Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Śnieżynka napisał(a):
Moja pytanie dotyczny sedziny Elżbieta Junikiewicz ?? ktoś mi może cos o niej powiedziec ?? najlepiej ktos z 9 grupy :) ale inne opinie tez mile widznie :)

To jest Viceprezes Naszego Zwiazku do spraw hodowlanych! Niekwestionowany autorytet. Sedziuje sprawiedliwie i na ozdobnych zna się jak mało kto. Dostrzeże tez wszystkie wady... Jak masz wybitnego psa to napewno go zauważy.

Posted

Śnieżynka napisał(a):
Moja pytanie dotyczny sedziny Elżbieta Junikiewicz ?? ktoś mi może cos o niej powiedziec ?? najlepiej ktos z 9 grupy :) ale inne opinie tez mile widznie :)

Prywatnie bardzo sympatyczna z wysoka kultura osobista. Doskonaly genetyk

Posted

Pani Junikiewicz sędziowała nas w W-wie (chihuahua) i ja bardzo się bałam, bo coś tam mi się o uszy obiło. No i jestem b.zadowolona z oceny. Pies dostał doskonałą ale dokladnie wypunktowane mam słabe strony (bo przecież psy nie są idealne), niektóre rzeczy mogę skorygować -kwestie ruchu np. No i wiem tez co jest najmocniejszą stroną mojego psa. Bo poprzednia ocenę miałam od sędziego zagranicznego (wiadomo jak z tymi tlumaczeniami) typu "doskonala maśc, doskonała głowa, doskonały ogon" hehehe i tak przez całego psa. To strasznie miłe ale wiele nie wnosi, a że taki dosknały od czubka nosa o koniec ogona nie jest to ja dokładnie wiem, a doświadczenia mi brakuje bardzo -więc wazne są dla mnie takie bardziej szczegółowe oceny.

co jeszcze? wyrozumiale czekała na psy do porównań, jak się pańcie nieco zagapiały i zagadywały ;)
nawet śmiechu było, bo zapytała "gdzie ta suka?" a właścicielka na to "jestem, jestem" ;)

Posted

Śnieżynka napisał(a):
A powie mi ktos coś o P. MACIEJ KOZBER --> bo zmienili mi sędziego ?? i o nim nic nie wiem a na Pani Junkiewicz trafiam w Nowy Sączu wiec dopiero tydzień póżniej.

Wiem tylko tyle, ze to wieloletni hodowca dalmatynczykow.

Posted

lothia napisał(a):
nas sędziowała p. Supronowicz,[w szczeniaczkach] ja jestem bardzo zadowolona,trochę sie bałam po tym co poczytałam ale p. Supronowicz naprawde była ok, mamy wprawdzie ostatnie miejsce[zasłużenie],za to dobry opis[gdzie wszystko ujęła zarówno + jak -]
a czy ktoś wie cos o p.Zivile Povilaitiene (LT)?

Ziviele Povilaitiene,to bardzo sympatyczna i moim zdaniem dobra sędzina.Ocenia nade wszystko psa.Nawet jeśli nie jest idealnie przygotowany do wystawy,to wybiera te najlepsze.Ma ogromną wiedzę,którą się chętnie dzieli;)

Posted

Witam;) , jestem "nowa" na forum. czy Ktoś może podzielić się ze mną opinią na temat oceniania psiaków przez P. Mirosława Redlickiego. Z góry dziękuję

Posted

Gonia napisał(a):
Ziviele Povilaitiene,to bardzo sympatyczna i moim zdaniem dobra sędzina.Ocenia nade wszystko psa.Nawet jeśli nie jest idealnie przygotowany do wystawy,to wybiera te najlepsze.Ma ogromną wiedzę,którą się chętnie dzieli;)

bardzo dziękuję,uspokoiłas mnie troszkę

Posted

dog_master napisał(a):
A coś o p. Barbarze Larskiej? :> Będę u niej sekretarzować [ogólnie to mój pierwszy raz] i chciałabym wiedzieć, czego mogę się spodziewać ;)

Bardzo mila pani o duzej kulturze. Dowcipna. Duza wiedza kynologiczna. W Poprzedniej kadencji byla V-ce Przew. ds Hodowlanych w ZG. Nic sie nie boj, jak cos nie bedziesz wiedziala - pomoze. Gdyby dyktowala opis za szybko nie wstydz sie poprosic aby powtorzyla. To lepsze niz napisac glupstwo, z ktorego potem smieja sie na dogomanii.

Posted

Mam pytanie jak jest u P. Kozbera co do przygotowanie siersi psiak w grupie 9 bo wiem ze duza uwage zwraca na ruch i budowe :) wnikliwie oglada ząbki a jak z prezentacja i przygotowaniem psa ??

Posted

Chcialabym tylko potwierdzic opinie o p. Larskiej - super sie pracowalo :loveu: Sprawnie, szybko, dokladnie [sama szybciej mi mowila, co gdzie jak niz ja zdzyam pomyslec] - ogolnie super :)

Posted

[quote name='Śnieżynka']Mam pytanie jak jest u P. Kozbera co do przygotowanie siersi psiak w grupie 9 bo wiem ze duza uwage zwraca na ruch i budowe :) wnikliwie oglada ząbki a jak z prezentacja i przygotowaniem psa ??

Pan Kozber jest bardzo miły i dużą uwagę zwraca na prezentację psa,
pies musi być również bardzo dobrze przygotowany pod względem sierści - bardzo dokładnie ogląda każdego psiaka i daje "bogate" opisy ;)

Posted

[quote name='nane']

Pan Kozber jest bardzo miły i dużą uwagę zwraca na prezentację psa,

pies musi być również bardzo dobrze przygotowany pod względem sierści - bardzo dokładnie ogląda każdego psiaka i daje "bogate" opisy ;)

dobrze wiedzieć, będzie nas oceniał w niedzielę, więc jestem bardzo ciekawa :razz: