Wiesia756 Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 Mnie oceniala w Kownie w czerwcu.(VI grupa) Moja sunka juz na wystawie rozciela sobie lape a ze ringi byly na goracym asfalcie to zaczela kulec. Sedzina kazala nam biegac i biegac az w koncu zdecydowala ze pies jest nie do oceny (ale widzialam ze dlugo sie zastanawiala). I pomimo ze mnie to dotknelo to i tak moge jej to jako plus zapisac(miala odwage- mowie to po doswiadczeniach z ostatniej wystawiy w Kaliningradzie gdzie pies na ringu rzucil sie na innego a i tak dostal res CACIBA). Ocenia sprawnie i szybko, wydaje mi sie ze zwraca uwage na ruch Quote
Goldek Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 Ruch... A zachowanie też? Bo ruch to tak sobie, ale jeśli się pies mi zestresuje na ringu to może być nie ciekawie, choć biega już całkiem, całkiem... Quote
Talagia Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 Jeżeli pies jest dobry w ruchu, ale nie porusza sie w kłusie tylko skacze albo szarpie to raczej ciezko go ocenic w ruchu i mysle, ze duuzo pies wtedy traci. W kazdym razie jak oceniał nas sędzia, ktory cenil sobie ruch i Raven raz mi sie wycofal podczas biegu, to bylismy juz skreśleni do końca oceny ;) ;) Quote
Shanara Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 każde "fisiowanie" psa podczas biegu działa na jego niekorzyść..a zwłaszcza u sędziego,który przykłada dużą uwagę do ruchu ;) Quote
Magot Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 Jak w temacie, no więc co o nim powiecie? :crazyeye::-oNajprawdopodobniej będzie sędziował mojego psa na naszej pierwszej wystawie w Kielcach. Na co ten sędzia szczególnie zwraca uwagę, ogólnie chciałabym się o nim dowiedzieć niemal wszystkiego. ;) Quote
lonka Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 Bardzo proszę informacjie o Oldze Dolejsovej. Quote
Marihuana Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 Prosze o jakies info na temat: Zivile Povitailiene Aleksandra Tarczyńska Mizak Dziekuje Quote
Incunabula Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 [quote name='Marihuana'] Zivile Povitailiene Było, nawet kilka postów wyżej :razz: . A czy kogoś oceniała już Tamara Sarmont? Quote
agastaffbull Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 Pani Aleksandra Tarczyńska-Mizak to wybitna hodowczyni rottweilerów (hodowla Remedium), hoduje je od 1978 roku, z jej hodowli pochodził pierwszy polski inter w tej rasie. Z zawodu jest lekarzem weterynarii. Jest wspaniałym człowiekiem, hodowcą, wetem i sędzią! Sędziuje obiektywnie i ze znawstwem. Warto u niej wystawiać! Quote
Marihuana Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 Super, dziekuje za wyczerpująco wypowiedz. W takim razie wystawimy sie u tej Pani. Quote
agastaffbull Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 Śmiało zgłaszaj swoje boksie do Pani Tarczyńskiej-Mizak! życzę powodzenia, trzymam kciuki i sądzę, że będziesz zadowolona! Pani Tarczyńska jest naprawdę cudowną osobą, patrzy na psy przez pryzmat ich eksterieru, a nie znajomości z właścicielami. A że w kynologii siedzi już od ponad 30 lat, specjalizuje się w molosach i z zawodu jest wetem-wszystko to sprawia, że jest naprawdę profesjonalistką! Daj znać po wystawie jak poszło:) Quote
Magot Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 Czy naprawdę nikt z Was nie wie o Panu A. Korózs??!! PROSZĘ O ODPOWIEDŹ!!!:-(:placz: Quote
Elitesse Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 lonka napisał(a):Bardzo proszę informacjie o Oldze Dolejsovej. sedzina bardzo dokladna, maca psa z kazdej strony, dokladnie sprawdza zabki ( przynajmniej w sznaucerach) wg mnie wysokiej klasy ! nie szczedzi ocen bdb, db itp Quote
maga18 Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 Zivile Povitailiene - oceniajac grzywacze nie wykazała się... raz wybierała na pierwsze lokaty psy wybitne, piękne, zasługujące na wygraną, a innym razem pozwalała wygrać psom, które sa na ocene dobrą... :razz: Nie wiadomo na co tak naprawde zwraca uwage... w grzywaczach np. na ładną skórkę :lol: :eviltong: i na długość włosa na ogonie... :razz: Sedzina ukladowa... Olga Dolejslova - super sedzina! Dokladna, znajaca sie na rzeczy! Przemiła i dowcipna :) Wybiera psy rzeczywiscie ladne... zadne 'podpicowane barachło' u niej nie przejdzie. Jak sedziuje u siebie (tj w Czechach) to ciezko dostac pierwszą lokate jak ma sie w stawce Czecha... Lubi psy ladnie pokazane, nie bojaźliwe... jak pies na stoliku podczs opisu robi uniki to poczeka az sie oswoi z sytuacja, lecz wtenczas pies ma 'minus'. Nie lubi psow na górnej granicy wzrostu. Kaze duzo biegac... chociaz to pewnie zalezy od rasy... :) Quote
lutomskak Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 jakiego psa chcesz wystawiac u pana andrasza korosza? z reszta-to bardzo dobry kynolog i jesli si myli-to dlatego ze ma konkretny powod i nie jest to na ogol przypadek.... Quote
AlaNowak Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 ta ziville zwraca uwage na rzeczy, ktore wogole ne sa charakterystyczne i wymagane u rasy, np biala kryza byla u niej podstawa przy ocenianiu basenji, przy czym nei jest ona konieczna. Quote
Magot Posted August 3, 2007 Posted August 3, 2007 Oj, widzę, że między Paniami jakiś drobny konflikt powstał?:-( Ale ja wrócę do źródła mojego zapytania;) Lutomskak, u Pana Andrasa będzie oceniany mój cocker spaniel angielski:loveu: Czy możesz coś więcej powiedzieć na temat tego sędziego? Wystawiałeś/aś u niego swojego psa? Na co może zwrócić szczególną uwagę oceniając cockera? Byłabym wdzięczna za informacje:calus: Quote
Shanara Posted August 3, 2007 Posted August 3, 2007 [quote name='Magda:)']Czy naprawdę nikt z Was nie wie o Panu A. Korózs??!! PROSZĘ O ODPOWIEDŹ!!!:-(:placz: nie płacz ;) ..Korosz jest bardzo sympatyczny, dokładnie oglada i obmacuje psa, również ruch jest dla niego istotny...trudno powiedziec na co kładzie nacisk ale według mnie jest rzetelny i ocenia sprawiedliwie. Ja do niego zawsze chętnie pojadę.:lol: Quote
Magot Posted August 3, 2007 Posted August 3, 2007 Bardzo dziękuję Ci za odpowiedź, Shanaro:lol:. Jestem już spokojniejsza. Mam nadzieję, że spodoba się mu mój cockerek:loveu: A tak z ciekawości zapytam- czy on hoduje jakieś psy, a jeśli tak, to jakiej rasy?;) Quote
lonka Posted August 3, 2007 Posted August 3, 2007 Dziękuje wszystkim bardzo za informacjie:loveu::loveu::loveu: I jeszcze bardzo proszę o info Istvan Chik. Quote
Marihuana Posted August 6, 2007 Posted August 6, 2007 [quote name='maga18']Zivile Povitailiene - oceniajac grzywacze nie wykazała się... raz wybierała na pierwsze lokaty psy wybitne, piękne, zasługujące na wygraną, a innym razem pozwalała wygrać psom, które sa na ocene dobrą... :razz: Nie wiadomo na co tak naprawde zwraca uwage... w grzywaczach np. na ładną skórkę :lol: :eviltong: i na długość włosa na ogonie... :razz: Sedzina ukladowa... Dzieki za wyczerpująca wypowiedz o tej sedzinie. Jakos nie wzbudza ona u mnie jakis pozytywnych emocji. Zobaczymy jak oceni nasze boxery w sopocie :diabloti: Quote
Marihuana Posted August 6, 2007 Posted August 6, 2007 Sędziowała kogoś Ann Ingram z Irlandii ??? Quote
maga18 Posted August 7, 2007 Posted August 7, 2007 [quote name='Natalia:)']Czy ktoś zna typy Ivety Voytekovej ?? sedziowala grzywacze w Katowicach w 2006 roku -> tu wyniki http://www.daminet.pl/~ravenq/grzywacze/wyniki/2006/katowice.html zdjecia nie dzialaja, ale po imionach psow moze cos wywnioskujesz ;) ja osobiscie nie jade, mimo, ze moj pies u niej dostal Zw.Mł w mocnej, duzej stawce Quote
aleb Posted August 7, 2007 Posted August 7, 2007 Czy ktoś może coś powiedzieć o p. Annie Boguckiej? Quote
Recommended Posts