KWL Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Prosimy, każda złotówka jest ważna dla tej uroczej wesołej suni. Quote
olga nik Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Fundacja Viva zrobiła dla Bony Allegro ciegiełkowe http://www.allegro.pl/item312649135__aukcja_cegielkowa_uratujmy_razem_sunie_bone.html Quote
przyjaciel_koni Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Czy Allegro cegiełkowe wystawiane przez Fundację Viva jest wolne od prowizji ? I dziękujemy za taką formę wsparcia. Bardzo liczymy na dobre serca Allegrowiczów !!!! Nie raz już pomagali !!!! A Osoby z Dogo zachęcam do wpłat bezpośrednio na AFN - łatwiej nam tak "na szybko" dysponować tymi pieniędzmi. W przypadku Bony niezbędna na leczenie kwota jest ogromna, zapewne i tak będzie musiała zaistnieć jakaś współpraca między Fundacjami. Jeszcze nie wiem, jak to rozwiążemy... Na dzień dzisiejszy pilnie potrzebne są pieniądze na diagnostykę (zostało dosłownie dwa, trzy dni...). Przypomnę - kwota, która jest wstępnie wyliczona to ok. 2300zł !!!! Tyle obecnie warte jest zdrowie Bony... Wpłaty na AFN "Bona" Quote
olga nik Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Już są sprzedane pierwsze cegiełki :multi: Quote
Ziutka Posted February 13, 2008 Author Posted February 13, 2008 beka napisał(a):Rozsyłam po znajomych..... Ja też rozsyłam - gdzie się tylko da ;) Quote
Psiutka380 Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Powiedziałąm ludzom z listy gg ale nikt nie chce. Moja koleżanka "miłośniczka psów" podobno:shake: powiedziała że ona jej nie chce a i już się nie może doczekać kiedy jej psy umrą bo wtedy kupi sobie rasowca...:mad: Żałosne...:mad::mad::mad: Quote
lewandosia Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Teraz nie mam jak, ale w przyszłym tygodniu postaram się coś wpłacić na Bonkę. W mojej klasie ruszyła produkcja kartek świątecznych na bazarek dla Bonki. Mam nadzieję, że kartki zrobione przez dzieci niepełnosprawne intelektualnie będą miały wzięcie. Na piątek powinnam mieć. Porozsyłam też maile za stroną na allegro. Miejmy nadzieję,że się uda!!!!!!! Quote
Ziutka Posted February 13, 2008 Author Posted February 13, 2008 lewandosia napisał(a):Teraz nie mam jak, ale w przyszłym tygodniu postaram się coś wpłacić na Bonkę. W mojej klasie ruszyła produkcja kartek świątecznych na bazarek dla Bonki. Mam nadzieję, że kartki zrobione przez dzieci niepełnosprawne intelektualnie będą miały wzięcie. Na piątek powinnam mieć. Porozsyłam też maile za stroną na allegro. Miejmy nadzieję,że się uda!!!!!!! Dzięki wielkie Aniu :loveu: Pozdrowienia dla dzieciaków :lol: Quote
czarna anda Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Hejka Dostalam zwrot kasy ktora kiedys pozyczylam / zapomnialam o tym wiec przeznaczylam na straty :) /- dwie stowy moge dac na Bone - komu wplacic ? albo w gptowce dac np przyjaciel koni ?? iw Quote
justynavege Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9483912#post9483912 bazarek czesciowo dla Bony Quote
olga nik Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Kochani ,sprzedaliśmy kolejne 40 cegiełek na Allegro.Mamy 200 zł dla Bony!!! Quote
KWL Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Fantastyczne wiadomości - jest nadzieja dla Bony na sfinansowanie badań i operacji ! Nie wiem jeszcze jak będziemy płacić za rezonans na AM, natomiast operację i pobyt na SGGW chcemy opłacić poprzez AFN. Przepuszczam że z AM chyba także dostaniemy fakturę i wtedy chcielibyśmy postąpić analogicznie. Czy jest możliwość aby pieniądze z Vivy znalazły się na AFN ? Z tego co pamietam były zawsze kłopoty z przesunięciami między fundacyjnymi. Jeśli będzie problem to będziemy się pewnie starać o takie podzielenie płatności i faktur aby wykorzystać sensownie zebrane pieniążki. Quote
majqa Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 A te wieści jeszcze lepsze. Macie wstępną orientację ile pi razy drzwi brakuje jeszcze do gołej sumy (badanie, operacja), wiadomo, ze potem i tak dojdą koszty leczenia, utrzymania, pobytu ??? Quote
olga nik Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 KWL napisał(a):Fantastyczne wiadomości - jest nadzieja dla Bony na sfinansowanie badań i operacji ! Nie wiem jeszcze jak będziemy płacić za rezonans na AM, natomiast operację i pobyt na SGGW chcemy opłacić poprzez AFN. Przepuszczam że z AM chyba także dostaniemy fakturę i wtedy chcielibyśmy postąpić analogicznie. Czy jest możliwość aby pieniądze z Vivy znalazły się na AFN ? Z tego co pamietam były zawsze kłopoty z przesunięciami między fundacyjnymi. Jeśli będzie problem to będziemy się pewnie starać o takie podzielenie płatności i faktur aby wykorzystać sensownie zebrane pieniążki. Nie da radę przesunąć fundusze z Vivy do AFN. Trzeba będzie podzielić faktury Quote
Ziutka Posted February 14, 2008 Author Posted February 14, 2008 olga nik napisał(a):Kochani ,sprzedaliśmy kolejne 40 cegiełek na Allegro.Mamy 200 zł dla Bony!!! Super wieści Olu :multi: Oby tak dalej....trzymam kciuki za Bonkę. Quote
magdyska25 Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Pani Ewa wpłaca dzisiaj kolejne 500 zł. dla Bonki oraz prosi o wysłanie wyników badań to już prześlę na priva Ziutce. Bonka niech się dziewuszka trzyma!! Quote
olga nik Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 My też sprzedaliśmy kolejne cegiełki, w sumie już 63 po 5 zł każda.Prowizję od sprzedaży wezmę na siebie Quote
beka Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Bonka jeszcze będziesz biegać po zielonych łąkach....... Magdyska Ziutka nie ma wyników badań. Musisz sie kontaktować z Gajową .. Quote
KWL Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Co do wyników badań to na razie mamy tylko analizę krwi i moczu (w normie) z Białobrzeskiej oraz kilka kiepskich zdjęć RTG z których nic nie wynika. Dr Olkowski przebadał sunię wstępnie, stwierdził ucisk rdzenia kręgowego do leczenia operacyjnego. Wstępem do tego ma być badanie rezonansem magnetycznym które umówi na Akademii Medycznej dr Olkowski. Da mu to niezbędną wiedzę do dokładnego planowania operacji Bonki. Oczywiście wyniki rezonansu możemy przekazać kiedy juz będziemy je mieć. Quote
KWL Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Jeszce nie znam daty - jesteśmy na etapie uzgadniania jej przez dr. Olkowskiego z Akademią. Badanie rezonansem przejdzie Bonka i jeszce jedna sunia z podobnym schorzeniem leczona przez dr. Olkowskiego. Jak tylko coś będzie ustalone oczywiście poinformuję. Quote
kobix Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 kochani napisałam do Ziutki to Wam może przkażę-w w-wie można zrobić rezonans magnetyczny za 500zł,a najlepiej operuje Sterna-współpracuje z SGGW tam ma doskonała opinię,operował mojego psa przy dyskopatii odcinka szyjnego po 2 m-cach całkowitego paraliżu i pies chodzi i jest sprawny w 99%! przy tym to bardzo sympatyczny człowiek,miałam przyjemność przy operacji,kontaktowy i szczery....co do diagnozy.najważniejsze to to że jest wyśmienitym chirurgiem...a ja mam namiary jak szybko umówić z nim termin operacji -tylko musi być wcześniej badanie do operacji-mielografia(RTG kontartowy bardziej ryzykowny i szkodliwy dla psa,często się pogarsza po tym badaniu)lub rezonans(prosty i szybki-byłam przy rezonansie swoje psa tylko krótkotrwała narkoza by się nie ruszał i było całkowite rozluznienie mięśni).... chcę pomóc-szczerze:))) Quote
Recommended Posts