Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no tak,wiem co pisalam;)

tylko z racji tego ze zastanawiasz sie nad DT wolalabym zebys sama sobie z panem pogadala po co mam posredniczyc i cos nie tak powtorzyc

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Greven napisał(a):
To, że ktoś jest rozgarnięty nie znaczy, że wpadnie na to, aby zaprowadzić psa do weterynarza, lub do schroniska i sprawdzić, czy jest zaczipowany. Dla nas to postępowanie oczywiste. Dla innych ludzi niekoniecznie. Dlatego tak dopytuję o tego czipa.

Psiak chipa nie ma, Ci ludzie od razu zabrali go do weta.

Posted

Psiak od razu trafił do weta, miał na boku ranę, weterynarz uważa że mogło być to przypalenie od rury samochodowej. Rana jest zszyta, dostaje antybiotyk ( w jedzeniu podają) 1-3 stycznia szwy mają być zdjęte, oni pokryją leczenie psa, zrobią wszystko byle nie trafił do schronu!!! Trzymają go w gabinecie wujka, on wraca wtorek-środa i pies musi zniknąć, jeśli nic się nie znajdzie to będą zmuszeni go dać do schroniska.

Podczas spacerów nie rzuca się inne psy, ale gdy zobaczy gdzieś biegnącego to zaczyna się rwać i piszczeć. Gdy spytałam czy przejawia agresje odpowiedzieli, że to raczej psia ciekawość niż chęć "walki".
Jeśli macie jeszcze jakieś pytania to piszcie

Posted

a więc cytuje obecnego opiekuna: " Na początku spaceru ciągnie jak już opadnie z sił to różnie, trochę ciągnie i trochę ładnie idzie, jest silny"
co do kotów postarają się jutro sprawdzić.

Posted

przepraszam że nie pisałam, ale dopiero weszłam do domu, a więc dziś poznałam pana psa:) jest pięęęęęęękny, ale niestety nie nadaje się do domu gdzie są koty, zrobiliśmy małą próbę, wzięłam kontenerek z kociakiem i na początku olewał go jakby nie widział, ale gdy kotka parsknęła to ten się zaczął rwać i ciągnąć to jest duży, silny psiak także z kotami bym nie ryzykowała