maciaszek Posted January 15, 2008 Author Posted January 15, 2008 jusstyna85 napisał(a):Jak sobie dajesz rade? Ano bez rewelacji... Bazyl ciągle jest nieprzejednany :-(. Terroryzuje Ziutę, a ona biedna coraz bardziej zestresowana :-( :-(. Zapraszam na drugi bazarek dla Ziutki: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9299709#post9299709 I przypominam o pierwszym: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=103243 Quote
invictus hilaritas Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 wstawilam link i zdjecia na forum szkoleniowym ;) Quote
szasztin Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Ja dopiero dziś zawalcze z gratką i anonsami! A co z aukcją adopcyjną - skończona? Jesli tak to prosimy o powtórkę! Quote
maciaszek Posted January 16, 2008 Author Posted January 16, 2008 invictus hilaritas napisał(a):wstawilam link i zdjecia na forum szkoleniowym ;)Dziękuję bardzo :) :loveu: szasztin napisał(a):Ja dopiero dziś zawalcze z gratką i anonsami! Dziękuję :loveu:. Podaj potem, proszę linki. szasztin napisał(a): A co z aukcją adopcyjną - skończona? Jesli tak to prosimy o powtórkę!kończy się za 8 godzin. Wznowię na pewno :). Byliśmy u weta na wizycie kontrolnej. Ziutka dostała znowu antybiotyk (w nieco mniejszej dawce), bo ma stan zapalny jednego z tylnych zębów - odsłonięta szyjka i sącząca się lekko ropa. Ząb trzeba będzie usunąć (przy okazji sterylki), a na razie sunia dostaje antybiotyk osłonowo. Wet oglądnął uszka - jest lepiej, znacznie lepiej, ale oczywiście przez jakiś jeszcze czas trzeba będzie uszy zakraplać. Ziutka została też osłuchana, bo (jak pamiętacie) miała na samym początku problemy z płucami (płytki oddech) - jest prawie idealnie, ale jeszcze nie w 100%, antybiotyk ma pomóc również na to. Jak wiadomo szczepienie na wirusówki znowu odsuwa się w czasie...( o jakieś 3 tygodnie). Martwi mnie, bo boję się, żeby Ziutka nie podłapała jakiegoś syfu :(. Zapłaciliśmy 35 zł. Sunia waży 25 kg :). Wydatki: 115 zł - pierwsza wizyta weterynaryjna (badania, morfologia, usg jamy brzusznej, antybiotyk) 16 zł - pierwsze zakupy jedzeniowe (kurczak + ryż) 22 zł - druga wizyta weterynaryjna + leki (antybiotyk) 15 zł - drugie zakupy jedzeniowe (kurczak) 114 zł - trzecia wizyta weterynaryjna (badania krwi, usg jamy brzusznej, antybiotyk na dalsze 6 dni, płyn do czyszczenia uszu - Otifree, krople do uszu - Oridermyl) 11,50 - trzecie zakupy jedzeniowe (kurczak) 15,65 - Allegro cegiełkowe 12,93 - Allegro zwykłe 12,72 - czwarte zakupy jedzeniowe (kurczak) 25 zł - czwarta wizyta weterynaryjna (czyszczenie, kropienie uszu, zakup tabletek na robaki) 9 zł - 1,5 kg Frieskiesa 15 zł - kurczak 35 zł - piąta wizyta weterynaryjna (kontrola + antybiotyk) Razem: 418,80 zł Wpływy: 5 zł - cegiełka z Allegro 100 zł - wpłata od Epe :loveu: 5,00 zł - cegiełka z Allegro 20 zł - wpłata od Vitis :loveu: 80 zł - wpłata od Kaliny T. z Jaworzna 20 zł - wpłata od maggiejan :loveu: 20 zł - cegiełki Allegro 30 zł - z pozdrowieniami od Joany :loveu: 10 zł - cegiełki Allegro 30 zł - wpłata od Anny K. z Tarnobrzega :loveu: 80 zł - wpłata od Moniki F. z Bydgoszczy :loveu: 75 zł - cegiełki z Allegro 20 zł - cegiełki z Allegro 20 zł - szasztin :loveu: 30 zł - ponownie szasztin :loveu: :loveu: Razem: 545 zł :multi: W sumie: +126,20:multi: :multi: :multi: A tu Ziutka łazienkowa ;) Quote
Peter Beny Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Ziutka gdzie ten wymarzony domek ???? Trzymam kciuki by się szybko znalazł :kciuki::kciuki::kciuki: Quote
Rybka. Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 A tutaj maciaszku pisałaś? http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=102181 Quote
maciaszek Posted January 16, 2008 Author Posted January 16, 2008 Rybka. napisał(a):A tutaj maciaszku pisałaś? http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=102181A nie pisałam.. Zaraz napiszę! Dzięki :loveu: Quote
Rybka. Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Szukam i szukam jakiś ogłoszeń pt "przygarnę/zaadoptuję psa" i co znajduję? Przygarnę Yorka, Ciłałe, najlepiej suczkę, a jak by była z rodowodem to super... I tak w kółko. Albo jeszcze lepiej- kupię psa Yorka, bez względu na wiek, bardzo pilne... (czyli- moja suka ma cieczkę, a hodowcy nie chcą "pożyczyć" psa, a taki biznes się kroi) Żenada! Chce się powiedzieć- świat schodzi na psy... Tylko czy to trafne określenie? Quote
sacred PIRANHA Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 no wlasnie chyba nie trafne...bo psy sa lepsze od nas ludzi:( mnie dzis zaczepil pan i zapytal kiedy moja sunia labek bedzie miec pierwsza cieczke bo on ma slicznego kawalera dla niej ale narazie mlodziutki polroczny.... Mowie: "ale ona nie ma rodowodu, to jest mix labka z goldenem" a on ze to nic nie szkodzi bo jego Nero tez nie ma....zagotowalam sie! Mowie na spokojnie, ze przykro mi ale moja Abi bedzie wysterylizowana...jeszcze nie wiem czy przed pierwsza cieczka czy po ale napewno bedzie wysterylizowana...a on popatrzyl na mnie ze zgorszeniem jak na kata i powiedzial "aha.....to pani jest tak chora milosniczka zwierzat...nie wiedzialem" Quote
maciaszek Posted January 16, 2008 Author Posted January 16, 2008 A ja właśnie miałam zapytanie na gg o Ziutkę. Ktoś spytał czy ogłoszenie jeszcze aktualne, czy pies jest chory i dlaczego chcę go oddać. Zaczęłam odpowiadać, ale nie skończyłam, bo posypały się bluzgi i wyzwiska pod moim adresem i stwierdzenie, że takich, jak ja powinno się wykończyć, bo pewnie poprzedni pies mi się znudził, wzięłam ją i teraz ona mi się znudziła.... :angryy: Quote
hanek Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 maciaszek napisał(a):A ja właśnie miałam zapytanie na gg o Ziutkę. Ktoś spytał czy ogłoszenie jeszcze aktualne, czy pies jest chory i dlaczego chcę go oddać. Zaczęłam odpowiadać, ale nie skończyłam, bo posypały się bluzgi i wyzwiska pod moim adresem i stwierdzenie, że takich, jak ja powinno się wykończyć, bo pewnie poprzedni pies mi się znudził, wzięłam ją i teraz ona mi się znudziła.... :angryy: Jakiś głupi cham się uaktywnił, i tyle. Quote
sacred PIRANHA Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 no coz...niestety, ale na roznych ludzi sie trafia. ktos myslal moze ze robi dobry uczynek bo uswiadomi, ze nie mozna oddawac zwierzta jak sie znudza...tylko kogo jak kogo ale wolontariusza ze schroniska uswiadamiac nie trzeba chyba? tymbardziej z bluzgami! nie przejmuj sie maciaszku, ja jak milama pestke to dostawalam maile z pogrozkami, ze nasla na mnie TOZ za znecanie sie nad tym psem a teraz probe wyludzenia kasy na leczenie podczas gdy ja nic z nim nie robie bo wyglada gorzej a nie lepiej hehehe Quote
kako80 Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 3maj sie maciaszku.. a ty ziutka hopaj po domek! Quote
maciaszek Posted January 16, 2008 Author Posted January 16, 2008 Się trzymam i na razie nie puszczam, ale przyznam, że ciężko jest... Quote
maciaszek Posted January 16, 2008 Author Posted January 16, 2008 Ponieważ skończyła się poprzednia aukcja Ziutki na Allegro, wystawiłam nową. Oto link do niej: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=298822550 I aktualizacja wydatków: Wydatki: 115 zł - pierwsza wizyta weterynaryjna (badania, morfologia, usg jamy brzusznej, antybiotyk) 16 zł - pierwsze zakupy jedzeniowe (kurczak + ryż) 22 zł - druga wizyta weterynaryjna + leki (antybiotyk) 15 zł - drugie zakupy jedzeniowe (kurczak) 114 zł - trzecia wizyta weterynaryjna (badania krwi, usg jamy brzusznej, antybiotyk na dalsze 6 dni, płyn do czyszczenia uszu - Otifree, krople do uszu - Oridermyl) 11,50 - trzecie zakupy jedzeniowe (kurczak) 15,65 - Allegro cegiełkowe 12,93 - Allegro zwykłe 12,72 - czwarte zakupy jedzeniowe (kurczak) 25 zł - czwarta wizyta weterynaryjna (czyszczenie, kropienie uszu, zakup tabletek na robaki) 9 zł - 1,5 kg Frieskiesa 15 zł - kurczak 35 zł - piąta wizyta weterynaryjna (kontrola + antybiotyk) 15,20 - aukcja na Allegro (wyróżniona, pogrubiony tekst) Razem: 434 zł Wpływy: 5 zł - cegiełka z Allegro 100 zł - wpłata od Epe :loveu: 5,00 zł - cegiełka z Allegro 20 zł - wpłata od Vitis :loveu: 80 zł - wpłata od Kaliny T. z Jaworzna 20 zł - wpłata od maggiejan :loveu: 20 zł - cegiełki Allegro 30 zł - z pozdrowieniami od Joany :loveu: 10 zł - cegiełki Allegro 30 zł - wpłata od Anny K. z Tarnobrzega :loveu: 80 zł - wpłata od Moniki F. z Bydgoszczy :loveu: 75 zł - cegiełki z Allegro 20 zł - cegiełki z Allegro 20 zł - szasztin :loveu: 30 zł - ponownie szasztin :loveu: :loveu: Razem: 545 zł :multi: W sumie: +111,00 :multi: :multi: Quote
Izis Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 Bidulka. Moge sprobowac spytac czy nie przyjalby ja ktorys domek z tych co na Uszke sa chetne, bo Uszka przeciez tylko jedna. Ale nic nie obiecuje. No i sunia jak widze nie jest szczepiona to pewnie nie moglaby wyjechac :-( Jaki jest na chwile obecną jej stan zdrowia i stan psychiczny i jak reaguje na mieszkanie, psy inne, ludzi, dzieci czyli wszystko co powinien wiedzieć o niej nowy domek. Prosze o streszczenie, niestety nie mam czasu czytac calego watku bo zajmuje sie teraz mocno sprawą Uszki - no ale ta jest bezpieczna a Uszka jeszcze nie. :-( Quote
szasztin Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 Dzięki Izis za wsparcie. Zaraz poproszę dziewczynę która sie nią zajmuje wszystkie info! Quote
maciaszek Posted January 17, 2008 Author Posted January 17, 2008 Izis napisał(a):Bidulka. Moge sprobowac spytac czy nie przyjalby ja ktorys domek z tych co na Uszke sa chetne, bo Uszka przeciez tylko jedna. Ale nic nie obiecuje. No i sunia jak widze nie jest szczepiona to pewnie nie moglaby wyjechac :-( Jaki jest na chwile obecną jej stan zdrowia i stan psychiczny i jak reaguje na mieszkanie, psy inne, ludzi, dzieci czyli wszystko co powinien wiedzieć o niej nowy domek. Prosze o streszczenie, niestety nie mam czasu czytac calego watku bo zajmuje sie teraz mocno sprawą Uszki - no ale ta jest bezpieczna a Uszka jeszcze nie. :-(Izis, dziękuję. Wiem, że nic nie obiecujesz, ale spytać warto :). Sunia obecnie kończy leczenie stanu zapalnego uszu i dostaje jeszcze antybiotyk (stan zapalny zęba. Ząb trzeba będzie usunąć, ale teraz jeszcze jest za wcześnie by poddawać ją narkozie). Jest zaszczepiona na wściekliznę, ale na wirusówki nie (najwcześniejsze szczepienie wchodzi w grę z tydzień, półtora po zakończeniu antybiotyku, czyli za jakieś 3 tygodnie). A co powinien wiedzieć domek o suni? Chyba to: Mieszaniec owczarka niemieckiego.Z pięknym, puszystym ogonem - "lisią kitą" do samej ziemi i bardzo gęstą sierścią. Jak przystało na prawdziwą damę nigdy nie człapie, lecz porusza się "zwiewnie" i elegancko - miękkim, cichym, sprężystym chodem kota. Zachowuje dystans wobec obcych, ale do ludzi jest nastawiona bardzo życzliwie. Na szczęście nie ma za sobą złej przeszłości (na pewno nigdy nie była bita), ale najprawdopodobniej nie była też rozpieszczana (dopiero się uczy jaką przyjemność może sprawić głaskanie). Ma około 4 lat. W ciągu tygodniowego pobytu pod naszych dachem (po zabraniu jej ze schroniska) dała się poznać jako zdolna, sprytna i niewątpliwie inteligentna istota. Jest nauczona czystości. Bardzo spokojna i zrównoważona. Ładnie chodzi na smyczy i jeździ samochodem. Toleruje inne psy (niezależnie od płci). Kontakt:605 788 166 (proszę NIE dzwonić przed 11.00), maciaszek@plusnet.pl, gg: 4204702. Stan psychiczny Ziutki jest bardzo dobry. Na pewno mieszkała wcześniej w mieszkaniu. Jest cicha i spokojna. Nie miałam jeszcze okazji sprawdzić jak reaguje na dzieci, ale na 99% jestem pewna, że nie byłoby żadnego problemu. Koty goni, ale jak dogoni to poszczeka i nic więcej nie robi, więc chyba też by się z nimi dogadała. Quote
Izis Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 Wyslijcie mi prosze na miale takie chwytajace za serce zdjecie jak ona byla szkielecikiem (w miare wyrazne - najlepiej ze smutna mordka tez a nei tylko sam tyl - czyli moze ze 2-3) i zdjecie jak wyglada teraz (najlepiej obok jakiegos psa albo glaskana czy przytulana przez czlowieka, zeby bylo czytelne ze lagodna dla ludzi i psow jest. OK? Quote
maciaszek Posted January 17, 2008 Author Posted January 17, 2008 Izis napisał(a):Wyslijcie mi prosze na miale takie chwytajace za serce zdjecie jak ona byla szkielecikiem (w miare wyrazne - najlepiej ze smutna mordka tez a nei tylko sam tyl - czyli moze ze 2-3) i zdjecie jak wyglada teraz (najlepiej obok jakiegos psa albo glaskana czy przytulana przez czlowieka, zeby bylo czytelne ze lagodna dla ludzi i psow jest. OK? A jaki jest Twój mail? Niestety większość zdjęć (zwłaszcza te początkowe) mam pomniejszone :(. Pogrzebię w fotkach i oczywiście wyślę, tylko dopiero wieczorem późnym, bo teraz wychodzę do pracy. Quote
maciaszek Posted January 17, 2008 Author Posted January 17, 2008 Dodałam Ziutkę na Alegratkę (link w pierwszym poście) i na adopcje.pl oraz aaaby.pl (w obu miejscach ogłoszenie czeka na akceptację). Quote
szasztin Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 Maciaszek co maila do Izis to poszukaj przez stronę, którą w podpisie ma Izis. Mam nadzieję ze Izis pomoże! Fajnie że dodałaś mała na alegratkę. Ja dziś rano sie zarejestrowałam ale nie zdążyłam :) byłaś szybsza! Quote
maciaszek Posted January 17, 2008 Author Posted January 17, 2008 szasztin napisał(a):Maciaszek co maila do Izis to poszukaj przez stronę, którą w podpisie ma Izis. Mam nadzieję ze Izis pomoże!Izis już mi przesłała swojego maila. Późnym wieczorem będę słała fotki :). Quote
Recommended Posts