Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asia&gordonisko napisał(a):
No to wie ktoś o Zvi Kupferberg (ISR)? Czekam na odp. bo na naszej pierwszej wystawie będzie nas oceniał/a ;)

wrzuć nazwisko do wyszukiwarki,sporo postów wychodzi,aczkolwiek bywają skrajnie rózne wypowiedzi na jej temat

Posted

[quote name='Guciek']A ja poszukuję info o poniższych sędziach:

Per Iversen (Norwegia)
Peter Beyersdorf (D)

Gdyby ktoś coś wiedział, będę wdzieczna. Szczególnie jeśli oceniali VIII FCI :)
Nikt nie wie nic? :(

Posted

[quote name='magda_drakkar']A co mi powiecie o p. Macieju Wytyku?:lol: Na co zwraca uwagę itp. szczególnie w cockerach;)

[quote name='cockermanka']Na pewno zwraca bardzo dużą uwagę na ruch :cool3:
Wiadomo o tym panu coś jeszcze?:lol:

Posted

Nie wiem jak teraz,ale nie znal zbytnio regulaminow (cockerowi z mlodziezy przyznal NPwR),poza tym ja bym sie raczej nie spodziewala,ze jest "super specjalista" ;-)
Na moj gust im bardziej profesjonalnie wystawiony pies tym wyzsza lokate dostanie.
Jesli zalezy Ci na rzetelnym opisie i ocenie,a nie tylko na cwc np.to ja raczej bym polecala jechac do innego sedziego.Ja bylam raz i mimo,ze wygralam wiecej sie nie wybiore.

Posted

[quote name='Guciek']
Peter Beyersdorf (D)

Według mnie - patrząc,jak ocenia cockery - sędzia dość nieprzewidywalny,nie mający określonego typu psa...choć z pewnymi jego werdyktami zgadzałam się w 100% ;)
Stosuje pełną skalę ocen - przy czym niewiele jest ocen doskonałych.

Posted

[quote name='cockermanka'] Peter Beyersdorf (D) Według mnie - patrząc,jak ocenia cockery - sędzia dość nieprzewidywalny,nie mający określonego typu psa...choć z pewnymi jego werdyktami zgadzałam się w 100% ;)

Z regulaminami na bakier, psa z klasy szczeniąt przeniósł podczas oceniania do klasy młodzieży a następnie powiedział "za młody na młodzież i nie można go ocenić".
A przeciez klasa szczeniąt nie zazębia się z klasa młodzieży, jest tu sztywny podział wieku nie to co młodzież i pośrednia.

Posted

cockermanka napisał(a):
Według mnie - patrząc,jak ocenia cockery - sędzia dość nieprzewidywalny,nie mający określonego typu psa...choć z pewnymi jego werdyktami zgadzałam się w 100% ;)

Tak samo jak oceniał wyżły...

Posted

Nor(a) napisał(a):
a gdzie ona sedziuje setery?
Nie jest to specjalistka od tej rasy.

Nie brzmi to optymistycznie:(
Ta sędzina ma nas sedziować w Jarosławiu.
Miejmy nadzieje ze jesli nei jest specjalista to przynajmniej ma dobry gust:evil_lol:

Posted

Judit napisał(a):
My byliśmy u niej raz i więcej do niej nie pojedziemy.
Na czerwono-białych seterach to ona na pewno się nie zna.
Mieliśmy wrażenie, że w ogóle nie zna ich wzorca...
Na temat oceny irlandów mahoniowych słyszałam różne opinie, ale w większości nie były zbyt pozytywne.
Może na innych rasach się zna.. ale wydaje mi się że na seterach nie.

Budująco to nie brzmi, ale coz zgloszenie wyslane, wystawa oplacona nie pozostaje nic innego jak zacisnac zeby i miec nadzieje ze pani sedzina nalezy do tych ludzi ktorzy ucza sie cale zycie:evil_lol:

Posted

Tecia napisał(a):
Budująco to nie brzmi, ale coz zgloszenie wyslane, wystawa oplacona nie pozostaje nic innego jak zacisnac zeby i miec nadzieje ze pani sedzina nalezy do tych ludzi ktorzy ucza sie cale zycie:evil_lol:

fakt, jak tak, to oczywiście jedźcie, zawsze można spróbować :-)
no to życzę powodzenia :p

Posted

Judit napisał(a):
my też mieliśmy jechać, ale jak tylko okazało się kto będzie sędziować to zmieniliśmy zdanie :eviltong:
Skoro jedziecie to można liczyć na parę dobrych fotek seterów :cool3:

nie jestem pewna, czy mojego fotografa żona puści;) bo to będzie jego czwarty weekend poza domem i na dodatek ze mną:evil_lol:

Posted

Cordia napisał(a):
Aleksander Waszkowski na co zwara uwage?? przy szpicach? ja slyszalam niepochlebne opinie na jego temat

ten pan oceniał nas w kaliszu na krajówce.. to niewątpliwy "dentysta", podczas oceny bardziej był zajety pogaduszkami ze znajmomymi niz psami na ringu,niektóre jego werdykty mocno zaskakujące :razz:
mimo,że wygrałysmy u niego to drugi raz do niego nie pojadę

Posted

Ocenianie ozdóbek:

Paweł Szemraj [Pl]
Franki LEUNG (HKG)

proszę o informacje dotyczące sędziowania , tego na co zwracają największą uwagę etc .. :) Ten sędzia z HONG-KONGU lubi białe psy, bo sam hoduje maltańczyki (?) , narazie tyle się dowiedziałam.