aga616 Posted August 7, 2007 Posted August 7, 2007 aleb napisał(a):Czy ktoś może coś powiedzieć o p. Annie Boguckiej? Zwraca bardzo dużą uwagę na wystawienie psa - byliśmy u niej w będzinie i usłyszelismy kilka uwag na temat właśnie ustawienia i pokazania. Quote
Codik&Toffik Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 A czy ktoś wie jak sędziuje p. Mirosław Redlicki ???:lol: Quote
Codik&Toffik Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 Ponawiam pytanie o p. Mirosława Redlickiego ...;) Quote
puli Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 Codik&Toffik napisał(a):Ponawiam pytanie o p. Mirosława Redlickiego ...;) Jest taka opcja "przeszukaj ten watek". Wystarczy wpisac nazwisko. Quote
Codik&Toffik Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 Puliszonka napisał(a):Jest taka opcja "przeszukaj ten watek". Wystarczy wpisac nazwisko. Ale chyba nie jest to wielkim problemem, żeby ktoś udzielił informacji ponownie...;) Quote
cockermanka Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 [quote name='Codik&Toffik']Ale chyba nie jest to wielkim problemem, żeby ktoś udzielił informacji ponownie...;) podobnie ,jak nie jest wielkim problemem użyć funkcji "szukaj" :diabloti::evil_lol: Kto wie cokolwiek o panu Uve Fischer z Niemiec ? Quote
Viz Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 Dziękuję bardzo! No to wiem przynajmniej, do czego muszę się jeszcze przyłożyć... :cool3: Quote
puli Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 Codik&Toffik napisał(a):Ale chyba nie jest to wielkim problemem, żeby ktoś udzielił informacji ponownie...;) Jest. Na temat p. R. napisano juz wiele i nie ma potrzeby kopiowania wszystkiego dlatego bo komus sie nie chce poszukac. Quote
Codik&Toffik Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 Napisano wiele o tym, ze nie lubi jak dzieci wystawiają... I poza tym to żadnych konkretów Quote
cotons rule! Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 Codik&Toffik napisał(a):Ale chyba nie jest to wielkim problemem, żeby ktoś udzielił informacji ponownie...;) Prosze bardzo skoro nie chce Ci sie szukać - Pan Redlicki to bardzo znany i szanowany sędzia, mnóstwo sędziuje zagranicą, ma doskonałą pamięć do psów, o rasach, którymi sie interesuje wie wszystko, jest też fachowcem od genetyki. Na ringu jest sympatyczny dla wystawców, wręcz serdeczny, chociaż ma dość cięty jezyk. Nie przegapi pięknego psa, jeśli jest żle wystawiany to udzieli wystawcy instruktażu, ale też wypatrzy wszystkie wady, nawet te ukrywane doskonałym wystawianiem. No i ma jedną wadę - nie cierpi na ringu dzieci. Quote
cockermanka Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 cotons rule! napisał(a): No i ma jedną wadę - nie cierpi na ringu dzieci. Hmm...ja nie wiem,czy to wada.Czasem,jak patrzę na dzieci miotane po ringu przez psa,walczące przez cały czas oceny tylko o to,żeby się utrzymać na nogach...to rozumiem p.Redlickiego.:evil_lol: A dzieci potrafiących wystawiać jest naprawdę niewiele....:shake: Quote
Gonia Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 A mnie przychodzi do głowy taka myśl.Dziecko w ringu,miota się i popełnia błędy,a rodzice,wiszą na taśmie,przy stoliku sędziego i proszącym wzrokiem mówią:proszę nie zrażać dziecka i dac mu wygrać.Na własne uszy słyszałam,jaki jest sędzia nieludzki,bo dziecko płacze. Przecież jest MP,niech tam się dzieci sprawdzają. Quote
Magot Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 Gonia napisał(a):A mnie przychodzi do głowy taka myśl.Dziecko w ringu,miota się i popełnia błędy,a rodzice,wiszą na taśmie,przy stoliku sędziego i proszącym wzrokiem mówią:proszę nie zrażać dziecka i dac mu wygrać.Na własne uszy słyszałam,jaki jest sędzia nieludzki,bo dziecko płacze. Przecież jest MP,niech tam się dzieci sprawdzają. Pewnie, popieram, Cię!! Wygrywa najlepszy, a nie tam wypicowane przez rodziców dziecko, które się rozryczało!!:placz::placz::-(:-( Choć sama jestem w sumie jeszcze dzieckiem (12 lat), to jadąc na wystawę z moim psem na wiele raczej liczyć nie będę, chodzi o dobrą zabawę. ;) Quote
Musiałek Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 cotons rule! napisał(a):Prosze bardzo skoro nie chce Ci sie szukać - Pan Redlicki to bardzo znany i szanowany sędzia, mnóstwo sędziuje zagranicą, ma doskonałą pamięć do psów, o rasach, którymi sie interesuje wie wszystko, jest też fachowcem od genetyki. Na ringu jest sympatyczny dla wystawców, wręcz serdeczny, chociaż ma dość cięty jezyk. Nie przegapi pięknego psa, jeśli jest żle wystawiany to udzieli wystawcy instruktażu, ale też wypatrzy wszystkie wady, nawet te ukrywane doskonałym wystawianiem. No i ma jedną wadę - nie cierpi na ringu dzieci. to ja jeszcze dodam wywołany do sedziowania w deszcz wszystkim da b dobra bo mu sie to nie podobało - patrz sopot zeszły rok nie zna się na wszystkich rasach !! ponieważ jest zakaz ciecia ogonów to jesli rasa we wzorcu ma krotkie ogony wszystkie psy zgłoszone z długim dostaną ocene b. dobrą !! do czech juz nie zostanie nigdy zaproszony do pewnego klubu - bo tam tak namieszał straszna robotę zrobił naszym podhalanom w zakopanem - oj długo będą go pamietać tyle znalazłam ja :( wiec nic dobrego o nim nie swiadczy a no i znajomości :) Quote
cockermanka Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 Musiałek napisał(a):ponieważ jest zakaz ciecia ogonów to jesli rasa we wzorcu ma krotkie ogony wszystkie psy zgłoszone z długim dostaną ocene b. dobrą !! :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: no to pięknie ... :angryy: Quote
Musiałek Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 tak !! nawet nie wiesz jak własciciele psów byli oburzeni !! i to była wysatwa za granica :angryy: i to wszyscy porównali swoje wyniki i naprawdew piekne championy zostały tak potraktowane - ale było na niego oburzenie tego dnia mnie jeszcze nie śedziował ale ponieważ mój tez ma ogon to chyba nas nigdy sędziować nie będzie :) Quote
cockermanka Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 Całe szczęście,że p.Redlicki nie sędziuje mojej grupy:evil_lol: Quote
nane Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Czy ktoś się z was orientuje na co zwraca uwagę Pani Svetlana Radjuk (BLR) jaki typ psa preferuje i na co najbardziej zwraca uwagę ??? za odpowiedź z góry dziękuję Quote
haker11 Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 A czy ktoś zetknął się z p. Ety Goor (ISR)? Dla mnie jest beznadziejna, ale może to tylko moja opinia? Quote
meta Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 no i ja z oceny p Redlickiego jestem bardzo zadowolona :) dostalismy CACIB, pan baaardzo mily Quote
Kiłi Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 A wie ktoś coś o Janie Borzymowskim? Sorka jeśli już była o nim mowa, ale nie mam czasu szukać:oops: Quote
Paulina87 Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Czy ktoś coś wie o sędziu: Uwe Fischer ? Quote
cockermanka Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 [quote name='Paulinka18']Czy ktoś coś wie o sędziu: Uwe Fischer ? Jeśli masz na myśli wrocławską wystawę,to jest zmiana sędziego :roll: Quote
strumyk Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 Czy ktos cos wie o MOA PERSSON (Szwecja) i ILONA ONSTENK SCHENK (Holandia)? Dzieki Quote
Recommended Posts