Malga Posted January 9, 2008 Author Posted January 9, 2008 Kochanie mam pytanie troszkę z innej beczki, mianowicie, moje Maleństwo za 11 będzie miało 3 miesiące i jak narazie jakieś 1,5 tygodnia temu stanęło mu lewe uszko, a prawe jest dalej oklapnięte ... oczywiście ma ostrzyżone uszka i teraz, czy mam zacząć podklejać to prawe uszko (jeśli tak to proszę Was o porady jak to robić), czy zaczekać jeszcze jakiś czas ?? Quote
tigrunia Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 [quote name='Malga']Kochanie mam pytanie troszkę z innej beczki, mianowicie, moje Maleństwo za 11 będzie miało 3 miesiące i jak narazie jakieś 1,5 tygodnia temu stanęło mu lewe uszko, a prawe jest dalej oklapnięte ... oczywiście ma ostrzyżone uszka i teraz, czy mam zacząć podklejać to prawe uszko (jeśli tak to proszę Was o porady jak to robić), czy zaczekać jeszcze jakiś czas ??[/quote] Klej, oczywiscie, ze klej! Juz dawno powinno stac!! Mojej Jessi stanęło dopiero jak miała ponad 4 m-ce ale ile sie namęczyłam przy tym :shake: Zaraz poszukam tematów i wkleje Ci tu linki to sobie pocytaj co i jak .. Quote
tigrunia Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=5191 Tu jest jeden temat ale poszukam jeszcze jednego bo chyba cos jeszcze było .. Quote
tigrunia Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=27912 Tu jest o kleju bo bardzo fajnie sie klei klejem pieskom uszy :) Quote
ladyyork Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Tylko jeśli ktoś nieudolnie to zrobi i bez doświadczenia może dojść do martwicy uszu:placz:. Był już taki przypadek u biewera , mimo że właścicielka ma juz doświadczenie i trzeba było uszy dość sporo obciąć:placz:. Lepiej stosować taśme :lol:przynajmniej jak ktoś nie ma doświadczenie w klejeniu uszek Quote
tigrunia Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 [quote name='ladyyork']Tylko jeśli ktoś nieudolnie to zrobi i bez doświadczenia może dojść do martwicy uszu:placz:. Był już taki przypadek u biewera , mimo że właścicielka ma juz doświadczenie i trzeba było uszy dość sporo obciąć:placz:. Lepiej stosować taśme :lol:przynajmniej jak ktoś nie ma doświadczenie w klejeniu uszek[/quote] Jak moze dojść do martwicy ucha skoro sklejasz włosy a nie ucho ? :crazyeye: Quote
Jagódka&Uzi Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Proszę instrukcja i obrazki jak kleic uszka, uważam najlepsze w sieci:) Za pomocą kleju: http://www.yorkland.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=167&Itemid=63&lang=pl_PL Za pomocą taśmy: http://www.yorkland.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=152&Itemid=63&lang=pl_PL Quote
ladyyork Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Jeżeli ktoś skleji niechcący uszy albo da zbyt dużo kleju - już się z tym spotkałam dlatego o tym pisze, jeżeli uważacie że nie:shake: powinnam o tym pisać i ostrzegać ludzi by robili to z głową to mi piszcie. Mnie tylko chodzi że jak już kleją uszka klejem żeby uważali by klej nie zalał uszu Quote
Sieciuszek Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 ladyyork napisał(a):Tylko jeśli ktoś nieudolnie to zrobi i bez doświadczenia może dojść do martwicy uszu:placz:. Był już taki przypadek u biewera , mimo że właścicielka ma juz doświadczenie i trzeba było uszy dość sporo obciąć:placz:. Lepiej stosować taśme :lol:przynajmniej jak ktoś nie ma doświadczenie w klejeniu uszek Zgadzam się z tobą w 100%. Ja stawiam dopiero pierwsze kroczki w opiece nad moją sunia, nie posiadam doświadczenia jakim dysponujecie WY. Dlatego też każda opinia jest dla mnie cenna, pozwala racjonalnie przemyśleć problem.:hmmmm: Po przewertowaniu tego tematu doszłam do wniosku, że moja Ajra (choć dla mnie kruszynka) powinna stawiać swoje uszka powolutku do góry, niestety tak nie jest. Zabieram wiec ją jutro na obcięcie włosków (jest taką małą wiercącą się kuleczka i nie będę ryzykować, mogłabym obciąć coś za wiele a tego bym sobie nie wybaczyła:shake:). Później skleimy uszka taśmą, klej brzmi zbyt przerażająco i niebezpiecznie (po prostu brak mi doświadczenia, a każdy mój błąd przynieść może nieodwracalne skutki). Oczywiście to tylko moje zdanie. Przy okazji Jagódka - dzięki za linki tego brakowało mi w pełni do szczęścia:cool2: Quote
Jagódka&Uzi Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Sieciuszek napisał(a): Przy okazji Jagódka - dzięki za linki tego brakowało mi w pełni do szczęścia:cool2: Zanim wzięłam Uziego do domu przejrzalam chyba cały internet i przeczytałam wszystko co przydatne:p Obsesja:eviltong: Quote
Malga Posted January 11, 2008 Author Posted January 11, 2008 Kurcze ciezki mi zkleic mu te uszka, musze kupic jakis lepszy plaster ... A powiedzcie mi podawalyscie ten fosforan wapnia ? Gdzie go w ogole kupic ? I ile podawac ? Martwie sie oto uszko, ze sobie nie poradze :-( Quote
ladyyork Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Tak podawałam do 1 roku ,kupić go możesz w sklepie zoo a na opakowaniu pisze jak stosować;) Ja kleiłam plastrem papierowym wąskim- kupowałąm w aptece Quote
madziasto4 Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Dodatkowo możesz podawać wywar z kurzych łapek albo kości cielęcych i wędzone kurze łapki. Quote
Jagódka&Uzi Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Malga napisał(a): Martwie sie oto uszko, ze sobie nie poradze :-( Daj komus, żeby to zrobił.. hodowca czy może jakis groomer będzie umiał.. Ja przyznaję się bez bicia, że Uziemu pani z hodowli kleiła:lol: Poprosiłam ją i miałam spokój:) Przykleiła plasterek, potrzymalismy tydzien i uszka stoją pięknie:) Quote
Malga Posted January 12, 2008 Author Posted January 12, 2008 Niestety nie ma w moim mieście hodowli, bo po Antosia jechałam kawałek, nic może jakoś z pomocą drugiej osoby uda nam się przykleić te uszka :lol: Bardzo Wam dziękuję wszystkim za informacje !!:laola: Quote
Kasiko Posted January 12, 2008 Posted January 12, 2008 Malga napisał(a):Kurcze ciezki mi zkleic mu te uszka, musze kupic jakis lepszy plaster ... A powiedzcie mi podawalyscie ten fosforan wapnia ? Gdzie go w ogole kupic ? I ile podawac ? A ten fosforan wapnia to na co wpływa, na kości? Quote
Jagódka&Uzi Posted January 12, 2008 Posted January 12, 2008 Kasiko napisał(a):A ten fosforan wapnia to na co wpływa, na kości? Właśnie?:lol: Quote
Pegaza Posted January 12, 2008 Posted January 12, 2008 Fosforan wapnia-uzupełnia niedobory wapnia i fosforu, pierwiastków wchodzących w skład kośca.Witamina A wpływa korzystnie na wzrost i rozwój młodych zwierząt a wit.D3 reguluje przemiane wapniową-fosforową. Na ulotce jest podane od wagi psa czyli 1 tabletka na 2 kg wagi, pies mniej waży wtedy mniejsza dawka.. a kupic mozna w każdym sklepie zoologicznym w tabletkach lub w proszku Quote
Recommended Posts