Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Było krótko, zwięźle i przyjemnie :).
Ziutka co prawda chciała pana zjeść, jak wszedł do mieszkania i musiała zostać wystawiona na balkon, ale jak już spotkała się z panem na zewnątrz to było ok. Mam nadzieję, że tam nie będzie wywijać żadnych numerów... Pan podchodzi do sprawy optymistycznie i spokojnie. Bierze poprawkę na to, że na początku może być nieco nerwowo i nie przejmuje sie tym za bardzo. Ciągle powtarzał, żeby się nie niepokoić, że dadzą sobie z nią radę, że zajmą ją czymś, że będzie dobrze.
Podpisałam umowę adopcyjną, dopisałam w uwagach, żeby kontrowali regularnie Ziutkowe uszy ze względu na powtarzające się stany zapalne.
Sunia wsiadła do samochodu, do bagażnika, w ogóle nie zapraszana - widać, że lubi jeździć :). Ale jak pan zamknął klapę od bagażnika i ruszyli, to puściła takie spojrzenie, że :(... Wiem, że będzie jej tam lepiej, taką mam nadzieję, ale jakoś tak troszkę smutno mi się zrobiło...
Za 2-3 dni zadzwonię, żeby dowiedzieć się co u suni słychać, jak się zaaklimatyzowała i w ogóle. A pan zapraszał w odwiedziny :).

Posted

Rozmawiałam z panem.
Ziutka, przywieziona na nowe miejsce, trochę się poburmuszyła na innych pracowników, obszczekała ich i nie odstępowała pana na krok. Potem przez kilka godzin miała jeszcze problem z przyzwyczajeniem się do munduru ochroniarza, wyraźnie jej się nie podobał (może kojarzył się z czymś przykrym?), ale wieczorem była już sielanka. Zrobiła obchód z pracownikami, zaznajomiła się z teren i teraz już sama dokładnie wie, gdzie ma chodzić i co sprawdzać.
Dzisiaj została wyposażona w nową smycz, obrożę, miski i inne akcesoria. Do pracowników macha ogonem i wszystkich już lubi, ale najbardziej lubi pana, który ją wziął i jego nie odstępuje na krok, gdy tylko jest w pracy :).
W upały chronią ją od słońca, w nocy może wchodzić do pomieszczeń, gdy jej chłodno albo potrzebuje towarzystwa człowieka.
Czyli krótko mówiąc: jest BARDZO DOBRZE !!!!! :multi: :multi: :multi:

Posted

No super wieści!:multi:
Jednym słowem-chłopa jej trzeba było!:evil_lol:
W końcu ona mix ONka,to pewnie lubi wypełniać jakieś wazne "misje"!
Będzie pilnować terenu idealnie- tak sądzę!
I wszyscy,łącznie z Ziutka będą zadowoleni!

Posted

maciaszek, ale super wiesci!! Dalej musi byc tylko coraz lepiej i lepiej!! A poprzedni właściciele co? Pytali coś o Ziutce? Jak będziesz na wizycie poadopcyjnej, koniecznie zrób zdjęcia.. i nam tu wrzuć :lol::loveu:

Posted

maciaszek napisał(a):
Rozmawiałam z panem.
Ziutka, przywieziona na nowe miejsce, trochę się poburmuszyła na innych pracowników, obszczekała ich i nie odstępowała pana na krok. Potem przez kilka godzin miała jeszcze problem z przyzwyczajeniem się do munduru ochroniarza, wyraźnie jej się nie podobał (może kojarzył się z czymś przykrym?), ale wieczorem była już sielanka. Zrobiła obchód z pracownikami, zaznajomiła się z teren i teraz już sama dokładnie wie, gdzie ma chodzić i co sprawdzać.
Dzisiaj została wyposażona w nową smycz, obrożę, miski i inne akcesoria. Do pracowników macha ogonem i wszystkich już lubi, ale najbardziej lubi pana, który ją wziął i jego nie odstępuje na krok, gdy tylko jest w pracy :).
W upały chronią ją od słońca, w nocy może wchodzić do pomieszczeń, gdy jej chłodno albo potrzebuje towarzystwa człowieka.
Czyli krótko mówiąc: jest BARDZO DOBRZE !!!!! :multi: :multi: :multi:

Bardzo sie cieszę z takiego obrotu sprawy!:multi::multi:

Posted

maciaszek napisał(a):
Dziewczyny dziękuję, bo to dzięki ogłoszeniu w Metrze Ziutka znalazła nowe miejsce!

O ile dobrze pamiętam to chyba zdjęcia pomylili?? Tekst był Ziutki a fota innego psiaka :evil_lol: Ważne że się udało DS znaleźć :multi: Metro potrafi czasem zdziałać cuda ;)

Posted

jaaaacieeee....Ziutka juz w nowym domku a Wy nic nie mowicie :crazyeye:

ale sie ciesze niesamowicie :multi::multi::multi: o tak właśnie :loveu:

to kolejna wspaniała wiadomość....wraca człowiek z urlopu i same dobre wiadomości na dogo widzi....moze powinnam częściej wyjeżdzać :cool3:

oby Ziutce sie dobrze mieszkało i zeby miała misje do wypełnienia :loveu: mam nadzieję, ze wszyscy pracownicy ją pokochają :loveu:

gratuluje Maciaszku :loveu: a Wisełce to dam soczystego buziaka za to ogłoszenie :diabloti: