Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='zakla']Czy ktoś wie jak sędziuje Beata Klawińska ? Co preferuje, na co zwraca uwagę? Interesują mnie zwłaszcza owczarki(aussie).
Podnosze o też mnie to ciekawi;)

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

MichalMi napisał(a):
2 lata temu na upalnej CACIBówce w wawie oceniał leżącego psa - dysk. nie dostaliśmy, więc jest spoko ;)
powodzenia! :lol:

U innych psów bardzo patrzy na zachowanie - tak mi mówiono przynajmniej . Nawet nie może sie cofnąć gdy mu sędzia zęby ogląda - ale widać dalmatyńczyki uważa za niedorozwinięte :evil_lol: U mnie też oceniał latającego psa

Posted

Dorota_Fiszer napisał(a):
Lubi efektowne psy,od razu rzucajace sie w oczy.Nie znosi wybitnie francuza.Wystawianie tez ma ogromne znaczenie.

Drobne suki i potężne psy :-)

Posted

Reyes napisał(a):
Drobne suki i potężne psy :-)

Powiadasz drobne suki hmmmmm... no to suke mam z glowy bo ona drobna to na bank nie jest :mad: a i wystawia sie w zaleznosci od humorku.
Mlody natomiast bedzie napewno najmniejszy bo on mocny jest ale raczej nie za duzy a przy tym w klasie junior po raz pierwszy bo w dniu wystawy bedzie mial 9,5 miesiaca. Ale pocieszajace efektowny jak na swoj wiek to on jest i super sie wystawia :evil_lol:

Posted

Reyes napisał(a):
ale widać dalmatyńczyki uważa za niedorozwinięte :evil_lol: U mnie też oceniał latającego psa

ale za to jaki wszechstronny - ocenia i w locie i w spoczynku :lol:
no i okazał nam akt łaski, bo w cień kazał się schować - psu :evil_lol:

Posted

[quote name='Olka_Olga']Dziewczyny i chlopcy pomocy! bylam wiele razy oceniana przez sedziow ale jak osedziuje [FONT=Verdana]Anna Tits(rus)?? Na co zwraca uwage?[/FONT]
[FONT=Verdana]Prosze o pomoc!:placz:[/FONT]
Ja u niej byłam sekretarzem w Poznaniu na show, przez 2 dni, to trochę widziałam na co zwraca uwagę. Według mnie to sędzina bardzo dokładna, może na ringu nie ma zbyt przyjemnej miny w trakcie oceny, ale tak ogólnie to super babka;) Patrzy na głowe psa, rozstawienie uszu, głębokość stopu, długość kufy, fafle... Kątowania przodu i tyłu, zwraca istotna uwagę na grzbiet, umieszczenie ogona. Ruch też jest u niej ważny - jak ma wątpliwości np. pomiędzy dwoma psami który ma wygrać, porównuje je właśnie ruchem, dookoła ringu i w tą i z powrotem. Ogólnie mnie jako osobie bezstronnej, piszącej jej opisy jej ocena bardzo się podobała!;)

PS: Aha, jest Hodowcą CTR.

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Witam!![/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Mam pytanie może ktoś wie coś o tym sędziu [/FONT][FONT=System][FONT=Comic Sans MS]Wiaczesław Wierbicki (Białoruś) ???:cool3::cool3: [SIZE=2]Jakie psy lubi (suki),co ocenia (ruch,prezentacje itp.) itd???[/FONT]
[/FONT]
[FONT=System][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]Pozdrawiam:lol:[/FONT][/FONT]

Posted

Ostatnio sędziował Bernardyny, ale sądząc po Twoim podpisie, trochę to inne gabaryty, jednak z tego co wiem, zwracał uwagę na postawę, przygotowanie do wystawy, umiejętność pokazania się w ruchu i całokształt budowy psa.

Posted

panienkabubu napisał(a):
Ostatnio sędziował Bernardyny, ale sądząc po Twoim podpisie, trochę to inne gabaryty, jednak z tego co wiem, zwracał uwagę na postawę, przygotowanie do wystawy, umiejętność pokazania się w ruchu i całokształt budowy psa.

Ale który dokładniej?:razz: