Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

aleb napisał(a):
Czy ktoś może coś powiedzieć o p. Annie Boguckiej?

Zwraca bardzo dużą uwagę na wystawienie psa - byliśmy u niej w będzinie i usłyszelismy kilka uwag na temat właśnie ustawienia i pokazania.

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Codik&Toffik napisał(a):
Ponawiam pytanie o p. Mirosława Redlickiego ...;)

Jest taka opcja "przeszukaj ten watek". Wystarczy wpisac nazwisko.

Posted

[quote name='Codik&Toffik']Ale chyba nie jest to wielkim problemem, żeby ktoś udzielił informacji ponownie...;)
podobnie ,jak nie jest wielkim problemem użyć funkcji "szukaj" :diabloti::evil_lol:

Kto wie cokolwiek o panu Uve Fischer z Niemiec ?

Posted

Codik&Toffik napisał(a):
Ale chyba nie jest to wielkim problemem, żeby ktoś udzielił informacji ponownie...;)

Jest. Na temat p. R. napisano juz wiele i nie ma potrzeby kopiowania wszystkiego dlatego bo komus sie nie chce poszukac.

Posted

Codik&Toffik napisał(a):
Ale chyba nie jest to wielkim problemem, żeby ktoś udzielił informacji ponownie...;)

Prosze bardzo skoro nie chce Ci sie szukać - Pan Redlicki to bardzo znany i szanowany sędzia, mnóstwo sędziuje zagranicą, ma doskonałą pamięć do psów, o rasach, którymi sie interesuje wie wszystko, jest też fachowcem od genetyki.
Na ringu jest sympatyczny dla wystawców, wręcz serdeczny, chociaż ma dość cięty jezyk. Nie przegapi pięknego psa, jeśli jest żle wystawiany to udzieli wystawcy instruktażu, ale też wypatrzy wszystkie wady, nawet te ukrywane doskonałym wystawianiem. No i ma jedną wadę - nie cierpi na ringu dzieci.

Posted

cotons rule! napisał(a):
No i ma jedną wadę - nie cierpi na ringu dzieci.

Hmm...ja nie wiem,czy to wada.Czasem,jak patrzę na dzieci miotane po ringu przez psa,walczące przez cały czas oceny tylko o to,żeby się utrzymać na nogach...to rozumiem p.Redlickiego.:evil_lol:
A dzieci potrafiących wystawiać jest naprawdę niewiele....:shake:

Posted

A mnie przychodzi do głowy taka myśl.Dziecko w ringu,miota się i popełnia błędy,a rodzice,wiszą na taśmie,przy stoliku sędziego i proszącym wzrokiem mówią:proszę nie zrażać dziecka i dac mu wygrać.Na własne uszy słyszałam,jaki jest sędzia nieludzki,bo dziecko płacze.
Przecież jest MP,niech tam się dzieci sprawdzają.

Posted

Gonia napisał(a):
A mnie przychodzi do głowy taka myśl.Dziecko w ringu,miota się i popełnia błędy,a rodzice,wiszą na taśmie,przy stoliku sędziego i proszącym wzrokiem mówią:proszę nie zrażać dziecka i dac mu wygrać.Na własne uszy słyszałam,jaki jest sędzia nieludzki,bo dziecko płacze.
Przecież jest MP,niech tam się dzieci sprawdzają.

Pewnie, popieram, Cię!! Wygrywa najlepszy, a nie tam wypicowane przez rodziców dziecko, które się rozryczało!!:placz::placz::-(:-( Choć sama jestem w sumie jeszcze dzieckiem (12 lat), to jadąc na wystawę z moim psem na wiele raczej liczyć nie będę, chodzi o dobrą zabawę. ;)

Posted

cotons rule! napisał(a):
Prosze bardzo skoro nie chce Ci sie szukać - Pan Redlicki to bardzo znany i szanowany sędzia, mnóstwo sędziuje zagranicą, ma doskonałą pamięć do psów, o rasach, którymi sie interesuje wie wszystko, jest też fachowcem od genetyki.
Na ringu jest sympatyczny dla wystawców, wręcz serdeczny, chociaż ma dość cięty jezyk. Nie przegapi pięknego psa, jeśli jest żle wystawiany to udzieli wystawcy instruktażu, ale też wypatrzy wszystkie wady, nawet te ukrywane doskonałym wystawianiem. No i ma jedną wadę - nie cierpi na ringu dzieci.

to ja jeszcze dodam
wywołany do sedziowania w deszcz wszystkim da b dobra bo mu sie to nie podobało - patrz sopot zeszły rok
nie zna się na wszystkich rasach !!
ponieważ jest zakaz ciecia ogonów to jesli rasa we wzorcu ma krotkie ogony wszystkie psy zgłoszone z długim dostaną ocene b. dobrą !!
do czech juz nie zostanie nigdy zaproszony do pewnego klubu - bo tam tak namieszał
straszna robotę zrobił naszym podhalanom w zakopanem - oj długo będą go pamietać

tyle znalazłam ja :(
wiec nic dobrego o nim nie swiadczy

a no i znajomości :)

Posted

Musiałek napisał(a):
ponieważ jest zakaz ciecia ogonów to jesli rasa we wzorcu ma krotkie ogony wszystkie psy zgłoszone z długim dostaną ocene b. dobrą !!

:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:
no to pięknie ... :angryy:

Posted

tak !! nawet nie wiesz jak własciciele psów byli oburzeni !! i to była wysatwa za granica :angryy:

i to wszyscy porównali swoje wyniki i naprawdew piekne championy zostały tak potraktowane - ale było na niego oburzenie tego dnia

mnie jeszcze nie śedziował ale ponieważ mój tez ma ogon to chyba nas nigdy sędziować nie będzie :)

Posted

Czy ktoś się z was orientuje na co zwraca uwagę

Pani Svetlana Radjuk (BLR)

jaki typ psa preferuje i na co najbardziej zwraca uwagę ???
za odpowiedź z góry dziękuję