Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 810
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czy Allegro cegiełkowe wystawiane przez Fundację Viva jest wolne od prowizji ? I dziękujemy za taką formę wsparcia.

Bardzo liczymy na dobre serca Allegrowiczów !!!!
Nie raz już pomagali !!!!

A Osoby z Dogo zachęcam do wpłat bezpośrednio na AFN - łatwiej nam tak "na szybko" dysponować tymi pieniędzmi.
W przypadku Bony niezbędna na leczenie kwota jest ogromna, zapewne i tak będzie musiała zaistnieć jakaś współpraca między Fundacjami. Jeszcze nie wiem, jak to rozwiążemy...
Na dzień dzisiejszy pilnie potrzebne są pieniądze na diagnostykę (zostało dosłownie dwa, trzy dni...).

Przypomnę - kwota, która jest wstępnie wyliczona to ok. 2300zł !!!!
Tyle obecnie warte jest zdrowie Bony...

Wpłaty na AFN "Bona"

Posted

Powiedziałąm ludzom z listy gg ale nikt nie chce. Moja koleżanka "miłośniczka psów" podobno:shake: powiedziała że ona jej nie chce a i już się nie może doczekać kiedy jej psy umrą bo wtedy kupi sobie rasowca...:mad:
Żałosne...:mad::mad::mad:

Posted

Teraz nie mam jak, ale w przyszłym tygodniu postaram się coś wpłacić na Bonkę. W mojej klasie ruszyła produkcja kartek świątecznych na bazarek dla Bonki. Mam nadzieję, że kartki zrobione przez dzieci niepełnosprawne intelektualnie będą miały wzięcie. Na piątek powinnam mieć. Porozsyłam też maile za stroną na allegro. Miejmy nadzieję,że się uda!!!!!!!

Posted

lewandosia napisał(a):
Teraz nie mam jak, ale w przyszłym tygodniu postaram się coś wpłacić na Bonkę. W mojej klasie ruszyła produkcja kartek świątecznych na bazarek dla Bonki. Mam nadzieję, że kartki zrobione przez dzieci niepełnosprawne intelektualnie będą miały wzięcie. Na piątek powinnam mieć. Porozsyłam też maile za stroną na allegro. Miejmy nadzieję,że się uda!!!!!!!

Dzięki wielkie Aniu :loveu:
Pozdrowienia dla dzieciaków :lol:

Posted

Fantastyczne wiadomości - jest nadzieja dla Bony na sfinansowanie badań i operacji ! Nie wiem jeszcze jak będziemy płacić za rezonans na AM, natomiast operację i pobyt na SGGW chcemy opłacić poprzez AFN. Przepuszczam że z AM chyba także dostaniemy fakturę i wtedy chcielibyśmy postąpić analogicznie.
Czy jest możliwość aby pieniądze z Vivy znalazły się na AFN ? Z tego co pamietam były zawsze kłopoty z przesunięciami między fundacyjnymi. Jeśli będzie problem to będziemy się pewnie starać o takie podzielenie płatności i faktur aby wykorzystać sensownie zebrane pieniążki.

Posted

A te wieści jeszcze lepsze. Macie wstępną orientację ile pi razy drzwi brakuje jeszcze do gołej sumy (badanie, operacja), wiadomo, ze potem
i tak dojdą koszty leczenia, utrzymania, pobytu ???

Posted

KWL napisał(a):
Fantastyczne wiadomości - jest nadzieja dla Bony na sfinansowanie badań i operacji ! Nie wiem jeszcze jak będziemy płacić za rezonans na AM, natomiast operację i pobyt na SGGW chcemy opłacić poprzez AFN. Przepuszczam że z AM chyba także dostaniemy fakturę i wtedy chcielibyśmy postąpić analogicznie.
Czy jest możliwość aby pieniądze z Vivy znalazły się na AFN ? Z tego co pamietam były zawsze kłopoty z przesunięciami między fundacyjnymi. Jeśli będzie problem to będziemy się pewnie starać o takie podzielenie płatności i faktur aby wykorzystać sensownie zebrane pieniążki.

Nie da radę przesunąć fundusze z Vivy do AFN.
Trzeba będzie podzielić faktury

Posted

olga nik napisał(a):
Kochani ,sprzedaliśmy kolejne 40 cegiełek na Allegro.Mamy 200 zł dla Bony!!!

Super wieści Olu :multi:
Oby tak dalej....trzymam kciuki za Bonkę.

Posted

Co do wyników badań to na razie mamy tylko analizę krwi i moczu (w normie) z Białobrzeskiej oraz kilka kiepskich zdjęć RTG z których nic nie wynika.
Dr Olkowski przebadał sunię wstępnie, stwierdził ucisk rdzenia kręgowego do leczenia operacyjnego. Wstępem do tego ma być badanie rezonansem magnetycznym które umówi na Akademii Medycznej dr Olkowski. Da mu to niezbędną wiedzę do dokładnego planowania operacji Bonki. Oczywiście wyniki rezonansu możemy przekazać kiedy juz będziemy je mieć.

Posted

Jeszce nie znam daty - jesteśmy na etapie uzgadniania jej przez dr. Olkowskiego z Akademią. Badanie rezonansem przejdzie Bonka i jeszce jedna sunia z podobnym schorzeniem leczona przez dr. Olkowskiego.
Jak tylko coś będzie ustalone oczywiście poinformuję.

Posted

kochani napisałam do Ziutki to Wam może przkażę-w w-wie można zrobić rezonans magnetyczny za 500zł,a najlepiej operuje Sterna-współpracuje z SGGW tam ma doskonała opinię,operował mojego psa przy dyskopatii odcinka szyjnego po 2 m-cach całkowitego paraliżu i pies chodzi i jest sprawny w 99%! przy tym to bardzo sympatyczny człowiek,miałam przyjemność przy operacji,kontaktowy i szczery....co do diagnozy.najważniejsze to to że jest wyśmienitym chirurgiem...a ja mam namiary jak szybko umówić z nim termin operacji -tylko musi być wcześniej badanie do operacji-mielografia(RTG kontartowy bardziej ryzykowny i szkodliwy dla psa,często się pogarsza po tym badaniu)lub rezonans(prosty i szybki-byłam przy rezonansie swoje psa tylko krótkotrwała narkoza by się nie ruszał i było całkowite rozluznienie mięśni)....
chcę pomóc-szczerze:)))