olga nik Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Na Vivę dla Bony na dzień dziesiejszy wpłyneło 540 zł Quote
majqa Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 *Gajowa* napisał(a):BONA ma cieczkę :placz:... O żesz...:-( Quote
olga nik Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Jutro przyjedzie do Bony karma.W godzinach przred południowych raczej Quote
przyjaciel_koni Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 *Gajowa* napisał(a):BONA ma cieczkę :placz:... Gajowa - sprawdziłyście już tak na 100% ? Beka - Pan dr dzisiaj niestety nie odpowiedział... Sama nie wiem co teraz... Może jeszcze jutro... Ktoś, gdzieś wspominał o dr Niziołku, czy możecie mi podpowiedzieć Kto i na jakim wątku ??? Ja już mam zbyt dużą sklerozę by wszystko spamiętać... To dość istotne... Odwołuję powyższe pytanie - przypomniałam sobie !!!!! Quote
kobix Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 przyjaciel_koni napisał(a):Martwi mnie jej stan. Może ta temp. nie była tylko wynikiem stresu. Tym bardziej szybko potrzebna wizyta... i badanie. dlaczego stresu?...raczej stanu zapalnego,przecież tam jest ciągły obrzęk i ucisk na rdzeń.bardziej niż cieczką martwię się CZASEM to już b.długo przy takim schorzeniu-oby wszystko sie cofnęlo:roll:a taka osowialość to wiadomo nic dobrego nie niesie:shake: być może ja czegoś nie rozumiem-ale co ma cieczka do rezonansu kręgosłupa? Quote
lewandosia Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Dziewczyny, nie trzymajcie dłużej w niepewności... Będzie to badanie czy nie?:( Quote
przyjaciel_koni Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Niestety... Pan Doktor się nie odezwał... Czyli nici z badania w niedzielę... Znowu Bona zostaje z niczym. Mamy pewne nowe ustalenia, ale poczekam, może Beka napisze. Quote
fona Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 bazarek dla Bony http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=104992 A to pan doktor musi sie odezwac, nie mzona sie zapisac? Quote
fona Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Green zrobila rozliczenie dopiero do konca stycznia, wiec na pewno kest wiecej pieniedzy w skarpecie Bony! Quote
beka Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Fona na rezonans nie mozna się zapisać bo w Warszawie nie na rezonansu dla psów. Do tej pory psy miały robione to badanie w ludzkim szpitalu (wiesz wchodziło sie od tyłu....), ale z jakis przyczyn jest bardzo ciężko ustalić wizytę. Ni wiemy z kim sie kontaktować. To lekarz wet. podaje termin i już. To on ustala z lekarzem w szpitalu.... Quote
fona Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Cholera jasna... To moze w takim razie przyponiac sie panu doktorowi?... Quote
olga nik Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 beka napisał(a):Fona na rezonans nie mozna się zapisać bo w Warszawie nie na rezonansu dla psów. Do tej pory psy miały robione to badanie w ludzkim szpitalu (wiesz wchodziło sie od tyłu....), ale z jakis przyczyn jest bardzo ciężko ustalić wizytę. Ni wiemy z kim sie kontaktować. To lekarz wet. podaje termin i już. To on ustala z lekarzem w szpitalu.... Możemy dowiedzieć sie o nowe ustalenia?? Quote
przyjaciel_koni Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 fona napisał(a):Green zrobila rozliczenie dopiero do konca stycznia, wiec na pewno kest wiecej pieniedzy w skarpecie Bony! Fona - ja mam wieści "pantoflowe" o wpłatach... Proszę o info, a Green mówi mi jaki jest stan bieżący (z tolerancją do trzech dni). Na koniec stycznia to dla Bony nic jeszcze nie było... Quote
*Gajowa* Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Karma dotarła - Bonka bardzo dziekuje. Dziś sunia w zdecydowanie lepszej formie, dużo szczekała, interesowała się zabawkami i zaliczyła cztery spacerki. Ona uwielbia Miltona /duży szczenior/, który tradycyjnie przez całą dobę leży lub kręci się w pobliżu jej kojca... Inne osobniki płci męskiej /a są aktualnie jeszcze 3 sztuki/ również są wielce Boną zainteresowane...:evil_lol: Powoli tracę wiarę w to, że uda się zrobić ten rezonans :placz:. Quote
epe Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Przecież badanie rezonansem można robić w prywatnych placówkach,nie tylko w szpitalu! Chyba,że to wtedy znacznie więcej kosztuje! W Krakowie jest wiele spółdz.lekarskich,które robią rezonans. Quote
przyjaciel_koni Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 epe napisał(a):Przecież badanie rezonansem można robić w prywatnych placówkach,nie tylko w szpitalu! Chyba,że to wtedy znacznie więcej kosztuje! W Krakowie jest wiele spółdz.lekarskich,które robią rezonans. Owszem w placówce prywatnej wszystko znacznie więcej kosztuje... Przynajmniej w Warszawie. I nie wiem, czy takie prywatne mają rezonans. To koszmarnie drogie urządzenie. Oprócz tego są to nieodmiennie "ludzkie" spółdzielnie... To też problem... Quote
Ziutka Posted February 24, 2008 Author Posted February 24, 2008 przyjaciel_koni napisał(a):Owszem w placówce prywatnej wszystko znacznie więcej kosztuje... Przynajmniej w Warszawie. I nie wiem, czy takie prywatne mają rezonans. To koszmarnie drogie urządzenie. Oprócz tego są to nieodmiennie "ludzkie" spółdzielnie... To też problem... Jeśli chodzi o ludzki rezonans to w szpitalu psychiatrycznym na ul. Sobieskiego na Ursynowie robią też prywatnie....sama korzystam. Quote
beka Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Robia również w Miedzylesiu, ludziom .... Quote
*Gajowa* Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Dlaczego klinika SGGW nie ma takiego urządzenia... zadam to pytanie osobie z władz uczelni. Bona dziś w niezłej formie... zwierzaki chyba poczuły wiosnę. Potrzebuję poszwy na kołdrę - Bonka ciągnąc łapkę niestety szybko je drze, dwie które jej dałam są już mocno podarte. Może ktoś ma na zbyciu ? Quote
przyjaciel_koni Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Gajowa - nie musisz zadawać tego pytania władzom SGGW - wiadomo dlaczego nie mają - jest straszliwie drogie ! I zapewne sądzą, że nie udało by się uzyskać zwrotu kosztów zakupu, a co mówić o zarobku... Jakie wymiary kołdry ? Może coś zorganizujemy. Dobrze, że Bonka w nieco lepszej formie ! Quote
majqa Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Co u suni? Są już jakieś konkretne pomysły z poszukiwaniem miejsca badania? Quote
beka Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Dzwoniłam w różne miejsca, próbując załatwić rezonans dla Bony. Niestety bez skutku. Dowiedziałam się że niestety do marca, albo nawet kwietnia nie będzie możliwe wykonanie badania.. Bona ma konsultacje u dr Sterny w czwartek i zobaczymy co dalej. Jedna z osób zasugerowała diagnostykę poprzez mielotomografie zastrzegając jednocześnie że w przy niektórych schorzeniach takie badanie nie wiele pokazuje. Bardzo szkoda mi Bony, to wszystko tak długo trwa, ale teraz przynajmniej widać że to „siła wyższa” – większość lekarzy wet. Korzysta w tego samego rezonansu i jest on niedostępny….. Bardzo proszę o pomoc dla Marty i Bony w czwartek ok. 11.15 do ok. 1200. Wizyta u dr. Stery o 11.30, ale Marta potrzebuje wsparcia. Kto może pomóc??? Quote
beka Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Podnoszę, niech ktoś zobaczy apel o pomoc... Quote
Ziutka Posted February 25, 2008 Author Posted February 25, 2008 Bardzo prosimy o pomoc przy wizycie na SGGW....jeśli znowu się nie uda to kolejny termin nam przejdzie koło nosa :shake: Quote
Recommended Posts