sacred PIRANHA Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 a co z ta klatka? moglyby zostac same wtedy.... Quote
Ulaa Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 Ja cały czas myślę o Ziucie. Szkoda, że nie jest wysterylizowana, bo zapropobowałabym ją domkowi, który chce Sorbona. Ale Sorbona nie dostanie, bo tam jest niemowlę. Quote
sacred PIRANHA Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 sterylizacje mozna np zalatwic finansowo...umowic sie ze ktos im pomoze przy tym...jesli tylko ziuta by im pasowala... Quote
zona Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 Może Czogała by jakąś tańszą sterylizację zaproponował? W końcu sunia jest ze schroniska... Quote
maciaszek Posted January 9, 2008 Author Posted January 9, 2008 [quote name='Edi100']Ja zaglądam, tylko pomysłu nie mam:([/quote]To proszę chociaż o podnoszenia [quote name='joaaa']A jak z kojcem proponowanym przez Jayo? W razie czego będzie wolny?[/QUOTE]Jak będzie konieczność wyprawienia Ziuty to się dowiem, bo nie chcę na razie wprowadzać zamieszania. Poza tym nie wiem czy kojec to dobre miejsce dla suni... [quote name='joaaa'] A tak prawdę mówiąc, liczę, że sytuacja się ustabilizuje i poradzisz sobie z dwoma psami, które się wreszcie dogadają. :cool1: Dopuki nie będzie domu dla Ziutki.[/quote]Małe szanse. Codziennie jest przynajmniej jeden atak Bazyla na Ziutkę. Jest lepiej niż było, ale nie jest super :roll:. A kiedy zostanę sama to będzie jeszcze gorzej, bo Bazyl jest o mnie zazdrosny 10 razy bardziej niż o TZta i większość ataków ma miejsce z mojego powodu :-(. [quote name='diabelkowa']poradzenie z dwoma psami to jedna sprawa finanse druga...[/QUOTE]No właśnie... [quote name='diabelkowa'] probowalam namowic TZta na nia ale jakos nie chce, za wczesnie pod koniec grudnia mu suczka odeszla...[/quote]Szkoda, ale rozumiem. [quote name='Niki-lidka']a co z ta klatka? moglyby zostac same wtedy....[/quote]Myślę, że można by spróbować zostawić je same i bez klatki. Podejrzewam, że jakby zostały same to Bazyl by ją bardziej olewał (nie byłoby nas, o których jest zazdrosny), a ona by się bardziej pilnowała. [quote name='Ulaa']Ja cały czas myślę o Ziucie. Szkoda, że nie jest wysterylizowana, bo zaproponowałabym ją domkowi, który chce Sorbona. Ale Sorbona nie dostanie, bo tam jest niemowlę.[/quote]Proponuj kochana, proponuj (o ile domek rzeczywiście fajny. Powiesz o nim coś więcej?). Chyba, że państwo chcą koniecznie dostać już wysterylizowanego psa. Ziutka teraz jeszcze nie nadaje się do zabiegu (najpierw musi nabrać sił i troszkę masy), ale za jakiś czas można ją spokojnie ciachnąć. Pieniądze na to będą (jakieś bazarki, trochę uszczknie się z katowickiego konta, trochę z naszej kieszeni...), więc państwo nie muszą się martwić. [quote name='Niki-lidka']sterylizacje mozna np zalatwic finansowo...umowic sie ze ktos im pomoze przy tym...jesli tylko ziuta by im pasowala...[/quote]No właśnie :). [quote name='zona']Może Czogała by jakąś tańszą sterylizację zaproponował? W końcu sunia jest ze schroniska...[/quote]To też jest jakaś myśl :). Choć Ziutka wzięta była jeszcze kiedy on nie był tam wetem... Zaraz wybywamy do weta na kontrolę. Potem zdam relację. I będą fotki :). Quote
maggiejan Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 Jeśli byłby domek dla suczki to na sterylkę można sie chyba zrzucić? Quote
maciaszek Posted January 9, 2008 Author Posted January 9, 2008 [quote name='maggiejan']Jeśli byłby domek dla suczki to na sterylkę można sie chyba zrzucić?No właśnie :). Przypominam o bazarku i proszę o pomoc w jego podrzucaniu: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=103243 Quote
VitisVini Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 Jestem na wyjeżdzie ale myślami też z ziutą i z tobą maciaszku kochany. Po tym dożku nie mogę dojść do siebie:-(, zupełnie bezsensowna akcja niestety.Lepiej już po jednym ratować niż kilka napocząć a potem zostać z ręką w nocniku i kacem moralnym. Musimy zmobilizować się teraz wszyscy w pomocy Ziutce. Trzeba pomyśleć skąd finanse wygospodarować i kto byłby ewentualnie chętny zadeklarować dołożenie części do jej utrzymania miesiecznego jeśli pójdzie na hotel-bo to może potrwać a już jesteśmy na minusie.Skoro nie będzie wystarczającej ilości chętnych na opłacenie hotelu to suka powinna wrócić do schronu:angryy: Tak, niestety taka jest smutna rzeczywistość, pieniądze na drzewach nie rosną a maciaszek i tak zrobiła już wiele ale jeszcze cudów czynić nie umie:eviltong: Quote
maciaszek Posted January 9, 2008 Author Posted January 9, 2008 Jesteśmy po wizycie u weta. Było czyszczenie uszu (oczywiście w kagańcu i z pomocą TZta :roll:) - prawe jest praktycznie zdrowe, w lewym brązowa maź :shake:. Mamy codziennie czyścić (czyli koszmaru część dalsza :roll:) i aplikować lek. Za tydzień (jeśli Ziutka jeszcze u nas będzie) stawiamy się do kontroli. Można już sunię odrobaczyć więc kupiliśmy tabletki na robale (które, jak dotąd, się nie ujawniły). W piątek koniec zażywania antybiotyku. Za dwa tygodnie będzie można ją zaszczepić na wirusówki. Za miesiąc wysterylizować. Zapłaciliśmy 25 zł, z czego 15 zł za tabletki na robale. Na konto wpłynęły dziś 2 wpłaty. Aktualizuję rozliczenie: Wydatki: 115 zł - pierwsza wizyta weterynaryjna (badania, morfologia, usg jamy brzusznej, antybiotyk) 16 zł - pierwsze zakupy jedzeniowe (kurczak + ryż) 22 zł - druga wizyta weterynaryjna + leki (antybiotyk) 15 zł - drugie zakupy jedzeniowe (kurczak) 114 zł - trzecia wizyta weterynaryjna (badania krwi, usg jamy brzusznej, antybiotyk na dalsze 6 dni, płyn do czyszczenia uszu - Otifree, krople do uszu - Oridermyl) 11,50 - trzecie zakupy jedzeniowe (kurczak) 15,65 - Allegro cegiełkowe 12,93 - Allegro zwykłe 12,72 - czwarte zakupy jedzeniowe (kurczak) 25 zł - czwarta wizyta weterynaryjna (czyszczenie, kropienie uszu, zakup tabletek na robaki) Razem: 359,80 zł Wpływy: 5 zł - cegiełka z Allegro 100 zł - wpłata od Epe :loveu: 5,00 zł - cegiełka z Allegro 20 zł - wpłata od Vitis :loveu: 80 zł - wpłata od Kaliny T. z Jaworzna 20 zł - wpłata od maggiejan :loveu: 20 zł - cegiełki Allegro 30 zł - z pozdrowieniami od Joany :loveu: Razem: 280 zł :multi: W sumie: -79,80 zł :roll: [quote name='VitisVini']Skoro nie będzie wystarczającej ilości chętnych na opłacenie hotelu to suka powinna wrócić do schronu:angryy: I to mnie właśnie przeraża... :( Czas biegnie, a domku ani widu, ani słychu... Quote
maciaszek Posted January 9, 2008 Author Posted January 9, 2008 Obiecałam zdjęcia :). Oto i one. Czasami wydaje się, że psy się dogadają i wreszcie będzie można spokojnie egzystować, tak jak np. tu: Ale niestety Bazyl musi raz na jakiś czas pokazać, że coś mu się tam nie podoba. Wtedy oczywiście my pokazujemy mu, że nam BARDZO się nie podoba. A potem wszyscy padają wykończeni ;). Żarty żartami, choć w dużej mierze wygląda to tak, jak opisałam (wczoraj na przykład wyrażaliśmy swoje niezadowolenie o 3 w nocy...), ale poważnie pisząc to Ziutka stresuje się Bazylem. Nawet jak przysypia w ciągu dnia to śpi bardzo czujnie i jak tylko usłyszy jakiś ruch to sprawdza czy to czasem nie nadciąga biały potwór... :( Od dzisiaj pomieszkuje w łazience, chyba czuje się tam bezpieczniej, taka trochę odizolowana, ale wciąż w kontakcie z mieszkaniem. Zobaczymy, może trochę odetchnie... Mam nadzieję. Posucha domkowa trwa... :( Zostało 5 dni !!! Quote
maggiejan Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 Bazylku, przykro mi to mówić, ale jesteś małym egoistą:shake:. Masz takie szczęśliwe życie i nie chcesz podzielić się nim z suczką w potrzebie. Wiesz jak przyjemnie jest robić dobre rzeczy? Spróbuj czasem;). Quote
maciaszek Posted January 9, 2008 Author Posted January 9, 2008 [quote name='maggiejan']Bazylku, przykro mi to mówić, ale jesteś małym egoistą:shake:.[/quote]Oj, jest... I zazdrośnikiem. I rozpuszczony troszkę też jest (nasza wina, nasza wina... ;) ). Quote
maggiejan Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 Może logiczny argument trafi do niego...:razz: Quote
maciaszek Posted January 9, 2008 Author Posted January 9, 2008 [quote name='maggiejan']Może logiczny argument trafi do niego...:razz:[/quote]Logiczny, czyli? Pasem po dupie :eviltong: ? Quote
maggiejan Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 Jeśli jest inteligentny to będzie się starał zrozumieć wcześniej...:evil_lol: Quote
maciaszek Posted January 9, 2008 Author Posted January 9, 2008 No, no, no :mad:. Coś się tu towarzystwo rozpuszcza widzę i obraża mi psa :mad:. Uprasza się o spokój :diabloti:. Ziuta zakochała się łazience. TZ przeniósł jej tam nawet legowisko. Najwyraźniej sunia czuje się tam bezpiecznie. Faktycznie jest to jedyne miejsce w domu bardzo rzadko odwiedzane przez Bazyla :lol:. Quote
Edi100 Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 maciaszku, czy Suńka jest na owczarkach? Pytam bo BajkaB ekspresowo znalazła Dt innej biednej owczarce. Może by ja poprosić :oops:o pomoc w szukaniu?:roll: Quote
Peter Beny Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Jest na Owczarkach ;) Szukamy domku , ale niestety nie jest lekko :shake: Quote
maciaszek Posted January 10, 2008 Author Posted January 10, 2008 Właśnie skończyłam robić Ziutce ogłoszenia (na razie tam, gdzie nie trzeba się rejestrować, bo już nie mam siły o tej porze). Razem z ogłoszeniami, które robiła Hanek i z Allegro Ziutka istnieje w 24 miejscach :). Quote
maciaszek Posted January 10, 2008 Author Posted January 10, 2008 Bazarki kiepsko idą, a właściwie w ogóle nie idą :(. Z ogłoszeń nikt się nie odzywa :(. Zostało niecałe 5 dni... Kicha. Idę z łajdakami na spacer. Quote
maggiejan Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 [quote name='maciaszek']Bazarki kiepsko idą, a właściwie w ogóle nie idą :(. Z ogłoszeń nikt się nie odzywa :(. Zostało niecałe 5 dni... Kicha. Idę z łajdakami na spacer. Spacer jest dobry na wszystko...;) No, na prawie wszystko... Quote
diabelkowa Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 moze wy cos kupicie na bazarku dla Ziutki bo sama musze licytowac swoje rzeczy... Quote
maggiejan Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Ja już licytuję...:lol: Jest trochę fajnych fantów - zajrzyjcie. Quote
Recommended Posts