beka Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Własnie rozmawiałam z pańcia Bonki. Wszystko w porządku. Bonka ma ma apetycik, ładnie je i się załatwia. Poznaja i aklimatyzujew się w swoim domku... Quote
lewandosia Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Trzymam kciuki za Bonkę. Będzie jej na pewno dobrze w nowym domku:) Quote
olga nik Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 Bonka jest intensywnie rehabilitowana .P.Ewa robi dla niej wszystko .A przede wszystko to Bonka jest uwielbiana i rozpieszczana Lepiej trafić nie mogła :loveu: Quote
Ziutka Posted May 23, 2008 Author Posted May 23, 2008 olga nik napisał(a):Bonka jest intensywnie rehabilitowana .P.Ewa robi dla niej wszystko .A przede wszystko to Bonka jest uwielbiana i rozpieszczana Lepiej trafić nie mogła :loveu: Super :multi: A czy rehabilitacja przynosi chociaż jakąś minimalną poprawę z łapkami Bonki :roll: Czy możemy liczyć na jakieś zdjęcia :razz: Quote
olga nik Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 Ziutka napisał(a):Super :multi: A czy rehabilitacja przynosi chociaż jakąś minimalną poprawę z łapkami Bonki :roll: Czy możemy liczyć na jakieś zdjęcia :razz: Przynosi,ale minimalne Zdjęć nie mam Quote
*Gajowa* Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 Jedno zdjęcie Bonki z nowego domku Jestem w kontakcie z p.Ewą i wiem , że robi wszystko żeby postawić Bonkę na łapy . Bardzo ją kocha i poświęca jej wiele czasu . Nie mam wątpliwości że Bona ma wspaniały domek. Quote
majqa Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 *Gajowa* napisał(a):(...) Nie mam wątpliwości że Bona ma wspaniały domek. Mój Boże, ta kobieta specjalnie dla niej kupiła mega sprzęt do fizykoterapii by pomóc zabiegami w usprawnianiu. Sama Bonię masuje, sama ćwiczy (na indywidualne przeszkolenie rehabilitacyjne Pani Ewa jechała specjalnie do Katowic). Mnie brak słów by wyrazić co myślę, czuję o takim stopniu zaangażowania w pomoc zwierzęciu. Quote
majqa Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 Witajcie! Wrzutka fotek Bonusi, bezpośrednio z kompa jej opiekunki, Pani Ewy: Quote
Ziutka Posted August 4, 2008 Author Posted August 4, 2008 Ależ Ona piękna :loveu: ależ Ona miała szczęście, że spotkała na swojej drodze Panią Ewę :loveu: Majqa...a jak rehebilitacja Bonki ? Są jakieś postępy ? Quote
*Gajowa* Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Kochana, piękna Bona wygląda na szczęsliwą. Wydaje mi się, że trochę "zmężniała" Bonulka. A jak się wabi jej towarzyszka ? Quote
majqa Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Ziutka napisał(a):(...) Majqa...a jak rehebilitacja Bonki ? Są jakieś postępy ? Trudno mi ocenić sytuację, bo nie znam stanu sprzed rehabilitacji. Bonia nie chodzi, to fakt. Łapki mimo to, a sądzę, że właśnie za sprawą rehabilitacji, nie są sflaczałe. Mięśnie straciły na objętości, to nie ulega watpliwości ale zdecydowanie, po takim czasie leżenia, spodziewałam się zastania ich w dużo gorszej formie. Z Panią Ewą rozgryzłyśmy aparaturę, podłączałyśmy siebie wzajemnie i oczywiście sunię, dobierając dawki, programy etc. Ustawiłyśmy możliwości kombinacji rodzajów zabiegów. Dla Boni zostały wybrane 3 rodzaje prądów p/bólowych (+rekombinacja możliwości układania elektrod), 3 rodzaje prądów stymulujacych mięśnie do skurczu, pobudzających unerwienie, poza tym - pole magnetyczne i laser i z ich szeroką gamą ustawień parametrów. Osobno dochodzi tu jeszcze sollux (lampa rozgrzewająca). Swoją drogą, non stop Bonia ma robiony masaż kręgosłupa i łapek + ćwiczenia łapek i pionizacja w wózku. Jakby to podsumować? Pani Ewa podporządkowała Boni wszystko. Dzień układa się pod dyktando potrzeb Boni. Dom zamienił się w psi raj, nad którym jak anioły krążą weci. Mnie szczęka opadła gdy zobaczyłam na własne oczy takie poświęcenie, rezygnację Pani Ewy z samej siebie, pod dyktando zwierzaczka. Bonia ma istotnie szczęście w nieszczęściu. Jej koleżanka to sunia z Orzechowców - Luna. Jak wrócę do domu (dziś się komp zlitował i net na kartę złapał sieć, udało mi się połączyć, stąd wpis), wrzucę na wątek filmiki z Bonią i jeszcze kilka fotek. Quote
kobix Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 już nie chodzi na tylne łapy?:-(niedobrze...nie wiadomo jak brak ruchu wpłynie na sprawne funkcjonowanie organizmu:roll:jelit,płuc itd.ruch jest niezbędny! ja jaszcze widziałam Bonkę chodzącą (dziwnie na tyle nogi)ale to było na "wyjściu" ze schronu... Quote
Ziutka Posted August 7, 2008 Author Posted August 7, 2008 Dzięki Majqo za tak szczegółowy opis ;) Ja nadal trzymam kciuki za zdrowie Bonki :loveu: Czekamy w takim razie na fotki i filmik :cool3: Quote
majqa Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 Jak tylko dotrę do domu natychmiast odnajdę wątek Boni i uzupełnię o linki do filmików i fotki. Quote
majqa Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 Pani Ewa dosłała mi zdjęcia, robię więc ich uzupełnienie. Potem zostaną już tylko wstawki filmów. Na części fotek widoczny jest zakupiony dla Boni sprzęt fizykoterapeutyczny. Quote
Ziutka Posted August 10, 2008 Author Posted August 10, 2008 Ja tylko mogę znowu napisać, że oczy się pocą a Bonka jest cudna :loveu: Majqo...a może bym zmieniła tytuł ??? Jak myślisz :roll: Bo jakiś taki jest hmm :cool1: Quote
ANETTTA Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 Ziutka napisał(a):Ja tylko mogę znowu napisać, że oczy się pocą a Bonka jest cudna :loveu: Majqo...a może bym zmieniła tytuł ??? Jak myślisz :roll: Bo jakiś taki jest hmm :cool1: łzawia łzawia bardzo Quote
Isadora7 Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 Mój Boże to spojrzenie mówi WSZYSTKO: http://img117.imageshack.us/img117/9694/p1060120gp8.jpg :cool1: Quote
Recommended Posts