Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a o Pani Nicewicz - ktoś może coś powiedzieć?
Będzie sędziowała w Nowej Rudzie teriery
ja wystawiam yorka (to jest dopiero nasza druga wystawa) i jestem ciekawa opinii o tej Pani

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nas sedziowala 2 razy i za pierwszym razem posedziowala tak ze kazdy oczy wybaluszyl ,za drugim razem wykazala sie wiedza ....to pani od ON:cool3:-ja juz do niej bym nie chciala jechac:evil_lol:

Posted

dentystka,liczy baardzo dokladnie zeby,ale za brak p1 nie wyciaga konsekwencji.
Podstawa to dynamiczny ruch,nie lubi przelewajacych sie psow,raczrj woli efektowne zwierzeta.Cudow sie nie spodziewaj,znajomosci wzorca szczegolnej nie ma ;-)
Ale wydaje mi sie,ze w Bydgoszczy powinna byc Jenny Miller

• 2 weeks later...
Posted

Pani SARMONT Tamara - czy któryś z Waszych piesków był obecniany przez tą panią?
Interesuje mnie głównie opinia olbrzymich psów, takich jak Bernardyny, Nowofundlandy, Landseery.
Mam nadzieję na Waszą pomoc :cool3:
Tzn. chodzi o to, co sędzina bierze pod uwagę, ruch, pozycję stojącą, czy bada zęby, czy dotyka psa podczas oceny, czy siedzi przy stoliczku i tylko opisuje. Czy często używa całej skali ocen, czy jeździ tylko na doskonałych.
Będę bardzo wdzięczna za każdą informację!

Posted

Tamara Sarmont ogląda zęby i ocenia psa i w ruchu i statyce ,wg mnie dużą uwagę zwraca na pokazanie psa w statyce oraz jego charakter tz jego spokój przy oglądaniu go.Używa dużej skali ocen i dotyka psa podczas oceny.

Posted

FRODKA napisał(a):
Tamara Sarmont ogląda zęby i ocenia psa i w ruchu i statyce ,wg mnie dużą uwagę zwraca na pokazanie psa w statyce oraz jego charakter tz jego spokój przy oglądaniu go.Używa dużej skali ocen i dotyka psa podczas oceny.

Bardzo dziękuję :loveu:

Posted

Bo Skalin lubi raczej mocne zwierzeta (w goldenach),ale najwieksza wage przywiazuje do ruchu.Ma byc poprawny z zachowaniem linii gornej,zebrany jesli rozumiesz co mam na mysli.Zasnych "cudow" typu nadrabiasz braki katowania dynamika ;-)

Posted

Dorota_Fiszer napisał(a):
Bo Skalin lubi raczej mocne zwierzeta (w goldenach),ale najwieksza wage przywiazuje do ruchu.Ma byc poprawny z zachowaniem linii gornej,zebrany jesli rozumiesz co mam na mysli.Zasnych "cudow" typu nadrabiasz braki katowania dynamika ;-)

dzieki serdeczne :)

Posted

Sędziował może kogoś pan [FONT=Verdana][SIZE=4]Peter Würgatsch (D) ?[/FONT]
[FONT=Verdana]Co bierze pod uwage, na co zwraca szczególną uwage?[/FONT]

Posted

[quote name='Sandi']Sędziował może kogoś pan [FONT=Verdana][SIZE=4]Peter Würgatsch (D) ?[/FONT]
[FONT=Verdana]Co bierze pod uwage, na co zwraca szczególną uwage?[/FONT]

Sandi - do Głogowa jedziesz?
Też mnie ten pan nurtuje - termin wystawy mi za bardzo nie gra i nie wiem co robić.
Proszę napiszcie co wiecie o tym sędz !!!!

Posted

vikiii napisał(a):
Sandi - do Głogowa jedziesz?
Też mnie ten pan nurtuje - termin wystawy mi za bardzo nie gra i nie wiem co robić.
Proszę napiszcie co wiecie o tym sędz !!!!

Dokładnie vikiii, do Głogowa jade. Mam nadzieje, że ktoś coś wie o tym panu :)

Posted

moon_light napisał(a):
Wg mnie bardzo nieprzewidywalny w swoich ocenach, zwraca uwagę na prezentacje psa.

Jednym słowem mam pol na pol bo mlody wystawia sie jak by na ringu sie urodzil :evil_lol: a suka to zalezy jaki ma humor:(
A patrzac na to iz bedzie juz po dwoch wystepach (piątek, sbota) i 800 km to obawiam sie ze bedzie miala zwis tu mi:angryy: