, taka trochę odizolowana, ale wciąż w kontakcie z mieszkaniem. Zobaczymy, może trochę odetchnie... Mam nadzieję.
Posucha domkowa trwa... :( Zostało 5 dni !!!

Posted

Bazylku, przykro mi to mówić, ale jesteś małym egoistą:shake:.
Masz takie szczęśliwe życie i nie chcesz podzielić się nim z suczką w potrzebie.
Wiesz jak przyjemnie jest robić dobre rzeczy? Spróbuj czasem;).

Posted

[quote name='maggiejan']Bazylku, przykro mi to mówić, ale jesteś małym egoistą:shake:.[/quote]Oj, jest... I zazdrośnikiem. I rozpuszczony troszkę też jest (nasza wina, nasza wina... ;) ).

Posted

No, no, no :mad:. Coś się tu towarzystwo rozpuszcza widzę i obraża mi psa :mad:. Uprasza się o spokój :diabloti:.

Ziuta zakochała się łazience. TZ przeniósł jej tam nawet legowisko. Najwyraźniej sunia czuje się tam bezpiecznie. Faktycznie jest to jedyne miejsce w domu bardzo rzadko odwiedzane przez Bazyla :lol:.

Posted

maciaszku, czy Suńka jest na owczarkach? Pytam bo BajkaB ekspresowo znalazła Dt innej biednej owczarce. Może by ja poprosić :oops:o pomoc w szukaniu?:roll:

Posted

Właśnie skończyłam robić Ziutce ogłoszenia (na razie tam, gdzie nie trzeba się rejestrować, bo już nie mam siły o tej porze). Razem z ogłoszeniami, które robiła Hanek i z Allegro Ziutka istnieje w 24 miejscach :).

Posted

[quote name='maciaszek']Bazarki kiepsko idą, a właściwie w ogóle nie idą :(. Z ogłoszeń nikt się nie odzywa :(. Zostało niecałe 5 dni...
Kicha.
Idę z łajdakami na spacer.

Spacer jest dobry na wszystko...;)
No, na prawie wszystko...