sylwiaskalska Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Cockerek napisał(a):Może ktoś wie coś o panu Chabik??? Ponawiam zapytanie :) . Będzie sędziował mnie w grupie IX. Quote
Śnieżynka Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Moja pytanie dotyczny sedziny Elżbieta Junikiewicz ?? ktoś mi może cos o niej powiedziec ?? najlepiej ktos z 9 grupy :) ale inne opinie tez mile widznie :) Quote
jaz53 Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Śnieżynka napisał(a):Moja pytanie dotyczny sedziny Elżbieta Junikiewicz ?? ktoś mi może cos o niej powiedziec ?? najlepiej ktos z 9 grupy :) ale inne opinie tez mile widznie :) To jest Viceprezes Naszego Zwiazku do spraw hodowlanych! Niekwestionowany autorytet. Sedziuje sprawiedliwie i na ozdobnych zna się jak mało kto. Dostrzeże tez wszystkie wady... Jak masz wybitnego psa to napewno go zauważy. Quote
dogus Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Śnieżynka napisał(a):Moja pytanie dotyczny sedziny Elżbieta Junikiewicz ?? ktoś mi może cos o niej powiedziec ?? najlepiej ktos z 9 grupy :) ale inne opinie tez mile widznie :) Prywatnie bardzo sympatyczna z wysoka kultura osobista. Doskonaly genetyk Quote
miumiu Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 Pani Junikiewicz sędziowała nas w W-wie (chihuahua) i ja bardzo się bałam, bo coś tam mi się o uszy obiło. No i jestem b.zadowolona z oceny. Pies dostał doskonałą ale dokladnie wypunktowane mam słabe strony (bo przecież psy nie są idealne), niektóre rzeczy mogę skorygować -kwestie ruchu np. No i wiem tez co jest najmocniejszą stroną mojego psa. Bo poprzednia ocenę miałam od sędziego zagranicznego (wiadomo jak z tymi tlumaczeniami) typu "doskonala maśc, doskonała głowa, doskonały ogon" hehehe i tak przez całego psa. To strasznie miłe ale wiele nie wnosi, a że taki dosknały od czubka nosa o koniec ogona nie jest to ja dokładnie wiem, a doświadczenia mi brakuje bardzo -więc wazne są dla mnie takie bardziej szczegółowe oceny. co jeszcze? wyrozumiale czekała na psy do porównań, jak się pańcie nieco zagapiały i zagadywały ;) nawet śmiechu było, bo zapytała "gdzie ta suka?" a właścicielka na to "jestem, jestem" ;) Quote
Śnieżynka Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 A powie mi ktos coś o P. MACIEJ KOZBER --> bo zmienili mi sędziego ?? i o nim nic nie wiem a na Pani Junkiewicz trafiam w Nowy Sączu wiec dopiero tydzień póżniej. Quote
Zeliika Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 Śnieżynka napisał(a):A powie mi ktos coś o P. MACIEJ KOZBER --> bo zmienili mi sędziego ?? i o nim nic nie wiem a na Pani Junkiewicz trafiam w Nowy Sączu wiec dopiero tydzień póżniej. Wiem tylko tyle, ze to wieloletni hodowca dalmatynczykow. Quote
Gonia Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 lothia napisał(a):nas sędziowała p. Supronowicz,[w szczeniaczkach] ja jestem bardzo zadowolona,trochę sie bałam po tym co poczytałam ale p. Supronowicz naprawde była ok, mamy wprawdzie ostatnie miejsce[zasłużenie],za to dobry opis[gdzie wszystko ujęła zarówno + jak -] a czy ktoś wie cos o p.Zivile Povilaitiene (LT)? Ziviele Povilaitiene,to bardzo sympatyczna i moim zdaniem dobra sędzina.Ocenia nade wszystko psa.Nawet jeśli nie jest idealnie przygotowany do wystawy,to wybiera te najlepsze.Ma ogromną wiedzę,którą się chętnie dzieli;) Quote
AKS Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 Witam;) , jestem "nowa" na forum. czy Ktoś może podzielić się ze mną opinią na temat oceniania psiaków przez P. Mirosława Redlickiego. Z góry dziękuję Quote
Śnieżynka Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 Napisz na PW do SuperGosi to ci napisze cos o tym panu :) Quote
jefta Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 AKS napisał(a):Witam;) , jestem "nowa" na forum. czy Ktoś może podzielić się ze mną opinią na temat oceniania psiaków przez P. Mirosława Redlickiego. Z góry dziękuję http://www.dogomania.pl/forum/search.php?searchid=2601021 polecam opcję szukaj:cool3: Quote
AKS Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 Dzięki:lol:szukałam wczoraj, ale Mirosława Redlickiego-wyników 0 Quote
Viris Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 sylwiaskalska napisał(a):Ponawiam zapytanie :) . Będzie sędziował mnie w grupie IX. Adam Chabik - sędzia krajowy - IX grupa z wyłączeniem pudli oraz krajowy - dalmatyńczyki jest hodowcą Buldożków Francuskich - Hodowla 100 pociech http://strona.100pociech.com/ Quote
lothia Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 Gonia napisał(a):Ziviele Povilaitiene,to bardzo sympatyczna i moim zdaniem dobra sędzina.Ocenia nade wszystko psa.Nawet jeśli nie jest idealnie przygotowany do wystawy,to wybiera te najlepsze.Ma ogromną wiedzę,którą się chętnie dzieli;) bardzo dziękuję,uspokoiłas mnie troszkę Quote
dog_master Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 A coś o p. Barbarze Larskiej? :> Będę u niej sekretarzować [ogólnie to mój pierwszy raz] i chciałabym wiedzieć, czego mogę się spodziewać ;) Quote
Delay Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 Czy ktoś coś wie o sędzinie z BLR - Tamarze Sarmont?? Chętnie się czegoś dowiem ;) Quote
dogus Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 dog_master napisał(a):A coś o p. Barbarze Larskiej? :> Będę u niej sekretarzować [ogólnie to mój pierwszy raz] i chciałabym wiedzieć, czego mogę się spodziewać ;) Bardzo mila pani o duzej kulturze. Dowcipna. Duza wiedza kynologiczna. W Poprzedniej kadencji byla V-ce Przew. ds Hodowlanych w ZG. Nic sie nie boj, jak cos nie bedziesz wiedziala - pomoze. Gdyby dyktowala opis za szybko nie wstydz sie poprosic aby powtorzyla. To lepsze niz napisac glupstwo, z ktorego potem smieja sie na dogomanii. Quote
dogus Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 dog_master napisał(a):Dzięki wielkie :loveu: polecam sie. Jestem strym wystawowiczem i duuuuuuuuuuuuuuuuuzo widzialam Quote
Śnieżynka Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 Mam pytanie jak jest u P. Kozbera co do przygotowanie siersi psiak w grupie 9 bo wiem ze duza uwage zwraca na ruch i budowe :) wnikliwie oglada ząbki a jak z prezentacja i przygotowaniem psa ?? Quote
dog_master Posted July 15, 2007 Posted July 15, 2007 Chcialabym tylko potwierdzic opinie o p. Larskiej - super sie pracowalo :loveu: Sprawnie, szybko, dokladnie [sama szybciej mi mowila, co gdzie jak niz ja zdzyam pomyslec] - ogolnie super :) Quote
Marihuana Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 Czy mogę poprosić o jakieś informacje na temat sedziego Pascual Asensi Peinado??? Quote
nane Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 [quote name='Śnieżynka']Mam pytanie jak jest u P. Kozbera co do przygotowanie siersi psiak w grupie 9 bo wiem ze duza uwage zwraca na ruch i budowe :) wnikliwie oglada ząbki a jak z prezentacja i przygotowaniem psa ?? Pan Kozber jest bardzo miły i dużą uwagę zwraca na prezentację psa, pies musi być również bardzo dobrze przygotowany pod względem sierści - bardzo dokładnie ogląda każdego psiaka i daje "bogate" opisy ;) Quote
asia_i_bora Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 [quote name='nane']Pan Kozber jest bardzo miły i dużą uwagę zwraca na prezentację psa, pies musi być również bardzo dobrze przygotowany pod względem sierści - bardzo dokładnie ogląda każdego psiaka i daje "bogate" opisy ;) dobrze wiedzieć, będzie nas oceniał w niedzielę, więc jestem bardzo ciekawa :razz: Quote
Recommended Posts