Śnieżynka Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 asia:) napisał(a):dobrze wiedzieć, będzie nas oceniał w niedzielę, więc jestem bardzo ciekawa :razz: Zdadza sie bylismy oceniani przez niego w zeszła niedziele, dokładnie dotyka psa, kazda kość, każdy mięsień, zęby u mnie liczył aż sie zdziwiłam, każdego zęba oglądał, też dużą uwage przywiązuje do prezencji psa i ruchu. Opis bardzo bogaty dokładny mimo, że sekretarz nie wszystko zapisła do właściciela mówi wszystko i jak ktoś czegoś nie wie a raczej nie do końca kojarzy o co mu chodzi można zapytać i dokładnie wyjaśni i co chodzi i jak ma być jak jest źle. Duża kultura osobista, uśmiechnięty i przesympatyczny człowiek. Wyrozumiały na warunki i możliwość zmeczenia psa potwornym słońcem. Ja jestem bardzo zadowolona z Jego oceny mimo że nie wygralismy przynajniej poznałam dokładnie swojego psa i teraz wiem co robić zeby był jeszcze lepiej przygotowany i lepiej sie prezentował :) Quote
filonek_bezogonek Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 chciala bym sie dowiedziec czegos o sedzinie TAMARA SARMONT Quote
Goldenka 02 Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 wiecie może jak sędziuje pani MARIA BURSAKA[SIZE=2] na JH??? i coś na temat sędziowania pana[SIZE=4] [SIZE=3]JERZEGO OLSZEWSKIEGO ??? [SIZE=2](Bo będzie sędziował naszego Willcia w Legnicy).:):):) Quote
Dorota_Fiszer Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Jerzy Olszewski nie lubi psow chudych i zwraca duza uwage na francuza oraz pokazanie psa (nie lubi,gdy ktos nie umie zaprezentowac psa) w goldenach. Quote
Goldenka 02 Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Dorota_Fiszer napisał(a):Jerzy Olszewski nie lubi psow chudych i zwraca duza uwage na francuza oraz pokazanie psa (nie lubi,gdy ktos nie umie zaprezentowac psa) w goldenach. o zaprezentowanie psa sie nie boje:evil_lol: dzięki Quote
Marihuana Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Jeszcze raz prosze o jakiekolwiek informacje o Pascual Asensi Peinado Quote
Śnieżynka Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Mam do Was pytanie, jak Pani Junkiewicz odnosi sie przy pokazywaniu psa w ruchu jak mu sie czyms macha przed glowa zeby mial ja w gorze ?? u mnie to jest jedyny sposob nie wieszajac psa na smyczy zeby szedl po trawie z glowa w gorze :( i do tego musi byc to skarpetka..... bo na ciastka reaguje ale na krotka meta odrazu zaczyna skakac i chce je zjesc :( a za skarpetka idzie .... Quote
pokoik1 Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 Skarpetka? :evil_lol: Świetne. A musi być świeża, czy wręcz przeciwnie? :megagrin: Widziałam jak wystawiano dobermana na taki mały pasztet w puszcze, też nieźle o wyglądało :multi: Quote
Ina&Fun Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 Prosze o jakieś informacje o sędziowaniu przez Pana Grzegorza Robaka :) Quote
warg2003warg Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 Ja też bardzo proszę dołączając się do putania. Rady, rady i wskazówki proszę. Quote
asia_i_bora Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 ja bym prosiła coś o p.Sobieszczańskiej... szukałam i nic nie znalazlam... Quote
Judit Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 asia:) napisał(a):ja bym prosiła coś o p.Sobieszczańskiej... szukałam i nic nie znalazlam... Oceniała nas na krajowej wystawie 10 czerwca tego roku. Każdego psa dokładnie obejrzała, "wymacała", patrzyła na ruch, budowę. Bardzo sympatyczna. ;) Quote
Błyskotka Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 Czy ktoś wie coś o sędzinie Yolanda Nagler - Magal ??? Quote
Nesjanna Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 hejka na grzywaczach tworzymy listę sędziów - co prawda selekcja dotyczy grzywaczy tj 9gr ale sędziowie mają różne grupy: Sędziowie Polskiego ZK: http://www.grzywacze.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=191&Itemid=160&lang=ISO-8859-2 Sędziowie zagraniczni: http://www.grzywacze.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=256&Itemid=160&lang=ISO-8859-2 zapraszam i chętnie przyjmuję foty : AgnieszkaO@poczta.fm :lol: Quote
zuza i zwierzaki Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 A sedzia : Evgeni Rozenberg?? Wie cos ktos na jego temat? Uzylam grzecznie opcji "szukaj" i nic a nic :placz: :placz: Quote
Toller Posted July 29, 2007 Posted July 29, 2007 Judit napisał(a):Oceniała nas na krajowej wystawie 10 czerwca tego roku. Każdego psa dokładnie obejrzała, "wymacała", patrzyła na ruch, budowę. Bardzo sympatyczna. ;) Bardzo solidna, uprzejma pani, u nas zwracała sporą uwagę nie tylko na eksterier, ale także na temperament, znała się na rasie (co dość dziwne u polskich sędziów:cool3:) - uważam ze warto. Quote
meta Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 Błyskotka napisał(a):Czy ktoś wie coś o sędzinie Yolanda Nagler - Magal ??? zwraca duza uwage na ruch i woli wieksze psy. mila i bardzo konkretna,troche sie gubi w formalnosciach, w szczecinie do porownania o caciba brala psy z mlodziezy :lol: Quote
meta Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 czy wie ktos cos o sedzinach Kornelija Butromova, Zivilie Povilatiene i B. Vitolina ??? chodzi mi o ozdobki z gory dzieki Quote
Błyskotka Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 meta napisał(a):zwraca duza uwage na ruch i woli wieksze psy. mila i bardzo konkretna,troche sie gubi w formalnosciach, w szczecinie do porownania o caciba brala psy z mlodziezy :lol: Dzięki ;). Jesteśmy już po ocenie u tej Pani :cool3:. Fakt jest miła, sympatyczna i rozmawia z wystawcą na ringu na temat jego psa. Quote
jefta Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 meta napisał(a):czy wie ktos cos o sedzinach Kornelija Butromova, (...)??? chodzi mi o ozdobki z gory dzieki u tej Pani byłam raz :angryy: z beagle. Wygooglowałam wcześniej, że sędziuje głównie bullowate i chyba nie zauważyła, że teraz ocenia inną grupę :angryy:. Takiego braku fachowości, kompletnych bzdur w opisie nigdy nie widziałam. Ta Pani nie pofatygowała się nawet żeby wzorzec przeczytać. Cechy bardzo pożądane u gończych traktowała jako wady :shake:. Oglądanie psów ograniczyła do pedantycznego obadania włosów na ogonie. Ogólnie powygrywały psy przesadnie umięśnione, przerośnięte i o naturalnym wyglądzie (brudne, niewyczesane). Nie wiem co robi w ozdóbkach. EDIT: zapomniałam, że w FCI yorki to terriery nie ozdóbki:oops:. ale wydzwięk ten sam Quote
meta Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 jefta napisał(a):u tej Pani byłam raz :angryy: z beagle. Wygooglowałam wcześniej, że sędziuje głównie bullowate i chyba nie zauważyła, że teraz ocenia inną grupę :angryy:. Takiego braku fachowości, kompletnych bzdur w opisie nigdy nie widziałam. Ta Pani nie pofatygowała się nawet żeby wzorzec przeczytać. Cechy bardzo pożądane u gończych traktowała jako wady :shake:. Oglądanie psów ograniczyła do pedantycznego obadania włosów na ogonie. Ogólnie powygrywały psy przesadnie umięśnione, przerośnięte i o naturalnym wyglądzie (brudne, niewyczesane). Nie wiem co robi w ozdóbkach. EDIT: zapomniałam, że w FCI yorki to terriery nie ozdóbki:oops:. ale wydzwięk ten sam dzieki,zbytnio mnie nie pocieszylas bo na maxa mi zalezy na tej wystawie :razz: ale moj grzyw jest duzy to moze cos, jak go jeszcze nie wykapie :evil_lol: Quote
filonek_bezogonek Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Han ???? O co wiesz wtakim razie na temat PANI BORYCZKO ??? Sedziuej całą 5 grupe w Zakopanem ??? Ma ktos jakieś doświadczenia ? Quote
Błyskotka Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 filonek_bezogonek napisał(a):Han ???? O co wiesz wtakim razie na temat PANI BORYCZKO ??? Sedziuej całą 5 grupe w Zakopanem ??? Ma ktos jakieś doświadczenia ? Mnie nie oceniała ale nie słyszałam o niej zbyt dobrych opinii :evil_lol:. Quote
Goldek Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Wie ktoś coś o Żivile Povilaitiene (LT) ??????????????????????????????????????????? ???? Bardzo proszę o informacje! Quote
Recommended Posts